18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3: Odds og optakt d. 11. juli 2021

Sportens største superstjerne, Conor McGregor, har for alvor kniven på struben. Han skal simpelthen bruge en sejr, hvis han skal forblive relevant i divisionen. Med endnu et nederlag vil han efter alt at dømme blot være et kendt navn, der ikke længere hører til blandt eliten. Det store spørgsmål er, om han stadig kan mønstre noget af den magi, som tog MMA til nye højder i 2014-2015, eller om han er blevet overhalet indenom. Svaret skal findes mod den sublime Dustin Poirier, der selv er i fuld gang med at udødeliggøre sig i sporten, ikke mindst pga. sin knockout mod ireren tidligere i år, som gjorde det til 1-1 i rivaliseringen mellem de to mænd. En rubber match med titelimplikationer og eftermæler på spil. Det bliver ikke bedre. Storkampen finder sted natten til søndag d. 11. juli. SpilXperten tager et nærmere kig på oddsene og de to fightere, inden det går løs i buret.

Foto: Bildbyrån


Optakt: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3Alt eller intet for det irske fænomen

McGregor kom ud som smal favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddset er steget stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 2.10 på ham hos bwin*, ComeOn!* og Nordicbet*. Omvendt kan man få 1.82 hos Nordicbet, hvis man har et godt øje til Poirier. Jeg forstår godt den nuværende linje, men jeg synes, at kampen er svær at spå om, hvorfor jeg ikke vil anbefale et vinderspil. Min fornemmelse er, at der kommer en del indskud på McGregor fra casual fans, som stædigt fastholder, at han er Kristi genkomst, men det er svært at sige, om dette bliver opvejet af, at hajerne går med favoritten. Jeg har mange spørgsmål og kan se flere forskellige scenarier udfolde sig, så selvom jeg må erkende, at jeg hælder til Poirier, så vil jeg lidt endnu forholde mig passivt. Det kan være, at der kommer nogle store sving i oddsene.

Bookmakerne er overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.28 på dette spil hos ComeOn!, hvilket på ingen måde er interessant. Vi har at gøre med to store punchere, så det ville være en gedigen overraskelse, hvis de ender med at gå fem runder. Hvis man tror på en knockoutsejr til favoritten, som nok er kampens mest sandsynlige udfald, så kan man få 3.10 hos Nordicbet, hvilket er rimelig fristende. Har man derimod et godt øje til underdoggen, så ville jeg vælge at spille på en knockoutsejr, da dette efter alt at dømme er hans eneste realistiske vej til sejr. Man får 2.65 på dette udfald hos ComeOn!, hvilket er en tand over det resterende marked. Man må ikke udelukke, at Poirier kan finde en submission, selvom det er et langskud. bwin giver hele 9.00 på dette, hvilket stikker ud på markedet. Det er i mine øjne højt for så alsidig en fighter, der sandsynligvis vil være stærkest i de sene runder, hvis vi når så langt. Han har vundet krige over fem runder, mens ireren er kendt for at miste pusten, når han ikke vinder tidligt, selvom hans kondition er lidt bedre, end den bliver gjort til.

Hvis nogen derude skulle sidde med kommentarer, spiltips eller spørgsmål, så skal man endelig byde ind. Jeg vil hellere end gerne diskutere det hele nærmere, hvis det er.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Lektier fra de første møder

Man bør ikke lægge for meget i den første kamp, da den fandt sted i 2014. Der er ingen tvivl om, at Poirier er en markant bedre fighter i dag. Udover at have udviklet sine evner, så er han også vokset mentalt. Han har med rette fået mere selvtillid, mens han kæmper mindre med følelserne. Det er en lille x-factor, hvad der sker, hvis McGregor skruer op for trashtalken, hvilket stadig kan nås, men jeg tror, at Poirier er blevet rimelig immun. Jeg ved ikke, om man kan sige, at ireren er en bedre fighter nu om dage. Hans grappling er helt sikkert stærkere, men omvendt har jeg svært ved at se, hvordan han skal finde den dedikation og intensitet, som han havde, dengang han tog sporten med storm. Det er svært at tage ud for at løbe kl. 5.00 om morgenen, når du sover i silke, som legenden Marvin Hagler sagde det. Uanset hvad vil jeg mene, at McGregor er blevet mindre kreativ med årene. Han har det stadig i sig, men jeg tror, at han kæmper mere konservativt, da han er blevet bevidst om, at han kan løbe tør for kræfter, hvis han ikke finder en knockout.

Poirier blev totalt ownet mentalt og fysisk i det første opgør, men dæmonerne er blevet uddrevet med sejren i januar. Jeg mener, at han har en edge mentalt op til denne kamp, selvom jeg samtidig ikke vil udelukke, at McGregor tog lidt for let på ham sidst. Det er op til ireren at rette til, da den anden kamp demonstrerede, at han har et mere begrænset arsenal og dermed også færre veje til sejr. Der er blevet lagt utroligt meget i Poiriers calf kicks, som han slet ikke havde et svar over for, men selvom det var en nøgle, så er der mere, som han skal forberede sig på. Poirier kan true med sine takedowns, hvilket sammen med konditionen sætter en grænse for, hvor aggressiv McGregor kan tillade sig at være, men han efterlader også færre åbninger, da han har lært meget af den mentale krigsførelse, som blev hans undergang i 2014, foruden de knockoutnederlag, som han har lidt. Han kommer ikke længere ud for at halshugge sine modstandere. Derudover skal det med, at Poirier har udviklet et formidabelt jab og et right hook, der virkelig er farligt, når han slår kontra.


Spørgsmål og svagheder

Selvom jeg ikke kommer med en decideret anbefaling, så taler jeg meget for Poirier. Hvad der holder mig tilbage, er dog, at amerikaneren kan være en slow starter, som til tider tager nogle rene slag, før han rigtigt kommer i gear. Det er der aldrig plads til over for McGregor, som trods sin alder og store succes er dødbringende tidligt med sin timing, præcision og sans for afstand. Jeg vil mene, at han har one-punch power på vægten, selvom jeg oprigtigt tvivler på, at han er lige så effektiv på letvægt, som han var på fjervægt. Poirier er en kriger af guds nåde, så længe han er ved bevidsthed, men vi har set flere eksempler på, at han kan såres og stoppes. Derfor vil jeg stadig tro, at McGregor har en fordel tidligt. Det er lidt blevet glemt, at han faktisk vandt første runde i det andet opgør, inden sparkene til hans læg og konditionen for alvor begyndte at spille ind. Det skal med, at Poirier erkendte, at han var hårdt rystet af et slag, som han ikke så komme, før han tog over. Jeg kunne sagtens se noget lignende gentage sig, selvom jeg tror, at det skal komme inden for halvanden runde. Jeg ser grapplingen som en x-factor, da Poirier formentlig kan dræne sin mand, selv hvis han ikke får takedowns, men min fornemmelse er, at vi hovedsageligt får en stående kamp, hvor alt kan ske de første ti minutter, inden alsidigheden og konditionen tager over, hvis vi kommer så langt. Det bliver en vaskeægte neglebider.

Skriv et svar