Betting og Odds Nyheder

Brøndby - FC Midtjylland: Odds og optakt d. 17. maj 2019

14-05-2019 16:23
Reklame*

Brøndby FC Midtjylland Den danske pokalfinale står for døren, og to hold skal prøve at redde deres sæson med en pokaltitel. FC Midtjylland er blevet overtrumfede af FCK i ligaen, men de kan med en sejr her fortsat være stolte af sæsonen. Brøndby har over en længere periode været i en mindre krise, og de vil skabe stor glæde og tilfredshed hos fansene med en titel. Har Brøndby de taktiske redskaber til at overraske FC Midtjylland, eller vil Kenneth Andersen og Co. være forberedte på alt, hvad der kommer? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Brøndby - FC Midtjylland, der vises på Viaplay Sport og TV3+ med kampstart kl. 17:00 fredag d. 17. maj 2019.

Husk at deltage i vores forum konkurrence om et freebet på 1.000 kroner.

> Få op til 500 kr. i freebet hos Mr. Green* (vilkår gælder)

> Få op til 500 kr. i bonus hos Bethard* (vilkår gælder)

Odds på Brøndby - FC Midtjylland

Oddsene på kampen indikerer, at bookmakerne har mest fidus til FC Midtjylland.

Hvem vinder kampen?
Brøndby: 3,60 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 3,80 – SPIL HER >>*

FC Midtjylland: 2,06 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 2,5 mål: 1,62 – SPIL HER >>*

Under 2,5 mål: 2,31 – SPIL HER >>*

Handicap (1-0)
Brøndby: 1,85 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 4,10 – SPIL HER >>*

FC Midtjylland: 3,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tidligere præstationer i DBU pokalen

Brøndby: Vinder (1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018)
Nr. 2 (88, 96, 17)

FC Midtjylland Vinder (aldrig)
Nr. 2 (2003, 2005, 2010, 2011)

Kampen spilles i Telia Parken

Et kig på de to finalister

Brøndby: D. 17 maj 2016 blev en stor ændring for Brøndby og deres struktur - det var dagen Alexander Zorniger blev ansat og skulle overtage for den kommende sæson. Den tyske træner med stort T og CAPSLOCK for resten, kom til Brøndby med en helt anden filosofi og taktik end før set i dansk fodbold. Zorniger er kendt for hans presfodbold, som kræver en stor fodbold intelligens og en speciel fysisk støbning. Han satte allerede i første transfervindue jagten ind efter at finde de nye hjørnesten til hans koncept. Første vigtige signinger blev; Hany Mukhtar, Jan Kliment, Benedikt Röcker og Hjótur Hermannsson. Hany Mukhtar en teknisk dygtig spiller, men vigtigst af alt en presspillet, som kan tage lederskab. Benedikt Röcker et stort skur til midterforsvaret, og han skal blot bruges til at afvise - mere om det senere. Hermannsson var tænkt som den spillende forsvarsspiller der skulle gøre op for Röckers mangler. Efter at have arbejdet med Kliment i Stuttgart, valgte Zorniger at hente ham ind på en lejeaftale, dog uden succes. 17/18 blev der endnu engang hentet en masse spillere, og alle med et formål - at gøre Brøndbys presspil stærker - samme gældende for 18/19 sæsonen.

Meget er sket med Brøndbys infrastruktur og spillermateriale siden Zorniger tog over. Der er ikke en spiller tilbage fra 15/16 holdet, som dog er 4 år siden, men stadig påfaldende. Det nuværende Brøndby hold er altså bygget op til en ting - Zornigers spillestil. Første sæson lagde Brøndby ud med et brag, og alle var meget optimistiske på Brøndbys vegne og med god grund. Zornigers spillestil var noget helt nyt i Superligaen, og størstedelen af holdene havde ingen anelse om hvordan de skulle tackle denne taktik. Brøndby lagde i Zornigers første Superliga kamp ud med en 4-0 sejr hjemme over Esbjerg, og i den sjette runde slog man AGF ude 0-7 (dog med en mand i overtal i 75 minutter). FCK havde dog en stærk sæson og Brøndby sluttede mesterskabsslutspillet skidt af med 6 nederlag, hvilket resulterede i en andenplads i Zornigers første sæson.

17/18 sæsonen startede Brøndby som lyn og torden og havde en periode på 26 kampe uden nederlag, heraf 20 sejre. FC Midtjylland fulgte dog Brøndby tæt hele sæsonen og som mange bekendt, så smed Brøndby en 0-2 føring i Horsens som kostede dem mesterskabet. Herfra var det ned ad bakke for Zorniger og d. 17. februar 2019 tabte Brøndby 2-1 ude til Esbjerg, en kamp der kostede Zorniger jobbet. Assistenttræneren og den tidligere Brøndby spiller Martin Retov tog over, og har siden da stået i spidsen for holdet.

Hvorfor gik det ned af bakke for Brøndby? Det nemme svar, er at de andre hold begyndte at læse Brøndbys spillestil. Det er med stor sandsynlighed også en plausibel grund, men mandskabsplejen havde også meget at sige. Zorniger var kendt for at køre en meget stram træningskultur, og det var ikke vant for mange af spillerne. Så længe tingene fungerede og holdet vandt deres kampe, var der stadig godt humør. Det blev dog hårdt for dem, da spillet pludseligt gik dårligt og den stramme “tyske” tilgang blev for meget for flere spillere - Zorniger tabte omklædningsrummet.

Martin Retov har haft sit hyr med at løfte holdet igen, men har han egentlig haft en reel chance? Retov var assistenttræner for Brøndby i 2 år, og har naturligvis lært noget om spillestilen under Zorniger. Han har dog ikke praktiseret spillestilen meget under egen karriere og har derfor ikke de samme ideer og løsninger på presorienteret hold som Zorniger havde. Retov har dog været tvunget til at spille videre, på mange af de samme spilprincipper grundet spillermaterialet. Det efterlader dog Brøndby med det samme problem, at flere af Superliga holdene har fundet nøglen til Brøndbys presspil.

Der har været meget snak om Brøndbys manglede defensive evner, og hvordan midtstoppere som Röcker, Arajuuri og Hermannsson har kunnet falde så meget i niveau? De 3 forsvars spillere er alle dygtige, naturligvis. De blev dog købt ind til at passe i Zornigers system og spillemåde. Spillere som Röcker og Arajuuri kan afvise, og skulle i princippet ikke fungerer som midtstoppere i et åbent defensivt spil. Zornigers presspil gik ud på at tvinge modstanderen til at slå lange bolde, og her var netop Röcker og Arajuuri eminente. Nu står de med det problem, at modstanderne ikke særligt ofte bliver tvunget til de lange bolde, da presspillet ikke fungerer og derfor kommer de ofte på glatis. Det samme gælder for Brøndbys backs, som ideelt set har skulle fungere som defensive kanter. Jung og førhen Larsson, har skulle have deres fokus på det offensive, da de skulle med frem når bolden blev erobret. Specielt Jung spiller fortsat efter samme filosofi, så han bliver ofte fanget højt på banen. Det har aldrig været ideen under Zorniger, at hans backs skulle udfordres særligt meget defensivt, da bolden skulle erobres højere oppe og dermed skulle backsne ikke stilles i en mod en situation eller et åbent spil.

Der er mange bud på hvad det er, som ikke fungerer i Brøndby, og dette er blot et taktisk bud på hvorfor det ikke kører. Brøndby spiller stadig efter Zornigers principper, men har ikke træneren til at løse hullerne.

FC Midtjylland: De regerende mestre fra FC Midtjylland, har også haft et stort trænerskifte da Jess Thorup tog til Gent. Den nye træner Kenneth Andersen, har dog haft langt bedre betingelser for at klare det godt efter trænerskiftet. FC Midtjyllands taktiske system og spillermateriale er langt mere fleksibelt end Brøndbys, og Kenneth Andersen har derfor haft flere strenge at spille på.

Forskellen fra sidste sæson til denne sæson er ikke enorme, men den største er at FCK i år har været langt stærkere end de forrige. FCM har fortsat præsteret på et højt niveau, og har med distance været det 2. Bedste hold i ligaen. Man dog heller ikke negligerer, at FCM har mistet nogle værdifulde spillere i; Sanneh, Duelund og Sørloth. Sidstnævnte var der ikke hele sæsonen, men var med at lægge en grobund for en god sæson for FCM.

Så hvordan skal FCM tackle denne kamp for at slå kapital af Brøndbys mangler? FCM spiller som bekendt et 3-4-3 system, hvilket sætter stort fokus på deres spil over fløjene og deres indlæg. Det er ikke gået Kenneth Andersens næse forbi, at Brøndby har store problemer på deres backs og hos midtstopperne. FCM skal have ro på spillet, på trods af det pres som Brøndby kommer med og forsøge at spille for det første pres. Det er nemlig når Brøndby får spillet sit første pres over, at de får store problemer. Backs og typisk en enkelt midtstopper bliver fanget langt oppe, og så vil FCM have muligheden for at distribuere ud over kanterne. Det er ingen tilfældighed, at Marc Dal Hende har scoret 3 mål i de seneste to kampe mod Brøndby.

Hvad skal Brøndby gøre for at redde sæsonen med en pokaltitel? Brøndby har intet andet valg, end at fortsætte med deres presspil. Det fungerede faktisk fornuftigt senest mod FCN, da de fik tvunget de unge nordsjælland spillere til at lave boldtab dumme steder. Brøndby skal lykkedes med deres pres, på den ene af af FCMs to midtbanespillere. Enten bliver det Sparv eller Evander. Sparv er dygtig defensiv og laver sjældent “dumme” boldtab, men han er ikke for fin til at smide bolden langt hvis han bliver presset. Det er netop denne bold som Brøndby gerne vil have, for her er deres forsvar stærkt. Hvis Evander får startpladsen, skal presset fokuseres på ham. Evander er en af teknisk bedste spillere i Superligaen, men han glemmer til tider at der er 10 medspillere omkring ham. Kan de få lokket Evander ud i nogle dumme beslutninger, så vil Brøndby kunne kapitulere af dette.

Live stream Brøndby vs. FC Midtjylland d. 17. maj 2019

Vil du livestreame pokalfinalen mellem Brøndby og FC Midtjylland, kan du gøre dette nemt hos Viaplay Sport (289 kr. i måneden).

1. Gå til Viaplay.dk – KLIK HER!*

2. Klik på ”Prøv en gratis måned” og opret en konto

3. Du får en gratis måned til film og serier

4. Find kampen i kalenderen

Stream Brøndby vs. FCM hos Viaplay Sport – KLIK HER!*

Odds-forslag: FC Midtjylland vinder pokalfinalen

FC Midtjylland har stadig et rigtig stærkt hold og et godt koncept. De har flere dygtige boldspillere, helt nede fra bagkæden af og op til midtbanen, som bør kunne håndtere Brøndbys pres.

Martin Retov har ikke kunnet finde en anden løsning, end at fortsætte med størstedelen af det samme koncept som Zorniger byggede. Han forsøger ihærdigt at ændre små ting, men filosofien er den samme, også grundet spillermaterialet. Jeg har svært ved at se Retov vinde den taktiske duel mod Kenneth Andersen, da Retov ikke har de samme muligheder som Andersen. FCM kan komme ud på flere forskellige måder med forskellige spillere, mens Brøndby ikke har mange forskellige taktiske muligheder.

Brøndby er stadig et godt hold med gode spillere, men kommer de i en situation hvor spillet ikke fungerer, så skal der ændres noget fra trænerbænken og her kommer de formentlig til kort som set flere gange før denne sæson. Derudover har FC Midtjylland også en hviledag mere end Brøndby, som spillede med stærkeste opstilling mandag aften.

SpilXperten.com anbefaler: FC Midtjylland vinder til odds 2,06 - SPIL HER >>*

Optakt til Brøndby - FC Midtjylland: Skader, karantæner og startopstillinger


Brøndby:
Kasper Fisker (Midtbane, Fast) - Skadet
Joel Kabongo (Forsvar, Reserve) - Skadet

FC Midtjylland:
Jesper Hansen (Målmand, Fast) - Tvivlsom (Personlige årsager)
Kristian Riis (Forsvar, Reserve) - Skadet
Zsolt Korcsmár (Forsvar, Reserve) - Skadet

Brøndby forventet startopstilling: Schwäbe, Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Jung; Kaiser, Radosevic, Tibling; Mukhtar; Hedlund, Wilczek

FC Midtjylland forventet startopstilling: Hansen; Hansen, Sviatchenko, Scholz; Andersson, Poulsen, Evander, Dal Hende; Wikheim, Onuachu, Mabil

FC Midtjylland vandt senest 4-0 hjemme over de nykårede mestre fra FCK, som dog havde holdt guldfest en uge inden og stillede i et alternativt system. Før det tabte FCM 3-1 ude til OB. Siden midtjyderne tabte til FCK, og dermed også næsten mesterskabet, så har de ikke været alt for motiverede på ligaen. Det har for FCM udelukkende handlet om at holde deres spillere klar til finalen.

Brøndby har længe haft troen på en 3. plads, men resultaterne har for ikke flasket sig. Med en sejr mandag over FCN, så har Brøndby nu vundet 2 af deres seneste 5 kampe og de 3 sidste tabte. Brøndby vandt det seneste opgør 1-2 ude over FC Midtjylland, der dog runden inden lige havde fået slukket sine mesterskab drømme.

> Få op til 500 kr. i freebet hos Mr. Green* (vilkår gælder)

> Få op til 500 kr. i bonus hos Bethard* (vilkår gælder)

Optakt til og odds på Brøndby vs. FC Midtjylland d. 17. maj 2019

Kommenter artiklen skjul

Alle Betting og Odds Nyheder

 Oprettet
Horsens - AaB: Odds og optakt d. 26. august 2019 25-08-2019 19:00
K. Momota - A. Antonsen: Odds og live stream til VM finalen d. 25/8 25-08-2019 14:00
Esbjerg - Silkeborg: Odds og optakt d. 25. august 2019 24-08-2019 20:44
FCK - FC Nordsjælland: Odds og optakt d. 25. august 2019 23-08-2019 16:42
Brøndby - AGF: Odds og optakt d. 25. august 2019 23-08-2019 15:12
Sønderjyske - FC Midtjylland: Odds og optakt d. 25. august 2019 23-08-2019 13:45
Steffen Dam: Tips til 3. runde i Premier League, 23. - 25. august 2019 23-08-2019 12:52
Schalke - Bayern München: Odds og optakt d. 24. august 2019 23-08-2019 12:49
Barcelona - Real Betis: Odds og optakt d. 25. august 2019 23-08-2019 12:08
Real Madrid - Valladolid: Odds og optakt d. 24. august 2019 23-08-2019 10:28
Lisberg tipper 2. runde i Bundesligaen 22-08-2019 15:28
Hobro - OB: Odds og optakt d. 23. august 2019 22-08-2019 13:58
Tottenham - Newcastle: Odds og optakt d. 25. august 2019 22-08-2019 11:00
Sorgenfri: Tips til 5. runde i League 1 22-08-2019 09:59
Sorgenfri tipper 5. runde i The Championship 22-08-2019 09:39
Gratis Superliga-konkurrence: Vind 100.000 kroner på søndag 22-08-2019 09:14
Per P. tipper 7. runde i Superligaen 22-08-2019 08:24
Risikofrit: Spil 200 kroner på Brøndby-sejr mod AGF 21-08-2019 16:59
Få odds 15,00 på Arsenal - uden omsætningskrav 21-08-2019 16:49
Få odds 8 på Liverpool / odds 41 på Arsenal 21-08-2019 15:16
Torino - Wolves: Odds og optakt d. 22. august 2019 21-08-2019 14:10
Bournemouth - Manchester City: Odds og optakt d. 25. august 2019 21-08-2019 13:44
Liverpool - Arsenal: Odds og optakt d. 24. august 2019 21-08-2019 13:23
Manchester United - Crystal Palace: Odds og optakt d. 24. august 2019 21-08-2019 13:00
FCK - Riga FC: Odds og optakt d. 22. august 2019 21-08-2019 11:27
Kolding - Vejle: Odds og optakt d. 21. august 2019 20-08-2019 14:12
Benjamin Leander: Spiltips til uge 34 20-08-2019 12:22
PostNord Danmark Rundt 2019: Odds og optakt 20-08-2019 12:05
Young Boys - Røde Stjerne: Odds og optakt d. 21. august 2019 19-08-2019 16:26
Lisberg: Tips til CL- og EL-kvalifikation med Ajax, FCK og Celtic 19-08-2019 13:53