18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Grant Dawson vs. Mark O. Madsen: Odds og optakt d. 5. november 2022

Modstanden er blevet gradvist stærkere, men efter fire kampe er Mark O. Madsen fortsat ubesejret i oktagonen. Der har været et par faretruende momenter, men hver gang har danskeren bevist, at han kan bide tænderne sammen og grave dybt. Han er blevet 38 år gammel, så han har ikke uendelig tid tilbage på højeste niveau. Han er gået all in og har rykket sin camp til Arizona, hvor han træner under Henry Cejudo, der blev UFC-mester i to divisioner efter en fornem brydekarriere. Det virker som en glimrende mand at have i sit hjørne. Det er uvist, hvor langt jernmanden fra Falster kan nå, men det er utroligt spændende at følge, da hans baggrund giver ham nogle egenskaber, som de færreste kan hamle op med. Det store spørgsmål er, om dette rækker mod karrierens klart største udfordring, Grant Dawson, der er en talentfuld fighter med et nådesløst ground game. Bookmakerne tvivler, men der er skam ikke nogen grund til at dømme danskeren ude. Kampen finder sted lørdag aften omkring midnat d. 5. november. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to fightere, inden slaget skal slås.

Mark O. Madsen er underdog for første gang i UFC. Foto: Bildbyrån
Mark O. Madsen er underdog for første gang i UFC. Foto: Bildbyrån


Grant Dawson vs. Mark O. Madsen: The Olympian er underdog for første gang

Madsen kom ud som klar underdog, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel steget en smule, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 2.90 hos bwin*. Omvendt får man højest 1.46 hos ComeOn!, hvis man har et godt øje til Dawson. Jeg er ikke overrasket over linjen. Jeg har været begejstret for amerikaneren i flere år og har også spillet på ham mange gange før. Han er tidligere fjervægter, men han er stor og stærk for divisionen. Han er farlig, når han får tvunget sin kamp igennem. Han er ikke den mest elegante bryder, men han har fået sin modstander ned minimum en gang i alle sine otte kampe i oktagonen. Han lander i gennemsnit fire takedowns per kamp. Han kan bruge rigtig mange kræfter på dette, frem for korrekt teknik, men når han ender øverst, så har hans modstandere oftest været i survival mode. Han angriber ufortrødent med ground-and-pound, men han har samtidig brunt bælte i brasiliansk jiu-jitsu og kan hurtigt tage et rear naked choke, hvis muligheden byder sig. Madsen bør være rimelig påpasselig tidligt i kampen.

Oprindeligt skulle Madsen have mødt Drakkar Klose, men han fik desværre en grim knæskade for et par uger siden. Dawson har således taget kampen med meget kort varsel. Jeg har prøvet at undersøge det, men jeg kan ikke umiddelbart se, at han var ved at træne til en anden kamp. Han er et helt andet matchup for danskeren, hvilket altid giver nogle usikkerheder, men det må stadig være en forskel, at den ene fighter har haft en rigtig camp. Jeg synes, at dette er en x-factor, som potentielt kan få meget stor betydning. Dawson kommer næppe til kamp i dårlig form, men hans stil er at slide modstandere op med aggression og pres, hvilket kræver energi. Han er mere effort end finesse. Han er blevet træt sent, når han ikke bare har kunne lande takedowns efter behag. Det kostede ham ligefrem sejren mod Ricky Glenn, der vendte tingene fuldstændig på hovedet i tredje runde efter at være blevet savet over tidligt i deres kamp. Madsen er en fremragende bryder, om end en anderledes stil, så det er ikke givet på forhånd, at alt bare går favorittens vej. Han har en potentiel brist og er i øvrigt ingen worldbeater stående, så hvis danskeren kan ride stormen af tidligt, så er det ikke udelukket, at han tager over sent.


KGD

Dawson er blot 28 år gammel og forbedrer sig markant for hver kamp. Han har trænet mange år under James Krause hos Glory MMA & Fitness, men han flyttede tidligere i år til American Top Team, som må betragtes som den bedste camp i sporten. Han er overbevist om, at det er dette, der vil gøre ham til en fremtidig UFC-mester. Det bliver formentlig svært, da letvægtsdivisionen er stopfuld med store navne som Makhachev, Oliveira, Poirier, Gaethje, Chandler og Dariush foruden spændende fightere på vej frem som Fiziev, Gamrot, Ismagulov, Kutateladze, Tsarukyan og Turner, men før drawet med Glenn, der tog vinden ud af hans sejl, blev amerikaneren betragtet som en darkhorse. Jeg vil mene, at Dawson har mange af de offensive kvaliteter, som skal til, hvis man vil blande sig i top-15, men han har samtidig meget at bevise. Han må ikke køre sig selv træt i kampe. Han er nødt til at udvikle flere våben. Han skal kæmpe mere intelligent og teknisk. Han er stadig for endimensional, men han vil før eller siden rende ind i en modstander, der kan stoppe hans takedowns og matche ham på viljen. Hvis dette sker, så har hans præstationer endnu ikke overbevist mig om, at han har en plan B. Jeg tror, at han bliver ved med at løbe panden mod muren, indtil kræfterne slipper op. På papiret er Madsen den bedste bryder, som Dawson har mødt, så lad os håbe, at det er her, at hans mangler vil blive udstillet.

Grant Dawson er Mark O. Madsens modstander, efter Drakkar Klose meldte afbud. Foto: Bildbyrån


The Olympian

Den store ting, der taler imod Madsen, er hans alder. Han er kommet rigtig langt på kort tid, men han kan formentlig ikke nå at udvikle de samme våben som eliten på vægten. Han besidder undervurderet boksning, hvilket kan blive en nøgle i denne kamp, men han er og bliver en specialist. Hans baggrund giver ham en række fordele mod de fleste. Det skal han fokusere på. Dawson er en drabelig finisher med 16 sejre før tid i sine 18 sejre. Jeg tvivler på, at Madsen kan matche hans offensiv, men han har til gengæld evnerne til at begrænse ham. Han er nødt til at være forsigtig fra start. Hvis Dawson får ham ned, så skal det kræve energi. På bunden gælder det om at holde hovedet koldt og undgå at give nogle åbninger væk. Madsen har vist, at han kan vinde, selvom tingene går imod ham. Han brækkede sin kæbe efter et knæ mod Hubbard i tredje runde, men han holdt fast. Han virkede desuden træt efter anden runde mod Pichel, der ligefrem sagde til sit hjørne, at han havde ham, men han kom alligevel ud og scorede et takedown, hvilket vandt ham kampen. Man vinder ikke mange kampe på toughness alene, men det er uundværligt. Alle får brug for det før eller siden. Dawson er ofte hammeren, men han er ikke vant til at være sømmet. Medmindre danskerens defensive brydning rækker til at holde sig stående, så ser jeg en lang, udmattende kamp, hvor det gælder om at bide tænderne sammen, være vejen til overraskelsen. Jeg tør ikke anbefale et spil på kampen, men jeg er ikke overbevist om, at det bliver så ensidigt, som linjen indikerer. Dawson er god, men Madsen er ikke ubesejret ved et tilfælde.

Skriv et svar