18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til CL- og EL-kvalifikation med Ajax, FCK og Celtic

Spiltips fra Lisberg*Kan FC København tage første skridt mod Europa League, og vil det lykkes for Ajax at skabe et godt udgangspunkt på Cypern forud for returen i Champions League-kvalifikationen? Nicolai Lisberg er klar med spiltips til store kampe fra de europæiske kvalifikationer.

FC København – Riga FC 1 (2-0)
Skuffelsen fra sidste uges straffesparksseance er lagt væk, og nu gælder det Riga i kampen om at kvalificere sig til et europæisk gruppespil for 13. gang på 14 år. En på papiret overkommelig opgave. Godt nok er letterne forsvarende mestre og pokalvindere og fører ligaen, men det ændrer ikke ved, at FCK går ind til kampen som store favoritter.

For det er noget overraskende, at Riga overhovedet er kommet så langt. De røg ud allerede i første runde kvalifikationen til Champions League, da de tabte efter straffe til irske Dundalk FC efter to gange 0-0, mens de i Europa League kvalifikationen to gange har spillet sig videre på reglen om udebanemål. Først med samlet sejr mod de polske mestre fra Piast Gliwice og siden mod finske HJK Helsinki. I begge opgør var de det dårligste mandskab, men de viste stor effektivitet på de få chancer, de til spillede sig.

For FCK kunne de godt have brug for lidt af den effektivitet. Ståle Solbakkens tropper fik en ny sejr i weekenden med en sen scoring i Randers, men det er efterhånden kendetegnende for FCK, at de har svært ved at score. Viktor Fischer har ikke helt ramt samme høje niveau som tidligere, og Pep Biel er ude af kampen torsdag efter sit røde kort mod Røde Stjerne. FCK bør hente en sejr og et godt udgangspunkt, men det kan sagtens blive en kamp, hvor hjemmeholdet kommer til at vente længe på den første scoring. Dame N’Doye er ude af kampen og skal opereres.

Lisbergs bud: X/1 HT/FT til odds 4,00 – SPIL HER >>*

APOEL – Ajax Amsterdam X (1-1)
Cyprioterne er i europæisk sammenhæng rigtigt svære at slå på udebane, hvor de blot har tabt fire af de seneste 20 hjemmekampe. Blandt andet blev det til et uafgjort resultat i Champions League mod Dortmund i 2017/18 sæsonen, ligesom det blev til uafgjort 1-1, da de mødte Ajax i 2014/15.

APOEL glippede helt et europæisk gruppespil i sidste sæson, men har virket anderledes stærke i år, hvor de har besejret Sutjeska og Qarabag på vejen. Sidstnævnte med en 2-1 sejr på udebane efter at have tabt første opgør hjemme med 1-0.

Nu gælder det så Ajax, der bør spille sig videre set over to kampe, men som også har haft deres problemer post de Ligt og de Jong. Mod PAOK var de ikke uheldige med at komme hjem med 2-2 i bagagen, og de er formentlig fint tilfredse med et uafgjort resultat igen for så at kunne gøre arbejdet færdig på hjemmebane.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Celtic – AIK 1 (2-1)
Det er lidt af en skuffelse, at Celtic må nøjes med kvalifikationskampe til Europa League. De var ellers godt på vej mod Champions League playoff, da de spillede uafgjort 1-1 mod Cluj, men det hele ramlede, da de i sidste uge hjemme tabte med 4-3. I pokalturneringen var de så i store problemer mod Dunfermline fra den næstbedste skotske række, og spørgsmålet er, hvor Celtic står henne rent styrkemæssigt. Hjemme på Celtic Park er skotterne favoritter, men de kommer næppe til at tromle over deres svenske gæster, der godt nok tabte hjemme med 2-1 mod Kalmar i weekenden, men som trods alt virker mere sammenspillet end Neil Lennons mandskab.

Svenskerne har fin rutine i truppen og kan sagtens modstå trykket fra det skotske publikum, men det rækker nok ikke til mere end et knebent nederlag, som stadig holder returkampen åben.

Lisbergs bud: Celtic vinder med præcis ét mål til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Torino – Wolves X (0-0)
Rundens måske mest interessante opgør set med neutrale øjne. Wolverhampton virker til – modsat deres engelske kollegaer fra tidligere sæsoner – at tage Europa League seriøst, og de har vist fin form i de første par kampe i denne sæson. Begge mandskaber har været i gang med de europæisk kampe i en måneds tid, men det må alt andet lige være en fordel, at Wolverhampton trods alt har spillet to Premier League kampe, mens Torino stadig har sin Serie A debut til gode.

Italienerne kom kun med i Europa, fordi Milan blev udelukket, men har indtil videre, akkurat som Wolves, scoret flittigt i de første kval kampe. Dette opgør i Italien lugter dog langt væk af et målfattigt opgør, hvor begge hold ikke skal risikere det store, og hvor uafgjort ikke er noget dårligt resultat for nogle af de to mandskaber.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på kampene*

Skriv første kommentar

Skriv et svar