18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Canada Grand Prix: Odds og optakt den 16. – 18. juni 2023

Vi er nået til sæsonens ottende Grand Prix i Formel 1. Egentlig er kørerne i gang med en europæisk rundtur, men her gør de et svinkeærinde i Canada og smukke Montreal. Det ændrer dog ikke på, at Max Verstappen endnu engang er den helt store favorit. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Canada Grand Prix. Der er træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens selve Grand Prix’et afvikles søndag 18. juni 2023 klokken 20:00. Se med på TV3 Sport og TV3+.

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Formel 1

Odds på Canada Grand Prix

Den forsvarende verdensmester Max Verstappen har vundet fem af sæsonens syv løb, og hollænderen er ganske klar favorit i bookmakernes Formel 1 odds til at vinde igen med odds 1,33 for sejr til Verstappen. 

Holdkammeraten hos Red Bull, Sergio Perez, har vundet de to resterende løb, og kan mexicaneren snuppe endnu en sejr, kan du snuppe pengene hjem 5,50 gange. 

De næste på listen er Hamilton, Alonso og Russell, der står til 12, 13 og 23 gange grunkerne, hvis de kan vinde i Canada. Vinder Magnussen, har du mulighed for at vinde 501 gange indsatsen retur.  


Hvem vinder Canada Grand Prix?

DeltagerVinderodds
Max Verstappen1,33 – SPIL HER >>*
Sergio Perez5,50 – SPIL HER >>*
Lewis Hamilton12,00 – SPIL HER >>*
Fernando Alonso13,00 – SPIL HER >>*
George Russell23,00 – SPIL HER >>*
Carlos Sainz41,00 – SPIL HER >>*
Charles Leclerc41,00 – SPIL HER >>*
Lance Stroll151,00 – SPIL HER >>*
Kevin Magnussen501,00 – SPIL HER >>*
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Formel 1 er sponsoreret af bet365.

Optakt til Canada Grand Prix: Verstappen, der gør Verstappen-ting, og en tæt kamp i feltet efter hollænderen

Der har været kørt Formel 1-ræs i Canada siden 1967. Dengang foregik det overvejende på Mosport Park i Ontario, men fra 1978 er løbet blevet kørt i Montreal i Quebec. Og det er et forrygende sted at køre Formel 1. Publikum er ellevilde, og det er et af de mest sete løb på hele F1-kalenderen.

Der var pause i 2020 og 2021 på grund af den unævnelige virus, men i 2022 var vi tilbage i Montreal, og Max Verstappen gjorde, som Verstappen nu engang gør: Han var hurtigst i to af de tre træninger, kørte sig i pole i kvalifikationen og vandt løbet foran Sainz, Hamilton og Russell.

Netop Hamilton og Russell havde et glimrende løb i Barcelona i sidste uge, hvor de sluttede på podiet begge to med Hamilton som nummer 2.

Mercedes havde givet bilerne en stor upgrade forud for løbet i Monaco – egentlig var de lavet til løbet i Emilia Romagna, men det regnede desværre væk – og det var reelt først på banen i Barcelona, at Mercedes for alvor så effekten af ændringerne. 

Effekten var stor. Og til det bedre. Mercedes rykkede helt frem i feltet af Best of the Rest, og de skubbede blandt andet for kun anden gang i sæsonen Fernando Alonso ned af podiet.

Alonso har efterfølgende appelleret til Aston Martin, at de skal udvikle og udvikle hurtigere, hvis de vil fastholde positionen blandt de bedste teams i feltet. 

For ikke bare Mercedes, men også Ferrari må forventes at forbedre sig. På et tidspunkt. Det har været meget skuffende for Leclerc og Sainz indtil nu med kun en eneste podieplads, da Leclerc sluttede på 3. pladsen i Aserbajdsjan.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Kevin Magnussens chance i løbet

Det har ikke været vanvittigt imponerende for danske Kevin Magnussen i de seneste løb. P19 og P18 står der ud for henholdsvis Monaco og Barcelona. 

Det flugter egentlig ikke særligt godt med indtrykket af, at Kevin Magnussen er en dreven kører, der er stærk i direkte dueller med konkurrenterne, og som også forstår at bruge sin erfaring til at dosere tålmodighed versus risiko undervejs. 

Der er selvfølgelig altid den mulighed, at bilen simpelthen ikke er god nok, og holdkammerat Hülkenberg har jo heller ikke høstet voldsomt mange topplaceringer med fem af syv løb som P15 eller værre. 

Banen i Montreal er krævende, og det er til Magnussens fordel, men hvis ikke bilen kan levere undervejs, bliver det svært for danskeren i det tætte midterfelt.

Som alt for ofte er Magnussens bedste håb på en ekstremt vellykket løbsdag, hvor alt klapper, og så kan han måske klemme sig i pointene. Måske.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Odds-forslag til Canada Grand Prix: Verstappen er svær at komme udenom, men Hamilton kan måske komme tæt på

Nej, nej, vi kommer ikke til at foreslå, at Hamilton vinder løbet i det canadiske Grand Prix. For det gør Max Verstappen meget, meget sandsynligt. Hollænderen – og Red Bull – er helt enkelt meget bedre end resten af feltet. 

Og det er oplagt, at Verstappen vinder. Der er odds 1,33 på endnu en sejr til den forsvarende verdensmester, og det er klart det mest nærliggende valg. 

Vi vælger nu alligevel at gå en anden vej. Til en anden tidligere verdensmester, for tonerne fra Lewis Hamilton har været sukkersøde i de seneste uger. Bilen reagerer på de mange upgrades, og Mercedes kan med rette forvente at komme endnu længere frem i feltet i den kommende tid. 

Derfor går vi med Hamilton på podiet i Montreal. Han har vundet løbet syv gange tidligere, og de seneste fire har været med Mercedes. De kan godt skrue en weekend og et løb sammen, hvor Hamilton ender på podiet. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
2,00
Lewis Hamilton på podiet
Gå til bet365 *

Canada Grand Prix: 5 facts om Formel 1-løbet

  • Officielt hedder løbet i Montreal det nok så fængende Formula 1 Pirelli Grand Prix du Canada 2023

  • Det første Grand Prix på banen, der oprindeligt hed Ile de Notre Dame, blev kørt i 1978. Det blev vundet af Gilles Villeneuve, som i dag også lægger navn til banen, der er omdøbt til Circuit Gilles-Villeneuve

  • Banen har 14 sving og 2 DRS-zoner

  • Rekorden for hurtigste omgang satte finske Valtteri Bottas i 2019 med 1:13.078 minut

  • Søndag kører de 70 omgange på den 4,368 kilometer lange bane, og det giver en løbsdistance på 305,27 kilometer

Sendeplan i TV: Canada Grand Prix

Vidste du, at du kan se samtlige Formel 1 løb i TV? Transmissionen af Canada Grand Prix starter med første træning kl. 19:30 om fredagen på TV3 Sport, inden der så sendes kvalifikation lørdag kl. 22:00 på TV3+ og Grand Prix om søndagen kl. 20:00 ligeledes på TV3+.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar