18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 85: Dolidze vs. Imavov

UFC Vegas 85 er startskuddet på elleve lørdage i træk med UFC action. Hovedkampen finder i denne weekend sted i middleweight-divisionen. What a time to be alive!

IMAGO / USA Today Network
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Roman Dolidze #8 vs. Nassourdine Imavov #11

UFC Vegas 85’s hovedkamp foregår, som nævnt, i middleweight-divisionen, der ser mere åben ud end længe.

Roman “The Caucasian” Dolidze (12-2, 6-2 i UFC) er en af frontfigurene for den georgiske bølge af verdensklasse kæmpere i UFC. Dolidze, Merab Dvalishvili, Giga Chikadze og, ikke mindst, Ilia Topuria har alle stolte rødder i Georgien.

Og 35-årige Dolidze har leveret nogle forrygende præstationer hidtil. I hans seneste fem kampe, har georgieren kun tabt en enkelt kamp. Det var hans sidste kamp, hvor den tidligere titeludfordrer, Marvin Vettori, vandt efter fem underholdende omgange.

Den georgiske middleweight er en stærk grappler, der efterhånden også har udviklet et ganske godt stående arsenal. Han er farlig i clinchen, hvor både albuer, knæ og ikke mindst nedtagninger er i højsædet. Ender han med topkontrol er han en plage.

Fransk-russiske Nassourdine “Russian Sniper” Imavov (12-4, 4-2-1NC i UFC) havde en rimelig start på sit UFC-run, og var 4-1 efter sine fem første optrædener. Siden har heldet ikke været på den store middleweights side. Et rungende point-nederlag til den tidligere Sean Strickland blev opfulgt af en ‘no contest’ imod Stricklands kammersjuk, Chris Curtis, efter et uheldigt sammenstød af deres hoveder.

Dermed er det over et år siden, at 27-årige Imavov havde en ‘rigtig’ kamp i oktagonen. Franskmanden er en udpræget kickbokser, som kaldenavnet afslører, og han er en skarp fætter. Han vil forsøge at styre hvor kampen finder sted, og vil helt sikkert undgå at komme for tæt på Dolidze, for alt i verden.

Kan han det i fem omgange? Jeg siger nej.

Roman Dolidze sejr til odds 2.37 hos bet365*

Roman Dolidze

Pros

 • God brydning og grappling
 • Stærk i clinchen
 • Submission-trussel
 • Power i handskerne

Cons

 • Kan komme i problemer, hvis han ikke kan få nedtagninger
 • Kortere rækkevidde

Nassourdine Imavov

Pros

 • Skarp kickbokser
 • Stor rækkevidde
 • Fornuftigt forsvar mod nedtagninger

Cons

 • Ikke ligeså god grappling som Dolidze
 • Har ikke været så aktiv som håbet

Roman Dolidze UFC-statistikker

 • SLpM: 3.02
 • Str. Acc.: 44%
 • SApM: 3.01
 • Str. Def: 55%
 • TD Avg.: 1.72
 • TD Acc.: 50%
 • TD Def.: 33%
 • Sub. Avg.: 1.7

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Nassourdine Imavov UFC-statistikker

 • SLpM: 4.05
 • Str. Acc.: 53%
 • SApM: 3.76
 • Str. Def: 58%
 • TD Avg.: 1.09
 • TD Acc.: 31%
 • TD Def.: 72%
 • Sub. Avg.: 1.7
IMAGO / ZUMA Wire

Renato Moicano #13 vs. Drew Dober #15

Det her er, uden tvivl, folkets main event. To super fede og underholdende lightweights i udkanten af divisionens top 15 på kollisionskurs.

Vi er sådan set lidt i det klassiske grappler vs. striker matchup igen her. Selvom Renato “Money” Moicano (17-5-1, 9-5 i UFC) er kendt som lidt af en submission-artist, så kan han helt sikkert også godt finde ud af at kickbokse. Den 34-årige brasilianer har gjort sig både i featherweight og lightweight, og den største succes er umiddelbart kommet som lightweight.

Moicano har vundet sine sidste fire sejre via rear naked choke, og det har været nogle ganske habile modstandere han har taget ud. Dansk-bosniske Damir Hadzovic, Jai Herbert, Alexander Hernandez og senest Brad Riddell er alle røget i saksen.

Drew Dober (27-12, 13-8 i UFC) er en kæmpe fanfavorit. Han skyr aldrig væk fra en kaotisk slagudveksling. Det er dér han lever. 35-årige Dober er en kickbokser af en anden verden. I hans seneste fem kampe, har han knockoutet fire modstandere og er selv blevet knockoutet en enkelt gang.

Han er lille, tæt og pakker et kraftfuldt slag. Særligt hans venstre hånd er som en laser. Amerikanerens svaghed må nok siges at være grappling og submissions. Her har han stort set altid problemer mod modstandere med god forståelse for brydning og jiu-jitsu.

Kan Moicano undgå at fighte med sit ego, burde det være en forholdsvis nem vej til sejr, at tage Dober ned og jagte en submission.

Renato Moicano på KO/TKO/DQ eller submission til odds 2.15 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Randy Brown vs. Muslim Salikhov

To welterweight-krigere, som ligger på lur lige udenfor top 15 på jagt efter et nummer ud for deres navn.

Randy “Rudeboy” Brown (17-5, 11-5 i UFC) er i sandhed nok lidt tættere på at snige sig ind i top 15 end modstanderen, Muslim Salikhov, men i UFC kan én god præstation virkelig skyde din karriere i gang.

Den lange 33-årige amerikaner, med de jamaicanske rødder, Randy Brown har været en del af UFC i efterhånden otte år, og er én af de kæmpere, der, tilsyneladende, har alle egenskaberne til at blive en verdensklasse kæmper. Han har bare problemer med kontinuerligt at skrue gode præstationer og resultater sammen.

New Yorkeren er tårnhøj for welterweight divisionen, og kommer til at have en gigantisk rækkevidde fordel i dette opgør. Hele 20 centimeter længere end Salikhovs. Det skal han udnytte, hvis han vil vinde denne kamp, men han skal være vaks ved havelågen, for Salikhov er en fremragende striker.

Det er nemlig ikke bare for liren at Muslim “King Of Kung Fu” Salikhov (19-4, 6-3 i UFC) har det kaldenavn han har. Den 39-årige russer er en forrygende kickbokser. Specielt hans spinning back kick er et syn for guderne.

Den aldrende russer er dog ikke inde i nogen god stime. Det kan han takke danske Nicolas Dalby for, som han tabte til i seneste kamp. I to af Salikhovs tre seneste kampe har han måtte se sin modstander få rejst sejrs-armen.

Nøglen til succes for russeren i dette opgør vil være at sparke Browns ben, så bevægelsen bliver hæmmet og det bliver nemmere for Salikhov at styre tempoet og kampforløbet. Lader han Randy Brown diktere distancen og tempoet, bliver det femten lange minutter for Salikhov.

Randy Brown på point til odds 2.30 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
IMAGO / Zuma Press

Viviane Araujo #7 vs. Natália Silva #9

Aftenenes eneste kvindekamp på hovedkortet står i flyweight-divisionen, hvor to brasilianske top10-kæmpere skal forsøge at komme et skridt tættere på et titelskud.

Viviane “Vivi” Araujo (12-5, 6-4 i UFC) har været en del af UFC siden 2019 og har allerede kæmpet ti gange under det prestigefulde banner. Den 37-årige brasilianer har været i buret mod nogle seriøse modstandere, der indeholder toppen af divisionen og flere tidligere titeludfordrere.

Det har dog været med meget blandet succes at Araujo har gjort sig. Mønsteret hidtil har været, at ligeså snart hun møder en modstander omkring top fem, så falder korthuset sammen. Måske er det hendes lidt limiterede game, der gør at hun ikke har den ønskede succes mod divisionens bedste.

Vivi vil gerne holde kampen stående og kæmper bag nogle fine benspark. Hun er bestemt heller ikke bleg for at clinche eller blive i lommen og udveksle. Når det kommer til brydningen, er hendes nedtagninger bestemt ikke topklasse. De består mest af clinch op ad hegnet og nogle teknisk dårlige forsøg.

Den 26-årige løvinde, Natália Silva (16-5-1, 4-0 i UFC), har også været ganske aktiv i hendes forholdsvis korte UFC-karriere. Fire kampe siden 2022. Alle sejre. Faktisk har den unge brasilianer vundet ti kampe i streg og kommer ind til dette opgør med en kæmpe selvtillid i bagagen.

Silva har set fremragende ud i hendes run hidtil. På trods af at være en udpræget striker, så har hun vist, at hendes game er velafrundet. Hun slog Jasmine Jasudavicius, der er en stærk bryder og ganske god grappler, og senest slog hun Andrea Lee, som ikke havde meget at skulle have sagt i det opgør.

Hun foretrækker, ligesom Araujo, at holde kampene stående, hvorfra hun presser sine modstandere med lynhurtige spark og hårde slag. Specielt hendes venstre high kick er veludviklet. Benet ryger op som en pisk. Hold øje med det!

Natália Silva på point til odds 1.76 hos bet365*

IMAGO / Zuma Press

Aliaskhab Khizriev vs. Makhmud Muradov

Endnu en gang har vi det mest klassiske matchup i MMA. En grappler mod en striker – og et spændende et af slagsen!

Den ubesejrede russiske bryder, Aliaskhab “The Black Wolf” Khizriev (14-0, 1-0 i UFC), sikrede sig en UFC-kontrakt via Contender Series, hvor han på kun 50 sekunder strangulerede sin modstander. Efterfølgende gjorde Khizriev sin debut i marts, hvor han også gjorde kort proces af sin modstander, Denis Tiuliulin, der også blev stranguleret.

33-årige Aliaskhab Khizriev kommer fra et helt liv med brydning på højt niveau. Han fik dog også vist, i sin debut, at han stoler på sin striking og ikke er afviger fra en slagudveksling. Det er måske ikke altid lige kønt, men et godt tegn for en stærk bryder, at han er komfortabel hvis kampen foregår stående.

Og stående er helt sikkert hvor Makhmud “Mach” Muradov (26-8, 4-2 i UFC) vil foretrække at kampen finder sted. Uzbekeren er den eneste MMA-kæmper, som bokseikonet Floyd Mayweather har i sin stald. Det betyder dog ikke, at Muradov er en stærk bokser, men til gengæld er han en stærk kickbokser.

Muradov lagde stærkt ud i sin UFC-karriere, hvor han vandt tre i træk. Den 33-årige middleweight vandt også sit seneste opgør, men havde inden det tabt to i træk. Den ene på submission og den anden på point. Kan han ikke holde kampen stående, kommer han i store problemer – og det tror jeg ikke, at han kan.

Aliaskhab Khizriev på submission eller point til odds 2.10 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Gilbert Urbina vs. Charles Radtke

Gardinrykkeren i denne omgang er et middelmådigt welterweight-opgør.

Gilbert “The RGV Bad Boy” Urbina (7-2, 1-1 i UFC) var, tilbage i 2021, i The Ultimate Fighter-finalen, ovenpå en knæskade til den oprindelige finalist, Tresean Gore. Her måtte han se sig slået af Bryan Battle, der submittede ham i anden omgang.

Siden er den 27-årige amerikaner kommet tilbage i vinderkolonnen, med en flot TKO-sejr over Orion Cosce. Urbina er en super lang welterweight, der stort set altid har fordelen i rækkevidde. Han foretrækker at bruge sin grappling til at vinde kampene, men har en tendens til at ende i nogle ikke særligt favorable situationer, når de rammer kanvassen.

Modstanderen, Charles “Chuck Buffalo” Radtke (8-3, 1-0 i UFC), er tidligere Cage Fury FC welterweight champ. Den 33-årige amerikaner gjorde sin UFC-debut i september, hvor han var oppe mod Mike Mathetha, bedre kendt som Blood Diamond. Her var Radtke ikke specielt overbevisende, men klarede skærene og fik sejren i hus.

Chuck Buffalo er en klart bedre bryder end han er stående. Og det er ikke fordi, at Radtkes brydning er super overbevisende, men han formår alligevel at holde sig tæt på modstanderen, hænge på dem og i sidste ende køre dem trætte. Kan Radtke ende i en scramble med Urbina på gulvet, kan jeg se ham få overtaget.

Charles Radtke sejr til odds 2.62 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 85?

UFC Vegas 85 starter lørdag d.3 januar kl. 22.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar