18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Emerson Fittipaldi om Haas: De har brug for forbedringer

Vi satte os ned med motorsportslegenden og den dobbelte F1-verdensmester Emerson Fittipaldi for at diskutere Haas’ skæbne, og hvilke ændringer der skal til, for at holdet kan forbedre sig.

Emerson Fittipaldi Formula 1 Champion
Emerson Fittipaldi på banen i Monza – Foto: IMAGO / Simon Galloway

Den europæiske del af F1-sæsonen 2023 sluttede sidste weekend, da Max Verstappen stormede til sin 10. sejr i træk ved at krydse det ternede flag i Monza. Nu er feltet på vej til Asien, hvor Singapore er den næste destination.

Mens Verstappen og Red Bull er på vej mod en uundgåelig kører- og konstruktørtitel, har Haas i den anden ende af spektret kæmpet voldsomt. De har samlet 11 point og ligger nummer otte i konstruktørernes stilling.

Efter at have hentet en erfaren Formel 1-kører i form af Nico Hulkenberg som makker til Kevin Magnussen, forventede man, at det Guenther Steiner-ledede team ville bygge videre på en god indsats i 2022-sæsonen, men resultaterne har været tørre denne gang.

Haas har brug for en teknisk løsning

Fittipaldi delte sin mening om, at Haas er nødt til at finde et teknisk svar på deres problemer. Han tvivler ikke på det arbejde, de lægger i det, men set udefra er de nødt til at finde en løsning på manglen på downforce.

“Haas har ikke haft en god sæson, men jeg er sikker på, at de arbejder 24/7 for at finde en løsning, der kan forbedre deres performance. De har helt sikkert brug for en teknisk løsning.”

“Hvorfor mister de downforce? Er det en kombination af motoren og aerodynamikken? Jeg ved det ikke.”

Brasilianeren nævnte McLarens præstation i denne sæson som en, hvor de var i stand til at forbedre sig dramatisk efter at have arbejdet med de tekniske aspekter af bilen.

“Hvert år har man altid op- og nedture. Vi så, hvad der skete med McLaren i begyndelsen af året – de kæmpede, og nu klarer de sig rigtig godt.”

“Men de (Haas) har helt sikkert brug for en teknisk forbedring.”

Haas formula 1 Kevin magnussen
Kevin Magnussen i Haas-bilen – Foto: IMAGO / Marco Canoniero

Haas har en stærk kørersammensætning, der har brug for den rigtige maskine

F1-ikonet tror på både Hulkenbergs og Magnussens evner, kalder førstnævnte undervurderet på F1-gridden og peger på sidstnævntes præstationer i sidste sæson som bevis på hans hurtighed.

“Nico Hulkenberg gør efter min mening et fantastisk stykke arbejde. Da jeg mødte ham første gang, kørte han for det tyske team i A1-grandprixet. Han var en meget imponerende kører.”

“Han er en af de kørere, der er blevet undervurderet i F1-sammenhæng. Han er hurtig. Meget hurtig.”

“Og Kevin Magnussen er også rigtig god. Han viste sin kvalitet og hurtighed sidste år, men i år.”

“Men Haas har helt sikkert brug for tekniske forbedringer i bilen og på holdet.”

Læs også:

Skriv et svar