18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Julianna Pena vs. Amanda Nunes 2: Odds og optakt d. 31. juli 2022

Det er efterhånden otte måneder siden, at Julianna Pena chokerede verden ved at stoppe den urørlige Amanda Nunes. Det var en af de største overraskelser i sportens historie, men ingen ved, om det var en enlig svale, eller om den bedste kvindelige fighter nogensinde nærmer sig enden. Der er ikke nogen tvivl om, at Pena leverede en overmenneskelig præstation ved at stå imod alt, som brasilianeren kom med, før hun tvang hende ind i en slugfest og sled hende op, men det skal samtidig med, at Nunes bør være stærkere i rematchen. Hun havde eftersigende en slem omgang med corona og en knæskade, der hæmmede hendes kondition, mens der var tumult i baglandet. Forberedelserne må have været bedre op til denne kamp. Der er mange spørgsmål, som endelig vil blive besvaret, når de to kvinder krydser klinger for anden gang. Kampen finder sted natten til søndag d. 31. juli. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to alfahunner, før de slippes løs i oktagonen.

Kan Amanda Nunes få sin hævn over Julianna Pena? Foto: Bildbyrån
Kan Amanda Nunes få sin hævn over Julianna Pena? Foto: Bildbyrån


Julianna Pena vs. Amanda Nunes 2: Domptøren vover sig tilbage i buret

Nunes kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er steget en smule, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.38 hos bwin*. Omvendt får man højest 3.45 hos Nordicbet*, hvis man har et godt øje til underdoggen. Jeg var oprindeligt rimelig overrasket over, at linjen ikke var tættere, sådan som Nunes faldt fra hinanden i den første kamp. Det er sjældent et godt tegn, når en ældre fighter med mange år på højt niveau, hvis motivation har været til diskussion, taber overbevisende til en sulten udfordrer. De fleste fightere har en masse undskyldninger efter deres nederlag, men der kan være noget om snakken. Brasilianeren er ikke den eneste, som har trukket sig fra en kamp efter corona, men dette medførte angiveligt, at hun mødte op til det første opgør efter en horribel camp med skadede knæ, da hun følte, at hun ikke kunne aflyse endnu en gang. Det kan man vælge at tro på eller ej, men foruden dette mente Nunes, at hun ikke fik nok opmærksomhed hos American Top Team, hvor PFL-mesteren, Kayla Harrison, en mulig fremtidig modstander, også træner, hvilket har gjort, at hun har stiftet sin egen camp op til rematchen.

Pena giver ikke meget for alle disse undskyldninger, men det virker som om, at markedet tager dem alvorligt, når man ser på brasilianerens store favoritværdighed. Jeg tvivler på, at det er varm luft, for Nunes lignede ikke sig selv i december. Hun dominerede første runde, hvor hun rystede Pena med et stift jab, før hun tog hende ned og jagtede en submission, men hun virkede lidt rådvild tidligt i anden runde, hvor hun brawlede med sin modstander, som om hun frygtede, at konditionen ville svigte, hvis det blev en lang kamp. Nunes landede nogle tunge slag, som de fleste ikke havde overlevet, men Pena bed tænderne sammen og begyndte, trods mere begrænset striking, at vinde slagudvekslingerne, før hun landede sit eget takedown og tog et rear naked choke uden stor modstand. Det lignede Prochazkas finish mod Teixeira, der kom efter ren udmattelse, men Nunes knækkede lettere end forventet. Dette bekymrer mig, for selvom hun kæmper bedre end sidst, så er Pena en xanthippe, som bliver ved med at komme fremad, så længe hun er i live. Hun er overmatchet, men jeg vil ikke udelukke, at hun igen får tvunget kampen derud, hvor man skal gå igennem ild og vand for at vinde. Der har hun overtaget.

Bookmakerne er overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid, hvilket det er meget svært at være uenig med. Man får 1.44 på dette spil hos bet365*, hvilket stikker ud på markedet, om end jeg ikke finder det interessant. Nunes er en drabelig finisher, som både besidder power og submissions til at stoppe enhver. Hvis hun er i førersædet, så er fem runder lang tid at skulle overleve. Det skal med, at Pena vil kæmpe aggressivt, hvilket gør et finish begge veje mere sandsynligt, da hun opsøger faren, hvor flere af brasilianerens tidligere modstandere kæmpede påpasseligt. Underdoggen har næppe evnerne til at vinde en teknisk kamp, så hendes chance kommer, hvis hun kan tvinge Nunes til at arbejde, så hun igen løber tør for kræfter. Det er en farlig gameplan, men Pena er en dygtig grappler med hidsig ground-and-pound, der kun har tabt på knockout en gang i sin karriere for mere end ti år siden, så det er bestemt ikke umuligt, selvom det bliver svært. Man får 1.83 på, at Nunes vinder før tid hos bet365 og Marathonbet*, mens man får 5.85 hos Nordicbet, hvis Pena vinder før tid. Det langskud skal prøves (læs dedikeret analyse).

Loke Barrett anbefaler: Pena vinder før tid til odds 5,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Aktuelle odds på kampenThe Venezuelan Vixen

Pena vandt The Ultimate Fighter 18, som var en historisk sæson, hvor kvinder fik lov til at være med for første gang. Hun blev med det samme udråbt som en mulig fremtidig mester, men hendes fremtog blev bremset af en grim knæskade. Hendes karriere var i fare, men hun vendte tilbage til buret efter halvandet års pause. Hun understregede, at hun var en contender i divisionen ved at slå Jessica Eye og Cat Zingano, hvorefter hun begyndte at jage Nunes, men title shottet forsvandt med nederlaget til sublime Valentina Shevchenko. Herefter fulgte endnu en pause på mere end to år, da Pena blev gravid med sin datter. Det var i den periode, at Nunes og Shevchenko begyndte at trække fra i diskussionen om, hvem der er den bedste kvindelige fighter nogensinde, så der var ikke den store bevågenhed, da hun gjorde comeback mod Nicco Montano. Jeg tror, at de fleste afskrev hende, da hun blev submittet mod den hollandske kickbokser Germaine de Randamie i sin næste kamp, men hun nægtede at give op. Med en sejr over Sara McMann fik hun omsider kampen, som hun havde drømt om i årevis. Det var primært i mangel på bedre, da Nunes havde udraderet alt og alle, så ingen tog Pena alvorligt, men hun sled sig til en historisk triumf, der sent vil blive glemt, da hun tæmmede den brasilianske mester.


The Lioness

Jeg havde ikke store forventninger til Nunes, da hun, et par måneder inden Pena, fik sin UFC-debut. Hun havde vist sig som en solid fighter i Strikeforce og Invicta FC, men hun var kendt som en glass cannon, som havde en potent offensiv, men knækkede, hvis tingene gik imod hende. Det var præcist, hvad der skete, da hun blev parret med Zingano i 2014. Jeg tænkte ikke videre over det, da hun slog pioneren Shayna Baszler i sit comeback, men dette blev startskuddet til et ufatteligt streak, som ingen kvinde i sporten kommer i nærheden af foreløbigt. Hun ødelagde McMann, slog Shevchenko, hvilket gav hende et title shot mod Miesha Tate. Det lignede et forfærdeligt matchup, da Tate havde flere af de samme kvaliteter som Zingano, men Nunes tromlede hende over, hvilket gav hende en kamp med Ronda Rousey, som blev sendt på pension på 48 sekunder. Shevchenko blev slået igen, hårde Raquel Pennington blev domineret, før Nunes rykkede op til fjervægt for at udfordre suveræne Cyborg. Hun var underdog, men knockoutede den urørlige mester på 51 sekunder, hvorefter hun tog Holly Holm ud med et head kick. Nunes havde nu besejret de fire bedste kvindelige fightere nogensinde, alle i første runde. Hun virkede uovervindelig, så det er forståeligt, hvis hun tog let på Pena, hvor hun, trods sine glimrende evner og store power, blev mindet om, at alle har en akilleshæl. Nu vil hun have hævn.Vil du have mere kampsport? Tjek Loke Barretts aktuelle tips herunder:

Skriv første kommentar

Skriv et svar