18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 74: Kara-France vs. Albazi

UFC er, igen, tilbage i dit liv. I denne weekend skal en svensk aspirant forsøge at komme et skridt nærmere på titlen, når Amir Albazi møder Kai Kara-France.

Svenske Amir Albazi kan med en sejr være et skridt nærmere et titelskud – Foto: Imago / Louis Grasse
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Kai Kara-France #3 vs. Amir Albazi #7

Det er ikke mange år siden, at flyweight divisionen var tæt på at være historie i UFC. Præsident, Dana White, mente at det var en “kedelig” vægtklasse, da Demetrious Johnson var titelholderen og udklasserede al modstand.

Sidenhen er Johnson blevet byttet væk til ONE, og der er blevet pustet liv i 125lbs divisionen igen. Sidenhen har Henry Cejudo, Deiveson Figueiredo og nu Brandon Moreno siddet på flyweight-tronen.

New Zealands Kai Kara-France, 30, var en af deltagerne i sæson 24 af The Ultimate Fighter, hvor vinderen af sæsonen blev næste udfordrer til Demetrious Johnson. Her vandt Kara-France sin første kamp, inden han efterfølgende tabte til Alexandre Pantoja i anden kamp.

Den lille kickbokser var meget ung i karrieren, da han deltog i TUF, men er siden blevet meget mere moden og farlig. Sidst “Don’t Blink” var i buret, kæmpede han titelkamp mod Brandon Moreno, men måtte se sig slået i tredje omgang, da et spark til kroppen sendte Kara-France til gulvet.

Svensk-irakiske Amir Albazi kom til UFC i 2020, og har siden haft fire kampe under banneret. Fire kampe på to og et halvt år virker måske ikke som meget, men udover de fire kampe, er seks andre matchups faldet til jorden.

Den 29-årige flyweight, som til dagligt træner hos Xtreme Couture i Las Vegas, lader sjældent kampene gå tiden ud. Kun tre af hans sytten kampe er gået tiden ud. Otte sejre er kommet via submission og seks via knockout. Grapplingen vil jeg dog mene kan være den store forskel imellem disse to kæmpere.

Vi går med europæisk sejr!

Amir Albazi sejr til odds 1.90 hos bet365*

Kai Kara-France

Pros

 • Bedre striking
 • Mere UFC-erfaring
 • Har været i main events før
 • Power i handskerne
 • Ganske godt forsvar mod nedtagninger

Cons

 • Lavere og kortere rækkevidde
 • Grappling

Amir Albazi

Pros

 • Bedre grappling
 • God til at finde en vej til sejr
 • Kan afslutte kampen på flere måder
 • Fuld af selvtillid

Cons

 • Første main event
 • Bedste modstander i karrieren hidtil

Kai Kara-France UFC-statistikker

 • SLpM: 4.70
 • Str. Acc.: 40%
 • SApM: 3.57
 • Str. Def: 64%
 • TD Avg.: 0.51
 • TD Acc.: 25%
 • TD Def.: 87%
 • Sub. Avg.: 0.0

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Amir Albazi UFC-statistikker

 • SLpM: 3.54
 • Str. Acc.: 43%
 • SApM: 2.47
 • Str. Def: 61%
 • TD Avg.: 2.47
 • TD Acc.: 50%
 • TD Def.: 66%
 • Sub. Avg.: 0.8
Alex “Bruce Leeroy” Caceres har virkelig strikket en flot stime sammen og er nu rangeret i top 15. Foto: Imago / Diego Ribas

Alex Caceres #15 vs. Daniel Pineda

I aftenens co-main event er vi i featherweight divisionen, hvor en vaskeægte veteran skal forsøge at forsvare sin top 15-placering.

Alex Caceres deltog i sæson 12 af The Ultimate Fighter, som fandt sted tilbage i 2010! Den 34-årige amerikaner har sidenhen noteret sig for 27 optrædener i UFC. Efter mange år med blandede resultater, har den smilende featherweight virkelig fundet rytmen de seneste tre-fire år. Seks sejre og kun et enkelt nederlag i de sidste syv opgør tegner et klart billede af en Caceres, der virker til at have fundet opskriften på succes.

“Bruce Leeroy” har en karate-agtig fodstilling god bevægelse og hurtige spark. Det blev bevist senest, hvor han knockoutede Julian Erosa med et head kick. Han kommer også til at være den højere og længere fighter i dette matchup.

Overfor ham kommer 37-årige Daniel “The Pit” Pineda til at stå. Det er Pinedas andet ophold i verdens bedste MMA-organisation, og i denne omgang har han allerede præsteret markant bedre end i første.

Efter ophold i både Bellator, LFA, Fury FC og PFL er Texas-kæmperen nu tilbage i UFC-stalden og han har ikke spildt tiden. Pineda har allerede været i buret med navne som Cub Swanson, Andre Fili og Herbert Burns.

Jiu-jitsuen er helt klart det stærkeste våben for Daniel Pineda. Kan den mindre kæmper komme tæt på nok den bevægelige, lange modstander?

Jeg tror på Caceres’ gode bevægelse hersker.

Alex Caceres på point til odds 3.50 hos bet365*

Jim Miller vs. Jesse Butler

Der var en ændring i ellevte time, da Jared Gordon af uvisse årsager måtte trække sig. Derfor træder 31-årige Jesse Butler til, med under to dages varsel, og det må man lette på hatten for.

39-årige Jim Miller har et af de mest dekorerede CV’er i UFC og MMA. I weekenden går “A-10” ind til sin 42. optræden i UFC, hvilket er flest UFC-kampe for en kæmper. På andenpladsen finder man Andrei Arlovski, som runder sin kamp nummer 40 tidligere på aftenen.

Miller har i de senere år været i fremragende form, på trods af en fremskreden alder. Han led et nederlag i sin seneste kamp, mod Alexander Hernandez, men inden det, stod den på tre flotte sejre i streg. Her blev Erick Gonzalez, Nikolas Motta og Donald Cerrone slået.

Jesse Butler har brugt hele sin professionelle karriere på den regionale scene, hvor han har haft ganske flot succes. Den 31-årige lightweight er en smule højere og har længere rækkevidde end veteranen, Miller.

Han vil gerne forsøge at kæmpe ‘langt’ med lange, lige slag. Ligeså er spark, især det højre high kick, et våben, som Butler gør brug af.

To dages varsel er ikke nok, når man skal i buret med den mest rutinerede kæmper i UFC-regi nogensinde.

Jim Miller sejr til odds ?? hos bet365* (Opdateres, når markeder åbnes)

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Tim Elliot #11 vs. Victor Altamirano

Også herrerne disker op med et brag i flyweight divisionen. Begge disse kæmpere er nogle af de mest uortodokse kæmpere i UFC. 

Den tidligere TUF-vinder og titeludfordrer, Tim Elliott, har haft en ekstrem modvind, både privat og sportsligt, siden hans sidste optræden. Efter sejren over Tagir Ulanbekov, har Elliott både måtte skifte træner, da James Krause er blevet bandlyst, og er blevet skilt. Især den sidste situation var rigtig grim, da eks-konen, UFC-kæmper, Gina Mazany, var Elliott utro med hans ven/holdkammerat, tidligere UFC-kæmper, Kevin Croom. 

På trods af at give Demetrious “Mighty Mouse” Johnson et af de hårdeste titelforsvar, under hans regeringstid, så er det svært at forestille sig andet end at støjen udenfor buret har sat nogle spor.

Victor Altamirano blev en del af UFCs lønningsliste i 2021, ovenpå en Contender Series-sejr over Carlos Candelario. Den 32-årige flyweight er forhenværende LFA champ, og har vundet seks ud af sine seneste syv opgør. 

Altamirano har, ligesom Elliott, en meget akavet, men underholdende stil. Der bliver gået fremad og sendt angreb afsted fra alle tænkelige vinkler. “El Magnifico” er også ganske god til at hive en overraskende nedtagning frem fra tid til anden.

Tim Elliott på point til odds 2.10 hos bet365*

Karine Silva vs. Ketlen Souza

Der er brasiliansk flyweight-møde, når Karine Silva byder landskvinden, Ketlen Souza velkommen til den bedste MMA-organisation i verden. 

Silva fandt, som så mange andre, vej til UFC igennem Contender Series, hvor hun submittede kinesiske Qihui Yan. I UFC-debuten røg endnu en modstander i saksen, da Poliana Botelho blev fanget i et d’arce choke med få sekunder tilbage af første omgang.

29-årige Silver har gang i en flot sejrstime, hvor hun har vundet hele seks gange i streg. Alle kampene er blevet afsluttet.

Modstanderen er debutant og hedder Ketlen Souza. “Esquentadinha” betyder noget a la lille og varmet op, og kigger man på Souzas seneste formkurve, så virker dette til at være sandt. Fem sejre i træk, kan den lille brasilianer prale af. I hendes seneste optræden vandt hun den ledige flyweight-titel i Invicta, over Kristina Williams, via decision.

Karine Silva på KO, TKO, DQ eller submission til odds 2.00 hos bet365*

Jamie Mullarkey vs. Mohammed Naimov

Det er anden kamp i streg, at Australiens Mullarkey får en ny modstander, på kort varsel. Den oprindelige konkurrent skulle have været Guram Kutateladze, men det nye matchup kunne godt se ud til at være bedre for den 28-årige australier.

Mullarkey er en benhård, velafrundet MMA-kæmper. Han har god boksning og overraskende god grappling, især topkontrol, som han dog sjældent gør brug af. Australieren kommer med al sandsynlighed også til at være både den større og længere kæmpere i buret lørdag nat. 

Lightweighten blev en del af UFC i slutningen af 2019, og har siden kæmpet syv gange i ottekanten. Jamie Mullarkey har været i karambolage med en håndfuld af virkelig dygtige modstandere som Brad Riddell, Jalin Turner og Michael Johnson.

Stærk taekwondo baggrund, så Mohammed Naimov har et farligt arsenal af eksplosive spark. Den tadsjikiske kæmper har dog revet teltpløkkerne op og har taget turen til Denver, Colorado, hvor han efterhånden har udviklet sig til en mere helstøbt kæmper.  Hans svaghed har ligget i forsvaret af nedtagninger. Det var også her, at den 28-årige featherweight mistede grebet om en ellers lige Contender Series-kamp, mod Collin Anglin, tilbage i 2020.

Den defensive grappling tog fuldstændig pusten fra Naimov. Efter decision-nederlaget i Contender Series, tabte Naimov endnu en kamp på point. Siden har han vundet tre i træk, og nu har han så fået chancen som lightweight, på kort varsel.

Jamie Mullarkey sejr til odds 1.22 hos bet365* (Opdateres, når flere markeder åbnes)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC?

UFC Vegas 74 starter lørdag nat kl.00.00

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Skriv første kommentar

Skriv et svar