18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 299: O’Malley vs. Vera 2

Av, for et UFC 299-kort! Årets hidtil mest tætpakkede event er, endelig, over os. Spændingen er enorm, med både bantamweight-titelkamp og fede matchups drysset ud over en aften med smuk ødelæggelse på tapetet.

IMAGO / USA TODAY Network

Sean O’Malley (C) vs. Marlon Vera #5

Aftenens main event står i bantamweight-divisionen, hvor en længe ventet rematch denne gang har meget mere på spil end første gang de mødtes. Nu er Sean O’Malley champ, og han vil have hævn over den eneste kæmper, der har formået at besejre ham.

Superstjernen “Suga” Sean O’Malley (17-1, 9-1 i UFC) har været en utrolig populær herre i organisationen, siden han sikrede sig en kontrakt i første sæson af Contender Series. Han har nærmest været poster-boy for det format lige siden.

29-årige O’Malley er en gudsbenået striker. Han har eminent fodarbejde, timing og hurtighed. Ligeså kan den tynde amerikaner også forsvare nedtagninger og har et storslået arsenal af spark.

Suga nappede titlen fra Aljamain Sterling, da han knockoutede den tidligere bantamweight-champ i anden omgang af deres titelopgør.

O’Malleys stærkeste våben er, uden tvivl, hans striking. Hurtigheden og timingen er nærmest usammenlignelig. Han overloader modstanderens hjerne med små bevægelser og røgslør, inden han som oftest slår et perfekt kontraslag, specielt på den åbne side af modstanderen. Det vil sige, den side hvor modstanderen har sit ben forrest.

Marlon “Chito” Vera (23-8-1, 15-7 i UFC) er dog stadig den eneste mand til at besejre Sean O’Malley. Da de to mødtes, for fire år siden, ramte Vera med et spark på benet, der lukkede fuldstændig ned for en nerve og gjorde at O’Malleys ben stoppede med at fungere.

Derfra var der ikke langt til sejren for Vera, der hurtigt hoppede på en liggende Suga og hamrede albuer afsted, indtil kamplederen stoppede festen.

Vera har i mellemtiden udviklet sig ekstremt meget. Specielt hans fodarbejde og bevægelse i buret er forbedret. Der er en klar plan bag hans pres nu, og det har pyntet. Flotte sejre over verdensklasse kæmpere som Dominick Cruz og Pedro Munhoz er er godt bevis på det.

31-årige Chito er ekstremt holdbar og er endnu ikke blevet afsluttet i sin UFC-karriere. Han kan nogle gange hæmme sig selv lidt, ved at starte langsomt i de tidlige omgange. Denne gang har han dog lovet, at han går fremad og er kommet for at tage hovedet af O’Malley.

Det er både spændende og tæt, men jeg ser O’Malleys hurtighed, præcision og ubesværerede skifte af fodstilling som et overlegent våben.

Sean O’Malley på KO/TKO/DQ til odds 3.50 hos bet365*

Sean O’Malley

Pros

 • Ekstraordinær striker
 • Stærk i begge fodstillinger
 • Hurtig og præcis
 • Super til at slå kontra

Cons

 • Må ikke stirre sig blind på at få hævn
 • Kun andet main event

Marlon Vera

Pros

 • Benhård
 • Gode spark
 • Power i både spark og slag
 • Har slået O’Malley før
 • Fremragende cardio

Cons

 • Starter ofte langsomt
 • Langsommere end O’Malley

Sean O’Malley UFC-statistikker

 • SLpM: 7.25
 • Str. Acc.: 61%
 • SApM: 3.51
 • Str. Def: 61%
 • TD Avg.: 0.43
 • TD Acc.: 42%
 • TD Def.: 62%
 • Sub. Avg.: 0.4

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Marlon Vera UFC-statistikker

 • SLpM: 4.37
 • Str. Acc.: 50%
 • SApM: 5.13
 • Str. Def: 51%
 • TD Avg.: 0.58
 • TD Acc.: 39%
 • TD Def.: 70%
 • Sub. Avg.: 0.9
IMAGO / USA TODAY Network

Dustin Poirier #3 vs. Benoit Saint-Denis #12

Denne kamp er, med længder, den jeg ser mest frem til på dette fantastiske kort.

Den tidligere interim lightweight-titelholder, Dustin “The Diamond” Poirier (29-8, 21-7 i UFC), er en vaskeægte legende. Både i lightweight-divisionen, men også i MMA i helhed. Den 35-årige amerikaner er blandt den gængse seer nok mest kendt for at have haft en underholdende trilogi med Conor McGregor.

Poirier er en af de mest polerede boksere i UFC, og har vist det et utal af gange. Blandet andet i opgørene mod McGregor. Han kæmper som southpaw, som betyder at han kæmper med sin højre fod forrest. Herfra kan han virkelig grave tæerne i kanvassen, når han svinger sine hårde og præcise slag.

Han ender dog nogle gange i mindre ønskværdige fod-positioner, efter han har sendt sine angreb afsted. Der er en lille tendens til at ende med at stå meget “firkantet”, som betyder at hans fødder er på samme linje og dermed er hans defensive bevægelser hæmmede.

Franske Benoit “God Of War” Saint-Denis (13-1, 5-1 i UFC) kæmper også i southpaw-fodstillingen og får derfor sværere ved at implementere et af hans bedste våben, hans venstre spark. Indtil videre har 28-årige Saint-Denis kun kæmpet mod konkurrenter, der kæmper i ortodoks fodstilling.

Her har han kunne brage sit venstre spark afsted til både kroppen og hovedet, uden at skulle tænke for meget over det. Nu ser hans mål pludselig spejlvendt ud, og det kan blive en udfordring.

Den tidligere franske special forces-soldat har dog også et ubarmhjertigt grappling-game, som vi før har set være Dustin Poiriers kryptonit. Saint-Denis kommer ind til dette opgør med en sejrstime på fem, med ligeså mange afslutninger.

Naturligvis er Poirier også et sortbælte i jiu-jitsu, men ikke alle sortbælter er skabt ens. Dette er fem omgange, og jeg har svært ved at se tempoet droppe. Her ser jeg den yngre og ekstremt sultne kæmper have en lille fordel.

Benoit Saint-Denis på submission eller point til odds 2.00 hos bet365*

IMAGO / PanoramiC

Kevin Holland #13 vs. Michael Page

To vaskeægte showmen fyrer op for hvad der, med stor sandsynlighed, kunne løbe med “Fight Of The Night”-æren.

Hvis man har fulgt med i UFC den seneste håndfuld år, så er man udmærket klar over hvem den stormundede Kevin “Trailblazer” Holland (25-10, 12-7 i UFC) er. Den 31-årige Texas-baserede kæmper har “kun” været en del af UFC siden 2019, men har allerede formået at kæmpe 20(!) gange i det ottekantede bur.

Holland satte i 2020 en rekord, for at kæmpe OG vinde fem opgør på ét kalenderår. Han har gjort en karriere ud af altid at være klar på kort varsel. Flere gange har Holland reddet et UFC-event grundet sin villighed til at træde til og kæmpe mod hvem som helst.

Amerikaneren er lang, en smule uortodoks og har et stærkt arsenal af submissions. Med et sortbælte i brasiliansk jiu-jitsu, er den langlemmede Holland altid en trussel på gulvet, men formår sjældent selv at få kampen derned. Hans nedtagningsforsvar er ikke det bedste, men jeg tvivler på, at han får brug for det i dette opgør.

Modstanderen er nemlig en af de mest spændende og kreative kickboksere i MMA, Michael “Venom” Page (21-2, 0-0 i UFC), som gør sin længe ventede UFC-debut. Den 36-årige englænder har igennem sin karriere leveret det ene virale knockout efter det andet.

En lang karriere i Bellator, hvor kun Douglas Lima og Logan Storley formåede at slå ham, har nu ført den formidable kickbokser til verdens største MMA-organisation.

Page har en meget uortodoks og anderledes stil. Hænderne langs siden, fremragende fodarbejde og sniper-agtig præcision. Det ligner til tider nærmest en indøvet dans, når Page virkelig rammer sin flow-state.

Som skrevet øverst, er begge showmen af guds nåde. Holland vil helt sikkert have en fordel, hvis han kan får gang i grapplingen, men han tager ofte nogle tvivlsomme bestlutninger.

Michael Page sejr til odds 2.10 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Gilbert Burns #7 vs. Jack Della Maddalena #10

Hold nu op, vi bliver forkælede denne lørdag, og dette lækre matchup er med til at sætte standarden!

Det er meget få kæmpere i MMA, der er bedre jiu-jitsu udøvere den brasilianske badass Gilbert “Durinho” Burns (22-6, 15-6 i UFC). 37-årige Burns siger ALDRIG nej til en udfordring, hvilket hans kampe mod Khamzat Chimaev, Belal Muhammad eller titelkampen mod træningskammeraten, Kamaru Usman, i den grad beviser.

Udover at være en enestående grappler, så har Burns den berømte “dog” indeni. Han giver sig ikke, han giver aldrig op og han bliver ved med at kæmpe. Får Durinho modstanderne til måtten, er det lidt som at ende i kviksand.

Ender man dernede skal man forsvare sig imod fortræffelig positionel forståelse og dødsensfarlige submissions. Burns’ brydning har også udviklet sig for det bedre, efter mange års hård træning hos Kill Cliff FC, et af de bedste “super-gyms” i sporten.

Hans modstander i denne omgang, Jack Della Maddalena (16-2, 6-0 i UFC), er også en mega underholdende kæmper at se i aktion, men han skinner klarest, når han bokser sine modstandere op. Han har nogle af de mest modbydelige og præcise body shots i sporten, der flere gange har sat en stopper for konkurrenterne.

Australieren tog, sidst han var i buret, sin største sejr i karrieren hidtil, da han slog Kevin Holland via split decision. Et hårdt og tætkæmpet opgør, hvor den rigtige vinder blev fundet.

Før det havde 27-årige Della Maddalena en svær kamp, mod en debutant, hvor flere mente at han tabte. JDM løb dog med dommernes stemmer i en split decision. Han blev udstillet en lille smule i dette opgør, da modstanderen, Bassil Hafez, tre gange tog Della Maddalena ned og skabte store problemer for ham.

Der er, uden tvivl, masser af potentiale og fremtid i JDM, men får Burns ham ned, kan det blive en ubehagelig oplevelse.

Gilbert Burns sejr til odds 2.30 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Petr Yan #4 vs. Song Yadong #7

Hovedkortet åbnes af to verdensklasse bantamweights, der begge har chancen for at komme et skridt tættere på at udfordre den siddende champ, Sean O’Malley.

Den tidligere bantamweight-champ, Petr “No Mercy” Yan (16-5, 8-4 i UFC), har været på lidt af en deroute, efter han tabte bæltet, til Aljamain Sterling, tilbage i 2021. Den lille, 31-årige russer har på en eller anden forunderlig måde tabt fire af sine seneste fem kampe.

Yan har ekstraordinær boksning. Det er alle klar over efterhånden. Det har måske også været faldgruben for ham. Modstanderne har vidst at brydning og at komme tæt på russeren, har været nøglen til succes.

På den anden side har vi Song “Kung Fu Kid” Yadong (21-7-1, 10-2-1 i UFC), som er inde i en markant bedre stime end sin modstander. 26-årige Yadong kommer fra to flotte sejre, over dygtige modstandere. Senest blev Chris Gutierrez slået efter fem omgange og før det blev Ricky Simon knockoutet i femte omgang af deres main event-opgør.

Kinesiske Yadong er en forrygende kæmper. Han er hurtig, kraftfuld og taktisk klog. På trods af sine kun 26 år, har han allerede været en del af UFC i syv år, og er virkelig vokset med opgaven de senere år.

Et tæt opgør imellem to forholdsvis ens kæmpere. Jeg tror, at både alderen og formen kommer Yadong til gode.

Song Yadong sejr til odds 2.00 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC 299?

UFC 299 starter lørdag d.9 marts kl.00.00. (Natten til søndag)

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Skriv første kommentar

Skriv et svar