18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 81: Yusuff vs. Barboza

UFC Vegas 81 er over os i denne weekend, inden turen går til Abu Dhabi, og et afsindig godt UFC 294 venter i næste weekend. To håbefulde featherweights topper lørdagens event, når veteranen, Edson Barboza, tager imod en markant yngre aspirant i Sodiq Yusuff.

Edson Barboza efter sejren over Billy Qurantillo – Foto: IMAGO / Denny Medley
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Sodiq Yusuff #11 vs. Edson Barboza #13

Vi kommer ikke i mangel på eksplosivitet i dette opgør. Aftenens main event er nærmest dømt til at blive en banger!

Den 37-årige brasilianske legende, Edson “Junior” Barboza (23-11, 17-11 i UFC), har været i UFC i en menneskealder og har været i buret med de bedste af de bedste – og de fleste af de kampe er foregået en vægtklasse over denne. Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson, Michael Johnson, Justin Gaethje og mange, mange flere.

Dette er første main event for Sodiq Yusuff nogensinde. En ting, som Barboza har været vant til i årevis. Hvor Barboza er den hårdeste modstander i Yusuffs karriere hidtil, kan man ikke sige det samme den anden vej. Dette er en modstander og kamp, som en klassisk Barboza-perfomance burde vinde.

“Super” Sodiq Yusuff (13-2, 6-1 i UFC) har været en del af UFC siden 2018, efter han vandt en flot decision-sejr over Mike Davis, der også er at finde i organisationen i dag. Alligevel har Yusuff kun været i aktion syv gange på de fem, snart seks, år.

Kampen imellem disse to featherweights var allerede planlagt tilbage i 2020, hvor amerikaneren med de nigerianske rødder måtte trække sig med en skade. Siden da er det blevet til ét nederlag og to sejre til Super Sodiq. 30-årige Yusuff kommer ind til dette opgør med to sejre i rygsækken. Senest submittede han Don Shainis. En kæmper, der ikke berettiger sig til UFC.

Bookmakerne burde putte noget mere respekt på Edson Barbozas navn!

Edson Barboza sejr til odds 2.40 hos bet365*

Sodiq Yusuff

Pros

 • Yngre
 • Ganske god striking
 • Forholdsvis høj volume
 • Godkendt power i hænderne

Cons

 • Dårlig brydning
 • Første main event i UFC
 • Ikke lige så god striking som Barboza

Edson Barboza

Pros

 • God striking
 • Super spark
 • Eksplosiv
 • Brugbar takedown defense
 • Masser af erfaring, også main event-erfaring

Cons

 • Er oppe i alderen
 • Skal passe på med de højeksplosive angreb, så kondien holder alle 25 minutter

Sodiq Yusuff UFC-statistikker

 • SLpM: 5.29
 • Str. Acc.: 49%
 • SApM: 3.65
 • Str. Def: 57%
 • TD Avg.: 0.18
 • TD Acc.: 12%
 • TD Def.: 70%
 • Sub. Avg.: 0.6

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Edson Barboza UFC-statistikker

 • SLpM: 4.00
 • Str. Acc.: 44%
 • SApM: 3.67
 • Str. Def: 62%
 • TD Avg.: 1.21
 • TD Acc.: 37%
 • TD Def.: 74%
 • Sub. Avg.: 0.3
Kan Jennifer Maia udvide sin sejrstime til tre i streg? – Foto: IMAGO / Per Haljestam

Jennifer Maia #9 vs. Viviane Araujo #11

Kvinderne indtager scenen, i aftenens co-main event. Og det bliver interessant, når der er et rent brasiliansk matchup i vente.

Der er forholdsvis lang vej op til et titelskud i kvindernes flyweight-division. Alexa Grasso er stadig champ, efter et uafgjort resultat i rematchen med Valentina Shevchenko, så der er helt sikkert en tredje kamp i vente der.

Derfor kan Jennifer Maia (21-9-1, 6-5 i UFC) og Viviane “Vivi” Araujo (11-5, 5-4 i UFC) dog stadig kravle højere op ad rangstigen med en sejr i dette meget lige opgør.

Kvinderne minder ret meget om hinanden. Ingen af dem er specielt gode grapplere, og vil helst have kampen til at foregå stående. Maia har måske en lille fordel stående, da hun har en del erfaring fra muay thai-kampe tidligere i karrieren.

I hele 20 UFC-kampe tilsammen, har de to flyweights kun formået at afslutte to modstandere. Èn hver.

Derfor forventer jeg også, at denne kamp ser alle femten minutter.

Jennifer Maia på KO/TKO eller point til odds 1.74 hos bet365*

To af bantamweight divisionens fremtidige stjerner mødes, når Jonathan Martinez (tv) møder Adrian Yanez – Foto: IMAGO / Kyle Terada

Jonathan Martinez #13 vs. Adrian Yanez #14

Endnu en gang må man bare understrege, at bantamweight divisionen er rødglødende med fremragende talent.

UFCs matchmakere har ikke lavet denne kamp ved en tilfædighed. Der kommer til at være smæk for skillingen.

29-årige Jonathan “Dragon” Martinez (18-4, 9-3 i UFC) er en af de mest formstærke 135lbs-kæmpere i organisationen lige nu. Med fem flotte sejre i træk, har han slået sit navn fast i toppen af divisionen. Og det er bestemt ikke hvem som helst, amerikaneren har slået. Navne som Cub Swanson, Alejandro Perez og senest Said Nurmagomedov er blot nogle af de modstandere, der er blevet besejret.

Martinez kommer fra et stærkt gym, FactoryX, under kyndig vejledning af hovedtræner Marc Montoya. Dragon har stærk grappling og spark, der kan ændre et kampbillede. Især sparkene, kan være noget der gør forskellen i dette opgør.

Adrian Yanez (16-4, 5-1 i UFC) er nemlig en kæmper, der har stor fokus på boksning. Det betyder, at han ofte har meget vægt på sin forreste fod, så kan kan få kraft i sine slag. 29-årige Yanez er en forrygende kæmper, men kan nogle gange blive fanget i at have for lav volume, og specielt forelske sig i boksningen og glemme resten af aspekterne i sporten.

Det kostede ham dyrt senest, da han blev knockoutet af den benhårde veteran, Rob Font, i første omgang. Forinden nederlaget havde Yanez også vundet fem kampe i streg. Det er uden tvivl en potentiel Fight Of The Night-kandidat vi har her.

Jonathan Martinez sejr til odds 1.80 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
Pereira missede vægten sidst han skulle i buret. Denne gang er han gået en vægtklasse op, for at undgå samme fejl: Foto: IMAGO / Gary A. Vasquez

Michel Pereira vs. Andre Petroski

Her har vi en welterweight, som går en vægtklasse op, men, der med stor sandsynlighed, stadig vil være den større mand, når de træder i buret for at kæmpe.

Brasilianske Michel “Demolidor” Pereira (28-11, 6-2 i UFC) blev senest ret upopulær, da han missede vægten med hele fire pund(!) forud for en kamp mod Stephen “Wonderboy” Thompson. Det kostede den kamps aflysning.

Det betyder også, at 30-årige Pereira stadig ikke har været i oktagonen siden maj 2022, hvilket er en skam for den store brasilianer, der har vundet fem i træk.

Demolidor er stor for en welterweight, men vil uden tvivl også være enorm fysisk, som middleweight. Han har en usammenligenlig atletisk formåen, der har set ham lave baglæns saltomortaler og andre mystiske bevægelser i buret. Brasilianeren besidder en kæmpe knockout-power i handskerne og har samtidig også et godt arsenal af ligeså farlige spark.

Den amerikanske bryder, Andre Petroski (10-1, 5-0 i UFC), kommer lørdag på karrierens sværeste opgave indtil nu. Petroski er også en stor og fysisk stærk middleweight, der bruger grapplingen som sit farligeste våben. Han har vundet tre af sine fem UFC-opgør via submission.

Jeg formoder, at det bliver en svær opgave for Petroski at få Pereira til kanvassen. Når den atletiske brasilianer forsvarer nedtagninger, har han en succesrate på 92%.

Begge kæmpere er svære at afslutte!

Kampen går tiden ud til odds 2.20 hos bet365*

UFC-karrieren står nok på spil, for Daniel Lacerda, inden dette opgør – Foto: IMAGO / Stephen R. Sylvanie

Edgar Cháirez vs. Daniel Lacerda

Et supersjældent opgør, hvor ingen af kæmperne har en UFC-sejr på CV’et endnu. Og det er ikke fordi, at de ikke har forsøgt.

Mexicanske Edgar “Puro Chicali” Cháirez (10-5, 0-1-1 i UFC) blev senest snydt for hvad der lignede en sikker sejr. Han havde nemlig fanget Daniel Lacerda i et guillotine-choke, der så ud til at have taget bevidstheden fra brasilianeren. Derfor stoppede dommeren kampen, men det stod hurtigt klart, at Lacerda ikke var bevidstløs, og han startede, naturligvis, med at brokke sig over dommerens beslutning.

Den 27-årige mexicaner har sine forcer i grappling-departamentet. Her har han sikret sig seks af sine ti sejre. Han er opportunistisk og ofrer gerne en fordelagtig position, for at sikre sig modstanderens nakke eller blottede lemmer.

Af en eller anden årsag, så ser jeg noget potentiale i den 27-årige brasilianer, Daniel “Miojo” Lacerda (11-5, 0-4-1 i UFC), på trods af den forfærdelige UFC-rekord. Han kommer altid ind for at give den fuld gas, og han har i flere af hans tidligere kampe, haft god succes – indtil det går galt for ham.

Sådan gik det egentligt også den unge brasilianer i den første udgave af dette opgør. Vinder Lacerda ikke denne kamp, så må man antage, at han får en fyreseddel af matchmakerne.

At have ryggen mod muren kan enten være en god motivator eller en lammende udfordring. Jeg tror på den vilde brasilianer (en sidste gang, måske).

Daniel Lacerda sejr til odds 3.40 hos bet365*

Christian Rodriguez (th) sørgede for at Raul Rosas Jr.-hypetoget blev sat på standby – Foto: IMAGO / Alejandro Salazar

Christian Rodriguez vs. Cameron Saaiman

Et ganske godt bantamweight-brag åbner hovedkortet!

Senest Christian “CeeRod” Rodriguez (9-1, 2-1 i UFC) var i buret, ramte vi den lige i rumpen. Dengang tog 25-årige Rodriguez imod den yngste kæmper på UFCs lønningsliste, Raul Rosas Jr., og fik vist at den unge Rosas Jr. har meget at lære endnu.

Rodriguez er en velafrundet bantamweight, der har sine forcer i grapplingen. Han sætter sjældent sig selv i dårlige positioner på gulvet, og formår at holde topkontrollen godt.

På trods af “kun” at være tre kampe inde i sin UFC-karriere, vil jeg mene, at Rodriguez har været i buret med bedre modstand end weekendens modstander har.

Cameron “MSP” Saaiman (9-0, 3-0 i UFC) kommer fra Contender Series, hvor han i 2022 sikrede sig en kontrakt ovenpå en flot TKO-sejr.

Siden har den 22-årige sydafrikaner været meget aktiv. Dette vil være hans fjerde kamp indenfor de sidste tolv måneder. Det er klart en fordel at være aktiv, specielt i starten af sin karriere, så man kan få en masse erfaring.

Selvom modstanderne ikke har været toppen af poppen, så skal man stadig slå de modstandere, som UFC stiller overfor én – og det har Saaiman gjort hidtil.

Jeg tror ikke, at det kommer til at ske i denne omgang.

Christian Rodriguez på point til odds 2.60 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 81?

Noche UFC starter lørdag d.14 oktober kl.22.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar