18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 296: Edwards vs. Covington

2023 afsluttes med et sandt brag, når T-Mobile Arena huser UFC 296, med et kort sprængfyldt af talenter, verdensstjerner og hele to titelkampe!

IMAGO / ZUMA Wire
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Leon Edwards (C) vs. Colby Covington #3

Årets sidste main event har masser af drama, had og underholdning over sig. Colby Covingtons opførsel på torsdagens pressekonference har helt sikkert kastet mere brænde på et allerede rødglødende bål.

Leon “Rocky” Edwards (21-3, 13-2 i UFC) levede i sandhed op til sit kaldenavn, da han i sidste minut af femte omgang i en kamp, hvor han var blevet komplet domineret, ramte dét head kick, der slukkede for lyset hos den daværende champ, Kamaru Usman.

Den 32-årige Birmingham-kæmper satte sig dermed på welterweight-tronen og har siden slået Kamaru Usman igen. Denne gang på point. Dette opgør vil være Edwards andet titleforsvar.

Leon Edwards er en fænomenal kæmper. Både hans spark og slag er skarpe og super tekniske. Derudover har han en forrygende fight IQ og udstråler en vis rolighed i buret. Det er meget sjældent, at Edwards laver fejl eller sætter sig selv i dårlige positioner.

På den anden side af oktagonen kommer en af de mest kontroversielle kæmpere i organisationen, Colby “Chaos” Covington (17-3, 12-3 i UFC), til at stå. 35-årige Covington er kendt for, udover at sige absurde ting, at have en usammenlignelig cardio.

Covington kommer fra en baggrund i brydning, hvor han både var All American og NCAA-mester. Han sikrede sig også UFC’s interim-titel i 2018, hvor han slog Rafael dos Anjos.

Han er også den kæmper, der får et titelskud, ovenpå den længste pause i firmaets historie. Det er 21 måneder siden, at Covington sidst var i buret. Her slog han sin tidligere bedste ven, nu dødsrival, Jorge Masvidal. Det er ikke første gang, at Colby skal kæmpe om UFCs welterweight-titel. Han har allerede tabt to gange til den tidligere champ, Kamaru Usman.

Det hele har fået et ekstra lag, efter en vanvittig pressekonference, hvor Colby Covington valgte at nævne Leon Edwards far, der blev myrdet tilbage i starten af 00’erne.

Colby Covington sejr til odds 2.30 hos bet365*

Leon Edwards

Pros

 • Teknisk fremragende
 • God striking
 • Godt takedown-forsvar
 • Knockout-power

Cons

 • Kan have svært ved at finde ind i opgøret, hvis det ikke går som han ønsker
 • Holder cardioen til Colbys super høje tempo?
 • Må ikke være i sine følelsers vold, efter pressekonferencen

Colby Covington

Pros

 • Stærk brydning
 • Høj striking-volume
 • Ubarmhjertig i sin tilgang
 • Er måske kommet ind under huden på Edwards

Cons

 • Sætter et kæmpe pres på sig selv ved at lege skurk
 • Ingen plan B, hvis brydningen ikke virker

Leon Edwards UFC-statistikker

 • SLpM: 2.80
 • Str. Acc.: 53%
 • SApM: 2.40
 • Str. Def: 53%
 • TD Avg.: 1.26
 • TD Acc.: 33%
 • TD Def.: 69%
 • Sub. Avg.: 0.3

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Colby Covington UFC-statistikker

 • SLpM: 4.10
 • Str. Acc.: 39%
 • SApM: 3.05
 • Str. Def: 55%
 • TD Avg.: 4.05
 • TD Acc.: 45%
 • TD Def.: 72%
 • Sub. Avg.: 0.2
IMAGO / USA Today Network

Alexandre Pantoja (C) vs. Brandon Royval #2

Den første af to titelkampe finder sted i flyweight-divisionen, hvor to af de farligste gutter i flyweight mødes i en rematch, hvor konsekvenserne, denne gang, er endnu større.

Brasilianske Alexandre “The Cannibal” Pantoja (26-5, 10-3 i UFC) satte sig på flyweight-tronen i sommers, da han efter fem hæsblæsende omgange slog Brandon Moreno. Det var faktisk tredje gang i karrieren, at Pantoja slog den stærke mexicaner.

Udover at have et sortbælte i jiu-jitsu i baglommen, så kører 33-årige Pantoja altid lige på og hårdt. Han har en fremadmarcherende stil, som han aldrig går på kompromis med. Han er i modstanderens ansigt fra start til slut, og tvinger stort set altid sin konkurrent til at kæmpe baglæns, hvilket er ekstremt udmattende.

Heldigvis for Brandon “Raw Dawg” Royval (15-6, 5-2 i UFC) er han altid i fremragende fysisk form og træner i højde i Colorado. Den 31-årige amerikaner har gjort det formidabelt, efter at have skrevet kontrakt med UFC i 2019. De eneste to nederlag i Royvals UFC-karriere, har været til den tidligere og den nuværende champ.

Brandon Royval har en fed kampstil. Han har nogle brutale spark til benene, god grappling og ekstremt farlige submissions. Ni af hans femten professionelle sejre er kommet via submission, men hans striking er bestemt ved at være på samme, farlige niveau, som grapplingen.

Pantoja har dog vist, at når han slår én den første gang, så er han også i stand til at gøre det to gange… eller tre gange…

Alexandre Pantoja på submission eller point til odds 1.90 hos bet365*

IMAGO / ZUMA Wire

Shavkat Rakhmonov #5 vs. Stephen Thompson #6

Dette opgør er min personlige favorit, når det går løs lørdag nat. To af de bedste welterweights skal op mod hinanden.

Den første kasakh til nogensinde at skrive kontrakt med UFC, Shavkat “Nomad” Rakhmonov (17-0, 5-0 i UFC), er uden tvivl også et af de mest spændende talenter verdens største MMA-organisation længe har set.

29-årige Rakhmonov har en urimelig god rekordliste, med sytten sejre og en afslutningsrate på svimlende 100%. Ikke én af de modstandere, som kasakhen har stået overfor, har overlevet til kampens ende.

Med en baggrund i sambo, har Rakhmonov stærk brydning og farlige submissions, men også et skarpt sæt af kickboksing-skills, som han gerne bruger til at sætte brydningen og submissions op med.

Det kan dog godt være, at Shavkat skal gå til brydningen lidt tidligere end normalt, når han kommer til at stå overfor Stephen “Wonderboy” Thompson (17-5-1, 12-6-1 i UFC). Thompson er en af de absolut bedste kickboksere i UFC og MMA, for den sags skyld. Jeg har nævnt det før, men en ubesejret kickboksning rekord på 59-0 taler sit eget, tydlige sprog.

40-årige Thompson har i årevis gjort sig i toppen af welterweight-divisionen, hvor han to gange har udfordret for titlen. Begge gange imod forhenværende champ, Tyron Woodley. Et uafgjort resultat og et nederlag, i rematchen, var resultatet.

Wonderboy er 3-2 i sine sidste fem opgør, senest med en flot og underholdende sejr over Kevin Holland. Her fik den aldrende titelaspirant, at han uden tvivl stadig har hvad der skal til, for at være konkurrencedygtig i welterweight-divisionen.

Thompson er ekstremt svær at afslutte, og jeg har svært ved at se Rakhmonov vinde, hvis ikke han udnytter sin brydning.

Shavkat Rakhmonov på point til odds 4.00 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
IMAGO / USA Today Network

Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett

Det er svært, at finde ord, der beskriver Tony Fergusons forfald. Fra tolv sejre i streg, til seks nederlag i streg.

Den tidligere interim champ, Tony “El Cucuy” Ferugson (25-9, 15-7 i UFC), var nemlig indehaver af en af de bedste sejrstimer i UFCs historie, men er nu fanget i en katastrofal nedtur. 39-årige Ferguson har længe lignet en kæmper, der var i gamet af de forkerte årsager, men nu er der måske håb for en af de mere polariserende karakterer i MMA.

El Cucuy har netop gennemgået en “Hell Week” hos den tidligere militærmand og ultramarathon-løber, David Goggins. En uge med ubarmhjertig træning, der stort set står på 24 timer i døgnet. Ikke mange har klaret træningen med Goggins, men Ferguson kæmpede sig igennem, hvilket i mine øjne er et tegn på, at der stadig er noget kamp i den gamle kriger.

Tony har tidligere mestret en forholdsvis uortodoks stil, med masser af bevægelse, tunge hænder og en utrættelig cardio. Er han tilbage på sporet med bare lidt af det mindset og tro på sig selv, så kan hans modstander godt komme i problemer.

For Paddy “The Baddy” Pimblett (20-3, 4-0 i UFC) er, hvis du spørger mig, en af de mest overvurderede og overhypede kæmpere i UFC længe. Liverpool-knægten vender tilbage til UFCs oktagon efter et års pause, ovenpå en ankelskade, som han pådrog sig i sin sidste kamp mod Jared Gordon.

En kamp, hvor Pimblett blev givet sejren af dommerne. Et vaskeægte røveri ved højlys dag, som alle i MMA-miljøet, undtagen Paddy, kunne se.

Jeg er sådan set tilhænger af Paddy som menneske, men som kæmper er han bestemt ikke hvad UFC prøver at hype ham op til at være. Han har ganske fornuftig jiu-jitsu, hvor han for nyligt opnåede anden rang som sortbælte, men derudover er hans game gennemsnitligt.

28-årige Pimblett er ikke nogen specielt god striker, hans brydning holder heller ikke vand mod toppen af divisionen og så er hans cardio tvivlsom.

UFC har umiddelbart sat Paddy op til succes og Tony til endnu en fiasko, men jeg tror ikke, at Ferguson bukker under her.

Tony Ferguson sejr til odds 3.40 hos bet365*

IMAGO / USA Today Network

Josh Emmett #6 vs. Bryce Mitchell #10

Denne prelim-kamp sneg sig op på hovedkortet natten til fredag, efter at Ian Garry måtte trække sig fra sit opgør mod Vicente Luque.

Den hårdeste hitter i featherweight-divisionen, Josh Emmett (18-4, 9-4 i UFC), har været inde i en hård periode, med to nederlag i streg. Først i interim-titelkampen mod Yair Rodriguez og derefter mod ubesejrede Ilia Topuria.

Emmett har hele sin karriere trænet hos Team Alpha Male, så brydningen er bestemt på plads, men på trods af det, bruger den 38-årige californier det sjældent til sin fordel. Selvom det klart ville give ham nogle ekstra strenge at spille på, så virker han meget tilfreds med bare at holde kampene stående.

Arkansas-vildmanden, Bryce “Thug Nasty” Mitchell (16-1, 7-1 i UFC), mistede for at år siden sin ubesejrede rekord, da han blev submittet af Ilia Topuria. Efterfølgende er han kommet tilbage i vindercirklen, med en decision-sejr over den altid svære Dan Ige.

29-årige Mitchell er en super stærk grappler, der på en eller anden måde altid formår at ende i en fordelagtig position. Han har dog taget kampen på meget kort varsel, da Emmetts oprindelige modstander, Giga Chikadze, måtte trække sig.

Emmett har derfor også haft en helt træningscamp med henblik på at kæmpe mod en verdensklasse kickbokser. Den plan må nu være ændret, og han får brug for sin brydning i denne kamp.

Josh Emmett er gammel, inde i en dårlig stime og får ny modstander en uge før han skal kæmpe. Jeg tror ikke det er en god cocktail for ham.

Bryce Mitchell på point til odds 2.15 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC 296?

UFC Austin starter lørdag d.16 december kl.01.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar