18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Mads Burnell om UFC 297-titelkamp: Et godt matchup for Strickland

Den toprangerede danske featherweight, Mads Burnell, træner til dagligt i samme gym, som UFC middleweight champ, Sean Strickland, og er fortrøstningsfuld på holdkammeratens vegne forud for hans første titelforsvar.

Sean Strickland får bæltet om livet – IMAGO / AAP

I september tog Sean Strickland fusen på hele MMA-verdenen. Den 32-årige amerikanske middleweight endte, lidt overraskende, som titeludfordrer til den måske bedste middleweight nogensinde, Israel Adesanya. Både eksperter og bookmakere spåede ikke Strickland en chance, men han vandt overbevisende alle fem omgange, og blev dermed kronet som den nye middleweight champ.

Et godt team er alfa og omega

Strickland er blot en af utallige verdensklasse MMA-kæmpere, der til dagligt træner hos Xtreme Couture i Las Vegas. Det velansete gym blev i sin tid grundlagt af den tidligere UFC-stjerne, Randy Couture.

Danske Mads Burnell, der gør sig i Bellator og tidligere har gjort sig i UFC, har også rykket sin træning til USA og Xtreme Couture, hvor han gnubber albuer med, blandt andre, Sean Strickland. Her har danskeren oplevet hvor vigtigt et stærkt team omkring sig er.

“Det er ikke kun vigtigt at have et godt forhold til sin træner, det er vigtigt at have positive mennesker omkring sig helt generelt.” 

“Du skal have en god manager, en god træner, en god kostvejleder. Selvom det er en meget individuel sport, så er det også en stor holdindsats der ligger bag. Du kan ikke komme til tops ved at være alene.”, fortæller Burnell.

Mads Burnell klarer sine presseobligationer – IMAGO / Inpho Photograph

Der er ingen mangel på trænere af højeste kaliber i det store Las Vegas-gym. Eric Nicksick, Dewey Cooper og ikke mindst head coach, Dennis Davis, som Mads Burnell har et ekstra tæt forhold til.

Og netop Dennis Davis har haft en helt essentiel rolle i Mads Burnells karriere de senere år.

“Jeg føler bare, at Dennis er en cool fyr og vi er på bølgelængde. Vi forstår hinanden. Vi sparrer lidt med hinanden i forhold til en eventuel gameplan. Det er ikke bare ham, der lægger en linje. Han er bare en helt igennem cool fyr.”

Han træner på en fed måde

På trods af timevis af træning på måtterne i Las Vegas, så var selv Stricklands holdkammerater nervøse på hans vegne, da han skulle i buret mod Adesanya. Burnell fortæller om forventningerne forud for titelkampen i september og overraskelsen ovenpå resultatet.

“Jeg er fan af Strickland. Jeg synes han er virkelig sej. Jeg må indrømme, at da jeg så det matchup, tænkte jeg, at stilmæssigt bliver det en hård kamp.”

“Sean Strickland er en ‘dawg’. Man kan aldrig regne ham ude. Han er virkelig en smart kæmper. Der er mange, der undervurderer ham, fordi de mener, at han har en grim stil. Men det vigtigste i kampsport, er alt det du ikke kan se. Og det er netop alt det, Sean Strickland har.”

Selvom der er mange kilo og vægtklasser de to imellem, ser Mads Burnell stadig mange ligheder de to imellem.

“Sean har virkelig mindsettet og en rigtig god fighter IQ. Det var fedt, at han vandt. Og især fordi det er netop ham. Sean og jeg træner meget ens. Ingen af os løfter vægte, ingen af os løber, ingen af os cykler, ingen af os ror, ingen af os laver noget af det lort de kalder “strength and conditioning”, som er ét stort svindelnummer. Vi møder op til træning. Vi bryder. Vi grappler. Vi sparer. Vi bokser. That’s it. Vi dræber alligevel folk på kondien.”, griner den danske featherweight.

“Det er meget fedt at se, at han også gør tingene på den måde, og så alligevel går ind og slå en champ som Israel Adesanya.”

Et styks nykronet middleweight champ – IMAGO / AAP

Der er ikke én måde at gøre tingene på

MMA er stadig en forholdvis ung sport, der stadig er ved at blotlægge de bedste træningsmetoder og principper. Det er ikke nemt, at sammensætte den perfekte kombination af træning, men Burnell og Strickland ser ud til at have fundet en meget ens tilgang til det.

“Der findes forskellige former for cardio, og en kæmpers konditionstal kan være nok så gode, men hvis ikke man kan finde ud af at slappe af, når der er nogen, der forsøger at klappe dig en, så er det ligemeget med tallene; så vil du være træt, inden der er gået et minut.”

“Ved sparring får du god kondition, men endnu vigtigere, så lærer du at slappe af, når folk slår på dig. Du lærer ikke at bruge alle dine kræfter. Lærer, hvornår du skal træde på pedalen og hvornår du skal træde på bremsen. Og dét er kondition. Din mentalitet og hvor rolig du kan være, er number ét kardio. Så kommer tallene bagefter.” 

“Men vi er alle forskellige. Hvad der virker for mig, det virker måske ikke for andre. Der findes ikke én rigtig ting at gøre i MMA. Det handler om at finde det, der fungerer for dig.”

Hvem byder Strickland op til ‘the man dance’?

Der er mange om buddet, når det kommer til middleweight-udfordrerer. En rematch mod Israel Adesanya, som Strickland vandt titlen over, lå lige til højrebenet, men i stedet faldt valget på Sydafrikanske Dricus Du Plessis.

“Jeg synes ikke, at Israel Adesanya fortjener en rematch. Det næste bliver Sean mod Dricus Du Plessis. Det ville give mening i min bog. Der er måske for mange penge i en kamp mod Israel. Dricus Du Plessis mod Sean Strickland bliver en rigtig fed kamp og en god kamp for Sean.”

29-årige Burnell mener, at Strickland allerede har slået, i hans øjne, den sværeste modstander i divisionen.

“Den værst tænkelige stil for Sean, den har han allerede mødt og slået. Det var Adesanya. Sean er for meget ‘man’ i forhold til de andre i divisionen. Han er for god til ‘the man dance’, som han selv kalder det.”, afslutter Burnell med.

UFC 297 finder sted lørdag d.20 januar, hvor Scotiabank Arena i Toronto danner rammen for titelbraget imellem Sean Strickland og Dricus Du Plessis.

Skriv første kommentar

Skriv et svar