18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Vinc Pichel vs. Mark O. Madsen: Odds og optakt d. 10. april 2022

Det er indtil videre kun blevet til tre UFC-kampe for Mark O. Madsen, som efter sit gennembrud på hjemmebane tilbage i efteråret 2019 har været ramt af alverdens ulykker udenfor buret. Nu ligger det værste forhåbentligt bag ham, så han kan koncentrere sig om sin karriere. Han er flyttet med familien til Arizona for at dedikere sig fuldstændigt til sporten for at se, hvor langt han kan nå. Det er svært at vurdere, men virkelig spændende at følge, da hans brydebaggrund giver ham nogle egenskaber, som de færreste kan hamle op med. Hans næste modstander bliver veteranen Vinc Pichel, som måske ikke er det største navn, men er en hård hund, det vil kræve meget at slå. Det bliver en stor udfordring, der vil fortælle os meget mere om, hvad vi kan håbe på fra OL-bryderen de kommende år. Kampen finder sted natten til søndag d. 10. april. SpilXperten tager et kig på oddsene og de to kombattanter, før det går løs i oktagonen.

Mark O. Madsen skal i buret mod Vinc Pichel natten til d. 10. april 2022. Foto: Bildbyrån

Mark O. Madsen skal i buret mod Vinc Pichel natten til d. 10. april 2022. Foto: Bildbyrån


Optakt: Vinc Pichel vs. Mark O. Madsen – Det er alvor for jernmanden fra Falster

Madsen kom ud som smal underdog, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er faldet stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 2.10 på ham hos bet365*, betfair* og ComeOn!*. Omvendt får man 1.80 hos bwin* og Nordicbet, hvis man har et godt øje til Pichel. Jeg har svært ved at vurdere, hvem min favorit er, da jeg har flere spørgsmål til begge mænd, så jeg synes, at 50-50 virker meget rimeligt. Det giver værdi på danskeren, som jeg forventer bliver spillet yderligere ned inden kampstart. Der er noget magisk over nullet på rekordlisten hos en ubesejret fighter, som de fleste casual fans formentlig bliver påvirket af. Madsen er indtil videre også klar favorit hos dem, der picker på diverse MMA-sider. Jeg holder fast i, at det er en svær kamp at forudsige. Madsen er relativt uprøvet på højeste niveau og tager efter alt at dømme et step up. Pichel har omvendt haft problemer mod netop brydere, hvorfor matchuppet taler imod ham, når man ser på danskerens baggrund.

Det er ikke alle bookmakere, som har spil ude på specialmarkederne endnu, men det står i hvert fald klart, at kampen forventes at gå fuld tid. Man får højest 1.62 på dette spil hos betfair og ComeOn!, der sagtens kunne være interessant. Der er lagt op til meget brydning, hvilket oftest tager meget tid, hvis Madsen skal vinde. Han har desuden ikke vist sig som en udpræget finisher, når han har været oppe mod modstandere på højt niveau, så hans mest oplagte vej til sejr bør være en decision. Pichel har til gengæld demonstreret, at han har power i sine næver. Han skal forsøge at holde kampen stående, hvor han kan lande noget tungt, hvis han skal have de bedste muligheder. Hvis man spiller på, at kampen går fuld tid, så kan man komme til at sidde med hjertet oppe i halsen lang tid. Amerikaneren har dog kun knockoutet sin modstander i en ud af sine syv UFC-sejre, mens de seks øvrige sejre er kommet efter fuld tid, så måske er hans rygte som finisher lidt overvurderet. Han er i øvrigt blevet stoppet i sine to nederlag, selvom dette ikke lader til at være noget, som bookmakerne tillægger stor betydning.

Der er rigtig meget, som taler for en kamp, der går alle tre omgange. Jeg tror dog, at bookmakerne er bekymrede for, om Madsen kan holde hele vejen, hvis han ikke får implementeret sin kamp. Det kan jeg som sådan godt forstå, da Pichel bør være den bedste striker, som han har mødt. Jeg er skam ikke nervøs for, om han er hårdfør nok til højeste niveau. Hvis der var nogen tvivl om dette, efter den lange karriere inden for brydning, så blev den gjort til skamme, da han bed tænderne sammen og holdt fast med en brækket kæbe mod Hubbard. Det er dog reelt at spørge, hvor meget Madsen, der kom relativt sent til sporten, kan nå at lære i den stående kamp. Det er defensiven, som er det sværeste at få ind på rygraden. Samtidig har træningen de sidste par år lidt under udfordringerne udenfor buret. Intet andet havde givet mening. Det siger meget om mentaliteten hos fightere, at han kæmper videre, efter hvad han og familien har været igennem. Det ville de fleste nok ikke have klaret. Jeg prøver ikke at dvæle ved alt det negative, men om han har udviklet sig eller blot holdt sine evner ved lige, er noget, som han selv påtalte i dokumentarserien ”Fighterfamilien fra Falster”, der blev sendt på DR sidste år, så det er værd at få med.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


The Olympian

Jeg havde egentlig håbet på, at Madsen ville have fået et større navn. Han kaldte selv den fremragende bryder Gillespie ud efter sejren mod Guida, hvilket ville have været en hæsblæsende kamp, men UFC havde altså andre planer. Jeg har tænkt en del over, hvor langt Madsen mon kan nå i sporten, så den kamp ville virkelig have været interessant, da den kunne have fortalt meget. Ambitionerne lader til at være høje, men hans unikke baggrund taler også for, at han kan bide skeer med de store. Man kommer ikke til medaljer ved OL og VM tilfældigt. Der findes store legender i sporten, som f.eks. Couture og Henderson, der kom fra græsk-romersk brydning, men de tog ikke medaljer ved store internationale stævner som danskeren. Det er svært ikke at sammenligne Madsen med Cormier og Cejudo, som efter flotte karrierer inden for fristil kom til UFC og vandt bælter i to vægtklasser, hvilket meget få i sporten har formået. Fristil og græsk-romersk brydning er ikke det samme. Flere mener, at fristil, hvor det er tilladt at tage fat under taljen, egner sig bedre til rigtig slåskamp, men dette kan man sikkert diskutere.

Det er især alderen, som taler imod Madsen, mens letvægt samtidig er stopfuld med talent, så uanset hvad bliver det svært. Danskeren er blevet kaldt endimensional i udlandet, hvilket har en nedladende klang, men det synes jeg er lige lovligt hårdt. Jeg har set en fighter med udmærket boksning, som har et uhyggeligt squeeze, hvis man giver ham en hals. Kritikerne var ude med riven, da han vandt en tæt decision mod Guida i august sidste år. Man kan kalde mig farvet, men jeg så ham tage to runder. Fred være med, hvis man scorede kampen den anden vej, men det ændrer ikke ved, at Madsen beviste en masse den aften. Han havde uden tvivl ikke sin bedste dag, men alt andet havde været mærkeligt efter alt det, som han havde været igennem. Det mest imponerende var, at han formåede at grave dybt mod en farlig veteran, da det gjaldt, men det skal også med, at han vandt en kamp, som udelukkende blev udkæmpet på fødderne. Guida er ikke kendt for sin striking, men han er utrolig akavet. Samtidig var han på retræte størstedelen af tiden, hvilket gjorde ham svær at se godt ud mod. Amerikaneren er en vildmand, som vinder på arbejdsrate og scrambling. Det siger meget om hans respekt for Madsen, at han nægtede at kæmpe, som han plejer. Jeg har aldrig set Guida ændre sin tilgang udover hans kamp mod den forrygende Maynard, som han heller ikke ville bryde med.


From Hell

Jeg må indrømme, at jeg har undervurderet Pichel før. Det kan være grunden til, at jeg er lidt bange for ham nu. Han er uden tvivl en glimrende fighter, der har slået stærke modstandere som Njokuani og Miller, men han har ikke et stort navn. Det hænger sammen med, at han aldrig har kunne opbygge momentum, da han har været hårdt plaget af skader. Han kom til UFC helt tilbage i 2012, efter en flot indsats på The Ultimate Fighter 15, hvor han endte med at tabe til Iaquinta, men det er kun blevet til ni kampe. Normalt kæmper fightere minimum to gange om året. Det siger sig selv, at det er svært at bedømme nogen, hvis man sjældent ser dem i aktion, men jeg tror, at Pichel har narret mig, da han er solid uden at være spektakulær. Han har en fordel med sin boksning, men der er stadig en masse ved matchuppet, som taler for Madsen. Flere skeptikere bringer danskerens alder og inaktivitet op, men Pichel er foruden skaderne to år ældre, så det ligner ikke udslagsgivende faktorer. Hvis der til gengæld er et punkt, som kan blive det, så er det brydningen. Favoritten har rent statistisk et decideret dårligt takedown defense. Han blev kastet rundt mod Khabilov og Gillespie, så dette snyder lidt, men Miller og Hubbard tog ham også ned gentagne gange. Det er hans sorte bælte i brasiliansk jiu-jitsu, der bliver nøglen. Han er ikke en stor trussel på bunden, men han er en dygtig scrambler, så jeg tror, at kampen står og falder med dette. Madsen bør få ham ned, men hvis det bliver kortere tid ad gangen, så vil det koste mange kræfter at blive ved med at gå efter takedowns. Det kan give Pichel muligheder stående.


Læs også:

2 kommentarer

 1. Hvis nogen derude skulle være spændte på eventet, men ikke føler sig helt klædt på, så kan man komme tættere på aftenens hovednavne med UFC’s officielle countdown:

  https://www.youtube.com/watch?v=0gcC0dblFo0

  De to kampe jeg har skrevet optakter til er faktisk ikke engang de største på cardet, selvom det helt klart er dem, som jeg ser mest frem til. Det er i stedet titelkampene Volkanovski vs. The Korean Zombie og Sterling vs. Yan 2. UFC har delt en masse på YouTube, hvis man vil se, hvad disse fightere kan:

  Volkanovski vs. Ortega: https://www.youtube.com/watch?v=bimKDKIK-x0

  Yan vs. Sterling 1: https://www.youtube.com/watch?v=NjFXoI89zMM

  Yan vs. Sandhagen: https://www.youtube.com/watch?v=a418C-e0i5Y

  Volkanovski-Ortega var en fremragende kamp. Tredje runde var formentlig Round of the Year sidste år. Yan-Sterling 1 var på ingen måde nogen dårlig kamp. Nok tættere end mange husker, før Yan tog kontrol. Yan-Sandhagen var bare en fornøjelse at se.

 2. Det blev desværre slet ikke den aften, som jeg havde håbet på. Heldigvis tog Madsen en sejr ved at bide tænderne sammen og tage tredje runde i en hård kamp. Det var stærkt efter en svær anden runde, hvor han begyndte at virke træt, men det rakte med et takedown mere. Næste kamp bliver endnu større.

  Garry forstår jeg slet ikke. Han vandt rimelig nemt, men han skulle ikke ud at imponere. Han dansede rundt uden at angribe. Da han endelig åbnede op, så satte han Weeks ned med en højrehånd i trede runde, men uden at følge op. Det var meget frustrerende at se på, for Weeks kom ikke med særligt meget.

  Lubin var foran med kvalitet over for volume, men han blev overmandet helt til sidst. Han blev lagt ned tidligt med en uppercut, men han kom sig hurtigt og begyndte at lande tunge slag. Fundora var meget rystet i syvende runde, men der må man desværre bare tage hatten af. Hans tandbeskytter røg ud, hvilket gav ham nogle dyrebare sekunder. Hvis det var med vilje, så var det smart, selvom det er beskidt. Jeg havde dog ikke forventet, at han ville stå imod power som Lubins og komme så stærkt tilbage. En imponerende sejr.

  Burns vs. Chimaev var i øvrigt en hæsblæsende kamp. Chimaev beviste en hel del, men han er trods alt menneskelig.

  Der er ikke andet for end at klø på. Næste uge byder ikke på det helt store, men april er en travl måned i både boksing og MMA, så det er bare at holde udkig.

Skriv et svar