18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Israel Adesanya vs. Alex Pereira: Odds og optakt d. 13. november 2022

Det plejer at være noget helt særligt, når UFC kommer til Madison Square Garden. Conor McGregor kunne gå på vandet, da han knockoutede Eddie Alvarez og blev mester i to vægtklasser samtidig som den første i sportens historie. Georges St-Pierre virkede bedre end nogensinde, da han vendte tilbage efter fire års pause og tog mellemvægtstitlen fra Michael Bisping. Dette kan blive endnu en magisk aften. Israel Adesanya har siden sit gennembrud slået det ene store navn efter det andet. Foruden en overpræsterende Kelvin Gastelum har ingen i divisionen for alvor kunne true ham. Hans striking er simpelthen på et niveau, som vi aldrig har set før. Indtil nu. Alex Pereira kan være endnu bedre. Før han dedikerede sig til MMA blev han mester på to vægtklasser, mellemvægt og letsværvægt, som den første nogensinde, hos Glory, verdens største organisation inden for kickboksning. Han er et monster med dødbringende power i alle sine angreb, der ovenikøbet har to sejre over Adesanya, anden gang på knockout. Kickboksning og MMA er naturligvis ikke det samme. Desuden har begge udviklet sig siden de første opgør. Det ændrer dog ikke på, at dette er de to bedste strikere, som nogensinde har mødt hinanden i oktagonen. Kampen finder sted natten til søndag d. 13. november. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to fightere, inden det går løs.

Kan Israel Adesanya tage sin tredje sejr i år? Foto: Bildbyrån
Kan Israel Adesanya tage sin tredje sejr i år? Foto: Bildbyrån


Israel Adesanya vs. Alex Pereira: Stylebender møder sin gamle banemand

Adesanya kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.50 hos Mr. Green* og Unibet*. Omvendt får man 2.80 hos Nordicbet*, hvis man har et godt øje til Pereira. Jeg ville formentlig have anbefalet et spil på Adesanya, hvis han ikke var faldet så meget, men med den nuværende linje er jeg mere påpasselig. Min fornemmelse er, at han har overtaget på flere områder og dermed flest veje til sejr. Han har samtidig markant mere rutine inden for MMA. Han er gået fem runder mange gange, mens underdoggen blot har tre UFC-kampe. Dette er en voldsom forskel. Han har været så dominerende de sidste par år, at man er nødt til at betragte ham som rimelig klar favorit trods deres indbyrdes historie. De to kampe er umulige at ignorere, men det var i en anden sport for længe siden, så jeg har svært ved at vurdere, hvor stor betydning de skal tillægges. Det må dog give Pereira en mental edge, at uanset hvordan det går, ved han, at han kan komme tilbage med en træffer.

Bookmakerne har rigtig svært ved at regne ud, om kampen går fuld tid eller ej. Hvis man tror på fuld tid, så giver betfair* 1.90, mens det omvendte spil giver 1.95 hos Mr. Green og Unibet. Det er meget sjældent, at man ser den slags odds til en titelkamp, men det giver mening. Hvis jeg skulle komme med en forudsigelse, så hælder jeg til, at vi får et stoppage, men jeg er slet ikke sikker. 25 minutter er en evighed med to fightere, som er så farlige, men der bør samtidig være stor respekt mellem dem, så jeg forventer, at de vil være lidt tilbageholdende fra start. Adesanya ved selvfølgelig, at han kan blive stoppet, hvilket skete i deres anden kamp, men han havde Pereira slemt rystet i anden runde, før han blev fanget i tredje. Kamplederen gav endda brasilianeren et kontroversielt standing eight count, der sandsynligvis reddede ham. Hvis dette skulle gentage sig, så er der som bekendt ingen pauser i MMA.


The Last Stylebender

Adesanya er 12-0 på mellemvægt i UFC. Han havde en drabelig kamp med Gastelum, men den viste os, at selvom han er en tekniker, så kan han virkelig grave dybt, hvis det bliver nødvendigt. Han har været noget nær urørlig udover dette. Karrierens ene nederlag kom mod Jan Blachowicz, men det var på letsværvægt, hvor han blev neutraliseret på jorden et par runder. Hans takedown defense har været skudsikkert over for modstandere på hans egen størrelse, så ingen har kunne replikere dette. Adesanya bliver nok aldrig den store troldmand på jorden, selvom han bør være stærkere på dette område end Pereira, men han har evnerne til at holde kampen på sine præmisser. Stående er han en virtuos. Han besidder eminent speed, bevægelighed, timing og præcision. Han har samtidig en utrolig fornemmelse for afstand, forrygende reflekser og stor intelligens. Han er havnet i modvind, fordi han ikke tager så mange chancer. Han kan vinde med jabs og leg kicks alene, hvis hans modstander aldrig tvinger ham til andet. Jeg kan sagtens forstå kritikken, men jeg synes den er overdreven. Han har skam haft mindre underholdende kampe, men det kan ikke kun være hans ansvar. Man får ikke fem titelforsvar og ender i toppen af alles pound-for-pound-lister, hvis man kæmper med hovedet under armen. Hvis vi kalder Adesanya for kedelig, så er Pereira stadig den ideelle dansepartner. Han virker nemlig ikke som den type, der vil se det som en moralsk sejr at gå fuld tid. Han kommer efter alt at dømme for at skabe en slåskamp. Det er, når Adesanya bliver sat under pres, at han er farligst. Knockoutsejrene mod Derek Brunson, Robert Whittaker og Paulo Costa viste, at hvis man kommer efter ham, så bider han fra sig.


Poatan

Pereira kom til UFC for blot et år siden. Jeg kan ikke huske nogen siden Brock Lesnar, der gik fra at være novice til contender inden for en så kort tid. Man kan diskutere, om han overhovedet har gjort sig fortjent til en titelkamp. Det korte svar ville nok være nej. Han knockoutede Sean Strickland, som er god, men amerikaneren kæmpede dumt, så dette siger ikke nødvendigvis særlig meget. Der er rigtig mange ting, som vi simpelthen ikke aner om ham endnu, så det er ikke givet, at han ville komme forbi fightere som Brunson, Whittaker og Costa, hvis han havde taget den normale vej til toppen. Dette er selvfølgelig fuldstændig irrelevant. Pereira er ikke hvem som helst. Hans rivalisering med Adesanya var mere end rigeligt, så det er intet problem, at UFC har givet ham en kortere vej. Det er muligt, at brasilianeren ikke kan slå eliten, hvis de prøver at køre ham træt med en masse brydning, men de har forsøgt sig med det samme mod Adesanya uden held. Hvis alle alligevel tvinges til at kæmpe stående mod mesteren, så er Pereira den eneste, der for alvor kan true ham. Han besidder ikke samme finesse og flash, men som tidligere mester hos Glory er han selvsagt en formidabel striker. Han er uhyggelig rent offensivt. Han er enormt kraftfuld, men han har samtidig stor præcision og timing. Hans flying knee mod Jason Wilnis, som også har slået Adesanya i kickboksning, siger alt. Han skal ikke bruge mere end en minimal åbning, et splitsekund, før kampen er slut. Han venstre hook er et af de farligste våben i sporten. Brasilianeren er i øvrigt en af de få, der kan matche Adesanya, når det kommer til højde og rækkevidde, hvilket kan blive vigtigt, da mesteren bruger sin størrelse forbilledligt. Han er ikke så raffineret rent defensiv, men jeg tror til gengæld, at han kan tage mere damage, hvilket giver ham chancer, hvis han ikke kan følge med og bliver nødt til at gå i krig. Det bliver nervepirrende, så længe kampen er i gang. Om det er skak eller brawling, så vil der være fare på færde fra start til slut.

2 kommentarer

 1. Hvis nogen skulle være interesserede, så har UFC som altid lavet et glimrende countdown, hvor man kommer tættere på fighterne i hovedkampene:

  https://www.youtube.com/watch?v=HwRYQcFSkaA

  Luke Thomas har i øvrigt tidligere på ugen lavet et interview med Adesanya. Det er ikke tit, nu om dage, at han stiller op og svarer uddybende som her:

  https://www.youtube.com/watch?v=67i41iAZNDI

  Hvis man gerne vil se deres tidligere kampe, som jeg omtaler i optakten, så kan de selvfølgelig også findes.

  Kamp 1: https://www.youtube.com/watch?v=veRX5PXyo50

  Kamp 2: https://www.youtube.com/watch?v=5Fcycz1B59A (den bedste af dem)

Skriv et svar