18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 87: Rozenstruik vs. Gaziev

UFC er tilbage i Las Vegas, efter to store shows i Mexico City og Anaheim. Hovedretten byder på de tungeste drenge, med masser af fede matchups drysset udover et Europa-venligt kort.

IMAGO / USA TODAY Network

Jairzinho Rozenstruik #12 vs. Shamil Gaziev

To tunge krabater byder hinanden op til dans, i aftenens hovedkamp.

35-årige Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik (13-5, 7-5 i UFC) lagde ud som lyn og torden, da han tilbage i 2019 gjorde sin entre i UFC. I sine to første kampe skulle han kun bruge ca. 60 sekunder sammenlagt, til at gøre det af med begge modstandere.

Rozenstruik er en stærk kickbokser, der inden MMA, havde en forholdsvis succesfuld karriere i K-1. Baggrunden i kickboksing kommer dog også med et gabende hul, når det kommer til grappling. Her har den gode surinamer virkelig et stort problem, og det har han lidt under en del gange efterhånden.

Den Bahrain-baserede russer, Shamil Gaziev (12-0, 1-0 i UFC), sikrede sig en UFC-kontrakt via Contender Series, hvor han submittede Greg Velasco i første omgang. I sin UFC-debut slog han Martin Buday, der heller ikke holdt mere end et minut ind i anden omgang.

Udover at være både stor og en farlig striker, så kan 34-årige Gaziev også bryde og grapple, hvilket vi allerede har fastslået er Rozenstruiks store svaghed.

Umiddelbart er det op til Gaziev, hvordan han vil afslutte kampen.

Shamil Gaziev sejr til odds 1.60 hos bet365*

Jairzinho Rozenstruik

Pros

 • Fremragende kickbokser
 • God power i handskerne
 • Har kæmpet i main events tidligere

Cons

 • Dårlig grappling
 • Dårlig nedtagnigsforsvar
 • Er blevet afsluttet en håndfuld gange i UFC

Shamil Gaziev

Pros

 • Ekstremt kraftfuld
 • Stærk i clinchen
 • Bedre grappling
 • Ubesejret

Cons

 • Første main event
 • Bedste modstander hidtil

Jairzinho Rozenstruik UFC-statistikker

 • SLpM: 2.81
 • Str. Acc.: 45%
 • SApM: 3.15
 • Str. Def: 45%
 • TD Avg.: 0.00
 • TD Acc.: 0%
 • TD Def.: 73%
 • Sub. Avg.: 0.0

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Shamil Gaziev UFC-statistikker

 • SLpM: 6.19
 • Str. Acc.: 51%
 • SApM: 0.93
 • Str. Def: 60%
 • TD Avg.: 0.00
 • TD Acc.: 0%
 • TD Def.: 100%
 • Sub. Avg.: 1.8
IMAGO / AAP

Vitor Petrino vs. Tyson Pedro

Dette matchup kan helt bestemt også noget. Det kilder, næsten, alle de rigtige steder!

Light heavyweight-opgør har altid potentialet til at blive eksplosive, og det her er ingen undtagelse. Den brasilianske bæst, Vitor “Icão” Petrino (10-0, 3-0 i UFC) er et powerhouse uden lige.

Med en fysisk som en græsk gud, har den 26-årige brasilianer most sin vej igennem sine tre første modstandere. Han er indehaver af dynamit i handskerne og har et ganske udmærket grappling-game til at supplere med.

Petrino er måske ikke den mest opfindsomme striker i verden, men rammer han rent, er modstanderen i store problemer. Ender det på gulvet, har han fin kontrol, men opgiver i ny og næ positioner, som en modstander med stærk grappling kan udnytte.

Og grappling er bestemt noget, som australske Tyson Pedro (10-4, 6-4 i UFC) har styr på. Halvdelen af 32-årige Pedros sejre er kommet via submission, mens den anden halvdel er kommet via knockout.

Senest knockoutede han svenske Anton Turkalj, som Petrino slog via decision. Så burde Pedro vel slå Petrino, men sådan fungerer MMA-matematik dog ikke.

Tyson Pedro er dog, uden tvivl, den bedste modstander hidtil i Petrinos UFC-karriere. Han er stor favorit hos bookmakerne, men jeg kunne godt se den mere rutinerede underdog lave et mindre upset her.

Tyson Pedro sejr til odds 3.50 hos bet365*

IMAGO / USA TODAY Network

Alex Perez #7 vs. Muhammad Mokaev #8

Endnu et lækkert flyweight-opgør imellem en meget aldrende og inaktiv Alex Perez og en ung og superaktiv Muhammad Mokaev.

Alex Perez (24-7, 6-3 i UFC) har siden 2020 kun kæmpet én sølle kamp. Oveni hatten har han ovenikøbet haft ni(!) kampe, som er blevet aflyst. Mange af gangene hvor Perez selv er blevet skadet, blandt andet.

Den lille amerikanske flyweight er en fin velafrundet kæmper, der, hvis det står til ham, gerne vil tage kampen til gulvet. Hans spark til benene er også velfungerende, men hvad med rusten efter så lang tids inaktivitet. Det kunne godt blive op ad bakke for 31-årige

Englands Muhammad Mokaev (10-0, 5-0 i UFC) har taget flyweight-divisionen med storm. Han er uden tvivl ekstremt talentfuld, og har allerede vist, at han har hjertet til at kæmpe sig igennem modgang.

Mokaev er en god grappler, der med sin ungdom, kan køre modstanderne trætte. Hans submissions er farlige, og med et gåpåmod og en cardio, der uden problemer holder til tre omgange, så er 23-årige Mokaev en seriøst titelaspirant.

Både alderen, aktivitetsniveauet og færdigheder taler for Mokaev.

Muhammad Mokaev på point til odds 2.90 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Umar Nurmagomedov #13 vs. Bekzat Almakhan

Dette er uden tvivl aftenens bedste kamp!

Fætter Nurmagomedov eller bare Umar Nurmagomedov (16-0, 4-0 i UFC) er en af de absolut farligste bantamweights in the business. Den ubesejrede dagestaner har bare ikke været særlig heldig i forhold til skader. Senest havde 28-årige Nurmagomedov en kamp mod trejderangerede Cory Sandhagen, men en skade tvang russeren til at trække sig.

Han har sådan set det hele. Nurmagomedov har, selvfølgelig, fremragende brydning og grappling, men i modsætning til sin fætter, Khabib, så er Umar også super farlig stående. Specielt hans spark er et våben, som modstanderne skal holde et vågent øje med.

I stedet for at være én kamp fra et titelskud, får Nurmagomedov en eksplosiv, urangeret og debuterende kazak som modstander i stedet.

Bekzat Almakhan (17-1, 0-0 i UFC) har i årevis terroriseret de regionale shows i østeuropa. 26-årige Almakhan kommer ind til dette opgør med ni sejre i træk, hvor kun to af dem er gået tiden ud.

Det nye håb fra Kazakhstan har en frygtindgydende rekordliste med sytten sejre og kun et nederlag. Tretten af disse sejre er kommet via knockout, så det handler om at være årvågen mod Almakhan.

Bekzat truet mest med sine lynhurtige og tunge hænder, men kan, selvfølgelig fristes man til at sige, også bryde. Her er han hurtig og dygtig til at dukke under modstanderens angreb og få fat om benene.

Farligt matchup for Nurmagomedov, der har alt at tabe her. Jeg ser ham bare være alt for komplet, til at debutanten kan overkomme denne opgave.

Umar Nurmagomedov på KO/TKO/DQ eller point til odds 1.71 hos bet365*

IMAGO / USA TODAY Network

Matt Schnell #9 vs. Steve Erceg #12

Spændende flyweight-opgør imellem to særdeles dygtige herrer.

Matt “Danger” Schnell (16-7, 6-5 i UFC) har været en badass kæmper i mange, mange år efterhånden. Man så ham første gang i MTVs MMA-show, Caged, hvor Louisiana-kæmperen og hans gym blev fulgt tæt.

Den 34-årige amerikaner er god allround og har et løvehjerte. Hans nylige comeback, mod kinesiske Sumuderji, er stadig et af de bedste og mest sindsoprivende i UFCs historie.

Han kommer fra et TKO-nederlag til Matheus Nicolau, som efterhånden er tæt et titelskud i flyweight-divisionen. Schnells store svaghed blev igen blotlagt i dette opgør – hans kæbe. Der skal ikke meget til at ryste den lille amerikaner længere, efter masser af hårdtkæmpede krige i buret.

Australiens Steve “Astroboy” Erceg (11-1, 2-0 i UFC) har gjort en kometkarriere i flyweightdivisonen. Erceg tog en kamp, mod David Dvorak, på kort varsel i juni 2023. Den kamp vandt han og gled efter én sejr ind i rangeringerne og top 15.

28-årige Erceg er en forrygende tilføjelse til 125lbs vægtklassen. Han har god og hurtig striking, og kan også true med god grappling og farlige submissions.

Jeg ser den yngre kæmper være hurtigere og mere holdbar end Schnell.

Steve Erceg på KO/TKO/DQ eller point til odds 1.80 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 87?

UFC Vegas 87 starter lørdag d.2 marts kl.19.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Skriv første kommentar

Skriv et svar