18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 297: Strickland vs. Du Plessis

Så bliver 2024 virkelig sparket i gang! UFC 297 i Toronto byder på titelkampe i både middleweight og kvindernes bantamweight-division. Glæd dig til et kort fyldt med fede matchups.

IMAGO / USA Today Network
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Sean Strickland (C) vs. Dricus Du Plessis #2

Aftenens main event byder på et ophedet opgør imellem to af de bedste middleweights i verden. Et matchup, der bygger på fornærmelser og et usanktioneret slagsmål i blandt publikum ved UFC 296.

Sean “Tarzan” Strickland (28-5, 15-5 i UFC) tog fusen på stort set alle, da han i september fravristede Israel Adesanya titlen, efter at have domineret den tidligere champ i alle fem omgange.

Dengang trådte Strickland til i stedet for en skadet Dricus Du Plessis, der ellers var skemalagt til at kæmpe mod Adesanya. Nu ser middleweight-landskabet helt anderledes ud, men det gør det nødvendigvis ikke mindre spændende.

32-årige Strickland har i mange år været en perifær udfordrer i middleweight-divisionen, men hans karriere tog for alvor fart omkring 2020, hvor han strikkede en flot stime af sejre sammen og siden har det, tilsyneladende, kørt på skinner for den skøre amerikaner.

Med en ekstrem boksning-tung tilgang til MMA, har Sean Strickland alligevel formået at slå den ene verdensklasse kæmper efter den anden. På trods af at have et fremragende grappling-game, nægter Strickland at tage sin modstander ned, da han ikke mener det er mandligt.

Læs også: Mads Burnell om UFC 297-titelkamp: Et godt matchup for Strickland

Den absurd stærke sydafrikaner, Dricus “Stillknocks” Du Plessis (20-2, 6-0 i UFC), har taget UFC med storm. Han gjorde sin debut på kort varsel tilbage i 2020, hvor han knockoutede Markus Perez i første omgang. Siden har 30-årige Du Plessis vundet fem yderligere i træk, med fire afslutninger.

Du Plessis er, udover at have en ekstrem fysik, super uortodoks. Hans angreb kommer fra mærkelige vinkler og kan se tvivlsomt ud, men det er effektivt som bare pokker. Det fik vi i den grad at se, da han juli måned knockoutede den tidligere middleweight champ, Robert Whittaker.

Sydafrikaneren vil uden tvivl forsøge at tage kampen til gulvet på et tidspunkt. Han kan heller ikke tillade Strickland at blive alt for komfortabel i det stående aspekt, for så kan det hurtigt stikke af.

Dricus Du Plessis sejr til odds 1.90 hos bet365*

Sean Strickland

Pros

 • Super boksning
 • Villig til at dø i buret
 • God takedown defense
 • God grappling

Cons

 • Nægter at grapple
 • Umiddelbart ingen plan B
 • Kan være en smule emotionelt involveret i kampen

Dricus Du Plessis

Pros

 • Stærk og atletisk
 • Knockout-power
 • Villig til at dø i buret
 • Stor selvtillid

Cons

 • Har ikke den bedste brydning
 • Kan få problemer, hvis han ikke kan få nedtagninger

Sean Strickland UFC-statistikker

 • SLpM: 5.82
 • Str. Acc.: 41%
 • SApM: 4.24
 • Str. Def: 63%
 • TD Avg.: 0.92
 • TD Acc.: 64%
 • TD Def.: 84%
 • Sub. Avg.: 0.2

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Dricus Du Plessis UFC-statistikker

 • SLpM: 6.95
 • Str. Acc.: 55%
 • SApM: 3.79
 • Str. Def: 53%
 • TD Avg.: 2.72
 • TD Acc.: 50%
 • TD Def.: 40%
 • Sub. Avg.: 1.1
IMAGO / ZUMA Wire

Raquel Pennington #2 vs. Mayra Bueno Silva #3

Dronningen af MMA, Amanda Nunes, abdicerede sidste år, efter at have forsvaret sin bantamweight-titel mod Irene Aldana. Derfor er tronen nu ledig og disse to kvinder kæmper om at overtage den.

Raquel “Rocky” Pennington (15-8, 12-5 i UFC) har været en del af UFC i hvad der føles som en evighed. Hun gjorde sin UFC-debut i 2013 og har lige siden været aktuel i toppen af divisionen.

Som kaldenavnet indikerer, har 35-årige Pennington sine forcer stående. Med god boksning og et stærkt clinch-game op ad buret, har amerikaneren en tendens til at vinde sine kampe ved at mose sine modstandere op ad hegnet og styre hvor kampen finder sted.

Den bundrutinerede veteran fik i 2018 chancen for at kæmpe om titlen, mod Amanda Nunes. Her fik Pennington ikke et ben til jorden og efter fem omganges decideret afstraffelse, blev hun afsluttet.

Det brasilianske powerhouse, Mayra “Sheetara” Bueno Silva (10-2-1, 5-2-1-1 i UFC), fik sig lidt af et chok, da hun efter sin flotte submission-sejr over Holly Holm sidste år fik nyheden om, at hun havde testet positiv i en efterfølgende doping-test. Eftersigende var det Silvas ADHD-medicin, der var skurken her, og hun blev hurtigt clearet igen.

Nu er den 32-årige brasilianer så klar til hendes første titelskud. Hun er en god striker og har et arsenal af farlige submissions. Silva er derudover også uden tvivl en af de mere kraftfulde kvindelige bantamweights i UFC lige nu.

Inden sejren over Holly Holm, som blev ændret til en ‘no contest’ havde Bueno Silva vundet fire kampe i træk. Alle mod klart ringere modstandere end den tidligere bantanweight champ, Holm. Så det var en stor og vigtig sejr for Silva, der fik vist at hun også kan mod toppen af divisionen.

Jeg ser endnu en brasilianer siddende på tronen efter dette opgør.

Mayra Bueno Silva på submission eller point til odds 1.76 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Neil Magny #13 vs. Mike Malott

Endnu en gang må den mest vindende welterweight, Neil Magny, tage imod en brandvarm og ubesejret (i UFC) opkommer.

Det er efterhånden en smule respektløst af UFC, at de altid fodrer Neil “The Haitian Sensation” Magny (28-11, 21-11 i UFC) alle de unge løver. Han er efterhånden en form for gatekeeper til toppen af welterweight-divisionen – og ikke en specielt god én af slagsen.

36-årige Magny er en super lang welterweight, der har god grappling og en endnu bedre cardio, som han formår at bruge som et våben. Knockout-power er dog ikke noget, som amerikaneren nødvendigvis besidder.

Senest var The Haitian Sensation i buret med Ian Machado Garry, og det var udelukkende på grund af Garry legede med sin føde, at den kamp ikke blev afsluttet. Magny spiste utallige spark til benene, der til sidste gjorde ham fuldstændig immobil.

Canadas egen “Proper” Mike Malott (10-1-1, 3-0 i UFC) har ikke været en del af UFC særligt længe, men han har allerede opbygget sig en kæmpe fanskare af ellevilde canadiske fans, der er håbefulde den 32-årige welterweight kan blive deres næste store helt.

Malott har brugt en årrække som striking coach i Team Alpha Male, inden han endelig fik sin chance i Dana White’s Contender Series, men han er mere end bare en god striker. Seks af hans ti sejre er kommet via submission, mens de resterende fire er kommet via knockout. Dermed er han indehaver af en 100% finish rate.

Jeg tror, at den fortsætter!

Mike Malott KO/TKO/DQ til odds 4.33 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
IMAGO / Zuma Press

Chris Curtis #13 vs. Marc-André Barriault

Det her kunne godt gå hen og blive rigtigt underholdende.

“The Action Man” Chris Curtis (30-10, 4-2-1 i UFC) havde et rigtig skidt 2023 med nederlag og et kedeligt ‘no contest’-resultat sidst han var i buret. Hans seneste fire kampe er kun mundet ud i en enkelt sejr, hvilket er en stærk kontrast til den otte-kamps-sejrsstime han var på før det.

36-årige Curtis er ellers en underholdende kæmper, der altid går fremad og svinger læder med fuld appel. Man er i hvert fald ikke i tvivl om, at han er Sean Stricklands gode ven og sparringspartner, da deres stil er forholdvis ens. Curtis er dog markant mindre og kortere end middleweight champen.

The Action Man har super boksning og et nedtagningsforsvar, der er vandtæt nok til at holde de fleste kampe stående. Også i dette tilfælde.

Hjemmebanefavoritten, Marc-André “Powerbar” Barriault (16-6, 5-5 i UFC), er i god form. Den canadiske middleweight kommer ind til dette opgør med to gode sejre i bagagen. Her er Julian Marquez og Eryk Anders blevet besejret.

Den 33-årige canadier har et game, der oprindeligt byggede meget på at få nedtagninger og have topkontrol. Det er han lidt gået væk fra på det seneste. Her har han været mere villig til at engagere sig i en stående kamp, hvor han har haft blandet succes.

Måske ikke den bedste plan mod en bokser, med knockout-power i hænderne, som Chris Curtis.

Chris Curtis på KO/TKO/DQ til odds 3.50 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Arnold Allen #4 vs. Movsar Evloev #9

Rigtig interessant featherweight-åbningskamp på UFC 297-hovedkortet!

Fjerderangerede Arnold “Almighty” Allen (19-2, 10-1 i UFC) fik i seneste optræden knækket sin ubesejrede stime. En stime, der varede i hele ni år! Der er dog ikke meget at sige til det, når modstanderen var den tidligere champ, Max Holloway.

Den stærke englænder havde bygget sin sejrsstime op omkring et velafrundet game. God striking, brugbar brydning og nogle ekstremt farlige og stramme submissions, hvilket har gjort ham til en svær kæmper at overkomme.

29-årige Allen kæmper, som regel, meget modent og tålmodigt. Han holder helst kampen stående, hvor han er mest succesfuld.

Russiske Movsar Evloev (17-0, 7-0 i UFC) er, i modstætning til Arnold Allen, stadig ubesejret både i UFC og i sin profesionelle karriere. På trods af sin perfekte rekord, er han ikke et af de mest kendte navne.

Og det er lidt en skam, da han er en ekstremt talentfuld featherweight. Han kæmper dog en smule “kedeligt” i den gængse MMA-fans øjne. Alle hans syv kampe i organisationen er gået tiden ud, hvilket sjældent er en god ting for en kæmpers popularitet både hos tilskuerne, men også hos UFC-ledelsen.

29-årige Evloev havde, uden tvivl, sin hårdeste kamp i UFC senest han var i aktion. Her mødte han den brasilianske debutant, Diego Lopes, der ikke kom for at lægge sig fladt ned. I sidste omgang havde Lopes fanget Evloev i en kneebar, der bukkede hans knæ den forkerte vej, men den benhårde russer nægtede at give op og holdt ud til klokken ringede for sidste gang.

Evloev har god striking, men endnu bedre grappling og en cardio, der tilsyneladende holder kampene ud. Denne kamp kan gå begge veje, men det er svært at gå imod den ubesejrede kæmper i dette scenarie.

Movsar Evloev på point til odds 1.80 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC 297?

UFC 297 starter lørdag d.20 januar kl.00.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar