18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 84: Ankalaev vs. Walker

Rematches i både co-main og main eventet. UFC Vegas 84 åbner 2024 og varmer op til de næste måneders overflod af fede matchups!

IMAGO / USA Today Network
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Magomed Ankalaev #3 vs. Johnny Walker #7

Klassisk flot teknik mod uortodoks vildskab – det bliver flot!

Vi prøver igen. Denne gang skal vi bede om, at Magomed Ankalaev (18-1-1, 9-1-1 i UFC) ikke sender et ulovligt knæ afsted, så det ikke ender i endnu en no contest. Havde første opgør haft en vinder, havde denne uden tvivl kæmpet om titlen. I mellemtiden har den tidligere middleweight champ, Alex Pereira, dog vundet titlen og sat sig på light heavyweight tronen.

31-årige Ankalaev er en god kickbokser, der også forstår at bryde. Han er ikke specielt flashy, men mere en ABC-kæmper, i den forstand at det er klassiske angreb og kombinationer, der bliver sendt afsted. Og det er ment på den bedst tænkelige måde.

Det ser helt anderledes ud, når det kommer til Johnny Walker (21-7, 7-4 i UFC). Den tårnhøje brasilianer er en sand vildmand, og man ved aldrig hvad man kan forvente, når Walker går i buret.

Han har et kæmpe potentiale. Stor frame, knockout-power i alle lemmer og er atletisk som bare pokker. 31-årige Walker tog, for et par kampe siden, springet og flyttede til Irland, hvor han nu træner hos SBG (Conor McGregors gym).

Skiftet har kunne ses, i Walkers mere tålmodige tilgang i oktagonen. Det har også kunne ses i resultaterne, da han har vundet tre i træk. Kan han holde sig til den gameplan, vil han have større chance for succes.

Under 2.5 omgange til odds 1.57 hos bet365*

Magomed Ankalaev

Pros

 • Teknisk fremragende
 • God striking
 • Har fordelen i grapplingen
 • Knockout-power i både hænder og ben
 • Så ud til at være foran i det første opgør

Cons

 • Må ikke tro opgøret er vundet fordi det gik godt senest
 • Er måske lidt mere følelsesmæssigt investeret efter resultatet sidst

Johnny Walker

Pros

 • Super uortodoks
 • Har en ekstrem power
 • Er mere atletisk

Cons

 • Hvis Walker ikke kan være tålmodig og kalkuleret kan det hurtigt gå galt
 • Har ikke gået fem omgange i UFC

Magomed Ankalaev UFC-statistikker

 • SLpM: 3.56
 • Str. Acc.: 52%
 • SApM: 2.20
 • Str. Def: 58%
 • TD Avg.: 1.07
 • TD Acc.: 31%
 • TD Def.: 86%
 • Sub. Avg.: 0.0

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Johnny Walker UFC-statistikker

 • SLpM: 3.87
 • Str. Acc.: 56%
 • SApM: 2.64
 • Str. Def: 45%
 • TD Avg.: 0.5
 • TD Acc.: 100%
 • TD Def.: 57%
 • Sub. Avg.: 1.0
IMAGO / USA Today Network

Matheus Nicolau #5 vs. Manel Kape #6

En ekstraordinær flyweight-rematch i toppen af divisionen er vores co-main event i år.

Brasilianske Matheus Nicolau (19-3-1, 7-2 i UFC) har været en del af UFC helt tilbage siden 2015, hvor han deltog i den brasilianske version af The Ultimate Fighter. Siden har Nicolau sammensat en fremragende sejrsstime, der nu gør at han indtager en flot rangering som #5 i flyweight-divisionen.

31-årige Nicolau har et super stærkt velafrundet game. Han er ganske høj og lang for vægtklassen, og har sin spidskompetence i grappling-departementet. Det er dog ikke alt for ofte, at den stærke brasser bruger netop grapplingen, da størstedelen af hans kampe går tiden ud.

Matheus Nicolau tabte sin sidste kamp til den seneste titeludfordrer, Brandon Royval, i hvad der var en direkte titel-eliminator.

I den første udgave af denne kamp mod Manel Kape, vandt Nicolau en ultratæt split decision, i en kamp hvor der ikke var meget output fra nogen af de to kamphaner.

Den portugisiske stjerne, Manel “Starboy” Kape (19-6, 4-2 i UFC), har været glohed i sine seneste fire kampe. Fire sejre, med to afslutninger og to via decision. 

Det startede ellers ikke så godt for den 30-årige flyweight, der tabte sine første to kampe i UFC, og så ud til at blive en slem skuffelse for organisationen, der havde store forhåbninger til Kape, der kom fra den japanske organisation Rizin, hvor han var champ.

Manel Kape er lynende hurtig og usandsynlig atletisk. Hans evne til at hoppe ind og ud af lommen er outstanding. Det, der kan tale imod den lille portugiser, er at han nogle gange går lidt i stå i forhold til at angribe. Han er en showmand og ender nogle gange med at spille mere op til publikum end sin modstander.

Kape har uden tvivl alle redskaberne til at være en seriøs udfordrer i flyweight-divisionen, men han mangler stadig at slå nogle af vægtklassens bedst rangerede kæmpere. Det har han chancen for her.

Manel Kape på point til odds 2.90 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Jim Miller vs. Gabriel Benitez

Det er faktisk ret skuffende, at Jim Miller optræder på dette kort, med UFC 300 så tæt på, men på den anden side er det altid fedt at se en vaskeægte legende i aktion.

Jim “A-10” Miller (36-17, 25-16-1 i UFC) er den kæmper med flest kampe i UFC. Den 40-årige legendfe fra New Jersey gjorde sin debut i organisationen tilbage i 2008, og har siden både optrådt ved UFC 100 og UFC 200, deraf de sure rønnebær øverst.

Miller har i de seneste år fået vind i sejlene (igen), efter i årevis at have lidt af Borreliose, uden at vide hvad han fejlede og hvorfor han havde det skidt.

Amerikaneren kan føles lidt som en throwback fighter, hovedsageligt fordi han har været med så længe, men Millers game er der intet oldschool over. Dødsensfarlige submissions er hans største trussel, men han har også god power i handskerne.

Mexicanske Gabriel “Moggly” Benitez (23-10, 7-6 i UFC) får æren af at dele oktagonen med Miller. Den 35-årige Californien-baserede lightweight, har dog ikke været lightweight særligt længe. Benitez har brugt det meste af sin karriere en vægtklasse nede, i featherweight, hvor han også “kun” havde blandet succes.

Kickboksning er Benitez’ baggrund. Han træner hos American Kickboxing Academy også kaldet AKA, hvor navne som Daniel Cormier, Cain Velasquez, Islam Makhachev og Khabib Nurmagomedov også har gjort og stadig gør sig.

To af de sidste tre gange Benitez skulle forsøge at ramme featherweight-vægten (66.2kg) er han vejet ind markant tungere. Derfor har UFC tvunget ham til at kæmpe en vægtklasse oppe. 

Han har ikke kæmpet siden 2022, hvor han slog Charlie Ontiveros, som bestemt ikke har UFC-niveau. Før det tabte han to i træk, hvor han begge gange blev knockoutet.

Jim Miller sejr til odds 1.72 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
IMAGO / USA Today Network

Ricky Simón #13 vs. Mario Bautista

Så er vi tilbage i bantamweight divisionen, der endnu en gang viser hvorfor det er den dybeste vægtklasse, når det kommer til talent.

Det er næsten et år siden, at vi så Ricky Simón (20-4, 8-3 i UFC) i aktion. Den brølstærke bryder var senest i buret med kinesiske Song Yadong, der på nuværende tidspunkt er brandvarm. 31-årige Simón havde inden da vundet fem kampe i streg, og så ud til at være en mulig titeludfordrer.

Amerikaneren har i de senere år vist forbedringer i striking-delen af MMA, som uden tvivl har tilføjet et ekstra lag i hans game. Bedre striking krydret med en forrygende cardio og ubarmhjertigt mange nedtagning forsøg er en hård kombination at skulle op imod.

Det er sjældent at vi har to kæmpere uden opfindsomme kaldenavne, men Mario Bautista (13-2, 7-2 i UFC) går, ligesom Ricky Simón, bare under sit borgerlige navn.

Den 30-årige Arizona-baserede bantamweight kommer ind til opgøret med fem fantastiske sejre i bagagen. Senest blev Da’Mon Blackshear slået, og før det er navne som Brian Kelleher, Benito Lopez og Guido Cannetti blevet besejret. Det er måske ikke alle de mest genkendelige navne, for den gængse MMA-fan, men det må man ikke lade sig snyde af.

Bautista er forholdsvis høj og lang for vægtklassen, hvilket måske kan skabe problemer for den kortere Simón, hvis ikke kan han lukke mellemrummet. Kan Simón dog få fingrene i Bautista og få ham til jorden, kan det blive lange femten minutter.

Ricky Simón på point til odds 2.40 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Brunno Ferreira vs. Phil Hawes

Den hårdtslående brasilianske middleweight, Brunno “The Hulk” Ferreira (10-1, 1-1 i UFC), gjorde sin entre i UFC med stil. Her knockoutede han landsmanden, Gregory Rodrigues, med en kraftfuld lige venstre, efter at have sikret sig en kontrakt igennem Dana White’s Contender Series. 

31-årige Ferreira har en lang baggrund i judo, men bruger sjældent sin grappling-baggrund i kamp. Udover at være bygget som en tank, benytter han sig meget af at skifte fodstilling, hvorfra de to farligste våben er hammere til hovedet og hårde spark til benene.

Phil “No Hype” Hawes (12-5, 4-3 i UFC) rundede i starten af ugen 35 år. Der har dog ikke været meget at fejre, de seneste gange amerikaneren har været i buret. Den stærke bryder har tabt tre af sine sidste fire kampe i UFC og smagte senest sejrens sødme tilbage i 2022.

Det seneste nederlag kom til en af middleweight divisionens dark horses, Ikram Aliskerov. På trods af at kampen kun varede lidt over to minutter, så Hawes faktisk ganske god og farlig ud. Amerikaneren havde tilsyneladende taget turen til moderlandet, for at træne sin muay thai, hvilket kunne ses i blandt andet fodstillingen og valget af angreb.

Brunno Ferreira sejr til odds 1.72 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 84?

UFC Austin starter lørdag d.13 januar kl.22.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar