18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Formel 1 kalender

På denne side giver vi dig det komplette overblik over Formel 1 kalenderen 2024. Hvornår kører næste løb i Formel 1? Hvem vandt det seneste løb? Hvornår kommer F1-karavanen tæt forbi? Vi besvarer alle dine spørgsmål om Formel 1 kalenderen her.

Formel 1 mobil i høj hastighed på racerbane, sportsindustri teknologi

Formel 1 kalender 2024

#DatoStedVinder
129. februar – 2. martsBahrainMax Verstappen
27. marts – 9. martsSaudi-ArabienMax Verstappen
322. marts – 24. marts AustralienCarlos Sainz
45. april – 7. aprilJapanMax Verstappen
519. april – 21. aprilKinaMax Verstappen
63. maj – 5. majUSA, MiamiLando Norris
717. maj – 19. majItalien, ImolaMax Verstappen
824. maj – 26. majMonacoCharles Leclerc
97. juni – 9. juniCanadaMax Verstappen
1021. juni – 23. juniSpanienMax Verstappen
1128. juni – 30. juniØstrigGeorge Russell
125. juli – 7. juliStorbritanienLewis Hamilton
1319. juli – 21. juliUngarnOscar Piastri
1426. juli – 28. juliBelgien
1523. august – 25. augustHolland
1630. august – 1. septemberItalien, Monza
1713. september – 15. septemberAserbajdsjan
1820. september – 22. septemberSingapore
1918. oktober – 20. oktoberUSA, Austin
2025. oktober – 27. oktoberMexico City
211. november – 3. novemberBrasilien
2221. november – 23. novemberUSA, Las Vegas
2329. november – 1. decemberQatar
246. december – 8. decemberDe Forenede Arabiske Emirater

Formel 1 – de fem største løb i 2024

Herunder gennemgår vi de fem største Formel 1-løb i 2024.

(Foto: IMAGO / ZUMA Wire)

Japans Grand Prix (5. – 7. april)

Sædvanligvis bliver det japanske GP kørt om efteråret, men i denne sæson er det rykket helt frem til begyndelsen af april. 

Det kommer næppe til at ændre på, at det er en af de baner på hele kalenderen, der har de bedste forudsætninger for et spændende løb. Der er gode muligheder for at overhale, der er halsbrækkende manøvrer og hurtige sving, der kræver teknik og overblik. 

Mange F1-fans mener, banen i Suzuka, som ligger knap 400 kilometer vest for Tokyo, er en af de allerbedste i Formel 1. Derfor er det selvfølgelig lidt en skam, at banen først stod klar i 1987.

Det gjorde den, fordi Soichiro Honda – ham med bilmærket – helt tilbage i 1962 mente, at Honda skulle have sin egen bane til testkørsel. 

Og det fik de så. En spektakulær bane med slangekurver, høj fart og hey; banen er formet som et 8-tal, så kørerne krydser vejen to gange –  enten over eller under – per omgang. 

Michael Schumacher har vundet 6 gange på banen i Japan og har dermed flest sejre, men Max Verstappen har vundet både i 2022 og 2023.

(Foto: IMAGO / HochZwei)

Silverstone, England (5. – 7. juli)

Præcis 3 måneder efter spektaklet på Suzuka i Japan er det tid for en af de mest legendariske og traditionsspækkede oplevelser i Formel 1. 7. juli er der Britisk GP på Silverstone. 

Historiens vingesus hviler tungt over den tidligere flyveplads, hvor så mange fremragende racerløb har fundet sted gennem historien. 

Det var her, det allerførste Formel 1-løb nogensinde blev kørt den 13. maj 1950. Dengang vandt Alfa Romeo og Giuseppe Farina. 

Selv om det er kalenderens ældste bane i Formel 1, er det en hurtig fætter. Faktisk har Hamilton engang sammenlignet oplevelsen på Silverstone med at flyve et jetfly. 

For os, der ikke har prøvet nogen af delene, fortæller det nok allermest, at det går hurtigt. Meget hurtigt. 

I 2023 var det Max Verstappen, der gjorde rent bord med pole position, hurtigste omgang og den samlede sejr. Det er dog Lewis Hamilton med i alt 8 sejre, der har vundet oftest på Silverstone.

Selv om juli er midt i sommerperioden, er der aldrig solskinsgaranti i England, men til gengæld er der garanti for fedt ræs og for entusiastiske fans hele weekenden.

(Foto: IMAGO / Pond5 Images)

Monaco Grand Prix (24.-26. maj)

Selve byen Monaco er grundlagt i 1215, så man kan jo sige, at banen i Monaco blev bygget for mere end 900 år siden. 

Men det ville være en kende snyd, for det er ikke en bane. Eller rettere; det er en bybane, hvor de snævre gader i rigmands-enklaven Monaco lægger asfalt til et årligt race. 

Der har været kørt Formel 1 i Monaco siden 1950, hvor det var med på kalenderen i det allerførste år af den fineste motorsportsklasse.

En tur gennem Monacos gader byder på lidt af hvert, og mest ikonisk er måske de mange yachts i havnen i, hvad der for almindelige mennesker, ligner oversize-størrelse.

De kører af snævre gader med hårnålesving, de kører forbi byens ikoniske og eksklusive kasino, og de kører gennem tunnelen, der gør det så vanskeligt at navigere i vådt føre på grund af skiftet mellem våd og tør asfalt.

Den tidligere tredobbelte verdensmester Nelson Piquet har sammenlignet oplevelsen af at køre i Monaco med at køre på cykel i sin dagligstue. Snævert. Svært men også en målestol for alle andre køb, og brasilianeren tilføjede altid, at en sejr i Monaco var værd lige så meget som to sejre på andre baner. 

Red Bull har vundet de tre seneste år i Monaco med Max Verstappen som vinder i 2021 og 2023. 

(Foto: IMAGO / ZUMA Wire)

Interlagos, Brasilien (1. – 3. november)

Det var på grund af Emerson Fittipaldis succes, at Formel 1 vendte snuden mod Brasilien og Sao Paolo for første gang i 1973. 

Men arbejdet med banen var sådan set begyndt helt tilbage i 1938. Ganske passende for banens noget asynkrone tilværelse blev den først kendt som Autodromo José Carlos Pace, men i dag er den i folkemunde mest kendt som Interlagos, der betyder mellem søerne

Uanset hvad vi kalder banen, har den en klassisk vibe med den ovale form og et noget bulet underlag, der ikke blev jævnet ud under konstruktionen, men som udgør et bølget fundament for løbet. 

Der er heftige skift i vejret i området, og de seneste 20 år har løbet ligget i afslutningen af sæsonen og derfor også lagt asfalt til en stribe spektakulære ræs med indflydelse på verdensmesterskabet. 

Selv om der ikke er udsigt til en brasiliansk vinder, er det altid en fest, når Formel 1 besøger Brasilien. Det er næsten som et ekstra karneval, når det farverige og livlige publikum hilser de stærke motorer velkommen. 

Alain Prost vandt 6 gange på Interlagos mellem 1982 og 1990 og har rekorden for flest sejre, mens 4 brasilianere har vundet hver 2 gange: Emerson Fittipaldi, Ayrton Senna, Nelson Piquet og Felipe Massa. 

Max Verstappen har vundet både i 2019 og 2023 og er altså den seneste vinder på Interlagos.

(Foto: IMAGO / HochZwei)

Las Vegas Grand Prix (21. – 23. november)

Det var imødeset med spænding og med store forventninger, da Las Vegas i 2023 lagde by til et Formel 1-løb.

Max Verstappen vandt, så noget var helt, som det plejer, men der var nu også en hel masse, der var nyt, amerikansk og endda meget, meget Las Vegas’sk.

Det er en bybane på godt 6 kilometer, der snor sig forbi berømte lokationer som Caesars Palace, Bellagio og Venetian, som vi alle kender fra diverse Oceans 11, 12 og så videre-film. 

Hastigheden på banen er høj, og langsiden på The Strip tillader fart i nærheden af den, man ellers kun møder på Temple of Speed aka italienske Monza.

Løbet bliver kørt lørdag aften i kunstigt lys, og det bidrager til fornemmelse af show og entertainment. Som i alle situationer overtager Las VEgas næsten begivenheden alene ved at være Las Vegas. 

Som alle begivenheder i USA er der et væld af VIP-muligheder for at se begivenheden tæt på og fra spektakulære udsigtspunkter.

Spørgsmålet er, om ikke den oplevelse er meget mere værd – trods den høje pris – end et par timer i selskab med en enarmet tyveknægt i mørket langs banen?

Spil på det kommende løb i Formel 1

Vi har en dedikeret side med Formel 1 odds, hvis du vil spille på de kommende løb. Vi dækker desuden samtlige løb i sæsonen med dedikerede optakter – de indeholder altid et bud på løbsvinderen og en vurdering af danske Kevin Magnussens chancer. Her kan du også læse om mulighederne for at se Formel 1 i TV. Du kan også se de samlede Formel 1 stillinger for både konstruktører og kørere i vores artikel F1 resultater.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår