18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 86: Hermansson vs. Pyfer

Las Vegas og UFC APEX danner rammerne for endnu en weekend med masser af MMA. UFC Vegas 86 er fuld af fede matchups og fungerer som en lækker forret før næste weekends kæmpe event.

IMAGO / USA Today Network
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Jack Hermansson #11 vs. Joe Pyfer

Middleweight main event imellem vores svensk/norske broder og en ekstremt farlig amerikansk aspirant.

Jack “The Joker” Hermansson (23-8, 10-6 i UFC) burde have en speciel plads i danske MMA-fans hjerter, da han var hovedpersonen til det første UFC-stævne på dansk jord. Nu er han, for fjerde gang, i main eventet igen.

35-årige Hermansson har ikke været i aktion siden december 2022, hvor han blev besejret af den ene halvdel af sidste uges main event, Roman Dolidze. Efterfølgende har skader til både modstandere og Hermansson selv holdt ham fra at konkurrere.

Den svenskfødte middleweight har sådan set et rigtig godt sæt af færdigheder. Han har stærk brydning og farlige submissions. Boksningen og kickboksningen er helt klart der, hvor Hermansson har haft problemer i UFC.

Og problemerne kan blive endnu mere alvorlige, når man står overfor Joe “Bodybagz” Pyfer (12-2, 3-0 i UFC). Den 27-årige amerikaner er på rekordtid blevet lidt af en fanfavorit. Det er han blevet af flere årsager. Han har en rørende baggrundshistorie, med forsømmelse og tæsk i barndommen, som han ikke er bange for at tale om og så har han en ekstremt publikumsvenlig stil.

Pennsylvanias Pyfer satte for nyligt rekorden for det hårdeste slag registreret nogensinde. Det gjorde han i UFCs Performance Institute, hvor han slog Francis Ngannous rekord. Og udover at slå en proper næve, så kan den gode amerikaner også grapple.

I seneste kamp blev Abdul Razak Alhassan, som var Pyfers sværeste modstander hidtil, komplet domineret både stående og på gulvet, hvor han også blev afsluttet af en forrygende submission.

Jeg har virkelig svært ved at se hvordan Jack Hermansson skal vinde denne kamp.

Joe Pyfer på KO/TKO/DQ til odds 2.30 hos bet365*

Jack Hermansson

Pros

 • God brydning
 • Farlige submissions
 • Mere UFC-erfaring

Cons

 • Er 0-3 i UFC main events
 • Har ikke været aktiv

Joe Pyfer

Pros

 • Ekstrem power i hænderne
 • God grappling
 • Sulten for succes
 • Har været aktiv

Cons

 • Første UFC main event

Jack Hermansson UFC-statistikker

 • SLpM: 5.13
 • Str. Acc.: 44%
 • SApM: 3.69
 • Str. Def: 55%
 • TD Avg.: 1.66
 • TD Acc.: 29%
 • TD Def.: 75%
 • Sub. Avg.: 0.4

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Joe Pyfer UFC-statistikker

 • SLpM: 3.64
 • Str. Acc.: 45%
 • SApM: 2.34
 • Str. Def: 55%
 • TD Avg.: 2.97
 • TD Acc.: 83%
 • TD Def.: 50%
 • Sub. Avg.: 1.8
IMAGO / USA Today Network

Dan Ige #13 vs. Andre Fili

Featherweight festfyrværkeri i co-main eventet. Fili er trådt til på kort varsel.

Endnu en Xtreme Couture-kæmper, Dan “50K” Ige (17-7, 9-6 i UFC), har fundet vej til UFC Vegas 86-kortet. Der er dog lavet lidt om på omstændighederne, da Ige skulle have mødt den ubesejrede englænder, Lerone Murphy, som har pådraget sig en skade.

Ige er en lille og benhård featherweight. Udover at have et godt ground-game, så har han også dynamit i hænderne, som vi har været vidne til flere gange. Det har været meget op og ned for 32-årige Ige, der efter at have kæmpet sig ind i top 15, har haft ekstremt svært ved at kravle længere op ad rangstigen. Fire af hans seneste seks kampe er endt med nederlag.

Andre “Touchy” Fili (23-10, 11-9 i UFC) lider lidt af samme skæbne som Ige. Han er en ekstremt dygtig kæmper, der bare aldrig rigtigt formår at strikke en sejrstime sammen. Det er stort set altid vind en, tab en. Team Alpha Male-produktet har veludviklet striking og et ganske fint grappling-game.

33-årige Fili kommer fra en flot TKO-sejr over brasilianske Lucas Almeida, der selv er kendt for at være lidt af en knockout-artist.

Det er et tæt opgør, og når en af kæmperne tager den på kort varsel, er det altid svært at forudse hvordan formen er. Jeg kan lide Filis lange kropsbygning og angreb.

Andre Fili sejr til odds 2.40 hos bet365*

IMAGO / Zuma Wire

Ihor Potieria vs. Robert Bryczek

Østeuropæisk opgør i middleweight divisionen imellem en tvivlsom ukrainer og en debuterende polak.

Ihor “Duelist” Potieria (20-5, 1-3 i UFC) har, på papiret, en ganske god rekord med 20 sejre og kun fem nederlag. Han har dog indtil nu kun vist, at niveauet i UFC måske er lidt for højt for den 27-årige ukrainer. Den eneste sejr hidtil, var en pligt-sejr over en gammel og grå Shogun Rua.

De tre nederlag er kommet til modstandere af blandet kvalitet. Carlos Ulberg og Rodolfo Bellato er ganske fine kæmpere, men nederlaget til Nicolau Negumereanu er grund til bekymring. Her har vi endnu en kæmper, der vil ryge i kategorien ‘journeyman’ i min UFC-bog.

Den polske middleweight, Robert Bryczek (17-5, 0-0 i UFC), gør sin UFC-debut, efter en fin karriere i den tjekkiske MMA-organisation, Oktagon. Her gjorde 33-årige Bryczek en karriere ud af at knockoute stort set alle modstandere de stillede foran ham. Elleve af polakkens sejre er kommet via knockout. Han er en forholdsvis lav, men ekstremt tæt bygget fætter, der svinger store slag med enorm kraft.

Hvorom alting er, så falder modstanderne altså ikke så let, som de gør i de regionale organisationer. Slag, der måske normalt ville sende en modstander til tælling, er ikke altid ligeså effektive under UFCs skarpe lys. Der er også debut-nerver, som skal overkommes, så jeg kan se kampen udspille sig udover første omgang.

Over 1.5 omgang til odds 2.85 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
IMAGO / USA Today Network

Brad Tavares vs. Gregory Rodrigues

Et super fedt middleweight brag imellem to kraftfulde gutter.

Amerikaneren fra Hawaii, Brad Tavares (20-8, 15-8 i UFC), har som hans rekord også afslører, været en del af UFC i mange år. Den 36-årige middleweight deltog i The Ultimate Fighter tilbage i 2010 og har lige siden været en fast del af den øverste del af divisionen.

Tavares træner i Xtreme Couture i Las Vegas, hvor han har udviklet et super velafrundet sæt af færdigheder. Han er en ganske god kickbokser med et fint nedtagningsforsvar, og så har han noget uvurderligt – masser af erfaring. Han har været i buret med toppen af poppen. Israel Adesanya, Robert Whittaker og senest den tidligere middleweight champ, Chris Weidman, som Tavares slog på point.

Den brasilianske modstander, Gregory “Robocop” Rodrigues (14-5, 5-2 i UFC), er en ekstremt underholdende kæmper. På trods af kun at have haft syv kampe under UFC-banneret, så har han allerede leveret nogle legendariske kampe og momenter. Specielt hans kamp mod Chidi Njokuani viste hvad den 31-årige brasser er lavet af. Her kom han tilbage fra at have modtaget et af de største cuts i mands minde, og TKO’ede Njokuani i anden omgang.

Rodrigues er dog også en kæmper, der sætter sig selv i farlige situationer i ny og næ. Han er ikke bleg for at modtage et slag, for at kunne returnere en byge af slag.

Her er Tavares en mere afmålt kæmper, der ‘point-kæmper’ lidt mere. Gode benspark og bevægelse fra Tavares er et must, hvis underdoggen skal vinde.

Brad Tavares sejr til odds 3.00 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Michael Johnson vs. Darrius Flowers

Vi hopper til lightweight divisionen, hvor en tidligere featherweight og en tidligere welterweight krydser klinger.

Michael “The Menace” Johnson (21-19, 13-15 i UFC) er en vaskeægte veteran og hans rekordliste afspejler det. Den 37-årige amerikaner har været i buret med alle de bedste. Nate Diaz, Khabib Nurmagomedov, Beneil Dariush og Justin Gaethje, bare for at nævne et par stykker.

Johnson har derfor også en nogle brogede karriereresultater, men det må man ikke lade sig snyde af. Han er en klasse kæmper. Han har lynhurtige hænder, god bevægelse og et nedtagningsforsvar der holder op mod de fleste.

Kill Cliff FC-lightweighten har ikke været i aktion siden maj, sidste år, hvor han led et brutalt knockout, i en kamp han ellers var foran i.

Darrius “Beast Mode” Flowers (12-6-1, 0-1 i UFC) træder i UFC-buret for anden gang i karrieren. Hans debut var en hård omgang. Her kæmpede han mod australske Jake Matthews, som welterweight, hvor Flowers røg i submission-saksen i anden omgang.

Derfor er den 29-årige amerikaner rykket en vægtklasse ned, så han kan, forhåbentligt, kan konkurrere bedre. Flowers foretrækker også at holde kampen stående, og har et forholdvis stort hul i grappling-departementet.

Jeg ser Johnson have mere i værktøjskassen og have fordelen i hurtighed.

Michael Johnson sejr til odds 1.80 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Rodolfo Vieira vs. Armen Petrosyan

Med chance for at lyde som en plade, der er gået i hak, så er det igen det klassiske matchup imellem en stærk grappler og en skarp kickbokser.

Brasilianske Rodolfo “The Black Belt Hunter” Vieira (9-2, 4-2 i UFC) er en af de mest dekorerede jiu-jitsu-udøvere til at sætte fod i UFC nogensinde. Sytten guldmedaljer. Europamester, verdensmester og meget, meget mere. 34-årige Vieira har haft blandet succes i UFC hidtil.

Der har været store problemer for den brasilianske middleweight, når han ikke har kunne få modstanderen til gulvet. Udover at være en verdensklasse submission-maskine, så er Vieira også bygget som en græsk gud, og det kommer altså med nogle ulemper, når man kæmper MMA. Store muskler har brug for masser af ilt, og ilten er det første der bliver komprimeret når adrenalinen pumper.

Overfor den dødsensfarlige grappler kommer den armenske kickbokser, Armen “Superman” Petrosyan (8-2, 3-1 i UFC) til at stå. Den lange middleweight sikrede sig i 2021 en kontrakt, efter en flot sejr i Contender Series. Siden har 33-årige Petrosyan nappet tre gode sejre, mod nogle kyndige modstandere, kun med et enkelt nederlag til Caio Borralho.

Han kommer fra to point-sejre over AJ Dobson og Christian Duncan. Armeneren har en afventende og kalkuleret stil, hvor godt fodarbejde og lange, lige angreb er i højsædet. Petrosyan skal holde det stående og gøre alt i sin magt for ikke at ende under Vieira på gulvet.

Armen Petrosyan sejr til odds 2.00 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 86?

UFC Vegas 86 starter lørdag d.10 januar kl. 22.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar