18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Justin Gaethje vs. Michael Chandler: Odds og optakt d. 7. november 2021

Letvægt bliver ved med at levere. Selvom dagene med Khabib og Conor er talte, så bugner divisionen med talent. Oliveira og Poirier kæmper om bæltet næste måned, Dariush er rødglødende, mens den nye bøhmand Makhachev venter i kulissen, men dette er lige meget, når man ser på denne kamp. Det er sex på flaske, sixpack på pilleform, med andre ord for godt til at være sandt. Justin Gaethje er en vildmand, der i flere år har været sportens største action fighter. Han er garant for vold og går nærmest aldrig fuld tid. Michael Chandler er en fighter af samme støbning. Han besidder divisionens største power, men er samtidig lidt mere sårbar. I årevis blev de to mænd betragtet som de bedste letvægtere i verden udenfor UFC, men nu, hvor begge kæmper i oktagonen, kan drømmekampen endelig blive en realitet. Det er voldsomt at sige, men det er måske det bedste matchup i sportens historie. Det kan dårligt skuffe. Kampen finder sted natten til søndag d. 7. november. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to bersærkere, inden helvede bryder løs.


Optakt: Justin Gaethje vs. Michael Chandler – Drømmekamp bliver til virkelighed

Gaethje kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.50 på Betfairs spillebørs*. Omvendt får man 2.83 hos Nordicbet*, hvis man har fidus til underdoggen. Jeg havde egentlig håbet på en tættere linje, så jeg kunne anbefale Gaethje, men han er efterhånden faldet for meget til, at dette er forsvarligt. Jeg ser favoritten have nogle afgørende fordele, men der er stadig lagt op til en slugfest af dimensioner, så intet er skåret i sten. Markedet reagerer efter min mening for kraftigt på Chandlers knockoutnederlag til Oliveira. Han var millimetertæt på at blive mester tilbage i maj. Hvis dette var sket, så havde vi formentlig haft en anden linje her. Jeg tror som sagt, at Gaethje står tilbage, når støvet har lagt sig, men han skal sandsynligvis igennem helvedets ni ringe først. Det har aldrig været offensiven, der var Chandlers problem, men hans kæbe og beslutningstagen, når han lugter blod. Det er dog muligt, at han simpelthen lander først. Hvis kampen skuffer, så er det fordi, at poweren er for meget at overkomme for ham, der først bliver ramt, men så ender vi i det mindste med et highlight. Begge mænd er indstillet på at komme til skade.

Bookmakerne forventer, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.40 på dette spil hos bwin* og Nordicbet. Jeg vil egentlig gerne give dette udfald omkring 75 procent, hvilket giver en solid betvalue på 105 procent. Min chancevurdering er i tråd med størstedelen af markedet, så jeg synes ikke, at jeg fortaber mig i ren blodrus. Hvis man ser på de seneste syv år, så er ingen af Gaethjes tolv kampe gået fuld tid, mens Chandler i samme periode kun har haft tre decisions i fjorten kampe. Det er som regel kill or be killed. Det er ikke fordi, at teknikken er ude af vinduet, men dette er samtidig en kamp, hvor ingen vil tage et skridt bagud med god vilje, hvilket også taler for et finish. En favoritsejr før tid giver højest 1.95 hos Nordicbet, hvilket jeg ser som godkendt, mens der omvendt sagtens kunne være solid værdi på en sejr før tid til underdoggen til 4.50 hos ComeOn!*, hvis man skulle være klar på et langskud.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


The Highlight

Det tog faktisk noget tid, før jeg for alvor tog Gaethje seriøst som en fighter på højeste niveau. Han var altid enormt underholdende, men jeg mente, at han simpelthen var for vild og udisciplineret til de bedste i divisionen. Jeg baserede primært dette på hans krige med Palomino, som ikke burde være en modstander, som man skulle gå igennem ild og vand for at slå. Jeg kunne heller ikke lide, at Gaethje som bryder nægtede at bruge sin grappling offensivt. Igen, det var underholdende, men virkede ikke holdbart i længden. Jeg synes til dels, at jeg endte med at få ret, da hans tilgang ikke gik mod Alvarez og Poirier, men så alligevel ikke. Han gjorde så meget skade i disse kampe, at det var marginaler, der gjorde udslaget. Amerikaneren lærte dog af sine nederlag. Det lyder som en selvfølgelighed, når man taler om sportens elite, men det var faktisk ikke givet med Gaethje, som virkede kompromisløs med sin stil. Allerede før nederlagene proklamerede han, at det blot var et spørgsmål om tid, før han blev knockoutet, som han kæmpede. Sådan er han ikke længere. Jeg tror endelig, at han har indset, at han kan blive den bedste letvægter i verden. Han var på ingen måde blevet forsigtig mod Vick, Barboza eller Cerrone, som han slog ud i første runde, men han ledte ikke med kæben eller lod sig brænde ud tidligt for at fremtvinge en slugfest. Det var stadig ikke nok mod Khabib, som submittede ham i anden runde, men det holdt hårdt for russeren, før han fik kampen til jorden. Nu hvor han er væk, så er banen fri for sportens mest voldelige mand.


Iron Mike

Jeg har til gengæld altid været frygteligt begejstret for Chandler, som efter min mening var den bedste letvægter udenfor UFC gennem flere år. Diskussionen stod selvfølgelig mellem ham og Gaethje, men selvom sidstnævnte har oplevet en masse succes, efter han forlod World Series of Fighting, så vil jeg til min grav være overbevist om, at han ikke kunne have håndteret Chandler, sådan som han kæmpede i gamle dage. Nu hvor drømmekampen finder sted, så er det sandsynligvis en anden historie, men det krævede en ændret stil fra favoritten at få mig overbevist. Der var flere år, hvor jeg nærmest levede i fornægtelse. Hvis man kiggede på Chandlers rekordliste, så ville man indtil for et par år siden se, at han havde lidt fire nederlag, men jeg nægtede at anerkende dem. Hvis bare den mindste sommerfugl havde blafret en gang med vingerne, så ville han have været ubesejret, inden han mødte Freire. Han blev robbed i sin rematch med Alvarez og det første møde med Brooks. Det holdt ikke i rematchen med Brooks, men der slog hans hjerne fra, efter et tilfældigt slag, så han vendte om og gik. Herefter blev hans ben til kogt spaghetti efter et perfekt calf kick fra Primus. Det må være to af de mærkeligste knockouts i historien. Jeg kaldte dem flukes, men efter at have set Chandler bukke under mod Freire og Oliveira, så lægger jeg en del i dem. Jeg holder fast i, at han er uhyggelig farlig, men hans kæbe er ikke den stærkeste i sporten. Samtidig har han historisk set haft problemer med leg kicks. Gaethje har evnerne til at teste begge dele, hvilket for mig kan ende med at blive fuldstændig udslagsgivende.Se aktuelle spiltips fra Loke Barrett:Læs også:

Skriv et svar