18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 80: Dawson vs. Green

Efter en weekend uden UFC, vender vi stærkt tilbage med et lækkert UFC Vegas 80-kort og et main event i lightweight divisionen, hvor tiende rangerede Grant Dawson skal forsøge at kravle højere op ad rangstigen, mod veteranen Bobby Green.

Foto: IMAGO / USA Today Network
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Grant Dawson #10 vs. Bobby Green

Vældigt interessant main event, der finder sted i lightweight divisionen.

Mange danske fans fik måske først øjnene op for Grant “KGD” Dawson (20-1-1, 8-0-1 i UFC) da han sidste år submittede danske Mark O. Madsen, men 29-årige Dawson har været en legitim lightweight længe.

Dawson har været en del af UFC siden 2017, hvor han sikrede sig en kontrakt under sæson 2 af Contender Series. Det skulle dog tage ham næsten to år, før han trådte ind i UFCs oktagon – og siden har amerikaneren ikke set sig tilbage.

Med en god cardio, stærk grappling og striking, der er ved at være ligeså veludviklet, er Dawson en plage i de fleste positioner. Hans submission-game er noget modstanderne skal holde sig langt væk fra, ellers kan man hurtigt ryge i saksen.

Den bundrutinerede Bobby “King” Green (30-14-1, 11-9-1-1 i UFC) er dog ingen walkover. Med sin snedige boksning og gode fodarbejde, bokser han gerne sine modstandere op.

Udover at have præcise hænder og et super defensivt overblik, når slagene kommer hans vej, så har han også et stærkt forsvar mod nedtagninger.

Green vil uden tvivl forsøge at holde sig på afstand og samtidig prikke Dawson med jabs og opfølgende kombinationer. Jeg er bare ikke sikker på, at det er nok til at overkomme Dawson.

Grant Dawson på point til odds 3.50 hos bet365*

Grant Dawson

Pros

 • Ubesejret i UFC
 • Bedre takedowns
 • Ung og i god form
 • Gode low kicks

Cons

 • Ikke ligeså god boksning som Green
 • Kan komme i problemer, hvis han ikke kan få lukket distancen

Bobby Green

Pros

 • God boksning
 • Stærk defensivt
 • Flot fodarbejde
 • God takedown defense

Cons

 • Er oppe i alderen
 • Showboater nogle gange lidt for meget
 • Får formentlig svært ved at komme op fra takedowns (især i de senere omgange)

Grant Dawson UFC-statistikker

 • SLpM: 2.99
 • Str. Acc.: 51%
 • SApM: 2.22
 • Str. Def: 46%
 • TD Avg.: 3.70
 • TD Acc.: 36%
 • TD Def.: 40%
 • Sub. Avg.: 1.5

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Bobby Green UFC-statistikker

 • SLpM: 6.14
 • Str. Acc.: 52%
 • SApM: 3.67
 • Str. Def: 62%
 • TD Avg.: 1.21
 • TD Acc.: 37%
 • TD Def.: 74%
 • Sub. Avg.: 0.3
UFC-præsidenten Dana White sagde det bedst. “Be Joe Pyfer!” – Foto: IMAGO / Alejandro Salazar

Joe Pyfer vs. Abdul Razak Alhassan

Denne kamp kunne godt blive en kort fornøjelse. Fuldstændig sindsoprivende 91% og 100% afslutningsrate for de to gutter her.

27-årige Joe “Bodybagz” Pyfer (11-2, 2-0 i UFC) er hurtigt gået hen og er blevet lidt af en fanfavorit. Han er kun to kampe inde i sin UFC-karriere, men har allerede vist tegn på at han har potentialet til at blive markedsført stort.

To kampe, to knockouts i første omgang. Det er sådan Joe Pyfer kæmper. Han kommer for at tage hovedet af sine modstandere, og det er noget UFC-præsidenten, Dana White, elsker.

Han er dog mere end bare knockout-power i hænderne. Pyfer er også en habil grappler, hvilket han viste for nyligt, da han vandt over Gerald Meerschaert i en grappling-kamp. Den samme mand, som han knockoutede i UFC halvanden måned tidligere.

Og kan man lide knockouts, så er Abdul “Judo Thunder” Razak Alhassan (12-5, 6-5 i UFC) lige manden for en. Hver eneste gang 38-årige Alhassan har vundet en MMA-kamp, har det været via knockout.

Ghaneseren har egentligt en baggrund i judo, hvor han i hjemlandet var en stor kanon. I UFC har han dog sjældent gjort brug af de færdigheder, men har i stedet kæmpet, som om modstanderne skyldte ham penge.

Nu er Alhassan også en del af Fortis MMA, og i seneste kamp var det tydeligt at se, at han havde en mere afventende og afmålt tilgang.

Begge kæmpere er et velplaceret slag fra at vinde denne kamp, men statistikkerne er bare ikke med den markant ældre kæmper. En aldersforskel på 6+ år, betyder en sejr til den yngre mand, i over 65% af tilfældende.

Joe Pyfer på KO/TKO/DQ til odds 1.72 hos bet365*

Welterweight-debuten for Joaquin Buckley endte med en fremragende afslutning af Andre Fialho – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Alex Morono vs. Joaquin Buckley

Her er der potentiale for spektakulære ting!

Alex “The Great White” Morono (23-8, 12-5 i UFC) er et godt eksempel på, at man ikke skal dømme en bog på dens omslag. 33-årige Morono ligner måske ikke din typiske fighter, men han er en velafrundet og dygtig kæmper i alle MMA’ens aspekter.

Morono er hverken lynhurtig eller besidder tunge handsker, men han formår at udnytte nogle helt fundementale teknikker med sin egen, lidt akavede kampstil. Og det virker for ham.

Amerikaneren har virkelig udviklet sig positivt de seneste kampe, efter et skifte til Fortis MMA i Texas, under den kyndige træner, Sayif Saud. Han har god cardio, farlige submissions og er ekstremt svær af afslutte. Kun tre gange er Morono blevet afsluttet af en modstander.

Den flamboyante modstander, Joaquin “New Mansa” Buckley (16-6, 6-4 i UFC), kæmpede sig allerede ind i folkets hjerter, da han på kort varsel tog en kamp mod kongen af kort varsel kampe, Kevin Holland. Her blev 29-årige Buckley afsluttet i tredje omgang.

I sin efterfølgende kamp tog New Mansa imod Impa Kasanganay, og her leverede han et af de mest virale knockouts nogensinde. Et fuldstændig formidabelt spinning back kick til mundtøjet, sende Kansaganay tiltende til kanvassen, som et nedhugget træ.

Sidenhen har Buckley haft ganske godt gang i den. Senest gjorde han sin welterweight-debut, hvor han på imponerende vis knockoutede Andre Fialho.

Han besidder en enorm fysik, har power i hænderne og overraskende gode spark, for en fyr med den kropsbygning.

Jeg forestiller mig, at der kommer til at blive slynget mange angreb afsted med fuld appel, men begge kæmpere er benhårde, så dommernes scorekort kunne snildt komme i aktion.

Joaquin Buckley på point til odds 5.50 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Foto: IMAGO / Jerome Miron

Drew Dober vs. Ricky Glenn

Det her er altså et undervurderet matchup – to lightweights, der aldrig er involverede i kedelige kampe.

34-årige Drew Dober (26-12, 12-8 i UFC) var på nippet til at bryde ind i top 15, inden han i sin sidste optræden blev knockoutet, af Matt Frevola, i første omgang.

Den stærke kickbokser havde vundet tre i træk, over Bobby Green, Rafael Alves og Terrance McKinney, alle via knockout, og lignede en, der for alvor havde fundet sit fodfæste i UFC.

Med lynhurtige spark, godt fodarbejde og dynamit i begge hænder, er Drew Dober ikke bare en fanfavorit, men også en dødsensfarlig modstander.

Jævnaldrende Ricky “The Gladiator” Glenn (22-7-2, 4-4-1 i UFC) er dog en hård nød at knække. Den stoiske amerikaner går altid fremad, holder en god volume og bruger sin cardio som et våben.

På trods af at have været en del af UFC siden 2016, har Glenn dog kun haft ni kampe. Skader og inaktivitet har været en stor del af hans karriere.

Senest blev Glenn knockoutet af Christos Giagos, der hovedsageligt er kendt som en grappler. Jeg tror mest på Drew Dober og hans dynamithænder.

Over 1.5 omgang til odds 1.83 hos bet365*

Alexander Hernandez i kamp mod Billy Quarantillo – Foto: IMAGO / Stephen R. Sylvanie

Alexander Hernandez vs. Bill Algeo

Fedt opgør, at åbne hovedkortet med!

Alexander “The Great Ape” Hernandez (14-6, 6-5 i UFC) lignede en topudfordrer, da han i 2018 trådte ind i lightweight divisionen, på kort varsel, og knockoutede Beneil Dariush på kun 42 sekunder.

Derfra gik det måske lidt for stærkt for det unge, fysiske pragteksemplar. Ovenpå endnu en fremragende decision-sejr over Olivier Aubin-Mercier, skulle Hernandez kæmpe mod Donald “Cowboy” Cerrone.

Her blev der virkelig sat en kæp i hjulet på den unge amerikaners fremdrift. Cowboy gjorde kort proces Alexander Hernandez, der kom ind overmodig og småarrogant til opgøret.

Siden har det været meget op og ned for nu 30-årige Hernandez. Han besidder dog et sæt af færdigheder, der gør at han kan kæmpe med de bedste any given Sunday.

Råstyrke, udmærket boksning, krydret med et stærkt grappling-game gør ham til en trussel imod de fleste kæmpere i UFC. Hans svaghed vil nok være konditionen, der til tider har haltet.

Modstanderen, Bill “Señor Perfecto” Algeo (17-7, 4-3 i UFC) har også haft en ustabil form i UFC, men imod dårligere modstandere end Hernandez.

Sejre over Spike Carlyle, Joanderson Brito, Herbert Burns og senest TJ Brown ser på papiret ganske godt ud, men virkeligheden er, at flere af disse kæmpere er blevet cuttet af UFC sidenhen.

Hans nederlag er derimod kommet til kæmpere, der har svært ved at bryde ind i den rigtigt sjove ende af rangeringerne. Andre Fili, Ricardo Ramos og Ricardo Lamas er alle gode kæmpere, men også modstandere man skal slå, hvis man vil tages seriøst i toppen af vægtklassen.

34-årige Algeo har et veludviklet ground-game og en fin volume, når det kommer til striking, men er han en pressure-fighter, der kan sætte Hernandez i dårlige positioner? Jeg tvivler.

Alexander Hernandez sejr til odds 2.10 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC Vegas 80?

Noche UFC starter lørdag d.7 oktober kl.22.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar