18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Fight Night: Imavov vs. Strickland

Årets første UFC Fight Night d.14 januar, 2023, har oplevet en markant ændring. Halvdelen af weekendens main event,
Kelvin Gastelum, har måtte udgå grundet en skade, som han pådrog sig under en sparring.

Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Det betyder, at vi for første gang siden UFC 50 og 51, hvor legendariske Tito Ortiz var hovedperson, har samme aktør til at optræde to main events i træk. Denne gang er dog historisk i den forstand, at Sean Strickland, som træder til med under en uges varsel, i stedet for Gastelum, tog del i ét års sidste main event og følgende års første.

Helt konkret betyder det også, at Nassourdine Imavov nu skal i buret mod en ortodoks kæmper, og ikke en southpaw, som Kelvin Gastelum er kendt for at være.

26-årige Imavov skal dermed også kæmpe opad i rangeringerne, og står nu overfor nummer syv i vægtklassen, i stedet for nummer tretten.
Derfor kommer vi med stor sandsynlighed til at se en anden form for kamp udfolde sig natten til søndag.

Franske Nassourdine Imavov i hans seneste kamp mod amerikanske Joaquin Buckley (Baptiste Fernandez/Icon Sport) © Bildbyrån

Nassourdine Imavov, der på nuværende tidspunkt er rangeret #12 i middleweight divisionen, har hidtil kun tabt en enkelt kamp i UFC.

Det gjorde han til Phil Hawes, i et opgør, hvor Imavov, i størstedelen af kampen, smagte sin egen medicin, hvilket betød at han blev presset baglæns og fik en håndfuld spark på benene, for at tage hans dynamiske fodarbejde ud af ligningen.

Hawes udnyttede ligeså nedtagninger, hvor han opnåede fire, og topkontrol med stor succes. Forsvaret mod nedtagninger har, udover Phil Hawes nederlaget, ellers været en styrke hos den fransk-russiske kæmper.

Derudover har Imavov kun haft én kamp, hvor modstanderen har sendt flere angreb afsted end ham. Det var i hans seneste opgør mod Joaquin Buckley, hvor Nassourdine Imavov selv benyttede nedtagninger, som var en stor faktor i hans enstemmige sejr over amerikaneren.

Begge kæmpere er lange og høje for divisionen. Imavov kommer til at have højdefordelen, mens at Strickland har en marginalt længere rækkevidde.

Sean Strickland #7 sluttede et aktivt 2022 af med et decision nederlag til Jared Cannonier, tilbage i december. Den 31-årige amerikaner er på nuværende tidspunkt inde i en dårlig stime, med to nederlag i streg.

Deraf kan vi forventeligt se en Sean Strickland, der hungrer efter at komme tilbage i vinderkolonnen. En ting, som vi nok ikke kan forvente at se fra Stricklands side af er nedtagninger.
I hans sytten UFC-optrædener har han kun sikret sig atten nedtagninger, hvilket er et forholdsvis lavt snit i nutidens MMA.

Strickland er dog garant for langsomt, men sikkert, at bevæge sig ind på modstanderen, for at få dem på hælene, så han kan udnytte sin veludviklede boksning. Alt dette imens han kommer gerne med ukvemsord til sin konkurrent.

Sean Strickland er generelt kendt for at være lidt af en tikkende PR-bombe, grundet sine bramfrie udtalelser, men lad det ikke forblinde dig. Han er en virkelig dygtig MMA-udøver.

Konditionen har aldrig været et problem for Sean Strickland, og når han er på sit A-game formår han at presse på i alle omgange.
Dog lider hans output i ny og næ lidt af passivitet, hvilket, blandet andet, var en af faktorerne i hans senste nederlag.

Læs mere om UFC-odds her.

Kampen går tiden ud til odds 1.91 hos Unibet*

Nassourdine Imavov

Pros
Imavovs gode fodarbejde og striking-output.

Stricklands manglende forberedelse.

Clinchen opad buret, som kan føre til eventuelle nedtagninger.

Cons
Nassourdine Imavov har ikke tidligere kæmpet fem omgange.

Har i tidligere opgør set en smule træt ud i de senere omgange.

Sean Strickland er den klart bedste modstander i Imavovs karriere hidtil.

Forskellen på erfaringen hos de to kæmpere imellem er markant.

Sean Strickland

Pros
Strickland er dygtig i alle aspekter af MMA.

God pressende stil, der kan køre Imavov træt.

Stor UFC-erfaring mod verdensklasse
modstandere.

Sean Strickland en absolut vildmand.

Cons
Afviger ofte fra at bruge alle værktøjer i MMA, og kæmper udelukkende stående.

Strickland har taget kampen med under en uges varsel.

Kæmpede fem omgange for under en måned siden.

Nassourdine Imavov UFC-statistikker

SLpM: 5.59
Str. Acc.: 40%
SApM: 4.18
Str. Def: 64%
TD Avg.: 1.09
TD Acc.: 62%
TD Def.: 85%
Sub. Avg.: 0.3

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Sean Strickland UFC-statistikker

SLpM: 4.08
Str. Acc.: 54%
SApM: 2.43
Str. Def: 62%
TD Avg.: 0.95
TD Acc.: 23%
TD Def.: 76%
Sub. Avg.: 2.4

I co-main eventet finder vi et spændende featherweight matchup, der ligesom i main eventet, har to kæmpere med to vidt forskellige formkurver.
Hawaii og Xtreme Coutures Dan Ige, 31, brugte størstedelen af 2019 og 2020 på at være ubesejret i fire kampe, inden han stødte på den altid farlige Calvin Kattar. Ige har på nuværende tidspunkt en rekordliste der lyder på 15-6 (7-5 i UFC).

Modstanderen, Damon Jackson (22-4-1) (5-2-1-1 NC i UFC), har både en ti centimeters højdefordel, men også en stime på fire sejre i træk.
34-årige Jackson har et super solidt ground game, og har utallige gange igennem karrieren vist sig dødsensfarlig i første omgang.

Damon Jackson sejr til odds 2.02 hos Unibet*

Roman Kopylov fejrer sejren ved UFC Fight Night Paris (Baptiste Fernandez/Icon Sport) © Bildbyrån

Både middleweight divisionen og det Las Vegas-baserede gym, Xtreme Couture, er flot repræsenteret ved 2023’s første stævne. Punahele Soriano (9-2) (3-2 i UFC) er altid garant for et festfyrværkeri,
når han kan holde kampen stående. Den 30-årige middleweight, der træner i Xtreme Couture, har usandsynligt tunge hænder, som han har vist i alle sine tre UFC-sejre hidtil.

Udfordreren, russiske Roman Kopylov (9-2) (1-2 i UFC) er stadig et forholdsvis ubeskrevet blad i UFC-regi. Den 31-årige middleweight formåede at komme
sejrrigt ud af sidste tur i buret, hvor italienske Alessio Di Chirico lagde handskerne på hylden, efter at være blevet afsluttet i tredje omgang.

Punahele Soriano på KO, TKO, DQ el. submission til odds 2.60 hos bet365*

I kvindernes bantamweight division, har vi et opgør i toppen. 31-årige Ketlen Vieira #3 (13-2) (7-2 i UFC) har til tider set lignet en seriøs titeludfordrer, kun afbrudt af et lidt overraskende nederlag til Yana Kunitskaya. Brasilianeren har dog siden for alvor fundet formen og har siden slået to tidligere titelholdere, i Miesha Tate og senest Holly Holm.

Overfor hende står, denne gang, en tidligere titeludfordrer, Raquel Pennington (14-8) (11-5 i UFC).
Pennington, der efterhånden er blevet 34 år, har i årevis ligget i toppen af divisionen og er i forrygende form. Fem sejre i de seneste seks UFC-optrædener.

Højde, rækkevidde og sult ses dog i Vieiras favør.

Ketlen Vieira sejr til odds 1.80 hos bet365*

En grapplers delight er at finde i, den måske bedste vægtklasse i UFC, på nuværende tidspunkt, mændenes bantamweight division. Har man efternavnet Nurmagomedov i MMA-kredse, så forpligter det.

Og det har Umar Nurmagomedov (15-0) (3-0 i UFC) i den grad levet op til. Brydningen er stærk hos den 26-årige dagestaner, og det samme er det stående game også.

Brydningen får man også brug for, når man skal i karambolage med den 35-årige brasilianer, Raoni Barcelos (17-3) (6-2 i UFC). Barcelos er kendt for at sætte et højt tempo, og er ikke bleg for at tage kampen til gulvet.

Umar Nurmagomedov forbliver ubesejret.

Umar Nurmagomedov sejr på KO, TKO, DQ el. submission til odds 3.20 hos bet365*

Skriv et svar