18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Petr Yan vs. Cory Sandhagen: Odds og optakt d. 30. oktober 2021

Bantamvægt er efterhånden blevet sportens stærkeste division. Letvægt er forrest på star power med navne som Conor, Poirier og Gaethje, men de er ved at være oppe i årene, så fremtidens bannerførere skal formentlig findes blandt de udvalgte få, der står tilbage, når støvet har lagt sig efter den drabelige kamp om tronen, som Cejudo efterlod tom med sin pension sidste år. Listen med bejlere er lang, men øverst står Petr Yan, der i de flestes øjne er den nye alfahan. Han blev allerede kronet sidste år, men han tabte bæltet pga. en hjerneblødning af dimensioner. Ingen tørster efter en rematch mellem ham og Sterling, da alle ved, hvem der er bedst, men amerikaneren forbliver mester på papiret, mens han kommer sig over sin nakkeoperation. Yan ville ikke vente på dette, så han tager i mellemtiden imod Cory Sandhagen. Det er en suveræn kamp mellem to sublime strikere, der bestemt er den rigtige titel værdig. Eventet finder sted lørdag aften d. 30. oktober. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to kamphaner, inden det bliver alvor.

Der venter en række store UFC-kampe i weekenden. Foto: Bildbyrån


Optakt: Petr Yan vs. Cory Sandhagen – En konge uden krone vil vise sig

Yan kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen. Oddset har bølget lidt frem og tilbage, men han er overordnet set steget en lille smule, så man i skrivende stund højest får 1.45 på ham hos bet365*. Omvendt kan man få 3.00 på underdoggen hos bwin* og Mr. Green*, hvis man har fidus til ham. Jeg er rimelig overrasket over linjen, da jeg ser kampen være tættere. Det giver mening, at markedet tror på russeren, som oprindeligt skulle have rematchet Sterling og således har haft en fuld camp, men fire uger er ikke så kort varsel for en fighter som Sandhagen, der altid holder sig i form. Det er en x-factor, men amerikaneren træner til dagligt i Colorado, så han har en indbygget fordel med den hæmatokritværdi, som højdetræning medfører, hvilket kan udligne forskellen. Jeg er virkelig ikke meget for at spille imod Yan, som viste sig at være endnu bedre end ventet i sin kamp mod Sterling, men underdoggen ligger højt. Dette er et fuldstændigt anderledes matchup. Sandhagen er efter min mening russerens største udfordring til dato. Han er en eminent striker, der har nogle helt unikke spidskompetencer, som ingen i divisionen kan duplikere. Jeg kommer nok til at spille på ham. Bookmakerne forventer, at vi får en lang kamp, der sandsynligvis går fuld tid. Man får højest 1.87 på dette spil hos bwin, så det er overhovedet ikke sikkert. Jeg hælder mest til en kamp, der går alle fem runder. Jeg regner med, at vi overordnet set får en stående kamp, hvor begge mænd vil være svære at stoppe. Der skal nok komme action, men det bliver formentlig teknisk og til tider taktisk. Medmindre Yan simpelthen er for stærk, hvilket ville overraske mig, så kommer Sandhagen ikke til at tillade en barnburner, hvor de bare udveksler shots. Favoritten vil gerne ind at slås, så han kan slide sin mand op med pres og volume, men det er ikke Sandhagens stil. Han vil prøve at holde det på afstand, hvor han kan udnytte sin længde og præcision. Begge er eminente, men de er meget forskellige. Det bliver aggression over for finesse. Hvis man mener, at et finish ligger i kortene, så får man højest 2.87 på favoritten hos bet365 og højest 5.75 på underdoggen hos 888Sport* og Unibet. Det rører jeg ikke ved.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


No Mercy

Yan kom til UFC som forsvarende mester hos ACB, Absolute Championship Berkut, men hans første to kampe fandt sted ved mindre events i Singapore og Rusland, på mærkelige tidspunkter, så selvom han var som skudt ud af en kanon, så var det de færreste, der opdagede ham fra start. Dette ændrede sig gradvist, som han fortsatte med at vinde mod bedre modstand. Jeg var rigtig imponeret over hans ufortrødne aggressivitet og boksning mod Douglas Silva de Andrade, der burde have været et alvorligt step up, men det begyndte at blive seriøst, da rutinerede strikere som John Dodson og Jimmie Rivera heller ikke kunne stoppe det. Mange pressure fightere, som ser fantastiske ud, rammer et loft, når de møder raffinerede teknikere, der kan time dem på vej ind, men selvom Rivera oplevede succes, så var det ikke tilstrækkeligt. Siden har Yan ødelagt to legender i Urijah Faber og Jose Aldo, inden han var i fuld færd med at knække Sterling før det torskedumme knæ, der ledte til diskvalifikationen. Det var alle kampe fra start, men russeren trak fra ved at blive ved med at komme. Det er uvist, om den går mod en sniper som Sandhagen, hvis man spørger mig, men uanset hvad er det sikkert, at det kræver en monumental indsats, hvis man skal stå imod russeren. En x-factor i kampen, der kan blive meget afgørende, er grapplingen. Yan er en undervurderet bryder med fremragende scrambling, så jeg giver ham en rimelig klar fordel på dette område. Han bruger dog normalt disse evner i en defensiv forstand.


The Sandman

Sandhagen var ikke en mand, som jeg havde store forventninger til, da ham kom frem. Han ville helt sikkert blive en svær modstander for mange med sin frame, men det tog noget tid, før jeg begyndte at opfatte ham som en contender. Jeg tror, at han sloges for meget tidligt, så han ikke fik vist sin store bevægelighed og uforudsigelighed, men det var en øjenåbner, at han kunne stå imod det tunge pres fra John Lineker. Dette var på flere måder en kamp, der kan ruste ham til Yan. Herefter tog det virkelig fart. Han besvarede flere spørgsmål. Hans takedown defense forbliver en lille svaghed, men han var virkelig imponerende mod den garvede veteran Raphael Assuncao, der slet ikke formåede at udnytte dette. Pludselig var jeg all in på ham, men så snublede han mod Sterling, der fandt et rear naked choke efter et hurtigt takedown. Det tror jeg ikke, at man skal lægge for meget i, da han lader til at have lært meget af nederlaget. Han var ikke klar til den store scene, men han er kommet tilbage med en anden attitude, hvor han er mere villig til at skade sin modstander. Hans spinning wheel kick og flying knee mod Marlon Moraes og Frankie Edgar var helt vanvittige knockouts. Hans seneste kamp var en krig over fem runder mod T.J. Dillashaw, som de fleste mener, at han fortjente at vinde, selvom det tippede den anden vej. Sandhagen får denne kamp, da den tidligere mester stadig sidder på sidelinjen med de skader, som han pådrog sig. En x-factor i kampen er Sandhagens undervurderede toughness. Mange lader til at tro, at han ikke kan vinde en dog fight med Yan, men hans kamp mod Dillashaw fortæller mig, at dette ikke er udelukket. Samtidig er jeg nødt til at nævne Iuri Alcantara, der flåede løs i hans arm, uden han gav op. Han viste meget ved at overleve dette og pounde sin mand ud i næste omgang.

1 kommentar

  1. Sandhagen lader til at være faldende, så hvis man har et godt øje til ham, så er det ikke sikkert, at man skal vente til i aften.

Skriv et svar