18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Vegas 76: Strickland vs. Magomedov

Lørdagens main event er både et mærkværdigt, men også et yderst interessant opgør. Vildmanden, Sean Strickland, er tilbage i buret for tredje gang på seks måneder, og denne gang imod en urangeret modstander.

Sean Strickland har længe været i top10, men tager i denne omgang imod en urangeret kæmper – Foto: IMAGO / Louis Grasse
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Sean Strickland #7 vs. Abus Magomedov

Hvis man er vild med en fighter, som altid er klar på at tage en kamp, uanset hvem modstanderen er, så er Sean Strickland (26-5, 13-5 i UFC) manden! Den kontroversielle amerikaner er blevet de højere vægtklassers svar på Donald “Cowboy” Cerrone, der også altid var klar på at danse “The Man Dance”.

32-årige Strickland har dog haft lidt mere succes med dette end Cowboy. Middleweighten har vundet syv af sine seneste ni kampe i UFC, kun med nederlag til toppen af poppen. Han valgte at kickbokse med Alex Pereira og betalte prisen. Efterfølgende tabte han en ultra tæt kamp mod Jared Cannonier.

Det siger også lidt om Sean Stricklands niveau. Ser man bort fra hans vilde udtalelser og, til tider, tvivlsomme gameplan, så er han en verdensklasse kæmper. Han har super boksning og et godt forsvar. Strickland kan også grapple med de bedste, men vælger sjældent at underholde modstanderens ønske om dette.

Dagestaneren/tyskeren, Abus Magomedov (25-4-1, 1-0 i UFC), kommer fra andre store organisationer, som KSW og PFL, hvor han tabte i finalen om en million dollars. 32-årige Magomedov kommer fra en yderst imponerende debut, hvor han knockoutede Dustin Stoltzfus på kun nitten sekunder.

I modsætning til Strickland aktivitet, har Magomedov kun haft én kamp (UFC-debuten) siden 2020. Så udover at det kun er hans anden UFC-kamp, har han heller ikke været i buret med modstandere af Stricklands kaliber i meget lang tid, hvis nogensinde.

Umiddelbart skal der mere til, for at slå en top 7 kæmper.

Sean Strickland sejr til odds 1.66 hos bet365*

Sean Strickland

Pros

 • Masser af UFC-erfaring
 • Altid aktiv
 • Kan nemt gå fem omgange
 • God allround

Cons

 • Forelsker sig i at bokse
 • Bruger ikke alle sine værktøjer

Abus Magomedov

Pros

 • Power i handskerne
 • Et ubeskrevet blad i UFC, så kan overraske

Cons

 • Kun anden UFC-kamp
 • Ikke vant til fem omgange
 • Har ikke været særligt aktiv

Sean Strickland UFC-statistikker

 • SLpM: 5.76
 • Str. Acc.: 41%
 • SApM: 4.25
 • Str. Def: 63%
 • TD Avg.: 1.04
 • TD Acc.: 64%
 • TD Def.: 85%
 • Sub. Avg.: 0.2

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Abus Magomedov UFC-statistikker

 • SLpM: 22.11
 • Str. Acc.: 100%
 • SApM: 0
 • Str. Def: 100%
 • TD Avg.: 0.00
 • TD Acc.: 0%
 • TD Def.: 0%
 • Sub. Avg.: 0.0
Grant Dawson med et flyvende knæ mod engelske Nad Narimani – Foto: IMAGO / USA TODAY Sports

Damir Ismagulov #12 vs. Grant Dawson #15

To af lightweight divisionens dark horses kæmper i lørdagens co-main event i UFC’s APEX facilitet – og det bliver spændende!

Damir “Qazaq” Ismagulov (24-2, 5-1 i UFC) er måske ikke det navn, der klinger hos de fleste MMA-fans, men lighweighten fra Kazakhstan er ikke en man må glemme. Han havde en sejrstime på hele nitten(!) kampe, inden han tabte til en af de mest lovende lightweights i UFC, Arman Tsarukyan, i sin seneste kamp.

Derfter truede Ismagulov med at stoppe sin karriere, ikke kun på grund af nederlaget, men også grundet helbredsmæssige årsager, som også har holdt kazakhen fra at være mere aktiv. Et eller andet er dog sket, for nu er 32-årige Ismagulov tilbage i buret igen.

Grant “KGD” Dawson (19-1-1, 7-0-1 i UFC) har i modsætning til Ismagulov været meget aktiv, og har haft syv kampe de seneste tre år. Han har stadig sit første UFC-nederlag til gode. Det tætteste har hidtil været en uafgjort mod Ricky Glenn. Lige nu er Dawson ubesejret i ti kampe.

Den 29-årige amerikaner har et super stærkt allround game. Han har god brydning, farlige submissions og så har han også okay power i hænderne. Dawson vandt senest over danske Mark O. Madsen, der blev overvældet af den amerikanske lightweight, der fangede den tidligere OL-sølvvinder i en submission i tredje omgang.

Grant Dawson sejr til odds 1.90 hos bet365*

Michael Morales er en af welterweights helt store titelaspiranter – Foto: IMAGO / Jerome Miron

Max Griffin vs. Michael Morales

Så er det ung mod gammel i welterweight. Masser af erfaring mod en ung, sulten og ubesejret aspirant. Fremragende matchmaking!

Max “Pain” Griffin (19-9, 7-7 i UFC) er efterhånden blevet 37 år gammel, men formår stadig at holde sig aktuel i en ekstremt konkurrencedygtig vægtklasse. Han har ganske god cardio, bevægelighed og har generelt et godt allround sæt af færdigheder. Amerikaneren har vundet fire af sine seneste fem kampe, over gode navne som Carlos Condit, Kenan Song og Tim Means.

Griffin skal dog op imod en af vægtklassens mest spændende og hypede kæmpere.

Michael Morales (14-0, 2-0 i UFC) er kun 24 år gammel og er i et specielt selskab på nuværende tidspunkt. Morales, Ian Garry, Shavkat Rakhmonov og Khamzat Chimaev er de eneste ubesejrede aspiranter i denne vægtklasse. Virkelig imponerende gruppe af kæmpere.

Morales er en af de få ecuadorianske kæmpere i UFC. Den første og mest kendte er uden tvivl Marlon “Chito” Vera, men Morales kunne snildt blive den næste fanebærer for det sydamerikanske land. Michael Morales har umiddelbart det hele. God power i hænderne, god grappling og en cardio, der holder op.

Statistikkerne for ung mod gammel i UFC er ekstremt favorable for den yngre konkurrent. Jeg tror ikke, at Max Griffin kan overkomme det unge stjernefrø.

Under 2.5 omgange til odds 1.95 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Melissa Gatto skal i buret mod landskvinden, Ariane Lipski – Foto: IMAGO / Mark J. Rebilas

Ariane Lipski vs. Melissa Gatto

Brasiliansk opgør i kvindernes flyweight division. Igen er vi ude i et striker vs. grappler matchup.

Ariane “Queen of Violence” Lipski (15-8, 4-5 i UFC) har haft et svagt run i UFC, siden hun kom til i 2019. Hun har især haft problemer imod modstandere, der udnyttet brydning og har taget hende ned. Lipski kommer fra en muay thai baggrund og leder altid efter at udnytte spark, slag og albuer til at skade modstanderen.

29-årige Lipski har kun sejre over kvinder i bunden af talentmassen. Senest vandt hun over JJ Aldrich, der ligesom Lipski, foretrækker at kæmpe stående.

Melissa Gatto (8-1-2, 2-1 i UFC) har haft en klart bedre start i sin UFC-karriere end Lipski. Sejre over mere prominente navne som Karol Rosa og Sijara Eubanks er allerede mere imponerende end hvad hendes modstander har opnået hidtil.

27-årige Gatto vil næsten med statsgaranti forsøge at få Lipski til gulvet, hvor Gatto har en fordel. Skulle Gatto ikke lykkes med dette, så har hun stadig et ganske fint stående game, der også kan vinde hende kampen.

Melissa Gatto på submission eller point til odds 1.90 hos bet365*

Benoit Saint-Denis ved UFC’s første event i Paris – Foto: IMAGO / Per Haljestam

Benoit Saint-Denis vs. Ismael Bonfim

Dette lightweight matchup er super, super fedt! Det er lidt det klassiske striker vs. grappler setup, der altid har en interessant kant til det.

Franskmanden, Benoit “God Of War” Saint-Denis (10-1, 2-1 i UFC), er en sand krigsmester. Udover at være en del af den franske fremmedlegion, så er han en sømmet-i-bund-fighter. I sin UFC-debut kæmpede han en vægtklasse oppe og modtog den største røvfuld (undskyld mit franske) jeg nogensinde har set, af Elizeu Zaleski, i MMA. Han formåede på en eller anden forunderlig måde at holde alle femten minutter.

Derfra har 27-årige Saint-Denis haft en plads tæt på mit hjerte, og han er siden kommet tilbage med fuld appel. To sejre med to afslutninger, efter at være tilbage i lightweight divisionen. Han går konstant fremad og tager gerne imod et slag eller to, for at få fat i modstanderen og hive dem ned på kanvassen.

Brasiliens Ismael “Marreta” Bonfim (19-3, 1-0 i UFC) leverede et spektakulært knockout i sin UFC-debut, da han gjorde det af med Terrance McKinney med et flyvende knæ. Siden har Bonfim-hypen været stor. Ismael og lillebror, Gabriel, gjorde debut samme aften og vandt begge via afslutning.

Bonfim er en kraftfuld striker, men har lidt huller i sit game, når det kommer til grapplingen. Saint-Denis kan komme ud på toppen her, hvis han formår at få brasilianeren ned, så han kan udnytte sin grappling-fordel.

Benoit Saint-Denis sejr til odds 3.50 hos bet365*

“The Hulk” virker som et meget passende kaldenavn for den brasilianske bulldozer – Foto: IMAGO / Leandro Bernardes

Nursulton Ruziboev vs. Brunno Ferreira

Middelweight-lir til at åbne ballet! En debutant mod en én-kamps UFC-veteran.

Uzbekistans Nursulton “Black” Ruziboev (34-8-2, 0-0 i UFC) er kun 29 år gammel, men har allerede et hav af kampe på sit CV. Den stærke uzbeker kunne måske mistænkes for at være en top-heavy bryder, men han har en overraskende aggressiv kampstil. Ruziboev kaster submissions op til højre og venstre fra alle tænkelige positioner, så det handler om at passe på lemmerne.

Overfor Ruziboev står brasilianske Brunno “The Hulk” Ferreira (10-0, 1-0 i UFC), der fik en drømmedebut i UFC, da han slukkede for landsmanden Gregory “Robocop” Rodrigues i første omgang. En kæmper, som selv er kendt for at putte pres og skade på modstanderen.

30-årige Ferreira er, ligesom sin modstander, en aggressiv herre, der altid går efter at ramme sin konkurrent med sine hammer-hænder. I ti pro-kampe har Ferreira en afslutningsrate på 100%, med syv knockouts og tre submissions.

Denne kamp bliver ikke lang!

Under 1.5 omgang til odds 1.50 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Hvornår starter UFC?

UFC Vegas 76 starter lørdag d.1 juli kl.22.00

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Skriv et svar