18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 283: Teixeira vs. Hill

Der er kamp om det ledige light heavyweight-bælte, UFC’s første tetralogi og en dansker i aktion natten til søndag, når UFC 283 udspiller sig i Rio de Janeiro.

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Glover Teixeira #2 vs. Jamahal Hill #7

UFC er tilbage i Brasilien for første gang siden maj 2020, og det bliver med et brag af et stævne. Jeunesse Arena i Rio de Janeiro kommer til at danne rammerne om årets første pay-per-view kort. I aftenens hovedkamp finder vi en titelkamp, der er kommet til via uforudsigelige omstændigheder. Da Jan Blachowicz og Magomed Ankalaev i december kæmpede om light heavyweight titlen, regnede alle med at vi ville stå med et definitivt resultat, men kampen endte uafgjort. Derfor er vi lige vidt i forhold til tronen af divisionen, der har stået ledig siden champen, Jiri Procházka overgav sin titel grundet en slem skulderskade.

Derfor står vi nu med dette opgør, der blev strikket selvsamme aften hvor den uafgjorte titelkamp fandt sted. 43-årige Glover Teixeira, der er tidligere light heavyweight champ, stod oprindeligt til at skulle udfordre enten Blachowicz eller Ankalaev.

I stedet er 31-årige Jamahal Hill trådt til. Den amerikanske fighter går også under navnet “Sweet dreams”, da han, som regel, sender folk til drømmeverdenen, når han rammer dem med sine tunge hænder. Det har dygtige kæmpere som Johnny Walker, Thiago Santos og Jimmy Crute allerede følt. Hidtil eneste nederlag kom til skotske Paul Craig, der fangede Hill i en tråkrummende submission, der så hans albue gå af led i stor stil.

Glover Teixeira kommer ligeså fra et submission-nederlag. Den aldrende brasilianer blev fanget i et rear naked choke, og måtte i de døende minutter af femte omgang, i en super underholdende titelkamp mod Jiri Procházka, se sin titel glide ud af hænderne på ham. På trods af sin fremskredne alder, formåede Teixeira at flette seks sejre i træk sammen, fra 2019 til 2022 hvilket mundede ud i en titeludfordring mod Jan Blachowicz, som blev besejret med et rear naked choke.

Kampbilledet kan blive yderst interessant, skulle det brasilianske grappling-es beslutte sig for at tage kampen til gulvet. Glover Teixeiras jiu-jitsu og specielt topkontrol er i verdensklasse. Gang på gang har Teixeira afsluttet sin modstander på denne måde, enten med at snige en submission ind, eller ved at ground and pound’e modstanderen.

Jamahal Hill derimod vil for alt i verden gerne holde kampen stående. Her har den unge amerikaner i sandhed nok en lille fordel, selvom Glovers boksning bestemt ikke er at kimse af. Med en lidt uortodoks tilgang, der alligevel gang på gang formår at overraske og ramme modstanderen fra ofte lidt ukonventionelle vinkler og indgange, kommer Hill til at være en knockout-trussel hvor længe kampen nu end varer.

Hill kan skrive historie, skulle han vinde titlen. Det vil gøre ham til den første UFC-champ til at komme ud af præsident Dana Whites tirsdagsudsendelse “Dana Whites Contender Series”.

Læs mere om UFC-odds her.

Glover Teixeira to win by finish til odds 2.63 hos Unibet*

Glover Teixeira (33-8) (16-6 i UFC)

Pros
Glovers ground game er markant bedre end Hills

Har et hjerte som en løve. Giver aldrig op

Ekstraordinær stor rutine mod verdensklasse modstandere

Har før stået i en titelkamp

Kæmper foran et passioneret og højlydt hjemmepublikum

Cons
Fader tid er endnu ubesejret og alderen må indhente Teixeira en dag

Har ført haft udfordringer med modstandere, der har god boksning.

Jamahal Hill (11-1) (5-1 i UFC)

Pros
Ungdommens ukuelighed

God boksning med tunge hænder

Har højde- og rækkeviddefordelen

Cons
Manglende rutine

Brydning og grapplingen har før svigtet Hill

Kæmper foran et passioneret og højlydt hjemmepublikum

Glover Teixeira UFC-statistikker

 • SLpM: 3.80
 • Str. Acc.: 50%
 • SApM: 3.93
 • Str. Def: 52%
 • TD Avg.: 2.20
 • TD Acc.: 37%
 • TD Def.: 60%
 • Sub. Avg.: 1.0

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Jamahal Hill UFC-statistikker

 • SLpM: 6.46
 • Str. Acc.: 52%
 • SApM: 3.51
 • Str. Def: 45%
 • TD Avg.: 0.00
 • TD Acc.: 0%
 • TD Def.: 65%
 • Sub. Avg.: 0.0

Deiveson Figueiredo (C) vs. Brandon Moreno (IC) 4

Flyweight divisionen og dens titel har været lidt oppe i luften de seneste to år, hvilket gør dette matchup endnu mere interessant. I en af UFC’s mest spændende rivaliseringer i nyere tid har vi hidtil fået lidt af det hele. Første kamp blev uafgjort og Figueiredo forblev champ. I rematchen stjal Moreno titlen med et rear naked choke, og i tredje og seneste opgør genvandt brasilianeren titlen, efter en enstemmig sejr ved UFC 270, der fandt sted i januar 2022.

Derfor står vi nu foran fjerde kapitel af UFC’s første tetralogi nogensinde.

35-årige Deiveson Figueiredo (21-2-1) (10-2-1 i UFC) er indehaver af flyweight titlen. Han er kendt for at være farlig på alle parametre og har et dræberinstinkt af en anden verden, hvilket hans statistikker også viser. 70% af Figueiredos sejre i UFC er kommet via enten knockout eller submission. Han formår ligeså nærmest altid at ende i en god position, bliver han taget ned, og har i de forhenværende kampe mod Moreno vist formidable scrambling sekvenser. Elefanten i rummet er dog rimelig åbenlys. Flyweight champen har i flere omgange haft problemer med at ramme de magiske 125lbs, som gør en berettiget til at kæmpe om titlen. Overkommer han den første “kamp” mod vægten, kan vi forvente endnu et brag om bæltet.

Mexicanske Brandon Moreno (20-6-2) (8-3-2 i UFC) er den nuværende interim champ. Den titel vandt han i juli måned, hvor han besejrede Kai Kara-France med en byge af gode spark til kroppen, der til sidst sendte new zealænderen til gulvet i smerte. “The Assassin Baby” har, ligesom mange andre mexicanske kæmpere, god boksning, god kondition og et imponerende fighter-hjerte. 29-årige Moreno er, ligesom sin modstander, inde i en fremragende stime. Seks sejre, kun et nederlag og to uafgjorte, hvilke er absurd sjældne, i hans seneste ni optrædener. Ligesom Figueiredo har Moreno et velpoleret game og formår at holde et voldsomt højt tempo i alle fem omgange.

Denne kamp stinker af “Fight of the night”!

Deiveson Figuiredo på point til odds 3.40 hos Unibet*

Gilbert Burns #5 vs. Neil Magny #12

Det her er et interessant welterweight matchup. En tidligere titeludfordrer, Gilbert Burns (20-5) (13-5 i UFC) mod manden med flest sejre i welterweight divisionens historie, Neil Magny (27-9) (20-8 i UFC).

Burns, der er blevet 36 år, kommer direkte fra årets kamp 2022, hvor han og Khamzat Chimaev leverede femten minutters eksplosiv underholdning. Brasilianeren trak sig ikke sejrrigt ud af den forestilling, men hele MMA-miljøet lettede på hatten af ren respekt, ovenpå den præstation.

Man skal ikke lade sig forblinde af Burns seneste perfomance, hvor han og Chimaev hovedsageligt kæmpede stående. Gilbert er kendt for at have grappling på et helt andet niveau. Han er, blandt andet, tre gange verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu. Det er dog ikke ofte at den gode brasilianer bruger sit grappling-game, for han har efterhånden haft lige dele succes ved at holde kampene stående og kickbokse med sin modstander. Burns er ikke bange for at marchere fremad og har dynamit i begge hænder. Det er forventeligt, at han vil forsøge at putte disse på Magny så meget som muligt.

Amerikanske Neil Magny har, lidt ligesom Burns, haft en svingende form på det seneste. Begge kæmpere har lidt under “vind en, tab en”-forbandelsen. 35-årige Magny kommer dog fra en flot submission-sejr over Daniel Rodriguez tilbage i starten af november. Han er høj og har lange lemmer, meget i modsætning til Burns. Magny elsker at presse tempoet, clinche op ad buret og true med nedtagninger. Han har, som tidligere nævnt, rekorden for flest sejre i welterweight divisionen (20), men har på den anden side også tretten decision sejre. Han har ikke nogen umiddelbar knockout-power i hænderne, men har nok en lille cardio fordel over Gilbert Burns.

Gilbert Burns to win by finish til odds 2.04 hos Unibet*

Jessica Andrade #6 vs. Lauren Murphy #4

Kvinderne i toppen af flyweight divisionen kæmper i princippet alle om, at være den næste i køen til at udfordre dronningen, Valentina Shevchenko, der har siddet på tronen siden 2018.

31-årige Jessica Andrade (23-9) (14-7 i UFC) er ikke ubekendt med hverken Valentina Shevchenko, titelkampe eller titler. Brasilianeren er tidligere champ i vægtklassen under, strawweight, og har stået i fire titelkampe hidtil. En af dem var en udfordring af Shevchenko, der endte i en decideret lærestreg, med Andrade som modtager.

Det har dog ikke taget modet fra den tidligere champ, der på nuværende tidspunkt har vundet to kampe i træk. Seneste sejr kom i vægtklassen under, men nu er Andrade igen tilbage i hendes “nye” hjem, kvindernes 125lbs division. Hun er lille, men samtidig brølstærk, hvilket hun viste i sejren sidst, hvor hun sikrede UFC’s første stående arm triangle choke.

Udfordreren, 39-årige Lauren Murphy (16-5) (8-5 i UFC), ligger i skrivende stund to pladser over Andrade i rangeringerne, på en fjerde plads. Det kommer mest af, at Murphu i årevis har gjort sig i denne vægtklasse, hvor Andrade gjorde sin UFC flyweight-debut i 2020. Lidt kantet i sin striking og bevægelser, men er indehaver af et hjerte og en vilje, som kun kan beundres.

Desværre kommer beundring ikke Murphy til undsætning.

Jessica Andrade på point til odds 2.33 hos Unibet*

Paul Craig #9 vs. Johnny Walker #12

Et klassisk opgør imellem striker og grappler. Skotske Paul Craig (16-5-1) (8-5-1 i UFC) har måske det bedste triangle choke i organisationen og brasilianske Johnny Walker (19-7) (5-4 i UFC) er bedst kendt for sin flamboyante stil i buret.

Selvom jiu-jitsu’en er god hos Craig, så har hans ensidighed før gjort, at han har stået med håret i postkassen. Den 35-årige skotte er ikke bleg for at pull’e guard og kaste om sig med submission-forsøg, hvis modstanderen enten rammer ham eller presser ham baglæns. Craig havde store problemer i hans seneste opgør, mod den tidligere titeludfordrer, Volkan Özdemir, der uden besvær stoppede alle femten nedtagningsforsøg fra skotten.

Det kan blive en bet, når man møder en stor og kraftfuld thaibokser som Walker i den grad er. Den 30-årige brasilianske light heavyweight er længder foran Paul Craig i striking departamentet. Omvendt er Craig umiddelbart foran Walker, når det kommer til submissions, på trods af at Walkers seneste sejr kom via submission. Hans hidtil første og eneste i UFC.

Begge kæmpere har en 100% afslutningsrate i sejre i UFC, så forvent ikke at se femten minutters frem og tilbage. Brasilianeren har dog fordelen, i mine øjne.

Johnny Walker by TKO, KO el. DQ til odds 1.90 hos Unibet*

Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nicolas Dalby vs. Warlley Alves

Det er altid dejligt, at se en dansker i aktion i verdens største MMA-organisation. Den oplevelse får vi endnu en gang natten til søndag, når Nicolas Dalby forsvarer den danske ære i Rio.

38-årige Nicolas Dalby (20-4-1) (4-3-1-1 i UFC) er i gang med anden kapitel af et UFC-eventyr, der oprindeligt startede tilbage i 2015. Og det går sådan set ganske godt. Dalby har i hans seneste ni kampe kun tabt en enkelt. Danskeren er kendt for at have en fremragende kondition, nogle stærke spark og en bred karate-inspireret fodstilling, som i nutidens MMA bliver mere og mere sjældent. Dalby tager gerne modstanderen ned, specielt efter clinch op ad buret.

I denne kamp kunne man forestille sig, at den danske welterweight vil forsøge at holde kampen stående, da modstanderen har et stærkt grappling-game.

Modstanderen, 32-årige Warlley Alves (14-5) (8-5 i UFC), er tidligere deltager af den braslianske udgave af The Ultimate Fighter, hvor han vandt sæson tre. Alves startede da også sin UFC-karriere i voldsom flot facon, med fire sejre i de fire første optrædener. Her submittede han, blandt andre, Colby Covington. Det er ikke den eneste tidligere champ, som Warlley Alves har været i buret med. Også Kamaru Usman har stået overfor Alves, dog uden med samme succes som mod Covington.

Alves har sidenhen haft problemer med at finde rytmen i en stærk welterweight division. Det er kun blevet til fire sejre i ni kampe, startende tilbage i 2016. Senest blev brasilianeren afsluttet af debutanten, Jeremiah Wells. Siden har Alves faktisk ikke været i buret, hvilket, som regel, ikke er et godt tegn.

Alfa og omega er at holde sig til gameplanen og ikke blive lokket i grappling-fælden. En anden mulig udfordring kan være den hektiske hjemmebanestemning, der uden tvivl kommer til at præge et fyldt Jeunesse Arena.

Nicolas Dalby sejr til odds 2.02 hos Unibet*

Vil du læse flere MMA-optakter? Tilmeld dig vores nyhedbrev nedenfor!

Skriv et svar