18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Li Jingliang vs. Khamzat Chimaev: Odds og optakt d. 30. oktober 2021

Det er få i sportens historie, der er brudt igennem på en så imponerende vis, som Khamzat Chimaev gjorde sidste sommer. På under to uger gik den tjetjenskfødte svensker fra at være relativt ukendt til at blive en decideret stjerne. Han endte 2020 med at have smadret tre modstandere på rekordtid, mens han lagde sig ud med alle og enhver på både weltervægt og mellemvægt. Det var ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår han ville blive mester. Desværre blev hans kometkarriere bremset, da han fik en slem omgang corona. Nu vender han omsider tilbage til buret, men under radaren uden trashtalk eller fanfare. Modstanderen er den kinesiske brawler, Li Jingliang, der ligner en alvorlig test. Ingen kører ham over uden videre, så opgøret bør fortælle en hel del om, hvad vi kan forvente os af det unge fænomen fremover. Eventet finder sted lørdag aften d. 30. oktober. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to kombattanter, inden slaget skal slås.

Khamzat Chimaev er, ligesom Mark O. Madsen, ubesejret i UFC. Foto: Bildbyrån


Optakt: Li Jingliang vs. Khamzat ChimaevSupertalent har meget at bevise

Chimaev kom ud som stor favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.19 på ham hos bwin*. Omvendt kan man få op mod 5.15 hos Nordicbet*, hvis man ikke ser overraskelsen være totalt udelukket. Der er ingen tvivl om, at svenskeren har et enormt potentiale, men med alle de spørgsmål der er til ham, som han stepper up i modstand og kommer tilbage fra sygdommen, så virker bookmakernes linje lige lovlig voldsom. Chimaev kæmper utroligt aggressivt og sætter altid et rigtig højt tempo, så der er en reel fare for, at han brænder ud, hvis hans modstander formår at ride stormen af fra start. Før eller siden må han møde nogen, som han ikke bare kan køre over. Spørgsmålet er, om sandsynligheden for dette er større, nu hvor han vender tilbage efter en led kamp med corona. Det er virkelig svært at vurdere. Volkanovski lignede Terminator, da han kom tilbage efter sin indlæggelse med sygdommen mod Ortega, men der er ingen garantier.

Bookmakerne er meget overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.38 på dette spil hos Nordicbet, hvilket på ingen måde er interessant, selvom oddset stikker ud på markedet. Jeg synes altså, at hypen i høj grad overskygger ovenstående spørgsmål. Chimaev er en killer, som endnu aldrig har prøvet at gå fuld tid. Jingliang er samtidig en farlig striker med stor power, så jeg forventer skam også et finish. Det er dog ikke udelukket, at favoritten vil være mere påpasselig mod karrierens uden sammenligning bedste modstander, selv hvis han ikke har nogle bekymringer omkring sin cardio, der ligger i baghovedet og lurer. På papiret er det grapplingen, som er den store forskel, men Jingliang er stadig kun blevet submittet en enkelt gang, hvilket var for seks år siden i tredje runde mod den garvede Nakamura. Han er hårdfør, solid overalt og er aldrig blevet knockoutet. Det kan således godt være, at Chimaev må fokusere mere på kontrol, end han er vant til, hvilket begrænser hans offensiv. Jeg taler ikke nødvendigvis for pointsejren, som giver 3.75 de fleste steder, men snarere imod et stoppage, der giver 1.57 hos alle, der tilbyder specialspil. Jeg tror også, at det sker, men det er altså ikke stensikkert.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Borz

Det er muligt, at jeg fokuserer for meget på usikkerhederne, frem for alle Chimaevs styrker, men det er ikke uden grund. Jeg vil ikke lyde som en hysteriker omkring corona, men svenskeren er en af de atleter, som jeg har hørt om, der har været hårdest ramt. Tidligere i år begyndte han at træne igen efter sygdommen, men han var stadig stærkt påvirket. Han postede billeder på Instagram, hvor man så, at han hostede blod. Han blev indlagt og endte endda med at indstille karrieren. Herefter fløj UFC ham til Las Vegas, hvor han modtog behandling. Det kan være, at hans pension var en blanding af mange ting, men da det stod værst til, så frygtede han for sit liv frem for sin sportslige fremtid, så det er man nødt til at have med. Her tog den tjetjenske præsident, Ramzan Kadyrov, sagen i sin egen hånd. Han udbasunerede på de sociale medier, at Chimaev ville fortsætte uanset hvad. Stortalentet havde efter deres samtaler indset, hvor stor betydning han har for det tjetjenske folk og millioner af fans verden over. Hans hjerte havde i et svagt øjeblik hvisket til ham, at det var ovre, men der gik ikke længe, før den tjetjenske ånd strømmede gennem ham og råbte fremad mod bæltet, hvilket fjernede enhver tvivl.

Jeg tillader mig at være skeptisk over for den fremstilling, men jeg håber skam stadig på, at Chimaev er tilbage i fulde omdrejninger. Det ville være forfærdeligt, hvis han kun kæmper, fordi han er blevet presset til det af en tyran, som er mest kendt for at have indført undtagelsestilstand i sit land, da hans kat løb hjemmefra. Chimaev brød sidste år igennem med en stil, som mindede om en ultra aggressiv udgave af Khabib. Han angreb ufortrødent med ground-and-pound, tog absolut ingen skade selv, før han begyndte at lede efter modstanderens hals. Han tog et step up mod Meerschaert, men slog ham ud med én træffer på 17 sekunder. Amerikaneren er en smule langsom, så han er en, som de bedste skal kunne slå, men ikke på den måde. Hvis man havde fulgt svenskeren, så var det ikke et så stort chok, at han også er farlig stående. Før UFC mødte han en tidligere verdensmester i sambo, som var 8-0, der blev taget ud med en lead uppercut, da brydningen for første gang svigtede. Foran mikrofonen er svenskeren også i sit es. Han er ikke original i sin trashtalk, men hans tiltro til egne evner skinner virkelig igennem, uden det virker som arrogance. Det minder lidt om, hvordan en ung McGregor eller Adesanya gebærdede sig på vej frem. Det er tidligt med den slags sammenligninger, så vi bliver nødt til at se mere, men er svenskeren sig selv, så lover det godt.


The Leech

Det er næsten til at glemme, men der er altid to i en kamp. Alt handler selvfølgelig om Chimaev, der får comeback, men Jingliang er slet ikke dårlig. Jeg synes godt, at man kan argumentere for, at han er blandt de mest undervurderede fightere i hele sporten. Han har næppe niveauet til mere end top ti på weltervægt, men det er i sig selv en præstation, når man ser på divisionen. Uanset hvor han kæmper i verden, eller hvem han er oppe imod, så får han sjældent særligt meget spalteplads, men han kommer til kamp med otte sejre ud af sine seneste ti. Han var livløs og blev overmandet i grapplingen, da han mødte Magny sidste år, men inden for de to sidste år har han knockoutet Zaleski dos Santos og ikke mindst Ponzinibbio, som er en uhyggelig striker. Det er ikke til at se på oddsene, men kineseren må ikke betragtes som en walkover. Jeg ser ham ikke være uden chancer, selvom hans vej til sejr er svær at få øje på, hvis Chimaev er tilbage. Han ligner en rigtig god målestok for svenskeren, som til enhver tid skal præstere og passe på sig selv for at undgå at blive fanget. Jeg er frygtelig spændt på lørdagen.

1 kommentar

  1. Chimaev klarede først 171 lbs. på sit andet forsøg, helt nøgen, så det er et spørgsmål mere, hvor svært det var at klemme sig ned på weltervægt efter fraværet fra sporten.

Skriv et svar