18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 292: Sterling vs. O’Malley

Den måske bedste bantamweight i UFCs historie forsvarer i weekenden sin titel for fjerde gang, når Aljamain Sterling tager imod den flamboyante striker, Sean O’Malley. Ligeså er der titelkamp i kvindernes strawweight division, hvor Zhang Weili forsvarer mod den brasilianske jernlady Amanda Lemos.

Aljamain Sterling kan udvide sin sejrstime til et to-cifret antal, skulle han forsvare sin titel i weekenden – Foto: IMAGO
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Aljamain Sterling (C) vs. Sean O’Malley #2

Et længe ventet titelopgør imellem to af de absolut bedste bantamweights i verden er øverst på plakaten denne lørdag nat.

Indehaver af den længste sejrstime i UFC bantamweight historie, Aljamain “Funk Master” Sterling (23-3, 15-3 i UFC), forsøger at forsvare sin titel for fjerde gang, og samtidig udbygge sin sejrstime til ti(!). New Yorkeren har siden slutningen af 2017 ikke lavet andet end at slå hver eneste top 10-modstander, som UFC har matchet ham op med.

34-årige Sterlings kaldenavn er ret rammende. Funk Master har nemlig en funky stil – især stående. Hans striking er uortodoks, men alligevel ganske effektiv. Det er dog når kampene rammer gulvet, at Aljo for alvor skruer bissen på. Med et sortbælte i brasiliansk jiu-jitsu og et passende, sekundært kaldenavn, “The Human Backpack”, har Sterling som regel en kæmpe grappling-fordel.

Han har hidtil forsvaret sin titel tre gange, mod Petr Yan, TJ Dillashaw og senest Henry Cejudo. Denne gang bliver modstanderen en markant anderledes type.

Denne gang kommer Sterling til stå overfor en lang bantamweight med ekstraordinær striking. “Suga” Sean O’Malley 16-1, 8-1 i UFC) tog MMA-verdenen med storm, da han i 2017 leverede et spektakulært knockout i første sæson af Dana White’s Contender Series.

Den 28-årige amerikaner har siden været bag flere virale knockouts mod ganske gode modstandere, som Eddie Wineland, Thomas Almeida og Raulian Paiva.

O’Malley vandt senest en småkontroversiel split decision sejr over russiske Petr Yan. En kamp, som splittede vandene i MMA-miljøet, da mange mente at Yan vandt kampen. Alt det er nu vand under broen, for natten til lørdag udfordrer O’Malley for titlen.

Suga Sean har et ekstremt godt og uforudsigeligt striking game. Masser af fodstillingskift og feints med laser-præcise slag og spark. Og på trods af at være en forholdsvis let kæmper, på 135 lbs, har O’Malley seriøst knockout-power i begge hænder.

Vi har endnu ikke rigtig set Sean O’Malley blive testet på gulvet. Det får vi uden tvivl at se denne gang.

Aljamain Sterling på KO, TKO, DQ eller submission til odds 2.10 hos bet365*

Aljamain Sterling

Pros

 • Stærk grappling
 • Farlige submissions
 • God brydning
 • Stor main event erfaring
 • Ubarmhjertig med nedtagningsforsøg

Cons

 • Kan han ikke få kampen på gulvet, kan det blive dyrt
 • Har endnu ikke mødt en så dygtig striker

Sean O’Malley

Pros

 • Fantastisk striking
 • Uforudsigelig stil
 • Større rækkevidde
 • Hurtig og præcis

Cons

 • Er ikke blevet testet på gulvet endnu
 • Første main event i karrieren
 • Så ekstremt træt ud efter tre omgange med Petr Yan

Aljamain Sterling UFC-statistikker

 • SLpM: 4.78
 • Str. Acc.: 52%
 • SApM: 2.37
 • Str. Def: 58%
 • TD Avg.: 2.02
 • TD Acc.: 24%
 • TD Def.: 45%
 • Sub. Avg.: 0.8

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Sean O’Malley UFC-statistikker

 • SLpM: 7.43
 • Str. Acc.: 60%
 • SApM: 3.54
 • Str. Def: 62%
 • TD Avg.: 0.45
 • TD Acc.: 42%
 • TD Def.: 60%
 • Sub. Avg.: 0.5
Kinesiske Zhang Weili er to gange strawweight champ – Foto: IMAGO

Zhang Weili (C) vs. Amanda Lemos #5

Co-main eventet er en titelkamp i kvindernes strawweight division, hvor den kinesiske champ forsvarer bæltet imod et brasiliansk powerhouse.

Den første kinesiske champ i UFCs historie, Zhang “Magnum” Weili (23-3, 7-2 i UFC) vandt titlen, for første gang, i 2019, hvor hun på hjemmebane gjorde kort proces af Jessica Andrade. Siden har Weili både tabt og genvundet titlen.

Den 34-årige champ er et produkt af kinesisk grundighed. Hun er dygtig i alle mixed martial arts aspekter. Hendes striking er hurtig og præcis, hendes spark er gode og så er hun ekstremt fysisk stærk, taget i betragtning af de kun 115 lbs, som hun vejer ind til.

Derudover har hun også et dræberinstinkt, som meget få kvindelige kæmpere har. Ud af hendes 23 sejre, er nitten af dem kommet via afslutning.

Dræberinstinkt er dog også noget, som hendes modstander, Amanda “Amandinha” Lemos (13-2-1, 7-2 i UFC), besidder. Den 36-årige brasilianer har en super fysisk kampstil, hvor hun udnytter sin råstyrke og knockout-power i hænderne.

Amandinha lagde ud med et nederlag i sin debut, men efterfølgende har hun fundet rytmen, med syv sejre og kun et enkelt nederlag, til den tidligere champ og landskvinde, Jessica Andrade. Fem af disse sejre er kommet via afslutning. Dette opgør bliver det klart sværeste matchup i Lemos’s karriere.

Mit bud: Aaaaaaaand still!

Zhang Weili på point til odds 4.25 hos bet365*

Ubesejrede Ian Garry slog senest Daniel Rodriguez. I denne omgang får han en endnu hårdere opgave – Foto: IMAGO

Neil Magny #11 vs. Ian Machado Garry #13

De to første kampe på hovedkortet, har begge fået udskiftet en af udøverne, og dette welterweight-matchup er ingen undtagelse.

Ottende rangerede Geoff Neal skulle nemlig have været i aktion natten til søndag, men amerikaneren endte med at måtte trække sig. Det betyder at en vaskeægte veteran har trådt til, for at byde den ubesejrede irer, Ian “The Future” Machado Garry (12-0, 5-0 i UFC) op til dans.

Den 25-årige irer er den første efterkommer af Conor McGregor, der sendte en hel nation i MMA-eufori, da han i sin tid mere eller mindre overtog MMA-verdenen. På trods af at være ubesejret i sin professionelle karriere, har Garry i et par af sine UFC-opgør haft en tendens til at blive ramt lidt for let.

Det så han dog ud til at have rettet godt til senest, da han knockoutede Daniel Rodriguez, der altid er en hård nød at knække. Garry er lang, har power i hænderne og har gode spark. Den unge irer har potentialet til at blive en reel trussel i denne division, kan han holde snuden i sporet.

Overfor ham kommer 36-årige Neil “Haitian Sensation” Magny (28-10, 21-9 i UFC) til at stå. Den dygtige veteran er indehaver af flest welterweight-sejre i historien. Magny er en høj og lang welterweight, der lever på at have en ekstremt god cardio, og gerne vil clinche modstanderen op ad buret, hvorfra han kan tage dem ned.

Magny har dog i flere år fungeret som en form for gatekeeper til toppen af divisionen. Han har i en længere periode haft en formkurve, hvor han vinder en, taber en, vinder en, taber en. Senest vandt Magny over Phil Rowe, hvilket er et niveau eller to under weekends modstander, Ian Garry.

Under 1.5 omgang til odds 2.15 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Den ecuadorianske bantamweight, Marlon ‘Chito’ Vera, måtte se sig slået senest han var i buret mod Cory Sandhagen – Foto: IMAGO

Marlon Vera #6 vs. Pedro Munhoz #10

Endnu et fuldstændig forrygende bantamweight-brag er på plakaten, når to top 10-kæmpere forsøger at kravle længere op ad rangstigen.

Ligesom i åbningskampen, har der været modstander-udskiftning. Marlon “Chito” Vera (22-8-1, 14-7 i UFC) skulle have været karambolage med den tidligere bantamweight-konge, Henry Cejudo, men OL-guldvinderen er blevet skulderskadet, så UFC har fundet en værdig og mindst ligeså farlig modstander til Chito.

Senest så vi 30-årige Vera kæmpe en mindre god kamp, da han i marts måned tabte på point til Cory Sandhagen, der ser ud til at være en af de næste udfordrere til titlen. Her led ecuadorianeren (igen) under at være en langsom starter, og nogle gange være alt for inaktiv og passiv.

Det bliver måske sværere for Marlon Vera i dette opgør, for han skal op imod en kæmper, som kun har ét gear – og det er det højeste!

Brasiliens Pedro “The Young Punisher” Munhoz (20-7, 10-7 i UFC) er måske ikke super ung længere, men han er i sandhed en punisher. 36-årige Munhoz er en lille, tæt bantamweight, der har dynamit i hænderne og er indehaver af nogle brutale spark, især til benene.

Han presser fremad, gerne med hårde spark til benene og power-slag, der er designet til enten at tage hovedet af modstanderen, eller i det mindste til at skille dem fra bevidstheden. Munhoz er rutineret, snu og er aldrig blevet afsluttet.

Marlon Vera på point til odds 2.10 hos bet365*

MMA: UFC Fight Night - Bautista vs Cannetti Mar 11, 2023 Las Vegas, Nevada, USA
MMA: UFC Fight Night – Bautista vs Cannetti Mar 11, 2023 Las Vegas, Nevada, USA Mario Bautista red gloves fights Cuido Cannetti blue gloves during UFC Fight Night at Virgin Hotel. Las Vegas Virgin Hotel Nevada USA, EDITORIAL USE ONLY PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: xRonxChenoyx 20230311_szo_ac4_0140

Mario Bautista vs. Da’Mon Blackshear

Vi lægger ud i den stærkeste division i UFC lige p.t., som dette hovedkort også er en god indikation på.

Den 30-årige Arizona-baserede kæmper, Mario Bautista (12-2, 6-2 i UFC), skulle have været i buret med den tidligere bantanweight-champ, Cody Garbrandt, men han måtte, desværre, se sig nødsaget til at trække sig med en skade.

Bautista er, ligesom sin modstander i denne omgang, en af de højere og lange 135 lbs-kæmpere i vægtklassen, og han har et godt allround game, hvor især grapplingen stikker ud. Ud af de fire kampe han har vundet i streg, er de tre seneste sejre kommet via submission.

Det er dog ikke umiddelbart noget, som Da’Mon “Da Monster” Blackshear (14-5-1, 2-1-1 i UFC), frygter. Den 29-årige amerikaner kæmpede så sent som i sidste weekend, hvor han blev den tredje mand i UFCs historie til at vinde via en Twister-submission.

Blackshear kommer også til at sætte rekord for at have kortest tid imellem to UFC-kampe, med kun syv dages mellemrum. Den rekord bliver holdt af svenske Khamzat Chimaev, der kæmpede to kampe (og vandt) med ti dages mellemrum, tilbage i 2020.

Ender opgøret på gulvet, bliver det interessant at se hvem der har et es i ærmet. Jeg tror dog, at Bautista har mere i værktøjskassen end Blackshear.

Mario Bautista på submission eller point til odds 1.95 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter UFC?

UFC 292 starter lørdag d.19 august kl.00.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar