18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev: Odds og optakt d. 10. april 2022

Der er ingen i sportens historie, der har braget ind på den store scene som Khamzat Chimaev. Den tjetjenskfødte svensker var fuldstændig ukendt før 2020, men efter at have ødelagt tre modstandere på rekordtid var han pludselig en stjerne. Han begyndte at lægge sig ud med alle og enhver på både weltervægt og mellemvægt. Det lod ikke til at være et spørgsmål om hvis, men hvor hurtigt han ville blive mester, før en grim omgang corona kom i vejen. Supertalentet var ude i tovene og overvejede ligefrem at indstille sin karriere, men sådan gik det heldigvis ikke. Der var mange spørgsmål, da han sidste efterår vendte tilbage mod Jingliang. Det skulle have været en alvorlig test, men den kinesiske brawler blev tromlet ned. Derfor er det blevet tid til, at den unge komet blander sig med eliten. Hans næste modstander bliver Gilbert Burns, der sidste år kæmpede for bæltet og havde suveræne Usman i problemer. Hvis han heller ikke kan stille noget op, så bliver det nødvendigt at opfinde nye gloser for at beskrive svenskerens potentiale. Kampen finder sted natten til søndag d. 10. april. SpilXperten tager et kig på oddsene og de to kamphaner, inden det bliver alvor.

Khamzat Chimaev skal i oktagonen mod Gilbert Burns natten til søndag d. 10. april 2022. Foto: Bildbyrån

Khamzat Chimaev skal i oktagonen mod Gilbert Burns natten til søndag d. 10. april 2022. Foto: Bildbyrån


Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev: Ung komet bliver kastet for løverne

Chimaev kom ud som stor favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er alligevel faldet stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.20 på ham hos betfair*. Omvendt får man 5.00 hos bet365*, hvis man ikke ser overraskelsen være totalt udelukket. Jeg er lidt overrasket over linjen, men så alligevel ikke. Jeg havde regnet med, at den ville have været en smule tættere, men jeg forstår den godt, selvom den ikke rigtig kan forsvares. Chimaev er måske det største talent i sportens historie. Han har været uhørt dominerende, men der er stadig så meget, som vi ikke ved om ham. Nu tager han et gevaldigt step up, så det er ikke utænkeligt, at han oplever modgang. Før eller siden må han møde nogen, som han ikke bare kan køre over. Sådan er det i sporten, uanset hvem man taler om. Alle har en form for kryptonit.

Mit store spørgsmål er, hvad der kommer til at ske, hvis en modstander kan ride stormen af. Chimaev kæmper utroligt aggressivt og sætter altid et hæsblæsende tempo, så der er en fare for, at han brænder ud, hvis han ikke får et tidligt stoppage. Han har kun lige smagt på anden runde i tre kampe. Før eller siden vil en eller anden tvinge ham til at gå længere. Nu må vi samtidig ikke glemme, at Burns er en formidabel fighter, der aldrig må dømmes ude. Han er en fremragende atlet, som er utrolig farlig på alle områder. Han er kendt for sin brasilianske jiu-jitsu, der tilhører sportens bedste. Han submittede sorte bælter ved verdensmesterskaberne med og uden gi lang tid inden, at Chimaev vandt de svenske mesterskaber i brydning. Det var dog stående, at han truede Usman, som var hårdt rystet tidligt, før han tvang sin vilje igennem i deres kamp. Burns gav omkring 3.00 mod den regerende mester, der i dag betragtes som den bedste fighter på kloden pound-for-pound. Det hænger ikke helt sammen med disse odds, selvom det ikke ville undre mig, hvis Chimaev skulle blive favorit i en kamp mellem dem.

Bookmakerne forventer, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.40 på dette spil hos bwin og Mr. Green*, hvilket jeg ikke finder interessant. Begge mænd er farlige finishere, men hvis Chimaev tvinger kampen til jorden, så kan jeg godt forestille mig et scenarie, hvor Burns formår at forsvare sig fra sin guard, selvom han bliver kontrolleret. Chimaev har kørt som en kniv gennem varmt smør mod sine første fire UFC-modstandere, så jeg siger skam ikke, at det er det mest sandsynlige, men Burns bør med sin baggrund kunne gøre mere modstand. Hvis han ikke kan, så vil ingen i divisionen have nogle svar, hvis de skulle ende på ryggen mod supertalentet. Jeg vil dog ikke udelukke, at vi får en mere tålmodig Chimaev at se. Han virker komplet ligeglad med, hvem der står på den anden side af buret, men selvom han ikke viser det, så har han formentlig respekt for eliten. Jeg frygter dog, at den klare størrelsesforskel i sidste ende bliver udslagsgivende. Chimaev har demonstreret, at han sagtens kan begå sig på mellemvægt, mens Burns, trods sin store styrke, har kæmpet flere år på letvægt. Det virker mere åbent, hvis vi får en stående kamp, hvilket jeg tvivler på, men her spiller størrelsen også ind. Det er decideret skræmmende, at man højest får 1.54 på en favoritsejr før tid hos ComeOn!*. Hvis dette tiltaler en, så skal man formentlig være hurtig. Man får omvendt 9.00, hvis underdoggen finder et stoppage, hvilket virker meget højt for en fighter af denne kaliber.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Point of no return

Chimaev ligner et historisk talent. Jeg har tidligere beskrevet ham som en ekstremt aggressiv udgave af Khabib med en uovervindelig aura som en ung Conor. Det bør ingen kunne leve op til, men indtil videre har han leveret. Det er voldsomt at bruge så store ord, men det er svært at komme udenom, når han har været så vanvittigt dominerende. Nogen vil nok sige, at Phillips, McKee og Meerschaert ikke er prangende navne, men jeg kan ikke pege på andre, som ville slå dem så nemt. Chimaev har stadig kun taget to slag officielt i sin UFC-karriere. Det er kun Phillips, der har kunne røre ham, men det var ikke ordentlige træffere. Han har til gengæld landet 254 slag på sine modstandere, hvilket inkluderer knockouten på 17 sekunder mod Meerschaert. Jingliang skulle have været en test, især efter kampen med corona, men svenskeren samlede ham op, som var han en 12-årig, inden han bar ham på tværs af oktagonen over til UFC-præsidenten og slammede ham. Det burde ikke kunne lade sig gøre mod en modstander, der er borderline top-10. Når Chimaev kan ragdolle solide modstandere, så ville det være rimelig overraskende, hvis han ikke også får taget de gode ned.

Heldigvis behøver man ikke længere at forestille sig, hvordan Chimaev ser ud mod eliten. Det får vi svar på. Hvis han vinder så overbevisende, som bookmakernes linje taler for, så betyder det dog ikke nødvendigvis, at vi lærer mere om, hvor god han er. Jeg har set rigtig meget MMA, så jeg har stadig svært ved at tro på, at nogen kan komme ind fra højre og save Burns midtover. Brasilianeren har mødt divisionens bedste jiu-jitsu mod Maia, den bedste brydning mod Usman og den bedste striking mod Thompson, så ham fanger man ikke uden videre. Hvis Chimaev vinder, især hvis han dominerer, så vil dette blive en historisk kamp, som man ser tilbage på om flere år ligesom med Jones-Bader eller Weidman-Munoz, som viste, at vi ikke blot havde at gøre med et stort talent, men med en fremtidig mester. Selvfølgelig er historien også rig på de modsatte eksempler, der afslørede, at den unge mand på ingen måde var klar til at måle sig med de bedste som f.eks. Swanson-Choi, Brunson-Shahbazyan eller Anderson-Walker, hvor bookmakerne ikke helt ulig den her kamp var gået tungt med på hypen.


Læs også:

1 kommentar

 1. Hvis nogen derude blot vil se den bid af countdown-showet, som handler om Burns og Chimaev, så kan man følge nedenstående link. Det siger i øvrigt en del, at denne video har fået dobbelt så mange views til sammen som de to øvrige om Volkanovski-Zombie og Sterling-Yan 2. Det er folkets main event:

  https://www.youtube.com/watch?v=SVnf_zzFKks

  Hvis man vil se prøver på, hvad de to mænd kan, så har UFC desuden delt et par kampe, som jeg kort kommer ind på:

  Maia vs. Burns: https://www.youtube.com/watch?v=g3qlvSNT_TI

  Jingliang vs. Chimaev: https://www.youtube.com/watch?v=1-9CtKiKwOQ

  Hvis man slet ikke kan få nok, så har Luke Thomas og Brian Campbell fra den prisvindende podcast Morning Kombat været en tur i Florida for at tale med Burns. Det kom der et glimrende interview ud af:

  https://www.youtube.com/watch?v=Si8bzZePQZw

  Burns har trænet meget seriøst til denne kamp. Det kan man se bevis for i andre videoer på YouTube. Han har samtidig vendt hver en sten for at få en optimal forberedelse. Det er ret tydeligt, at han ikke er en gammel 35-årig fighter, som møder op for en check. Han er en mand i sin prime, som stadig udvikler sig, brænder for sporten og vil tilbage til titlen.

  Jeg kan slet ikke vente med at se, hvad der skal ske i kampen!

Skriv et svar