18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka: Odds og optakt d. 12. juni 2022

Der er aldrig nogen, som har været i tvivl om, at Glover Teixeira er en fremragende fighter. Der var stor spænding, da han for 10 år siden ankom til oktagonen med 15 sejre i streg, men det var stadig de færreste, der havde set ham som en fremtidig mester. De sidste overbeviste forsvandt, efter han som 38-årig led endnu et hårdt knockoutnederlag i kampen mod Gustafsson. Nogen må dog have glemt at fortælle Teixeira, at løbet var kørt, for siden 2019 har han aldrig set sig tilbage. Han slog fem yngre modstandere på stribe, oftest som underdog, inden han sidste år dominerede sublime Blachowicz. Det er sjældent, at Disney-film bliver til virkelighed i en så barsk sport, men pludselig stod brasilianeren som 42-årig med det bælte, som ingen troede, at han nogensinde skulle vinde. Nu er spørgsmålet, om eventyret har endnu et kapitel i sig, eller om veteranen må strække våben. Den næste udfordrer bliver vildmanden, Jiri Prochazka, der de seneste par år har knockoutet alt, hvad han er kommet i nærheden af. Kampen finder sted natten til søndag d. 12. juni. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to kombattanter, inden slaget skal slås.

En ung og selvtillidsfuld Glover Teixeira. Foto: Bildbyrån

En ung og selvtillidsfuld Glover Teixeira. Foto: Bildbyrån


Glover Teixeira vs. Jiri Prochazka: Dommerne bliver ikke nødvendige

Prochazka kom ud som klar favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.50 på ham hos bet365*. Omvendt får man 2.70 hos bet365, hvis man har et godt øje til den regerende mester. Jeg havde håbet på, at linjen var tættere, så jeg kunne spille på favoritten, men bookmakerne har tilsyneladende de samme bange anelser omkring Teixeiras kæbe, som jeg bliver ved med at bringe op til trods for, at han fortsætter med at levere. Min fornemmelse var, at brasilianeren stadig havde et par gode sejre i sig, men at hans dage blandt eliten var talte, da han mødte Gustafsson. Det troede jeg blev bekræftet med knockoutnederlaget, men siden må jeg erkende, at det er blevet gjort fuldstændig til skamme. Jeg har dog stadig svært ved at ignorere, at han så ofte bliver rystet. Jeg er ikke overbevist om, at han ikke er lidt forbi sin prime. Kæmpere som Roberson og Cutelaba havde næppe truet ham nogle år tidligere, men omvendt ved jeg ikke, hvor rimeligt det er, at man bliver ved med at tvivle på en mand, der har taget det bedste fra Santos og Smith. Teixeira er tough, han har stor power i næverne og er en dygtigere grappler end sin modstander, så jeg tør altså ikke undervurdere ham endnu en gang.

Bookmakerne er overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid, hvilket det nærmest er umuligt at være uenig med. Man får højest 1.22 på dette spil hos bet365, hvilket ikke er interessant. Begge mænd er udprægede finishere, der samtidig er sårbare på netop de områder, hvor modstanderen excellerer, men selvom meget taler for et stoppage, så ved man aldrig. Jeg har anbefalet et spil på under 2.5 runder til 1.56 hos Mr. Green*, hvilket både tager højde for matchuppet og min respekt for brasilianeren. Jeg har ellers virkelig overvejet et spil på Prochazka før tid til 1.69 hos bwin. Man kan omvendt få 3.50 hos betfair, ComeOn! og Nordicbet, hvis underdoggen vinder før tid. Hvis man har fidus til, at det går fuld tid, så giver pointsejren henholdsvis 9.60 og 13.25 hos Marathonbet, hvilket siger meget om kampen.


Aktuelle odds på kampenCinderella Man

Jeg har altid været begejstret for Teixeira. Han har sine ben solidt plantet på jorden, han har arbejdet hårdt for alt, han har opnået, og han er på alle områder en formidabel fighter. Han er en fremragende bokser med stor power, han besidder brasiliansk jiu-jitsu i verdensklasse, han er en virkelig effektiv bryder, og selvom kæben har virket skrøbelig de seneste år, så giver han aldrig op. Derudover er han ikke en trashtalker, men lader sine præstationer i buret tale for sig selv, hvilket er et særsyn i sporten nu om dage. Teixeira burde være blevet et navn tidligere. MMA-connaisseurs hviskede i krogene om en brasiliansk bøhmand, som ødelagde alle i organisationen Shooto Brazil og var træningskammerat med superstjernen Chuck Liddell, men visa-problemer gjorde, at han først fik lov til at kæmpe i UFC som 32-årig. Det tog ham mindre end to år, fra han var landet i oktagonen, til han kæmpede om titlen mod selveste Jones. Ham har ingen formået at slå, så det er ingen skam, men de næste fire år opstod et mønster, hvor han kom til kort, hver gang han mødte divisionens absolutte elite. Det virkede derfor mere og mere usandsynligt, at Teixeira nogensinde skulle blive mester. Jeg var overbevist om, at han havde peaket, da han sled sig til en pointsejr mod den dengang upåagtede Cannonier, men så klikkede et eller andet med nederlaget til Anderson i 2018. Siden har brasilianeren været ustoppelig. Efter min mening er den store hemmelighed, at han er fortsat med at udvikle sine evner i en alder, hvor de fleste forsøger at holde niveau, hvis sulten stadig er der, mens han er gået tilbage til sin grappling. Hvis han får sin modstander til jorden, så har han stadig fordelen. Dette bør også været tilfældet, når han står over for Prochazka, så selvom han skal gå igennem ild og vand, inden det går hans vej, så er de seneste sejre et bevis på, at han aldrig må dømmes ude.


Den tjekkiske samurai

Det er umuligt ikke at holde med Prochazka, som efter blot to UFC-kampe har understreget, at det er Must See TV, hver gang han er i buret. Der var store forventninger til tjekken, da han kom til UFC i 2020, men jeg tror stadig ikke, at nogen havde set ham kæmpe om bæltet så hurtigt. Han var primært kendt som en bersærker, der var garant for action, men spørgsmålet var, om han havde disciplinen og evnerne til at begå sig på højeste niveau. Det var især knockoutnederlaget til en ældre King Mo, som fik mig til at tvivle, men hvis man ser tilbage på hans rekordliste i dag, så holder prædikatet som can crusher på ingen måde vand. Det er rigtigt, at han har sejre over Ishii, Halsey, Dollaway og Mo i deres rematch, men kigger man nærmere, så finder man, udover store navne forbi deres prime, flotte skalpe som den forrygende Bellator-mester, Nemkov, og Cappelozza, som vandt sværvægtsturneringen hos PFL sidste år. Prochazka har virkelig imponeret i UFC, men han virker lidt sårbar. Han viste allerede forbedret head movement mod Reyes, efter Özdemir landede en masse i UFC-debuten, men han har stadig en tilgang, hvor han risikerer at tage imod meget. Hans aggressivitet og kreativitet er både til fare for ham selv og modstanderen. Det ville ikke overraske mig, hvis en grappler på højt niveau kan få ham ned ved at time ham. Hvis dette sker, så ved jeg ikke, hvor god han er fra bunden. Jeg er meget kritisk i forhold til, at der er tale om en mand, som med rette er favorit i en UFC-titelkamp, så det er vigtigt at få med, at det nok er de færreste i divisionen, der har evnerne til at udnytte disse potentielle åbninger. Hvis man ikke er en speciel fighter, så bliver man med sikkerhed tromlet over pga. tjekkens speed, power, eksplosivitet, uforudsigelighed, pres og output.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

Skriv et svar