18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Paris: Gane vs. Spivac

Vi er i kærlighedens by, Paris, når UFC for anden weekend i træk sender i Europa-venlig tid. Paris’ helt egen Cyril Gane byder den modolvske isbjørn, Serghei Spivac velkommen til et heavyweight brag.

Cyril Gane er for anden gang hovedattraktionen, når UFC gæster Paris – Foto: IMAGO / Baptiste Fernandez
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Cyril Gane #2 vs. Serghei Spivac #7

I aftenens main event tager Frankrigs tidligere interim heavyweight champ imod en moldovsk udfordrer, der er inde i en flot sejrstime.

Paris har efterhånden fostret en håndfuld af verdensklasse MMA-kæmpere, men i UFC-regi er Cyril “Bon Gamin” Gane (11-2, 8-2 i UFC) det største navn lige nu.

Den 33-årige franskmand er en enorm mand, med en ekstrem fysisk og en endnu vildere atletisk formåen. Gane er en fremragende stående kæmper, hvor han har suverænt fodarbejde, præcise slag og lynhurtige spark.

De eneste to nederlag på Ganes rekordliste er til Francis Ngannou og senest han var i buret, tabte han til Jon Jones.

Moldovas isbjørn, Serghei “Polar Bear” Spivac (16-3, 7-3 i UFC), er inde i lidt af et run. Den 28-årige heavyweight har vundet sine tre seneste kampe, alle via afslutning.

Spivac vil helst kæmpe på gulvet, hvor han som regel har grappling-fordelen. Han er dog ikke en typisk bryder, der skyder efter nedtagninger i vildskab.

Stående er Serghei Spivac ikke specielt poleret, men det er tydeligt, at det er et område der arbejdes på. Kan han ikke få kampen til gulvet, bliver det en lang aften.

Cyril Gane på KO/TKO/DQ el. point til odds 1.83 hos bet365*

Cyril Gane

Pros

 • Formidabel striker
 • Godt fodarbejde
 • Cardio til at gå fem hårde omgange
 • Høj striking-volume

Cons

 • Marginalt værre grappling end Spivac

Serghei Spivac

Pros

 • Bedre topkontrol på gulvet
 • Farlig grappling

Cons

 • Markant dårligere striking
 • Har ikke værktøjerne til at vende kampen, hvis ikke hans gameplan virker

Cyril Gane UFC-statistikker

 • SLpM: 5.08
 • Str. Acc.: 59%
 • SApM: 2.25
 • Str. Def: 62%
 • TD Avg.: 0.61
 • TD Acc.: 21%
 • TD Def.: 45%
 • Sub. Avg.: 0.5

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Serghei Spivac UFC-statistikker

 • SLpM: 3.79
 • Str. Acc.: 51%
 • SApM: 2.84
 • Str. Def: 55%
 • TD Avg.: 5.05
 • TD Acc.: 65%
 • TD Def.: 70%
 • Sub. Avg.: 0.6
Manon Fiorot er det største kvindelige MMA-håb i Frankrig
Den franske flyweight, Manon Fiorot, er stadig ubesejret i UFC-regi – Foto: IMAGO / Aaron Doster

Manon Fiorot #3 vs. Rose Namajunas

Det eneste kvindelige indslag på hovedkortet, er et spændende stilistisk matchup imellem en brandvarm titelaspirant og en tidligere champ.

Frankrigs Manon “The Beast” Fiorot (10-1, 5-0 i UFC) har ikke set sig tilbage, efter hun skrev kontrakt med UFC i 2021. Den tidligere UAE Warriors flyweight champ har udryddet alle fem modstandere, som organisationen har stillet foran hende.

33-årige Fiorot har en forholdsvis fysisk kampstil, hvor hun udnytter sin boksning og styrke til at presse modstanderne baglæns og op ad buret. I dette opgør vil hun med al sandsynlighed også være den større og stærkere kæmpere, da modstanderen normalt kæmper i en lavere vægtklasse.

“Thug” Rose Namajunas (11-5, 9-4 i UFC) er nemlig to gange tidligere UFC strawweight champ, og på trods af at være en forholdsvis lang strawweight, har hun sjældent været den mere fysiske kæmper.

Namajunas har god boksning, hurtige spark og et farligt ground-game. 31-årige Rose har dog en masse at bevise, efter hun i sin seneste optræden, sammen med Carla Esparza, leverede en af de dårligste og mest kedelige kampe i UFCs historie – og det kostede hende strawweight-bæltet!

Manon Fiorot på point til odds 2.45 hos bet365*

Tidligere medlem af den franske fremmedlegion, Benoit Saint Denis, er som skabt til MMA.
Frankrig har en seriøs udfordrer i lightweight divisionen i Benoit Saint Denis – Foto: IMAGO / Per Haljestam

Benoit Saint Denis vs. Thiago Moisés

Yes! Dette matchup er fantastisk, og det bliver ekstremt interessant at se hvordan det kommer til at udfolde sig.

Frankrigs egen Benoit “God of War” Saint-Denis (11-1, 3-1 i UFC) er en sand publikumsfavorit, og bestemt også en kæmper, som står mit hjerte nær.

Efter at have modtaget den største omgang prygl længe set på live TV, i sin debut, en vægtklasse oppe, har franskmanden fundet sig til rette i lightweight divisionen – og det er en ubehagelig ting for mange 155lbs kæmpere i UFC.

27-årige Saint-Denis har en ubarmhjertig stil. Han tager aldrig et skridt baglæns, og går fremad som en zombie, for enten at putte hænderne på modstanderns kæbe eller få dem til kanvassen.

Herfra har det tidligere medlem af den franske Fremmedlegion et kvælende ground game, der allerede har fået flere fremragende kæmpere til at tappe ud.

Det kan dog blive svært mod BJJ-esset, Thiago Moisés (17-6, 6-4 i UFC), der selv har otte submission-sejre på samvittigheden.

Moisés har vundet sine to seneste kampe via rear naked choke, og må nok siges at have den tekniske fordel i dette opgør. Den 28-årige brasilianer har derudover også konkurreret mod nogle de største navne i divisionen, som Islam Makhachev, Bobby Green og Michael Johnson.

Brasilianeren er blevet taget ned elleve gange i sin UFC-karriere, her kom syv af disse imod den nuværende champ, Islam Makhachev. Måske vil Moisés endda byde nedtagningerne velkommen i denne kamp.

Jeg går dog stadig med The God of War!

Benoit Saint-Denis på KO/TKO/DQ el. point til odds 2.35 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
Det er ved at være tid til at Volkan Özdemir (tv) finder formen igen – Foto: IMAGO / Craig Kidwell

Volkan Özdemir #9 vs. Bogdan Guskov

Endnu et opgør med modstander-ændringer. Denne gang i light heavyweight divisionen.

Den tidligere titeludfordrer, Volkan “No Time” Özdemir (18-7, 6-6 i UFC) gik ikke stille med dørene, da han i 2017 gjorde sin entre i UFC med bravour. Tre kampe, tre sejre og to af disse var knockouts på under 30 sekunder!

Derefter blev schweizeren kastet for løverne, mere specifikt Daniel Cormier, i et alt for tidligt titelskud. Her gjorde den tidligere champ-champ kort proces af Özdemir, der blev taget ned og TKO’et på under omgange.

33-årige Volkan Özdemir er en super kickbokser, der har knockout-power i begge hænder. Han har været i buret med toppen af poppen i light heavyweight divisionen, og er ikke bleg for at trykke på gaspedalen.

Modstanderen, der er trådt til med kort varsel, er Uzbekistans Bogdan Gusko (14-2), som gør UFC-debut.

30-årige Gusko er en stor gut, der måske har endnu mere knockout-power i hænderne end Özdemir, men en del mindre teknik end sin kommende modstander.

Kun en enkelt af uzbekerens kampe er gået tiden ud, så jeg forudser en actionfyldt, men med stor sandsynlighed, kort kamp.

Volkan Özdemir på KO/TKO/DQ el. point til odds 1.71 hos bet365*

William Gomis har fået ny modstander, med under en uges varsel – Foto: IMAGO / JBAutissier

William Gomis vs. Yanis Ghemmouri

Dette er aftenens anden main card kamp, men da UFC har lavet ændringer på hovedkortet i ellevte time, er dette den første vi dækker med analyse og spiltip.

Et rent fransk featherweight-opgør, hvor vi har en kæmper fra Paris og en fra Lyon. En klassisk rivalisering.

William “Jaguar” Gomis (12-2, 2-0 i UFC) har på papiret fået en drømmestart på sit UFC-run, men kigger man nærmere på resultaterne, har han både misset vægt og vundet to diskutable decision-sejre.

Den 26-årige pariser er en ganske god teknisk striker. Gomis har også vist, at han kan få nedtagninger og holde topkontrollen derfra. Noget som han kan nyde succes af at bruge i dette matchup.

Lyon-kæmperen, Yanis “The Desert Warrior” Ghemmouri (11-1) gør sin UFC-debut, i en kamp som han har taget på under en uges varsel. Den 28-årige featherweight klarede vægten uden problemer, og står nu foran karrierens største kamp.

Ghemmouri er også en velfunderet teknisk kæmper. Han har brugt det meste af sin karriere på den regionale MMA-scene, men har i de senere år haft et imponerende 3-0 run i den respekterede organisation, Brave CF.

William Gomis på point til odds 2.04 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC?

UFC Paris starter lørdag d.2 september kl.18.30.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar