18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Monaco Grand Prix: Odds og optakt den 26. – 28. maj 2023

Det er tid for et af de mest ikoniske løb på Formel 1-kalenderen. Vi er nået til Monaco og de snævre og smukke gader i fyrstedømmet. Der er varslet risiko for regn, og hvis gaderne er våde under løbet, kan alt ske i Monaco. Er de tørre, sker der nok det, at Verstappen vinder igen. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Monaco Grand Prix. Der er træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens selve Grand Prix’et afvikles søndag 28. maj 2023 klokken 15:00. Se med på TV3 Sport og TV3+.

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Formel 1

Odds på Monaco Grand Prix

Bookmakerne spår det tætteste løb indtil videre i sæsonen, hvis vi skal vurdere ud fra Formel 1 odds.

Verstappen i odds 2,25 er stadig storfavorit, men Sergio Perez til 4,00 og Charles Leclerc – på hjemmebanen – til odds 4,50 forventes at blive hidsige konkurrenter. 

Alonso til odds 6,00 skal slås med om en plads på podiet, mens Magnussen igen står til 501 gange grunkerne og næppe skal regne med en plads i top 3.


Hvem vinder Monaco Grand Prix?

DeltagerVinderodds
Max Verstappen2,25 – SPIL HER >>*
Sergio Perez4,00 – SPIL HER >>*
Charles Leclerc4,50 – SPIL HER >>*
Fernando Alonso6,00 – SPIL HER >>*
Carlos Sainz21,00 – SPIL HER >>*
Lewis Hamilton26,00 – SPIL HER >>*
George Russell29,00 – SPIL HER >>*
Lance Stroll101,00 – SPIL HER >>*
Kevin Magnussen501,00 – SPIL HER >>*
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Formel 1 er sponsoreret af bet365.

Optakt til Monaco Grand Prix: Alle elsker Monaco Grand Prix

Få steder i verden kan Formel 1-baners udformning og historie få det til at kildre så herligt ned af ryggen som i Monaco. De snævre gader, hårnålesvinget, tunnellen og niveauforskellene er fundament for et løb med store, store krav til kørerne. 

Det kan også danne asfalt for et løb i lavt tempo og med meget få overhalinger – i 2003 var der legendarisk nok slet ingen overhalinger overhovedet – men så er der i det mindste de mange smukke bygninger, rene gader og det imposante casino at kigge på. Eller de mange luksusyachts i havnen. 

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

På racerbanen plejer der nu at være en vis grad af drama også, for det er en bane, der kræver maksimal indsats og koncentration af kørerne.

Den mindste fejl kan sende dem af banen, og der er ingen blød grus at glide flere meter i. Ryger du af, ryger du i barrieren.

Sidste år vandt Sergio Perez og året før Verstappen. Så Red Bull er på jagt efter et hattrick, men de kan få benhård konkurrence af Hamilton, der vandt løbet i 2019 og i alt har vundet tre gange i Monaco.

Ayrton Senna har vundet mest på banen i Monaco med i alt seks sejre i årene fra 1987 til 1993, hvor det kun var i 1988, han ikke endte først.

Hamiltons tre sejre gør ham til den aktive kører med flest sejre i Monaco, men Alonso er på to sejre – selv om det var helt tilbage i 2006 og 2007 – og Aston Martin har deres første sejr i Monaco til gode.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Kevin Magnussens chance i Formel 1-løbet

To gange P10 og to gange P13 og et enkelt løb, han ikke nåede til mål i er udbyttet af anstrengelserne for Kevin Magnussen i sæsonen indtil nu.

Det rækker til en samlet 17. plads blandt kørerne, mens Haas samlet er på 7. pladsen med seks point op til Alpine og McLaren.

Danskeren har dog set skarp ud i de seneste par løb og en startplads på P4 i Miami er flot.

At bilen så ikke er stærk nok til at blive i toppen gennem løbet, er jo ikke danskerens skyld, og han fik store roser i flere internationale medier efterfølgende for et stærkt kørt løb, der blev belønnet med et point for 10. pladsen.

Nu gælder det Monaco, og her kan danskeren godt sætte næsen op efter at komme i pointene igen.

Han er to gange tidligere sluttet som nummer 10 i Monaco, og med hans nuværende form og bilens tilstand er det slet ikke umuligt, at det gentager sig.

Kommer der regn, vil Magnussen have fordel af rutine og gode køreegenskaber, når han kører på banen i Monaco for ottende gang i karrieren. 

Odds-forslag til Monaco Grand Prix: Leclerc viser sig frem på hjemmebane

Kun i Australien lykkedes det ikke for Red Bull at snuppe 1. – 2. pladsen. Verstappen har vundet tre løb og er sluttet som nummer to i to andre.

Perez har vundet to og er to gange blevet nummer to. Det er utroligt meget Red Bull-dominans i sæsonen indtil videre. Utroligt meget. 

Ferrari har igen været en skuffelse, men vi skeler nu alligevel til Leclerc, for formen er opadgående med sæsonens eneste podieplads i forrige GP i Aserbajdsjan.

Han har snuppet pole position de seneste to sæsoner i Monaco. Stadig uden at vinde løbet på hjemmebane. 

Der er risiko for regn, og det udligner nogle af forskellene i feltet, men Ferrarierne bør være godt rustede til udfordringerne på banen med de snævre og langsomme sving, så vores bud til weekendens løb er, at Leclerc snupper sig en podieplads. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,57
Charles Leclerc på podiet
Gå til bet365 *

Monaco Grand Prix: 5 facts om Formel 1-løbet

  • Løbets helt officielle navn er Formula 1 Grand Prix de Monaco 2023

  • Banen blev sådan set grundlagt tilbage i 1215, da Monaco blev skabt, men det første Formel 1-løb på banen blev kørt i 1950, og fra 1955 har det været en fast del af kalenderen

  • Der er 19 sving og en enkelt DRS-zone på banen.

  • I 2021 kørte Lewis Hamilton den hurtigste omgang nogensinde på banen, da han smuttede rundt i nydelige 1:12.909 minut

  • Der er blot 3,337 kilometer per omgang, så kørerne skal rundt 78 gange for at nå den samlede løbsdistance på 260,286 kilometer

Sendeplan i TV: Monaco Grand Prix

Vidste du, at du kan se samtlige Formel 1 løb i TV? Transmissionen af Monaco Grand Prix starter med første træning kl. 13:30 om fredagen på TV3 Sport, inden der så sendes kvalifikation lørdag kl. 16:00 på TV3+ og Grand Prix om søndagen kl. 15:00 ligeledes på TV3+.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar