18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Optakt til Noche UFC: Grasso vs. Shevchenko

Den mexicanske uafhængighedsdag markeres i UFC, når Noche UFC finder sted d.16 september. På toppen af kortet finder vi en kvindelig titelkamp, hvor Alexa Grasso forsvarer sit nyvundne bælte, i en rematch mod kvinden hun flåede det fra.

Alexa Grasso (tv) rystede MMA-verdenen, da hun stjal titlen fra Valentina Shevchenko (th) i deres første møde – Foto: IMAGO / Louis Grasse
FAST SKRIBENT
Mathias Kragh
UFC

Alexa Grasso (C) vs. Valentina Shevchenko #1

Den kun anden mexicansk-fødte champ i UFC’s historie skal forsvare sin titel for første gang.

Tilbage i marts blev hele MMA-verdenen rystet, da Mexicos Alexa Grasso (16-3, 8-3 i UFC) fangede den daværende champ, Valentina Shevchenko i en submission og fravristede hende titlen.

30-årige Grasso kæmpede dengang en fænomenal kamp, hvor hun fik vist at hun kan kæmpe med de bedste, både stående og på gulvet. Som kæmpe underdog viste Grasso, at hun kunne holde sig til sin gameplan og kapitalisere på selv den mindste fejl fra modstanderen.

Selvtilliden er tårnhøj, og med god grund. Mexicaneren har vundet fem i træk, over fremragende modstandere som, blandt andre, Maycee Barber, Joanne Wood og Viviane Araujo. Grassos force er helt sikkert boksningen, men hun har vist, at hendes grappling bestemt også er til at stole på.

Denne gang kommer Valentina “Bullet” Shevchenko (23-4, 12-3 i UFC) ind til et opgør, som udfordrer. Det skete sidst i 2018, hvor hun slog Joanna Jedrzejczyk og nappede den ledige flyweight-titel.

35-årige Shevchenko er uden tvivl i top 3 over de bedste kvindelige kæmpere nogensinde, og får at cementere denne position, har hun brug for at vinde titlen tilbage i dette opgør.

Valentina er en outstanding kickbokser, som derudover har udviklet et helstøbt MMA-game omkring disse færdigheder. Hun er stærk i clinchen og har stærk brydning. Hun skal dog passe på ikke at opgive ryggen, som hun gjorde senest disse kvinder mødtes.

Kun én kvinde har formået at slå Shevchenko to gange, og det er Amanda Nunes. Begge kampe var en vægtklasse oppe og selvom Shevchenko tabte, så klarede hun sig stadig meget, meget godt.

And new…

Valentina Shevchenko på point til odds 2.75 hos bet365*

Alexa Grasso

Pros

 • God boksning
 • Tårnhøj selvtillid efter at have vundet første opgør
 • Undervurderet grappling
 • God cardio

Cons

 • Nedtagninger
 • Sparker ikke meget
 • Bedste modstander i karrieren

Valentina Shevchenko

Pros

 • Suveræn kickboksning
 • God cardio
 • Bedre takedowns
 • Varierer sine angreb

Cons

 • Blev besejret første gang
 • Må ikke blive selvtilfreds

Alexa Grasso UFC-statistikker

 • SLpM: 4.88
 • Str. Acc.: 43%
 • SApM: 4.07
 • Str. Def: 59%
 • TD Avg.: 0.38
 • TD Acc.: 44%
 • TD Def.: 61%
 • Sub. Avg.: 0.6

SLpM – Significant Strikes Landed per Minute
Str. Acc. – Significant Striking Accuracy
SApM – Significant Strikes Absorbed per Minute
Str. Def. – Significant Strike Defence (the % of opponents strikes that did not land)
TD Avg. – Average Takedowns Landed per 15 minutes
TD Acc. – Takedown Accuracy
TD Def. – Takedown Defense (the % of opponents TD attempts that did not land)
Sub. Avg. – Average Submissions Attempted per 15 minutes

Valetina Shevchenko UFC-statistikker

 • SLpM: 3.29
 • Str. Acc.: 53%
 • SApM: 1.99
 • Str. Def: 63%
 • TD Avg.: 2.57
 • TD Acc.: 64%
 • TD Def.: 72%
 • Sub. Avg.: 0.3
Kevin Holland er brandvarm i welterweight divisionen
Kevin Holland er i storform – Foto: IMAGO / Jeff Swinger

Kevin Holland #13 vs. Jack Della Maddalena #14

Aftenens bedste kamp. Hands down! Et dødlækkert welterweight-brag imellem to fantastiske kæmpere.

Amerikanske Kevin “Trailblazer” Holland (25-9, 12-6-1 NC i UFC) har siden 2018 underholdt UFC-fans med hans store mund, flamboyante kampstil og massevis af fremragende knockouts og submissions.

Den 30-årige Texas-kæmper er indbegrebet af hvor som helst, når som helst. Holland tog sin første UFC-kamp på kort varsel OG en vægtklasse oppe, mod Thiago Santos, der dengang bankede løs på Holland i tre omange, dog uden at tage viljen fra den højlydte amerikaner.

Holland har i hans nitten UFC-kampe kæmpet på tværs af tre forskellige vægtklasser. Den første kamp var, som sagt, i 205lbs divisionen, men siden har han haft stor succes som middleweight og især welterweight.

Han er inde i en god stime, med to sejre i træk. Senest blev Michael Chiesa submittet i første omgang og før det var det Santiago Ponzinibbio, der blev knockoutet. Holland er sortbælte i jiu-jitsu og er desuden også farlig stående, med lange lemmer, der har kraft i slagene.

Australiens Jack Della Maddalena (15-2, 5-0 i UFC) er blevet udråbt til en seriøs titeludfordrer, efter kom til UFC i 2021, ovenpå en flot sejr i Contender Series. JDM, som han er blevet døbt af UFC-fans, har noget af de bedste boksning i welterweight divisionen og har indtil videre vist det op til flere gange.

27-årige Della Maddalena vandt sine fire første kampe via knockout, hvor han flere gange fik vist sine dødsensfarlige kropslag frem. Senest var australieren i buret med Bassil Hafez, der tog kampen på kort varsel, og gav Della Maddalena sit livs kamp. Hafez havde i store dele af kampen Maddalena under sig, efter gode nedtagninger, men australieren kom gentagne gange op og fik gjort nok skade til at dommerne gav ham en split decision-sejr.

Det fik mange til at åbne øjnene op, for de klare mangler i Jack Della Maddalenas game. Jeg tror, at Kevin Holland har værktøjerne til at at gøre det til surt for Della Maddalena.

Kevin Holland sejr til odds 2.25 hos bet365*

Terrence Mitchell har stadig sin første UFC-sejr til gode
Mitchell efter nederlaget i sin UFC-debut: Foto: IMAGO / Stephen R. Sylvanie

Raul Rosas Jr. vs. Terrence Mitchell

Kan den yngste kæmper på UFCs lønningsliste komme tilbage i vinderkolonnen, mod en markant ældre og mere rutineret modstander?

MMA-folket var ellevilde, da Raul Rosas Jr. (7-1, 1-1 i UFC) tilbage i 2022 skrev historie og sikrede sig en UFC-kontrakt igennem Contender Series, som kun 17-årig! Hans forældre måtte underskrive dokumenter, der gav den unge amerikansk-mexicanske kæmper lov til at konkurrere.

Den, nu, 18-årige featherweight lagde da også ud som lyn og torden, da han ved UFC 282 submittede Jay Perrin på lidt over en halv omgang. Hele MMA-verdenen var imponeret over den purunge Rosas Jr.

I seneste optræden fik han dog en gedigen læresteg, da han blev storebror’et af Christian Rodriguez i tre omgange. Brydningen og grapplingen, som ellers er Rosas Jr.’s force, var for meget for den unge mexicaner.

Denne gang er modstanderens brydning nok ikke lige så skræmmende, som senest han var i buret. 33-årige Terrence “Terr-Bear” Mitchell (14-3, 0-1 i UFC) er nemlig ikke verdens bedste bryder eller jiu-jitsu-udøver. Amerikaneren deltog i The Ultimate Fighter sæson 24, hvor han i første kamp blev knockoutet af Kai Kara-France. Dette var en vægtklasse under, hvor denne kamp finder sted.

Mitchell er en semi-vild kæmper, der måske ikke har alle de tekniske aspekter på plads endnu. Han har power i både hænder og spark, og på den regionale scene har hans grappling-game også været tilstrækkeligt. Seks sejre på knockout og otte via submission taler sit tydelige sprog. Der er smæk på, når han er i aktion.

Denne kamp har ikke umiddelbart niveauet til at være på hovedkortet, men derfor kunne det stadig godt blive en underholdende krig.

Det er tættere end bookmakerne antager. Lad os gå efter guldet.

Terrence Mitchell på decision til odds 15.00 hos bet365*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
Christos Giagos skal spolere Daniel Zellhubers UFC-run
Det er et tungt topgame Christos Giagos har – Foto: IMAGO / Troy Taormina

Daniel Zellhuber vs. Christos Giagos

I aftenens anden main card-kamp, hopper vi en vægtklasse op til lightweight, hvor en ung og sulten aspirant tager imod en vaskeægte veteran.

Den unge mexicanske lightweight, Daniel “Golden Boy” Zellhuber (13-1, 1-1 i UFC) kæmpede sig i 2021 til en UFC-kontrakt, da han slog brasilianske Lucas Almeida i Contender Series. Siden har 24-årige Zellhuber kæmpet to gange i oktagonen.

Første optræden gik ikke som håbet for mexicaneren, da han tabte via decision til Trey Ogden. Efterfølgende var Zellhuber i kamp mod veteranen, Lando Vannata, hvor han vandt via unanimous decision. En flot fjer i hatten.

Zellhuber har en lang rækkevidde, som han formår at udnytte til sin fordel. Der er måske ikke decideret et-slags-knockout-power, men hænderne fejler bestemt intet hos mexicaneren.

Det bliver dog nok, med stor sandsynlighed, Zellhubers takedown-forsvar, som for alvor bliver testet i dette opgør. Modstanderen Christos “The Spartan” Giagos (20-10, 6-6 i UFC) har nemlig god brydning og et stærkt topgame.

Amerikaneren med de græske rødder vandt sin seneste kamp, over Ricky Glenn, via TKO. Før det havde 33-årige Giagos vundet en grappling-kamp udenfor UFC.

Giagos’ rekordliste kan måske se tvivlsom ud, men kigger man på modstanderne han har været i buret med, er det slet ikke så skidt igen. Charles Oliveira, Thiago Moisés og Arman Tsarukyan er bare nogle af de lightweights, som han har været oppe imod.

Kan Giagos få kampen til gulvet eller clinche Zellhuber op ad buret, så har han en kæmpe fordel.

Christos Giagos sejr til odds 3.25 hos bet365*

Kan Fernando Padilla sikre sig endnu en sejr ved Noche UFC?
Den høje mexicanske featherweight, Fernando Padilla, brugte højrehånden til at sikre sig en sejr i sin UFC-debut – Foto: IMAGO / Louis Grasse

Fernando Padilla vs. Kyle Nelson

Noche UFC’s hovedkort bliver sparket i gang i featherweight divisionen – og med mexicansk krydderi!

Fernando “El Valiente” Padilla (15-4, 1-0 i UFC) gjorde tidligere i år debut i UFC, da han var i buret mod Julian Erosa. Den lange mexicaner skulle kun bruge lidt under to minutter på at afslutte den rutinerede amerikaner.

26-årige Padilla er, som mange andre mexicanske kæmpere, ikke bange for at udveksle i lommen. Han har power i begge hænder og har ligeså rækkevidden til at kunne udnytte dette.

Overfor Padilla kommer Canadas Kyle “The Monster” Nelson (14-5-1, 2-4-1 i UFC). Efter en hård start på sin UFC-karriere, med fire nederlag i sine første fem optrædener, virker det til at Nelson har fundet et bedre fodfæste. En uafgjort mod den koreanske superboy, Doo Ho Choi og senest en sejr over Blake Bilder, har givet canadieren et kæmpe rygstød.

32-årige Nelson er udpræget en kickbokser. Han har et ganske udmærket allround game, med brugbar grappling og hæderlig knockout-power i hænderne.

Jeg tror dog, at mexicanske Padilla har både mere momentum og knockout-potentiale.

Fernando Padilla på KO/TKO/DQ eller submission til odds 2.00 hos bet365*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af UFC sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Hvornår starter Noche UFC?

Noche UFC starter lørdag d.16 september kl.01.00.

Hvor kan man se UFC?

Du kan se prelims på UFC Fight Pass. Main card kan ses på Viaplay. Dette kræver sportspakken.

Læs også:

Skriv første kommentar

Skriv et svar