18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sådan ser Mads Burnell UFC 298-main eventet udfolde sig!

I et ekslusivt interview med SpilXperten taler den danske featherweight, Mads Burnell, om weekendens kæmpestore UFC 298-main event, hvor Alexander Volkanovski forsvarer sin titel mod Ilia Topuria.

Den australske featherweight champ Alexander “The Great” Volkanovski – IMAGO / AAP

I denne weekend finder det længe ventede UFC 298-stævne sted. Honda Center i Anaheim, Californien er kulissen, og med en udsolgt arena hvor over 18.000 ellevilde fans kommer til at fylde sæderne, kan man som MMA-fan godt glæde sig til en forrygende aften.

Der er stor forskel

Main eventet står i featherweight divisionen, hvor den måske bedste featherweight nogensinde, Alexander Volkanovski, skal forsvare sin titel for sjette gang, når han skal op mod ubesejrede Ilia Topuria.

Begge featherweights har fremragende boksning og mindst ligeså god grappling til at supplere gulvkampen. På trods af at de to kæmperes kampstil minder meget om hinanden, mener mange MMA-fans og eksperter, at Topuria er den hidtil største trussel til Volkanovskis trone.

Alexander Volkanovski er ubesjeret i featherweight divisionen med imponerende 13-0 – IMAGO / USA Today Network

Bellators toprangerede featherweight, Mads Burnell, som til dagligt træner i Xtreme Couture i Las Vegas, køber dog ikke helt denne præmis.

“Jeg ser dem faktisk overhovedet ikke som særlig ens. Topuria bokser næsten kun, og så grappler han i ny og næ. Han har slet ikke vist endnu, at hans grappling er på niveau med champens. I Volkanovskis første kamp mod Islam Makhachev viste han hvor sindssyg god grappling han har, og jeg tror at han har en fordel her.”

“Og hvad angår kampstil, så er det ikke fordi, at jeg ikke tror at Topuria er en trussel. Max Holloway er også en god bokser, og han har en langt større rækkevidde end Topuria, og ham overlistede Volkanovski altså. Jeg tror også, at Volk vil være i stand til at udgrapple Topuria, hvis kampen skulle ende på gulvet. Det har jeg bare svært ved at se den gør.”, uddyber Burnell.

Spansk-georgiske Ilia Topuria har endnu ikke følt et nederlag i sin karriere – IMAGO / USA Today Network

Someone’s 0 has got to go

Senest den regerende featherweight champ var i aktion, var i oktober måned, hvor han tog en rematch mod lightweight champ, Islam Makhachev, på kort varsel. Her blev Volkanovski knockoutet i første omgang, og onde tunger mener, at australieren vender for hurtigt retur efter nederlaget.

Den danske featherweight, Mads Burnell, mener ikke at det er for tidligt og sætter tingene i perspektiv:

“Jeg synes ikke, at Volkanovski vender tilbage for tidligt. Det er kampsport. Den slags sker.”, understreger han.

27-årige Ilia Topuria er ubesejret og sprængfyldt af selvtillid. Han har allerede på sin Instagram skrevet, at han er UFC mester, hvilket har generet både Volkanovski og en del af MMA-miljøet.

Med seks sejre af seks mulige i UFC, er det uden tvivl et run som meget få kan levere, men at være ubesejret og have et 0 på sin rekordliste har både sine fordele og ulemper.

“At Topuria er ubesejret kan uden tvivl give ham en masse selvtillid, men det kan også sætte ham under et gevaldigt pres, hvis han putter for meget værdi i det nul.”

“Når man som kæmper ser, at ens modstander er ubesejret, kan det betyde to ting. Enten er han ekstremt god eller også har han kun kæmpet mod taxachauffører. Selvfølgelig vil Volkanovski gerne tage hans nul, men når alt kommer til alt, så betyder tal ikke en skid, når man står derinde i buret.” siger den kække dansker.

Skriv første kommentar

Skriv et svar