18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Benjamin Leander: AC Horsens i markant nedgang uden Bo Henriksen

LeandertalSuperligaen er kun otte runder gammel, men allerede nu ligner AC Horsens og Lyngby yderst stærke kandidater til at rykke ned. Benjamin Leander har tidligere taget fat i Lyngbys problemer, men denne gang er det Horsens, der står for skud. Få her et overblik over, hvad det er, der er gået galt for Jonas Dal, og hvorfor Horsens-ledelsen måske ikke helt har ramt hovedet på sømmet med hans ansættelse.

Bo Henriksens arv er gået tabt

Lyngby og Horsens mødes i en forbudt-for-børn-kamp i Superligaen søndag eftermiddag i det, der unægtelig ligner et opgør mellem de to kommende nedrykkere til 1.division ved sæsonens afslutning.

Men hvor Lyngby i det meste af 2020 har lignet og spillet som et bundhold, så blæser der anderledes negative vinde over Horsens, der har fået Jonas Dal som ny træner efter Bo Henriksens stop på CASA Arena efter fire meget succesfulde sæsoner i Superligaregi.

Kulminationen kom i 2019/20-sæsonen, hvor Horsens som det første hold nogensinde hentede maksimumpoint udekampe mod Brøndby, FC København og FC Midtjylland kombineret med, at holdet formåede at rykke sig markant og gøre op med fortidens fordomme om, at ”Den Gule Fare” primært var lange bolde, fysik og en uhørt høj procentuel andel af scoringer på dødbolde.

Efter en fjerdedel af sæsonen 2020/21 bør der være panderynker i og omkring Horsens, når man kigger på udvalgte parametre, hvor Horsens i den grad er gået tilbage.

Boldberøringer i modstanderens straffesparksfelt

– 2019/20: 16 pr. kamp
– 2020/21: 12 pr. kamp

En indikator på, at Horsens ikke får sat sine offensivspillere i scene i boksen. Sidste sæson lå spillere som Okosun, Brock-Madsen, Frantsen og Hansson alle med næsten to berøringer i modstanderens straffesparksfelt. Blandt stamspillere i 2020/21 er det kun Jannick Pohl, der har mere end to berøringer i boksen pr. Kamp.

Afleveringer til sidste tredjedel af banen

– 2019/20: 51 pr. kamp
– 2020/21: 42 pr. Kamp

En indikator på, at der ikke spilles ambitiøst nok, når det kommer til mængden af angreb sat i scene på banens sidste 35 meter.

Progressive løb

– 2019/20: 12 pr. kamp
– 2020/21: 9 pr. Kamp

Et progressivt løb betegnes som et løb med bolden på mindst 30 meter, hvis det er på egen banehalvdel, 15 meter, hvis man starter på egen banehalvdel og bevæger sig over på modstanderens banehalvdel, og endelig mindst 10 meter, hvis man er på modstanderens banehalvdel, når løbet startes. Indikerer noget om angrebsvillighed og lysten til at udfordre modstanderne, når bolden føres frem på den måde. Også her mangler Horsens noget i denne sæson, hvilket også har udmøntet sig i status som Superligaens klart mindst scorende hold.

Afleveringer i dybden:

– 2019/20: 6,1 pr. kamp
– 2020/21: 3,6 pr. Kamp

Afleveringer i dybden er defineret som en ikke-indlægs-aflevering, der bringer holdet indenfor en afstand af 20 meter fra modstanderens mål. Snittet for Superligaen har gennem de sidste to sæsoner ligget stabilt lige over 8 pr. kamp, så her er Horsens altså markant værre end de øvrige hold i Superligaen og fortæller endnu engang noget om, at Horsens slider gevaldigt med den offensive kreativitet.

Med andre ord skal der altså finjusteres gevaldigt i Horsens-angrebet, hvis der skal være nogen som helst chance for, at der skal spilles Superliga-bold i postnummer 8700 i efteråret 2021.

Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar