18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Belgiens Grand Prix: Odds og optakt den 28. – 30. juli 2023

Formel 1-løbet på den traditionsrige Spa-bane i Belgien er det fjerde løb på fem uger for kørerne. Det er dog også det sidste før en sommerpause på tre uger, så alle vil være opsatte på at slutte godt før afbrydelsen. Max Verstappen er favorit. Igen. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Belgiens Grand Prix. Der er træning og kvalifikation fredag og lørdag, mens selve Grand Prix’et afvikles søndag 30. juli 2023 klokken 15:00. Se med på TV3 Sport og TV3+.

Foto: IMAGO / Laci Perenyi

Foto: IMAGO / Pro Shots

FAST SKRIBENT
Michael Vilster
Formel 1

Odds på Belgiens Grand Prix

Max Verstappen er den helt store favorit hos bookmakerne, hvor hollænderen lige nu står i Formel 1 odds 1,28, hvis han henter sejren i Belgien. 

Feltet bagved er tæt og stort. Norris, Hamilton og Perez slås umiddelbart om podiepladserne, mens Ferrari efterhånden skal være glade, hvis de kan klemme sig i top 5.


Hvem vinder Belgiens Grand Prix?

DeltagerVinderodds
Max Verstappen1,28 – SPIL HER >>*
Lando Norris11,00 – SPIL HER >>*
Lewis Hamilton13,00 – SPIL HER >>*
Sergio Perez13,00 – SPIL HER >>*
George Russell21,00 – SPIL HER >>*
Oscar Piastri26,00 – SPIL HER >>*
Carlos Sainz41,00 – SPIL HER >>*
Charles Leclerc41,00 – SPIL HER >>*
Kevin Magnussen501,00 – SPIL HER >>*
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Formel 1 er sponsoreret af bet365.

Optakt til Belgiens Grand Prix: En forudsigelig sejr på uforudsigelige Spa

Red Bull har nu vundet de seneste 12 Formel 1-løb. Det er en sejrsstime længere end nogen andre i historien. Og Verstappen har vundet syv løb i rap. 

Sergio Perez kom fint tilbage i Ungarn og kørte sig på podiet, så der er intet, der tyder på, at Red Bull er i gavehumør. 

I kampen om at være Best of the Rest har McLaren taget et kæmpe skridt og været på podiet de seneste to løb, mens Norris jo blev nummer 4 i Østrig i løbet før. 

Dét har omvendt skubbet Ferrari helt ud af kurs og Leclerc/Sainz måtte lade sig nøje med 7./8. pladsen på Hungaroring, så Scuderia for andet løb i træk ikke havde nogen biler i top 6. 

Alpine var tidligere på sæsonen en slags skyggerival i kampen bag Red Bull, men de har været temmeligt uheldige på det seneste, og begge kørere er udgået både på Silverstone og Hungaroring. Av. 

Max Verstappen har vundet på Spa de seneste to sæsoner, men historisk har det været Mercedes og Ferrari, der har domineret på banen. 

Det belgiske Grand Prix er en sjov udfordring for kørerne, for der er både snævre og teknisk udfordrende sving, lige som der er strækninger med mulighed for høj fart. 

Vejret har ofte spillet en rolle, og falder der regn i løbet af løbet, kan alt ske. Desværre har der tidligere på måneden været et dødsfald på Spa, da den 18-årige hollænder Dilano van’t Hoff døde i et juniorløb. 

Og i 2019 døde franske Anthoine Hubert i et F2 sprintløb, så minderne om det dødsfald vil nok veje ekstra tungt, når det går løs med lørdagens sprint. 

Foto: IMAGO / PanoramiC
Foto: IMAGO / PanoramiC

Kevin Magnussens chance i løbet

Det kører mildest talt ikke godt for Kevin Magnussen. De eneste kørere, der slutter bag danskeren, er de kørere, der udgår af løbene. 

Tre ud af sæsonens foreløbig 11 løb er danskeren selv udgået fra, mens han i sine fire sidste placeringer er blevet to gange nummer 17 og to gange nummer 18. 

Danskeren har kørt F1 på Spa-banen syv gange tidligere, og en 8. plads fra 2018 er hans bedste resultat.

Seks af de syv gange har danskeren fuldført, og den krævende bane vil under normale omstændigheder lige være noget for Magnussen. 

Men noget er helt off for ham i denne sæson. Det er, som om han og bilen er blevet uvenner og slet, slet ikke kan finde tilbage på ret kurs. 

Haas-raceren slider voldsomt på dækkene, og det lægger en dæmper på mulighederne for succes.

Endnu engang er det vores bedste håb for danskeren, at han kan gennemføre og måske endda kravle op blandt de 14-15 forreste.

Foto: IMAGO / ZUMA Wire
Foto: IMAGO / ZUMA Wire

Odds-forslag til Belgiens Grand Prix: Vingerne bærer fortsat Red Bull

Red Bull mig her og Red Bull mig der. Red Bull alle vegne. Det er sandt, at feltet bag Red Bull er blevet tættere.

McLaren har meldt sig ind med imponerende resultater, men bilen er næppe klar til de varierede udfordringer på Spa-banen. 

Ferrari kan man jo tvivle på, om de nogensinde melder sig ind i kampen igen.

Deres nedtur begyndte faktisk nogenlunde på Spa-banen i sidste sæson, hvor reglerne, der skulle dæmpe porpoising, blev sat i værk, og dén nød har Ferrari så døjet med lige siden.

Aston Martin er lige så stille sevet ned i rækkerne igen, og det ser ud til, de ikke formår at udvikle bilen løbende. 

Dén slags kan de godt finde ud af hos Mercedes, men de kan tilsyneladende ikke få løst udfordringen med, at bilen virker sløv som en Lada, når tanken er fuld. 

Det efterlader os med Red Bull, og der er reelt intet, der taler for, at de ikke igen skulle dominere løbet, og med Perez’ fremgang i Ungarn bliver vores bud her, at vi får begge Red Bull-racerne på podiet. God sommerferie.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,83
Begge biler på podiet: Red Bull
Gå til bet365 *

Belgiens Grand Prix: 5 facts om Formel 1-løbet

  • Formula 1 MSC Cruises Belgian Grand Prix 2023 eller simpelthen bare Belgiens Grand Prix køres på den legendariske Circuit de Spa-Francorchamps

  • Banen har været brugt til Formel 1-løb fra 1925-1970 og igen fra 1983 til i dag. 

  • Der er 19 sving og 2 DRS-zoner på banen

  • Valtteri Bottas kørte i 2017 den hurtigste omgang nogensinde på Spa-banen med tiden 1:46,286 minut

  • En omgang er 7,004 kilometer, og kørerne skal i alt 44 gange rundt for at nå den samlede løbsdistance på 308,052 kilometer

Sendeplan i TV: Belgiens Grand Prix

Vidste du, at du kan se samtlige Formel 1 løb i TV? Transmissionen af Belgiens Grand Prix starter med træning kl. 13:30 og kvalifikation til søndagens løb 17:00 om fredagen på TV3 Sport, inden der så sendes sprint Shootout og selve sprintløbet lørdag kl. 12:00 og 16:30 på TV3+ og Grand Prix om søndagen kl. 15:00 ligeledes på TV3+.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar