18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC Nashville: Sandhagen vs. Font

Det er bantamweight divisionens elite, der natten til søndag kæmper. Både Sandhagen og Font kommer fra imponerende sejre og er på udkig efter at komme et skridt tættere på et titelskud.

Cory Sandhagen skulle oprindeligt have mødt Umar Nurmagomedov, men russeren måtte trække sig med en skade – Foto: IMAGO / Louis Grasse
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Cory Sandhagen #5 vs. Rob Font #7

Som nævnt så mange gange før, så er UFCs bantamweight division én af, hvis ikke den mest, konkurrencedygtigt vægtklasser, hvor en overflod af talenterede kæmpere har hjemme.

Dette matchup er endnu et bevis på netop dette! Cory “The Sandman” Sandhagen (16-4, 9-3 i UFC) har længe været i toppen af 135lbs-divisionen, men har i de seneste kampe virkelig vist en udvikling.

Den lange bantamweight kommer fra to spektakulære sejre over Marlon Vera og kinesiske Song Yadong, der begge blev udklasseret af den 31-årige amerikaner.

Sandhagen har ekstremt godt fodarbejde og et striking game til at supplere. Udover hans skarpe boksning, som altid har været en force, har han nu også fået inkorporeret et arsenal af farlige spark. Generelt ser Sandhagen ud til at have fundet den rette opskrift, der får hans game til at skinne igennem.

Oprindeligt skulle Sandhagen have stået overfor den tidligere lightweight konge, Khabib Nurmagomedovs, fætter, men Umar Nurmagomedov måtte trække sig med en skade.

Derfor er den altid farlige veteran, Rob Font (20-6, 10-5 i UFC), trådt til. Den 36-årige Boston-kæmper sætter dermed sig selv i en position, hvor han på kort varsel kan kaste sit navn i hatten, som næste titeludfordrer, skulle han slå Cory Sandhagen.

Font styrke ligger uden tvivl i boksningen, hvor han er indehaver af et ultra skarpt jab, men også har knockout-power i begge hænder. Og så er han både rutineret og snu, som en ræv. Det så vi i hans seneste optræden, hvor han satte en stopper for Adrian Yanez-hypen.

Amerikaneren boksede hovedet af Yanez, der selv har ry for at have sublim boksning. Font gjorde kort proces og afsluttede kampen på under tre minutter.

På trods af det flotte resultat senest, ser jeg stadig som Sandhagen på vej op og med flere veje til sejr, mens Font er på vej ind i sin karrieres efterår.

Cory Sandhagen og over 1.5 runde til odds 1.70 hos bet365* (Bet-builder)

Cory Sandhagen

Pros

 • Større rækkevidde
 • Ekstremt godt fodarbejde
 • Kreativ striker
 • På vej ind i sin prime

Cons

 • Har ikke mødt en power-puncher som Font

Rob Font

Pros

 • Virkelig god boksning
 • Masser af hjerte
 • Knockout-power i begge hænder
 • Stor erfaring
 • Svær at afslutte

Cons

 • Oppe i alderen
 • Har været i en del hårdtkæmpede kampe

Cory Sandhagen UFC-statistikker

 • SLpM: 5.98
 • Str. Acc.: 44%
 • SApM: 3.90
 • Str. Def: 57%
 • TD Avg.: 0.89
 • TD Acc.: 21%
 • TD Def.: 64%
 • Sub. Avg.: 0.3

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Rob Font UFC-statistikker

 • SLpM: 6.46
 • Str. Acc.: 46%
 • SApM: 4.03
 • Str. Def: 56%
 • TD Avg.: 1.01
 • TD Acc.: 36%
 • TD Def.: 55%
 • Sub. Avg.: 0.4
Den stærke brydning er Tatiana Suarez’s absolut største styrke, og det har hun udnyttet i UFC – Foto: IMAGO / Kevin Jairaj

Jessica Andrade #5 vs. Tatiana Suarez #10

Hovedkortets eneste kvindekamp kan få stor indflydelse på hvem der kommer et skridt tættere på at blive den næste udfordrer til titlen.

Den tidligere champ og evige top contender, Jessica “Bate Estaca” Andrade (24-11, 15-9 i UFC) har haft nogle turbulente år, siden hun vandt bæltet tilbage i 2019.

31-årige Andrade går i weekenden i buret for fjerde gang i år, hvilket er en ekstremt høj aktivitetsrate for en kæmper. Og det er bestemt ikke gået den brasilianske jernlady specielt godt på det seneste. Hun kommer ind til dette opgør med to nederlag i træk, hvor hun er blevet afsluttet i begge.

Andrade har stort set altid en kortere rækkevidde en sin modstander, og det er ingen undtagelse i dette opgør. Hun har en ihærdig kampstil, hvor der bliver gået fremad og sendt store slag afsted.

Det kan komme til at spille lige ind i Tatiana Suarez’s (9-0, 6-0 i UFC) gameplan. Den 32-årige amerikaner har noget af det bedste grappling i de kvindelige divisioner. Med en ekstremt stærke base i brydning har Suarez en evne til at kontrollere og dominere hendes modstandere.

Tatiana Suarez vandt The Ultimate Fighter sæson 23 tilbage i 2016, men har alligevel kun haft seks kampe i organisation siden. Hun har måtte overkomme både kræft og en slem knæskade, for at komme tilbage til buret.

Suarez kommer også til at overkomme den tidligere champ denne weekend.

Tatiana Suarez på KO, TKO, submission eller DQ til odds 1.71 hos bet365*

Light heavyweighten med de nigerianske rødder, Kennedy Nzechukwu, er inde i en flot stime med tre sejre via afslutning i træk – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Dustin Jacoby vs. Kennedy Nzechukwu

Endnu et eksplosivt matchup i light heavyweight divisionen spiller sig ud, når disse to giganter byder hinanden op til dans.

Den amerikanske kickbokser, Dustin “The Hanyak” Jacoby (18-7-1, 6-4-1 i UFC) er i gang med sit andet ophold i UFC, efter en succesfuld karriere som kickbokser i den store organisation, Glory.

35-årige Jacoby lagde flot ud i sin tilbagevenden og vandt seks af sine første syv og en kæmpede til en enkelt uafgjort mod Ion Cutelaba. Senest har det ikke været en dans på roser for Jacoby, der har tabt to i træk.

Med en så stærk base i kickboksning, er det ikke overraskende at Jacoby foretrækker at kæmpe stående, hvor han kan udnytte sin gode striking.

På den anden side af buret kommer Kennedy “The African Savage” Nzechukwu (12-3, 6-3 i UFC) til at stå. Og han ser ud til virkelig at have fundet sig til rette i UFCs light heavyweight division.

Den store kæmper med de nigerianske rødder kommer ind til dette opgør med tre sejre i streg i rygsækken. Og det har været tre knusende sejre, hvor to er kommet via submission og et enkelt via knockout.

Med et stærkt team, Fortis MMA, i ryggen, har den 31-årige light heavyweight udviklet sig til at være en reel trussel mod de fleste i vægtklassen. Han kan både kæmpe stående, men har også et ganske godt arsenal af submissions.

Vi går med den yngre og formstærke Nzechukwu!

Kennedy Nzechukwu på KO, TKO, submission eller DQ til odds 2.60 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
Diego Lopes var ved at overraske featherweight divisionen, da han var tæt på at submitte den ubesejrede top 10-kæmper, Movsar Evloev, i sin debut ved UFC 288 – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Gavin Tucker vs. Diego Lopes

Det her featherweight-opgør er utrolig interessant – en af kæmperne var tæt på at ryste MMA-verdenen i sin UFC-debut.

Fans har ikke set Canadas Gavin “Guv’nor” Tucker (13-2, 4-2 i UFC) i aktion i mere end to år. Den stærke grappler blev i starten af 2021 knockoutet af Dan Ige på kun 22 sekunder, og siden har 37-årige Tucker måtte trække sig fra to planlagte opgør mod Pat Sabatini.

Inden nederlaget til Ige havde Tucker vundet tre kampe i streg, hvoraf to af dem kom via submission. Den seneste sejr var en enstemmig sejr over Billy Quarantillo.

Tucker har en grappling-tung stil, hvor en nedtagningsforsøg og nedtagninger står øverst på listen. Det kan dog blive rigtig farligt mod weekendens modstander.

Brasilianske Diego Lopes (21-6, 0-1 i UFC) tog i maj måned en kamp i UFC på omkring en uges varsel, da ubesejrede Movsar Evloev pludselig stod uden en modstander.

28-årige Lopes tog opgaven i stiv arm, og på trods af at størstedelen af kampen blev fuldstændig kontolleret af hans russiske modstander, så fangede Lopes ham i en kneebar i slutningen af tredje og sidste omgang.

Der blevet hevet og flået i Evloevs ben, og knæet blevet i den grad strukket og bukket i unaturlige positioner, men russeren nægtede at tappe og holdt runden ud.

Denne kamp ender på gulvet, og når den gør, så skal man holde tungen lige i munden – ellers ryger man i saksen.

Diego Lopes på KO, TKO, submission eller DQ til odds 2.30 hos bet365*

Fysikken har fået et markant anderledes look efter Tanner Boser er droppet ned fra den tunge heavyweight divisionen til light heavyweight – Foto: IMAGO / Matt Davies

Tanner Boser vs. Aleksa Camur

Vi hopper et par vægtklasser op, til vores næste opgør, hvor vi er i light heavyweight divisionen.

Den store canadier, Tanner “The Bulldozer” Boser (20-10-1, 4-5 i UFC) lagde ud som lyn og torden, som heavyweight, hvor han vandt sine to første kampe og så fremragende ud samtidig.

Derefter havde 32-årige Boser svært ved at finde melodien, og han tabte tre ud af sine fire sidste kampe som heavyweight. I hans seneste optræden havde han taget skridtet en vægtklasse ned, til light heavyweight, hvor han heller ikke fandt succes og blev knockoutet i første omgang, af Ion Cutelaba.

Tanner Boser er hurtig på fødderne, hurtige hænder og god boksning. Han har også respektabel knockout-power i handskerne. Den defensive brydning og hans striking output kan dog til tider være lidt tvivlsom.

De hurtige hænder for han brug for i dette opgør, når han står overfor amerikanske Aleksa Camur (6-2, 1-2 i UFC). Den 27-årige light heavyweight fandt vej til UFC via Contender Series, hvor han leverede et spektakulært flyvende knæ knockout.

Det har dog efterfølgende ikke set alt for godt ud for Camur, der har tabt to af sine tre UFC-optrædener. Og det har bestemt ikke været mod modstandere af højeste rang.

Aleksa Camur har en aggressiv stil, som modstanderne hidtil har brugt imod ham. Han har, tilsyneladende, forelsket sig i at knockoute folk og glemmer lidt at bruge alle aspekter af sporten.

Erfaringen og den større fysik taler for Tanner Boser her.

Tanner Boser sejr til odds 1.66 hos bet365*

Hvis man er tilhænger af god striking, så er Ignacio Bahamondes en mulig favorit – Foto: IMAGO / Alejandro Salazar

Ignacio Bahamondes vs. Ľudovít Klein

Vi bliver forkælede med et fedt stilistisk matchup i lightweight divisionen, til at sparke hovedkortet i gang.

Og netop spark er et af Ignacio “La Jaula” Bahamondes (14-4, 3-1 i UFC) stærkeste våben. Den lange chilener havde en svær debut, mod endnu en stærk kickbokser i John Makdessi, der snød 25-årige Bahamondes for en sejr i hans første optræden.

Siden har Bahamondes set stærk ud, med tre sejre af tre mulige. Han har både vist sin exceptionelle striking, men også at han kan være en submission-trussel.

Med hurtige og præcise spark forsøger Bahamondes at holde kampen stående og for enden af hans lange rækkevidde, hvorfra han kan demontere sine modstandere.

I denne omgang bliver modstanderniveauet hævet signifikant fra de forrige kampe. For Ludovit “Mr. Highlight” Klein (19-4-1, 3-2-1 i UFC) er uden tvivl en farlig herre, der besidder nogle af de samme våben som Bahamondes.

Den 28-årige slovak havde også en svær start på sit UFC-run med to nederlag i sine tre første kampe. Efterfølgende har Klein været i god form med to sejre og senest en uafgjort mod engelske Jai Herbert.

Klein har ganske udemærket boksning. Han har et farligt venstre high kick, som som regel bliver sendt afsted med relativ høj frekvens. Slovakken er heller ikke bleg for at tage kampen til gulvet og holde topkontrol.

Bahamondes har en forsvarende rate mod takedowns på 92% og kan han vedligeholde det gode forsvar, så piller han Klein fra hinanden stående.

Ignacio Bahamondes på point til odds 2.45 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC?

UFC Nashville starter lørdag d.5 august kl.00.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar