18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til UFC 291: Poirier vs. Gaethje 2

UFC er i Utah og der er et festfyrværkeri af et kort i vente. Bliver højden et problem i rematchen imellem to af de bedste lightweights? Se med lørdag nat!

Justin Gaethje slog Rafael Fiziev, i et brag af en kamp, ved UFC 286 – Foto: IMAGO / Per Haljestam
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Dustin Poirier #2 vs. Justin Gaethje #3

Det er i sandhed to af de mest hårdhændede kæmpere i UFC, der, igen, støder sammen i weekendens main event.

For fem år siden var disse to i karambolage, i et vanvittigt underholdende opgør. Her løb Dustin Poirier med sejren, efter et fremragende TKO, der betød Justin Gaethjes kun anden nederlag i karrieren. På dette tidspunkt var det dog det andet i træk, hvilket fik folk til at stille spørgsmålstegn ved Gaethjes tilstedeværelse i UFC.

Det narrativ er dog for længst dødt og begravet. Med 24 post-fight performance bonusser Poirier og Gaethje imellem er der ikke meget at diskutere. De er to af de absolut mest underholdende!

Louisianas Dustin “The Diamond” Poirier (29-7, 21-6 i UFC) er, ligesom sin modstander, tidligere interim lightweight champ og har været i forrygende form. 34-årige Poirier har kun tabt to af sine seneste ti optrædender. De to nederlag er begge kommet i titelkampe, hvor amerikaneren har været udfordrer.

Dustin Poirier er indehaver af noget af det bedste boksning man kan få i UFC. Han har power i begge hænder, et hjerte af en anden verden og så fik han senest vist, at hans sortbælte i jiu-jitsu også bliver brugt i ny og næ, da han submittede Michael Chandler.

Næsten præcis samme rejse har Justin “The Highlight” Gaethje (24-4, 7-4 i UFC) været på. Den dødsensfarlige lightweight har også kun tabt to af sine sidste otte kampe. Og nederlagene er kommet til de samme to mænd, der besejrede Poirier, Khabib Nurmagomedov og Charles Oliveira.

Et punkt, der skiller de to modstandere ad er måske den udvikling, som Gaethje de seneste år har været igennem. Da han kom til UFC kæmpede han på én bestemt måde – fuld gas! Efter de to nederlag i træk, i starten af UFC-opholdet, har 33-årige Gaethje fået lukket nogle af de huller, der gjorde ham sårbar tidligere, og det har virkelig gjort underværker.

Kan Gaethje holde sig til sin mere kalkulerede tilgang, så tror jeg at han kan få udlignet denne rivalisering.

Justin Gaethje sejr til odds 2.25 hos bet365*

Dustin Poirier

Pros

 • Vandt første opgør
 • Ekstremt god boksning
 • Kill or be killed mindset

Cons

 • Træner i Florida, hvilket er tæt på havoverfladen
 • Overlevede med nød og næppe sparkene til benene i det første opgør
 • Har været i mange hårdtkæmpede kampe

Justin Gaethje

Pros

 • Har udviklet sig meget siden første kamp
 • Træner i højde i Denver
 • Brutale legkicks
 • Kill or be killed mindset

Cons

 • Bliver ramt forholdsvis meget
 • Har været i mange hårdtkæmpede kampe
 • Bruger stort set aldrig sin gode brydning

Dustin Poirier UFC-statistikker

 • SLpM: 5.51
 • Str. Acc.: 50%
 • SApM: 4.25
 • Str. Def: 54%
 • TD Avg.: 1.39
 • TD Acc.: 36%
 • TD Def.: 63%
 • Sub. Avg.: 1.2

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Justin Gaethje UFC-statistikker

 • SLpM: 7.38
 • Str. Acc.: 60%
 • SApM: 7.66
 • Str. Def: 53%
 • TD Avg.: 0.13
 • TD Acc.: 25%
 • TD Def.: 75%
 • Sub. Avg.: 0.0
Den tidligere middleweight champ, Alex Pereira, er gået en vægtklasse op og udfordrer i weekenden den tidligere light heavyweight champ, Jan Blachowicz – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Jan Blachowicz #3 vs. Alex Pereira #2 (MW)

Det kan meget vel være en titel-elimineringskamp i light heavyweight divisionen, når disse to kolosser støder sammen.

Jan Blachowicz (29-9-1, 12-6-1 i UFC) er et sandt powerhouse og har, ifølge ham selv, legendarisk polsk power i hænderne. På trods af det har han ‘kun’ fem knockouts i UFC-karrieren. Den tidligere light heavyweight champ nåede at forsvare sin titel en enkelt gang, mod Israel Adesanya, inden brasilianske Glover Texeira frarøvede ham bæltet.

40-årige Blachowicz var senest involveret i en af de mest mærkværdige kampe i UFCs historie, da han, mod Magomed Ankalaev, kæmpede til en uafgjort i en kamp om det ledige light heavyweight bælte. Det betød at ingen af dem løb afsted med titlen, og at Jamahal Hill i stedet fik chancen mod Glover Texeira.

Denne gang skal Blachowicz op mod netop Glover Texeiras protege, den tidligere middleweight champ, Alex “Poatan” Pereira (7-2, 4-1 i UFC), der efter nederlaget til Israel Adesanya har taget springet en vægtklasse op.

Pereira er stadig forholdsvis ny i verdens bedste MMA-organisation, men formåede på rekordtid at stryge helt til tops og stjal middleweight-bæltet fra Israel Adesanya. Pereira er en af de bedste kickboksere på kloden og har et venstre hook fra helvede. Det har både Sean Strickland og Israel Adesanya, i flere omgange, fået at smage.

På trods af at være en vægtklasse oppe, så er 36-årige Pereira stadig den større mand, og det kan gå hen og blive rigtig farligt for en aldrende Blachowicz.

Alex Pereira sejr til odds 2.00 hos bet365*

På trods af kaldenavnet “Wonderboy” er Stephen Thompson blevet 40 år, men er stadig en af de farligste strikere i UFC – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Stephen Thompson #7 vs. Michel Pereira #15

DENNE KAMP ER AFLYST, DA PEREIRA MISSEDE VÆGT!

Det her kort er proppet med underholdning for alle pengene. Her har vi et welterweight-opgør imellem to meget forskellige kampstile.

Stephen “Wonderboy” Thompson (17-6-1, 12-6-1 i UFC) er måske den rareste mand i UFC, udenfor buret, men når han træder ind i oktagonen, så bliver bissen skruet på. Med et sortbælte i karate og en ubsejret 57-0 rekord i kickboksning står det klart for alle der står modsat Thompson, at det bliver en hård nød at knække.

Senest fik Wonderboy igen vist, at hans striking er uden sidestykke, da han besejrede Kevin Holland, som åbner weekendens main card. Selvom styrken helt klart ligger i at holde kampen stående, så er Thompson også ganske habil på gulvet, hvor han stort set altid formår at komme op igen, skulle han ende på kanvassen.

Michel “Demolidor” Pereira (28-11, 6-2 i UFC) har også en underholdende kampstil, men det er i den helt anden ende af skalaen. Han er en enorm welterweight, der får en til at undre sig over hvordan han nogensinde kommer ned i de ca. 77 kilo, som vægtgrænsen ligger på.

Den 29-årige brasilianer har flere gange startet sine kampe ud med at lave vejrmøller og baglæns saltomortaler, til, umiddelbart, ingen verdens nytte. Pereira er dog en meget, meget dygtig kæmper, der med al sandsynlighed har styrkefordelen i dette opgør, men mod en så dygtig kickbokser som Wonderboy, bliver det op til Pereira at komme tæt nok på ham til at kunne udnytte dette.

Oftest vil jeg gå med den yngre kæmper, men Thompsons udemærkelser er så stærke, at jeg ikke kan gå mod ham her.

Stephen Thompson på point til odds 2.25 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår
Bobby “King” Green er tilbage i buret igen, efter en ‘no contest’ i seneste opgør, grundet et uheldigt hoved-sammenstød med Jared Gordon – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Tony Ferguson vs. Bobby Green

Dette lightweight opgør bliver både underholdende, men også skørt. Disse to kæmpere er ikke rigtigt kloge, og det er ment på den bedst tænkelige måde.

Tony “El Cucuy” Ferguson (25-8, 15-6 i UFC) er indehaver af den længste vindende stime i UFCs lightweight division nogensinde, med tolv(!) sejre i streg. Den sejrstime blev dog endt brat i 2019, da Justin Gaethje uddelte en gedigen røvfuld til den ellers så hårdføre Ferguson. Siden sejrstimen blev brudt, har 39-årige Ferguson ikke vundet en kamp – faktisk har han tabt fem i streg.

Med en god baggrund i brydning, en vildt uortodoks stil og en ustoppelig cardio, var og har Tony Ferguson altid været en trussel. Senest El Cucuy var i buret blev han submittet af Nate Diaz, i en yderst mærkværdig kamp, hvor begge kæmpere lignede en skygge af dem selv.

Denne gang er modstanderen Bobby “King” Green (29-14-1, 10-9-1 i UFC), der aldrig er bleg for at tage en udfordring. Den 36-årige amerikaner har en tilskuervenlig stil, hvor godt fodarbejde og boksning er i højsædet. Senest endte Greens kamp mod Jared Gordon i en uafgjort, efter at han havde TKO’et Gordon, men et uheldigt sammenstød af deres hoveder, der rystede Gordon, fik dommeren til at ændre udfaldet.

Bobby Green har været i buret mod toppen af poppen i denne vægtklasse, og dette er ingen undtagelse, når han støder sammen med Tony Ferguson.

Jeg tror, at Green gør livet endnu mere surt for den ellers så gode Tony Ferguson.

Bobby King på point til odds 2.30 hos bet365*

Den stormundede amerikaner, Kevin Holland, er altid garant for god underholdning – Foto: IMAGO / Rich Storry

Michael Chiesa vs. Kevin Holland

Efter en lang pause, med dårlig ryg, er Michael “Maverick” Chiesa (16-6, 11-6 i UFC) tilbage, fra sin rolle som UFC-pundit, for at konkurrere. Den stærke amerikanske grappler er efterhånden blevet 35 år, og har aldrig for alvor indfriet sine egne eller UFC-fans forventninger.

De sidste to kampe i buret er endt med nederlag for Chiesa. Senest nappede Sean Brady en decision-sejr og før det var det Vicente Luque, der submittede Maverick. Den tidligere lightweight har dermed ikke rigtigt fundet formen som welterweight, på trods af en ganske imponerende start i vægtklassen.

Dette matchup byder på et opgør mod en tidligere middleweight, Kevin “Trailblazer” Holland (24-9, 11-6 i UFC), der i modsætning til Chiesa har været ekstremt aktiv de seneste år. På trods af først at tilslutte sig UFC i 2018, har 30-årige Holland allerede kæmpet sytten(!) gange under UFC-banneret.

Hollands svaghed er klart den defensive brydning, som flere brydere i den grad har udnyttet. Det betyder dog ikke, at Trailblazer er dårlig på gulvet, for han er indehaver af et sortbælte i jiu-jitsu. Han har en super lang rækkevidde og forstår at bruge det til sin fordel.

Kan Holland holde sig stående og ikke lade Chiesa forcere sin brydning, så bliver det en sjov aften for den stormundede amerikaner.

Kevin Holland sejr til odds 1.66 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Hvornår starter UFC?

UFC 291 starter lørdag d.29 juli kl.00.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv et svar