18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 293: Adesanya vs. Strickland

Gør dig klar til en eksplosiv kamp, når middleweight champ Israel Adesanya og Sean Strickland tørner sammen i et skelsættende opgør.

De nigerianske rødder er noget, som Israel Adesanya er meget stolt af – Foto: IMAGO / Louis Grasse
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Israel Adesanya (C) vs. Sean Strickland #5

UFC er tilbage i Australien, for anden gang i 2023. Denne gang er Qudos Bank Arena i Sydney vært for dette kæmpestore UFC 293-event!

Israel “The Last Stylebender” Adesanya (24-2, 13-2 i UFC), den regerende UFC-champ i middleweight divisionen, er en striking virtuos med en uovertruffen kamp-IQ.

Hans brillante kickboksning kombineret med et exceptionelt takedown-forsvar har gjort ham til en dominerende kraft i divisionen.

Senest genvandt Adesanya bæltet, da han knockoutede brasilianske Alex Pereira og fik sin endegyldige revanche.

Sean “Tarzan” Strickland (27-5, 14-5 i UFC) har måske ikke det mest prangende ry, men hans ubarmhjertige aggression, bemærkelsesværdige kondition og alsidige færdigheder har drevet ham op i vægtsklassen.

Denne kamp er et spændende sammenstød af stilarter. Adesanyas gameplan er centreret om at holde afstand, bruge præcise slag og undgå clinchen. Strickland vil derimod forsøge at lukke hullet imellem dem, kaste sig ud i et slagsmål og teste Adesanyas defensive evner.

Resultatet har stor betydning. Adesanya vil styrke sit eftermæle som den bedste middleweight nogensinde, mens Sean Strickland vil forsøge at stjæle bæltet, slynge sig til stjernestatus og ændre divisionens landskab.

Israel Adesanya på point til odds 2.40 hos bet365*

Israel Adesanya

Pros

 • En af de bedste kickboksere i verden
 • Godt fodarbejde
 • Ekstremt høj fight IQ
 • Varierer sine angreb

Cons

 • Må ikke tage for let på opgaven

Sean Strickland

Pros

 • God boksning
 • God cardio
 • Presser fremad

Cons

 • Meget ensidig i sin tilgang
 • Kan blive straffet, hvis han presser hovedløst fremad
 • Ikke god nok brydning til at tage Adesanya ned

Israel Adesanya UFC-statistikker

 • SLpM: 3.94
 • Str. Acc.: 49%
 • SApM: 2.88
 • Str. Def: 57%
 • TD Avg.: 0.06
 • TD Acc.: 14%
 • TD Def.: 77%
 • Sub. Avg.: 0.2

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Sean Strickland UFC-statistikker

 • SLpM: 5.86
 • Str. Acc.: 41%
 • SApM: 4.84
 • Str. Def: 62%
 • TD Avg.: 1.00
 • TD Acc.: 64%
 • TD Def.: 84%
 • Sub. Avg.: 0.2
Alexander Volkov UFC heavyweight
Kan den store russer ødelægge den australske fest? Foto: IMAGO / Ron Chenoy

Tai Tuivasa #6 vs. Alexander Volkov #7

Eksplosivt co-main event, der finder sted i heavyweight divisionen.

Den australske fanfavorit Tai “Bam Bam” Tuivasa (15-6, 8-5 i UFC) kæmper på hjemmebane, foran titusindevis af ellevilde tilskuere. 30-årige Tuivasa har tabt sine to seneste kampe i træk. Begge via knockout.

De to nederlag var dog imod den absolutte top af divisionen. Cyril Gane og Sergei Pavlovich. Inden det havde Bam Bam vundet fem i streg. Alle via knockout.

I denne omgang skal Tuivasa op imod den tårnhøje russiske kickbokser, Alexander “Drago” Volkov (36-10, 10-4 i UFC). Den 34-årige russiske heavyweight har en suveræn rækkevidde, som han formår at udnytte i stor stil.

Volkov kommer ind til opgøret med to sejre i rygsækken. Jairzinho Rozenstruik og Alexandr Romanov måtte begge se sig besejret af Drago i første omgang.

Tuivasa er bedst tilpas i et barslagsmål, mens Volkov er en sniper fra distancen. Jeg kan bedst lide den afmålte tilgang.

Alexander Volkov på KO/TKO eller point til odds 1.64 hos bet365*

Skulle han vinde lørdagens kamp, vil Manel Kape have et titelskud! Foto: IMAGO / Louis Grasse

Manel Kape #10 vs. Felipe dos Santos

Får vi et flyweight festfyrværkeri eller en fuser?

Portugisiske Manel “Starboy” Kape (18-6, 6-3 i UFC) er i noget af et krigerisk humør under denne fight week. Under torsdagens pressemøde kom han næsten op at toppes med middleweight champ Israel Adesanya og gjorde sig uvenner med hele Oceanien.

29-årige Kape skulle oprindeligt have kæmpet imod New Zealands Kai Kara-France, men kiwien måtte trække sig med en skade, hvilket gjorde Kape meget oprevet. Nu skal han i stedet op imod en ubesejret, ung brasilianer.

Manel Kape har umiddelbart alle egenskaberne til at være en seriøs titeludfordrer i flyweight divisionen. Han er hurtig, har eksplosiv og præcis striking, og så bevæger han sig fremragende. Han lider bare nogle gange under at være for inaktiv og have mere travlt med at anfægte modstanderen.

Felipe “Lipe Detona” dos Santos (7-0) gør sin UFC-debut denne lørdag. Den 22-årige brasilianer havde allerede sikret sig et spot i denne sæson af Contender Series, men da Kara-France blev skadet, fik dos Santos et uventet opkald.

Den brasilianske flyweight kommer med et heltstøbt MMA-game. Han træner under en formidabel træner, Diego Lima, og har allerede vist, at han er farlig, uanset hvor kampen udspiller sig.

To sejre via knockout, tre på submission og to point-sejre er et bevis på en dygtig og alsidig kæmper.

Rutine er dog ikke noget, som man får eller har efter kun syv pro-kampe. Derfor går vi med den utilfredse portugiser.

Manel Kape på KO/TKO/DQ el. submisison til odds 1.66 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Justin Tafa eyepoke Austen Lane UFC heavyweight
En finger i øjet på Justin Tafa spolerede underholdningen i juni – Foto: IMAGO / Corey Perrine

Justin Tafa vs. Austen Lane

Vi prøver igen! I juni måned blev denne heavyweight-kamp afblæst, efter kun 29 sekunder, da Tafa blev prikket i øjet af Lane.

De tunge drenge er tilbage. Justin “Bad Man” Tafa (6-3, 3-3-1 NC i UFC) får chancen for at give tilbage, på lovlig vis, i hjemlige omgivelser, når han for anden gang på tre måneder træder i buret mod amerikanske Austen Lane.

29-årige Tafa er en udpræget kickbokser. Med store hammerslag forsøger han at tage hovedet af sine modstandere. Der er ikke altid en høj volume, men et enkelt velplaceret slag, kan kampen være ovre.

Som tidligere defensiv back i NFL er Austen Lane (12-3, 0-0-1 NC i UFC) vant til fysiske sammenstød. Han træder ind i UFCs ottekant for anden gang.

Lane er 35 år og kom sent ind i MMA. Det kan man godt se, når man ser på de tekniske færdigheder. Der er en del huller, som han nogenlunde får kompenseret for med sin råstyrke, størrelse og atletiske kunnen.

Amerikaneren vil formentlig forsøge at holde Tafa på afstand med lange våben, som jabs og benspark. Clinchen vil også være en nøgle for ham i dette opgør.

Over 1.5 omgang til odds 2.60 hos bet365*

Tyson Pedro leder efter genrejsning i light heavyweight divisionen ved UFC 293
Tyson Pedro har brug for en sejr i kampen mod svenske Anton Turkalj – Foto: IMAGO / Jeffrey Swinger

Tyson Pedro vs. Anton Turkalj

En australier og en svensker åbner aftenens hovedkort – og det opgør finder sted i light heavyweight divisionen.

Hjemmebanefavoritten, Tyson Pedro (9-4, 5-4 i UFC), er måske ikke bookmakernes favorit i dette lige opgør, men han har publikum i ryggen.

Han har heller ikke ligefrem momentum. Senest leverede han en jammerlig indsats, også på hjemmebane, mod engelske Modestas Bukauskas, som han tabte på point til.

31-årige Pedro har ellers en ganske dyb værktøjskasse. Han har god grappling, som han dog sjældent bruger, brugbare spark og fornuftig power i hænderne.

Den svenske spradebasse, Anton “The Pleasure Man” Turkalj (8-2, 0-2 i UFC) har dog allerede vist, at han kan hænge med farlige modstandere i UFC, på trods af to nederlag.

Den 27-årige svenske grappler har, desværre for ham, været småuheldig med sine to første modstandere, og dette matchup er nok bedre skruet sammen for ham end tidligere.

Brasiliens heavyweight boogeyman, Jailton Almeida (catchweight-kamp), og hårdtslående Vitor Petrino er ikke just en normal dag på kontoret.

Turkalj vil gerne tæt på sin modstander, holde fast og køre dem trætte. Hans striking er ikke særlig poleret, men hvad han mangler i teknik, gør han op for med sin egenskab til at tage hårde slag.

Tyson Pedro til odds 1.90 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC 293?

UFC 293 starter lørdag aften d. 9 september kl.00.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar