18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Formel 1 vender tilbage til Shanghai

Det er fem lange år siden, Formel 1 sidste kørte det kinesiske Grand Prix. Fem lange år siden, at Lewis Hamilton kørte først over stregen foran holdkammeraten Bottas og Sebastian Vettel. Nu er vi endelig tilbage i smukke og pulserende Shanghai med en weekend, hvor vi oveni det hele også har årets første sprintløb. Phew, det bliver heftigt. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Kina Grand Prix. Der er træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens selve Grand Prix’et afvikles søndag 21. april 2024 klokken 9:00. Se med på TV3 Sport og TV3+.

Formel 1 Det Kinesiske Grand Prix 2024

Fernando Alonso har forlænget sin kontrakt med yderligere et par sæsoner hos Aston Martin. (Foto: XPB / Alamy Live News)

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Formel 1

Odds på Kina Grand Prix

Max Verstappen er endnu engang bookmakernes favorit, og der er Formel 1 odds 1,16 på sejr til hollænderen. 

Nærmeste konkurrent ifølge oddsene er holdkammerat Perez i odds 10, mens vinderen sidst, der var ræs i Shanghai, Lewis Hamilton, står i 51 gange grunkerne.


Hvem vinder Kina Grand Prix?

DeltagerVinderodds
Max Verstappen1,16 – SPIL HER >>*
Sergio Perez10,00 – SPIL HER >>*
Charles Leclerc15,00 – SPIL HER >>*
Carlos Sainz15,00 – SPIL HER >>*
Lando Norris41,00 – SPIL HER >>*
Fernando Alonso51,00 – SPIL HER >>*
George Russell51,00 – SPIL HER >>*
Lewis Hamilton51,00 – SPIL HER >>*
Oscar Piastri81,00 – SPIL HER >>*
Kevin Magnussen501,00 – SPIL HER >>*
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Formel 1 er sponsoreret af bet365.

Optakt til Kina Grand Prix: Sprintløb og første hjemmebaneløb for Guanyu

Suzuka-banen i Japan var på forhånd forventet at passe godt til Red Bull, og de tog da også de to første pladser og fik rettet op på miseren fra Australien.

Ferrari satte sig på de næste to pladser, og Scuderia kan med rimelighed mene, at banen i Shanghai spiller bedre ind til deres biler, så de kan komme tættere på Red Bull og måske skabe reel spænding om 1. pladsen, uden det kræver, at Verstappen udgår. 

Det er indtil videre Ferrari og McLaren, der presser mest på, mens både Mercedes og Aston Martin stadig leder efter den helt rette formel. 

Måske hjælper det Aston Martin, at veteranen Alonso har forpligtet sig på teamet og forlænget sin kontrakt, så den nu gælder til udgangen af 2026. 

Mercedes har sådan set også noget af deres kontraktlige fremtid på plads, for de ved jo allerede, at Lewis Hamilton skifter efter sæsonen til Ferrari. 

Det har dog ikke givet det tyske hold synderligt fart i bilen, og de to kørere er aktuelt 7 og 9 i den samlede stilling med Russells 5. plads i sæsonpremieren i Bahrain som det foreløbige højdepunkt.

Feltets kinesiske kører, Zhou Guanyu, har endnu ikke prøvet at køre på hjemmebane på grund af de fem år uden kinesisk Grand Prix. 

Dét får han så chancen for nu, men om hjemmebanen ligefrem kan give så meget medvind, at han kan score sæsonens første point i sin Kick Sauber er vel tvivlsomt. Men han skal nok få en kærlig velkomst af publikum alligevel. 

Weekenden byder også på sæsonens første sprintløb, og der har været et par små ændringer til formatet i forhold til de første tre sæsoner med sprint.

Anden træning om fredagen udgår og bliver i stedet til kvalifikation til sprintløbet, og så er sprinten den første begivenhed lørdag. Der er stadig point til de otte bedst placerede kørere i den 100 kilometer lange sprint. 

Efter sprinten byder lørdag så på kvalifikation til søndagens Grand Prix, hvor startpladserne skal fordeles.

Formel 1 Det Kinesiske Grand Prix 2024

Kevin Magnussen sigter efter point igen, når der er F1 i Shanghai. (Foto: XPB / Alamy Live News)

Kevin Magnussens chance i løbet

Kevin Magnussen udstråler optimisme og selvtillid i øjeblikket. 10. pladsen i Australien gav ham sæsonens første point, og det er blevet til to 12. pladser og en 13. plads i de øvrige løb.

Det er allerede væsentlige fremskridt i forhold til den kummerlige sidste sæson, hvor danskeren ofte udgik eller sluttede i den absolut tunge ende af feltet. 

På banen i Shanghai har Magnussen to gange tidligere været i pointene, og han mener selv, at der er gode chancer for point igen. Enten i sprinten eller i selve Grand Prix’et. 

Banen bør passe fint til bilen med sving i forholdsvis lav hastighed og gode muligheder for overhalinger, som Magnussen har fin næse for.  

Med den optimistiske klaphat på er det vores vurdering, at Magnussen kan køre med om 9. – 12. pladsen i selve grandprixet og måske endda snuppe point allerede i lørdagens sprint.

Formel 1 Det Kinesiske Grand Prix 2024

Max Verstappen har endnu ikke prøvet at vinde et Formel 1-løb i Kina. Han er favorit i søndagens ræs. (Foto: Sipa US / Alamy Stock Photo)

Odds-forslag til Kina Grand Prix: Alle gode gange fem for Verstappen i kvalifikationen

Forfølgerne kommer tættere og tættere på Red Bull. Men de er der ikke helt endnu. McLaren og Ferrari står på tæer hver gang, der er løb, for at se om de kan bryde Red Bull-dominansen.

Det lykkedes i Australien, fordi Verstappen havde et af sine meget sjældne materielle problemer, men ellers har hollænderen fortsat den suveræne stil fra sidste sæson. 

Han er startet fra pole position i sæsonens første fire løb, og vores bud er også, at han begynder søndagens Grand Prix fra forreste plads i feltet. 

Oddsene på sejr til Verstappen i enten sprint eller Grand Prix er så lave, at det ikke giver mening at gå efter dem, men selv om banen nok passer bedre til Ferrari end til Red Bull, er der så meget styrke og kvalitet hos Red Bull, at de kan fortsætte med at høste sejre. 

Derfor er vores bud, at Verstappen begynder fra pole position søndag morgen.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,57
Max Verstappen starter i pole position
Gå til bet365 *

Kina Grand Prix: 5 facts om Formel 1-løbet

  • Formula 1 Lenovo Chinese Grand Prix er det officielle internationale navn for det kinesiske Grand Prix

  • Det bliver kørt på Shanghai International Circuit i Shanghai, som blev bygget i 2003 og 2004 og kostede den nette sum af godt og vel 3 milliarder kroner

  • Der er 16 sving, 2 DRS-zoner og 2 mundvandsfremkaldende indbydende langsider på banen

  • Banerekorden er helt tilbage fra 2004 i premiereløbet, hvor Michael Schumacher vred sin racer rundt i tiden 1:32, 238 minut

  • Banen er 5,451 kilometer lang, og der skal køres 56 omgange, som giver en samlet distance på 305,066 kilometer

Sendeplan i TV: Kina Grand Prix

Vidste du, at du kan se samtlige Formel 1 løb i TV?

Transmissionen af Kina Grand Prix starter med første træning kl. 05:00 om fredagen på TV3 Sport, inden der så sendes Sprintløb klokken 05:00 og efterfølgende kvalifikation lørdag kl. 09:00 på TV3+ og Grand Prix om søndagen kl. 09:00 ligeledes på TV3+.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar