18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Japans Grand Prix: Odds og optakt den 5. – 7. april 2024

Det er altid en fornøjelse med Formel 1 og Japans Grand Prix på Suzuka-banen. Oprindeligt var det en træningsbane for Honda, men nu er det en legeplads for alverdens rasende hurtige biler. Red Bull og Verstappen er favorit igen, mens Haas har forsøgt at dæmpe forventningerne en anelse, efter begge kørere kom i pointene forrige weekend i Australien. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Japans Grand Prix. Der er træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens selve Grand Prix’et afvikles søndag 7. april 2024 klokken 07:00. Se med på TV3 Sport og TV3+.

Formel 1 GP i Japan 5. - 7. april 2024

Lando Norris var på podiet, da der senest blev kørt F1 i Japan, og han var på podiet igen forrige weekend i Australien. (Foto: Chris Putnam / ZUMA Press Wire)

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Formel 1

Odds på Japans Grand Prix

Som en plade, der er gået i hak, kan vi gentage os selv endnu engang og meddele, at Max Verstappen er storfavorit hos bookmakerne til at tage sejren i weekendens løb på Suzuka-banen i Japan. Der er lige nu Formel 1 odds 1,20 på sejr til Verstappen.

De nærmeste konkurrenter oddsmæssigt er igen holdkammerat Perez, og de to Ferrari-kørere, Sainz og Leclerc, der står i 12, 15 og 15, hvis de snupper sejren.


Hvem vinder Japans Grand Prix?

DeltagerVinderodds
Max Verstappen1,20 – SPIL HER >>*
Sergio Perez12,00 – SPIL HER >>*
Charles Leclerc15,00 – SPIL HER >>*
Carlos Sainz15,00 – SPIL HER >>*
Lando Norris21,00 – SPIL HER >>*
Oscar Piastri34,00 – SPIL HER >>*
George Russell51,00 – SPIL HER >>*
Lewis Hamilton51,00 – SPIL HER >>*
Fernando Alonso67,00 – SPIL HER >>*
Kevin Magnussen501,00 – SPIL HER >>*
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Formel 1 er sponsoreret af bet365.

Optakt til Japans Grand Prix: Drama i kulissen hos Red Bull

Sidste år var det Max Verstappens løb i Japan. Han sluttede knap 20 sekunder foran Lando Norris på 2. pladsen, mens Piastri fuldendte en tilfredsstillende dag for McLaren ved at snuppe den sidste podieplads. 

Ferrari og Mercedes delte de næste fire pladser, mens Kevin Magnussen sluttede som nummer 15 og reelt sidst af de biler, der gennemførte. 

Sejren sikrede også endegyldigt, at Red Bull sluttede øverst i konstruktørmesterskabet, og måske kan en retur til netop dét gerningssted dæmpe gemytterne en anelse hos holdet, for bølgerne har gået højt i den seneste tid. 

Christian Horner blev i februar undersøgt for at have haft upassende relationer med en kvindelig ansat hos Red Bull, men undersøgelsen viste, at der ikke var noget at komme efter. 

Dagen efter kom en læk, der sendte kopier af online-beskeder, som angiveligt var fra Horner til den kvindelige ansatte. 

Efterfølgende har Red Bull suspenderet en kvindelig ansat – én, vi ved ikke, om det er den samme – og nu er også holdets mangeårige rådgiver Helmut Marko i søgelyset for at være whistlebloweren. 

Det har måske, måske ikke fået Max Verstappen til at ryste på kuglepennen og lufte, at han ikke kan se sig selv hos Red Bull uden Marko. Eller det var i hvert fald sådan det lød i første omgang. Senere blev det modificeret til, at det vist ikke var helt så alvorligt ment. 

Speget er det. Og måske det bedste råd til teamet er at holde en pause fra deres energiholdige drik, så de lige kan få pulsen ned igen. 

Vil det påvirke dem på banen? Næppe. Verstappen udgik tidligt i Australien og fik brudt sin ni løb lange sejrsstime, så han vil formentlig bare være yderligere opsat på at gentage sejrene fra både 2022 og 2023. 

Ferrari snuppede i Verstappens fravær de to forreste pladser, og hvis man kniber øjnene sammen og gør sit bedste for at glemme de foregående sæsoner, så kan et blik på stillingen se næsten spændende ud. Lykkes det igen for Ferrari – eller McLaren eller Mercedes – at snuppe sejren søndag foran næsen på Red Bull, begynder det at lugte af en sæson med spænding. Indtil da må vi nøjes med sladder fra kulisserne hos Red Bull.

Kevin Magnussens chance i løbet

Kevin Magnussen og Haas kan være fint tilfredse med sæsonens første tre løb. De fik 1 point i Saudi Arabien og hentede så 3 point i Australien, og selv om Magnussen kun har noteret sig for et enkelt af de 4 point, virker han i fin form og god balance. 

Magnussen har god erfaring på Suzuka, hvor han har kørt 7 gange tidligere, og han har en 8. plads som bedste resultat. Danskeren har været forsigtig i sine udmeldinger, og han har blandt andet talt om, at banen ikke umiddelbart passer til styrkerne hos Haas. 

Ikke desto mindre har bilen vist sig at være stærk om søndagen, og Magnussen har allerede givet flere prøver på både sin taktiske forståelse og fine køreevner, så vi kan godt tillade os at forvente og håbe, at han igen kører med om de yderste pladser, der giver point. 8-10 vil være forrygende, mens 11-14 kan være godkendt alt efter omstændighederne. 

Odds-forslag til Japans Grand Prix: Norris gentager podiet fra september

Det er kun lidt mere end seks måneder siden, Formel 1-feltet var i Japan senest. Det er normalt et efterårsløb, hvor der traditionelt er sikret VM-titler og fx sidste år konstruktørmesterskabet. 

Men nu er det altså et forårsevent, og så kan vi jo i stedet nyde kirsebærtræerne blomstre. Man kan ikke få alt … Nå men det hurtige turnover betyder måske også, at vi kan bruge indikationerne fra løbet i september til lidt mere, end vi normalt kan. 

Verstappen vandt sidste år, og han er også storfavorit denne gang, men måske var hans bremseproblemer ikke bare en engangsforeteelse, og så kan der blive en ekstra plads på podiet at køre om. 

Lando Norris og McLaren snuppede 2. pladsen i september, og på 3. pladsen kom såmænd Oscar Piastri, så McLaren har i hvert fald gode erfaringer fra seneste armlægning med Suzukas udfordrende bane. 

Derfor tror vi også, at i hvert fald Norris, der – uagtet de næsten er jævnaldrende – virker lige en tand mere erfaren og pålidelig end Piastri, kan klemme sig på podiet endnu engang. 

McLaren er blevet 6 og 8, 4 og 6 og senest 3 og 4 i sæsonens foreløbige løb.

De har farten. De har viljen og ambitionerne. Og Norris gentager sit podie fra både seneste løb i Japan og seneste løb i kalenderen, Australien. Go McLaren!

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
2,75
Lando Norris på podiet
Gå til bet365 *

Japans Grand Prix: 5 facts om Formel 1-løbet

  • Det fulde og velklingende navn for det japanske Grand Prix på Suzuka-banen er Formula One MSC Cruises Japanese Grand Prix 2024

  • Suzuka-banen blev planlagt helt tilbage i 1962, men det var først i 1987, at banen kom i Formel 1-kalenderen.

  • Der er 18 sving og en enkelt DRS-zone på banen, men så er der jo også lige den detalje, at banen er formet som et 8-tal, og kørerne derfor passerer henholdsvis over og under banen på vejen rundt

  • Lewis Hamiltons 1:30,983 minut fra 2019 er stadig banerekord

  • De kører i alt 53 omgange på den 5,807 kilometer lange bane, og det betyder, at feltet tilbagelægger i alt 307,471 kilometer på løbsdagen

Sendeplan i TV: Japans Grand Prix

Vidste du, at du kan se samtlige Formel 1 løb i TV?

Transmissionen af Japans Grand Prix starter med første træning kl. 04:30 om fredagen på TV3 Sport, inden der så sendes kvalifikation lørdag kl. 08:00 på TV3+ og Grand Prix om søndagen kl. 07:00 ligeledes på TV3+.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar