Reklame

Melodi Grand Prix oddsMelodi Grand Prix odds 2018

Dansk Melodi Grand Prix 2018 afvikles i år i Gigantium i Aalborg. Et feststemt publikum og danskerne bag skærmen skal opleve ti sange dyste om at repræsentere Danmark i Lissabon til maj, hvor håbet i første omgang er at gentage Anja Nissens bedrift fra sidste år, hvor hun med nummeret ”Where I am” kvalificerede os til finalen ved Eurovision Song Contest for første gang i tre år. Vi bringer her odds, optakt og gennemgang af deltagerne ved Melodi Grand Prix. Konkurrencen løber af stablen lørdag den 10. februar fra kl. 20.00. Du kan som altid følge Melodi Grand Prix på DR1.

Odds på Melodi Grand Prix 2018

Odds på Dansk Melodi Grand Prix

Der er flere gode bud på en vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2018, der har en god blanding af erfarne Grand Prix-aktører og nye, friske kræfter. Husk, at du altid kan finde spilforslag til både sport og underholdning på vores side med eksperttips, og mon ikke, der ligger et bud på en vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2018 iblandt? Held og lykke!

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix?
Rasmussen: "Higher Ground": 3,50 – SPIL HER >>
Anna Ritsmar: "Starlight": 5,00 – SPIL HER >>
Sandra: "Angels to My Battlefield": 5,50 – SPIL HER >>
CARLSEN: "Standing Up for Love": 8,00 – SPIL HER >>
Ditte Marie: "Riot": 9,00 – SPIL HER >>
Albin Fredy: "Music for the Road": 10,00 – SPIL HER >>
KARUI: "Signals": 20,00 – SPIL HER >>
Sannie: "Boys on Girls": 20,00 – SPIL HER >>
Lasse Meling: "Unfound": 30,00 – SPIL HER >>
Rikke Ganer-Tolsøe: "Holder fast i Ingenting": 40,00 – SPIL HER >>

Odds ved udgivelsestidsunktet. Odds kan ændre sig.

Se flere odds på Melodi Grand Prix - KLIK HER!

Deltagerne ved Dansk Melodi Grand Prix

Vi giver dig her et overblik over de ti deltagere ved Dansk Melodi Grand Prix 2018. De er her gennemgået i den rækkefølge, de optræder ved det store show lørdag aften.

Sang nummer 1: Ditte Marie "Riot"
Ballet åbnes med en powerfuld popsang, når Ditte Marie optræder med ”Riot”. Ditte Marie deltog ved Dansk Melodi Grand Prix i 2011 og 2012, og hendes bedste placering var i det første forsøg i 2011, hvor hun som forsanger i gruppen Le Freak blev nummer tre med sangen ”25 Hours A Day”. Til forskel fra tidligere har Ditte Marie ikke kun svenske, men danske sangmagere i ryggen med nummeret ”Riot”, der således er skrevet og komponeret af Lise Cabble og Theis Andersen foruden svenske Chris Wahle.

Spil på Ditte Marie som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 9,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 2: Anna Ritsmar "Starlight"
Hvis du synes, at du hørt om Anna før, eller at du genkender hende, når du ser hende, hænger det nok sammen med, at hun deltog i X Factor for to år siden, hvor hun nåede frem til bootcampen. Nu skal den blot 17-årige artist med sangen ”Starlight” forsøge at charmere sig frem til en topplacering ved Melodi Grand Prix 2018 med en for hende noget uvant popsang, der er skrevet af Grand Prix-legenden Lise Cabble, der om nogen ved, hvordan man strikker en Grand Prix-vindersang sammen. Hun har blandt andet stået bag ”Only Teardrops”, der gav Emmelie de Forest sejren i det danske og siden det internationale Melodi Grand Prix i 2013.

Spil på Anna Ritsmar som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 5,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 3: Rasmussen "Higher Ground"
Når Rasmussen, som er Jonas Flodager Rasmussens kunstnernavn ved Melodi Grand Prix, indtager scenen med den kraftfulde sang ”Higher Ground”, er der måske næppe tale om en artist, du genkender. Men for den 32-årige viborgenser, der er uddannet i dramaturgi og musikvidenskab fra Aarhus Unitversitet, er scenen bestemt ikke et ukendt land. Han har medvirket i flere musicals og er frontfigur i et coverband, der optræder med 80’ernes store rocknumre. Niclas Arn og Karl Eurén er de svenske ophavsmænd til denne sang, der giver associationer til de episke fortællinger om vikingerne.

Spil på Rasmussen som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 3,50 – SPIL HER >>

Sang nummer 4: Sannie "Boys on Girls"
Sannie er Melodi Grand Prix-debutant, men derfor kender du hende muligvis nok alligevel. Kan du huske sangen ”Saturday Night” fra midt-90’erne? Så kan du i hvert fald glæde dig til et genhør med stemmen bag dette kæmpe hit. Sannie Carlson, bedre kendt som Whigfield – hendes kunstnernavn uden for Melodi Grand Prix-regi, har selv skrevet sangen ”Boys on Girls”, som hun optræder med som sang nummer 4. Den mest bemærkelsesværdige deltager ved årets Melodi Grand Prix har årelang erfaring i at skabe og optræde med festlige og dansevenlige ørehængere. Vil ”Boys on Girls” stryge til tops hos seerne og ekspertjuryen ved Melodi Grand Prix 2018?

Spil på Sannie som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 20,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 5: Sandra "Angels to My Battlefield"
Sandra Hilal er 20 år gammel og helt ny på den danske musikscene. Men hun har allieret sig med hitmageren Chief1, der med sine i alt fire bidrag i Melodi Grand Prixets historie har vundet tre gange. Det er bestemt ikke utænkeligt, at "Angels to My Battlefield" kan blive endnu en vindersang for Lars 'Chief 1' Pedersen, der faktisk opdagede Sandra på YouTube, hvor hun havde lagt flere covernumre ud. Den femte sang ved årets Melodi Grand Prix indeholder i ægte Grand Prix-stil det storladne, men kan samtidig også godt minde om et moderne hit i stil med Alessia Caras ”Scars To Your Beautiful”.

Spil på Sandra som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 5,50 – SPIL HER >>

Sang nummer 6: Lasse Meling "Unfound"
”My love is still unfound”, kommer 19-årige Lasse Melling blandt andet til at synge på scenen i Gigantium. Men det kan være, at det ikke bliver så svært for det aalborgensiske publikum og seerne at finde kærlighed til Lasse, der er Grand Prix-feltets eneste nordjyde. Der blev først lagt mærke til den dengang 13-årige Lasse på YouTube, men siden fik han med hittet ”All About You” sit musikalske gennembrud i 2013. Nu kan han slå sit navn helt fast på den danske musikscene, hvis han løber med sejren ved Melodi Grand Prix 2018. Kim Nowak-Zorde har hjulpet til med at skrive sangen ”Unfound”. Han var én af mændene bag Basims "Cliche Love Song", der har givet Danmark den bedste placering ved det internationale Melodi Grand Prix, siden Emmelie de Forest vandt.

Spil på Lasse Meling som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 30,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 7: CARLSEN "Standing Up for Love"
Den eneste sang, der ikke fremføres af blot én artist, er CARLSENs ”Standing up for Love”. Bag CARLSEN gemmer der sig tre kvinder, der er født og opvokset på Færøerne. Deres forhold er dog tættere end det, idet Barbara, Laila og Vanja, der tilsammen udgør CARLSEN, nemlig er søstre. CARLSEN har turneret i USA og udgivet en EP, men deltagelsen i Dansk Melodi Grand Prix bliver nok den hidtil største oplevelse for søstrene. Lighthouse X havde for to år siden stort held med at kæmpe for kærligheden i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Soldiers of Love”, der gav de tre drenge sejren. Nu er det CARLSEN der kæmper for samme sag med "Standing Up for Love". En kamp, der i sandhed er værd at tage, men kan den også samle nok stemmer til at vinde Melodi Grand Prix'et?

Spil på CARLSEN som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 8,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 8: KARUI "Signals"
Det er nødvendigvis ikke altid de helt klassiske Melodi Grand Prix-sange, der klarer det bedst – hverken herhjemme eller ved det internationale Grand Prix. Derfor er det godt, at der er bidrag fra lidt forskellige genrer med i Dansk Melodi Grand Prix. I 2018 er det RnB-lyden, der finder vej til Grand Prixet. Det sørger KARUI for med sangen ”Signals”, som den 19-årige sangerinde har lavet sammen med blandt andet Daniel Fält og Jeanette Bonde, der før har stået bag sange, der har klaret det godt i Grand Prix-sammenhæng.

Spil på KARUI som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 20,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 9: Rikke Ganer-Tolsøe "Holder Fast i Ingenting"
"Holder Fast i Ingenting" hedder sangen, som Rikke Ganer-Tolsøe skal optræde med. Én ting, hun dog holder fast i, er sit modersmål, for sang nummer 9 er det eneste af de ti bidrag, som bliver sunget på dansk. Dette kan meget vel ende med at falde i manges smag, ligesom sangen, der vækker danseglæde, mens den samtidig formidler længslen ved at være skilt fra sin elskede. "Holder Fast i Ingenting" er et produkt af Rune Braager, Clara Sofie og Andrea Emilie Fredslund Nørgaard – og det er folk, der bestemt godt ved, hvordan et hit skal lyde. Måske går den rent ind hos danskerne. Og så kan det være Rikke Ganer-Tolsøe, der skal pakke kufferten til Portugal om tre måneder.

Spil på Rikke Ganer-Tolsøe som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 40,00 – SPIL HER >>

Sang nummer 10: Albin Fredy "Music for the Road"
Som den eneste deltager, der ikke er opvokset inden for Rigsfællesskabet, er det den 36-årige svensker Albin Fredy Ljungqvist, der skal optræde med sang nummer 10, der hedder ”Music for the Road”, der handler om at komme sig oven på et brud og vejen, der går derfra. Om denne sang kan føre Albin Fredy hele vejen til Lissabon må tiden vise, men Albin Fredy er en showmand uden lige. Han har i det seneste årti, hvor han har opholdt sig i Danmark været en del af Wallmans Dinnershow, hvor han både har spillet en fremtrædende rolle på og uden for scenen. Det er heller ikke første gang, at han prøver kræfter med Melodi Grand Prix. Han stillede op i 2013 med ”Beautiful to Me”. Denne gang prøver han at vinde med ”Music for the Road”, der er lavet af Rune Braager, John Garrison og O. Antonio, der i denne sang på fornem vis får kombineret dance og country.

Spil på Albin Fredy som vinder af Dansk Melodi Grand Prix til odds 10,00 – SPIL HER >>

Sådan afgøres Melodi Grand Prix

Der er ligesom de forgange år to afstemningsrunder ved Dansk Melodi Grand Prix. Først stemmer sms-stemmer seerne og en ekspertjury på de bedste af de ti sange, hvorefter de tre bedste går videre til en super-finale, hvor der så skal stemmes igen, når de tre finalist-deltagere har optrådt med deres sange på ny.

Det har i flere år været en ekspertjury bestående af musikproducere, sangere og andet godtfolk fra musikkens verden, men ligesom sidste år består ekspertpanelet ikke af professionelle inden for musikken, men af fem Grand Prix-fans. Sidste år havde de sammen med den danske befolkning held med at finde en sang, der kunne føre Danmark til finalen ved Eurovision, hvilket ellers ikke havde lykkes os i to år, og derfor ændres der ikke ved denne procedure i år. Så (næsten) al magt ligger hos folket. Vinderen blandt de ti sange kåres ved hjælp af seernes sms-stemmer og stemmerne fra en særligt udvalgt fanjury bestående af fem Eurovision-fans.

Tidligere vindere af Dansk Melodi Grand Prix

1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto “Angelique”

1962: Ellen Winther “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel “For din skyld”

1966: Ulla Pia “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach “Disco Tango”

1980: Bamses Venner “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron: Krøller eller ej

1982: Brixx: Video Video

1983: Gry “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane “Twist of love”

2007: DQ “Drama queen”

2008: Simon Mathew “All night long”

2009: Brinck “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen “In a moment like this”

2011: A Friend in London “New tomorrow”

2012: Soluna Samay “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest “Only teardrops”

2014: Basim “Cliche love song”

2015: Anti Social Media “The way you are”

2016: Lighthouse X “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen “Where I Am”

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

- Danmark har vundet det Europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.

- Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.

- Danmark kvalificerede sig sidste år til finalen, hvor Naja Nissen med sangen ”Where I am” blev nummer 20 i finalen. De to foregående finaler ved det europæiske Melodi Grand Prix blev uden dansk deltagelse. Både Lighthouse X og Anti Social Media røg ude i semifinalen.

- Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.

- Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.

- Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

Odds på Melodi Grand Prix 2018

Bonusser til MGP

Reklame.

betfair
nordicbet
888sport
bwin
leovegas
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars