Reklame*

Melodi Grand Prix oddsMelodi Grand Prix odds 2019

Det danske Melodi Grand Prix 2019 afvikles i år i Boxen, Herning lørdag d. 23. februar fra kl. 20:00. 10 danske sange skal kæmpe om retten til at repræsentere Danmark ved det europæiske MGP i maj måned. Vi bringer her odds, optakt og gennemgang af favoritterne ved Dansk Melodi Grand Prix. Du kan som altid følge Melodi Grand Prix’et direkte på DR1.

Odds på Melodi Grand Prix 2019

Trin for trin: Spil på Melodi Grand Prix før kl. 20
Kom godt i gang med at oddse på Melodi Grand Prix med vores skudsikre trin for trin.

1. Gå til LeoVegas.dk - KLIK HER*

2. Klik på OPRET KONTO og udfyld felterne

3. Indbetal penge

4. Du finder oddsene på Melodi Grand Prix under "Sport" (i hovedmenuen øverst) - "Gennemse sport" - "Mere" - "Specials" - "Danmark" - "Melodi Grand Prix".

> Spil Melodi Grand Prix 2019 nu*

Odds på Dansk Melodi Grand Prix

De 10 sange, der har en chance for at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2019, er fundet. Bookmakerne har gjort deres chancevurdering, og herfra er vurderingen umiddelbart, at to sange er klart i front. Det drejer sig om Love Is Forever, som synges af Leonora, og League of Light, der fremføres af Julie og Nina. Vi giver vores vinderbud i denne artikel, og husk så også, at du altid kan finde spilforslag på både sport og underholdning på vores side med eksperttips. Held og lykke!

Hvem vinder det danske Melodi Grand Prix 2019?
Love Is Forever (Leonora): 1,72 – SPIL HER >>*

League of Light (Julie og Nina): 2,80 – SPIL HER >>*

Anywhere (Simone Emilie): 12,00 – SPIL HER >>*

Hold My Breath (Rasmus Faartoft): 15,00 – SPIL HER >>*

Kiss Like This (Jasmin Gabay): 25,00 – SPIL HER >>*

Dancing with You in My Heart (Marie Isabell): 25,00 – SPIL HER >>*

That Vibe (Leeloo): 30,00 – SPIL HER >>*

Dronning af baren (Humørekspressen): 35,00 – SPIL HER >>*

Step It Up (Teit Samsø): 50,00 – SPIL HER >>*

Say My Name (Sigmund): 50,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 22. februar 2019 kl. 10:18. Odds kan ændre sig.

Deltagerne ved Melodi Grand Prix: De ti danske bud

I det følgende giver vi dig et overblik over samtlige 10 sange, der kæmper om at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2019. Bliv klogere på både deltagerne, sangerne og sangskriverne.

Nr. 1: Simone Emilie - Anywhere
23-årige Simone Emilie Holm fra Vesterbro åbner showet med sangen Anywhere. Simone Emilie er debutant i Melodi Grand Prix-sammenhæng, men hun har sceneerfaring fra sin tid som sopransolist i Sankt Annæ Pigekor, hvor hun blandt andet har turneret i Singapore, USA og Spanien. Fredrik Sonefors, Fred Miller og ikke mindst Jeanette Bonde, der selv stillede op i Dansk Melodi Grand Prix sidste år, har været med til at producere sangen.

Vores vurdering: En ærlig og sød sang, der starter stille ud, men desværre aldrig helt når et stort MGP-klimaks.

Spil på Simone Emilie som vinder til odds 12,00 – SPIL HER >>*

Nr. 2: Jasmin Gabay – Kiss Like This
Hvis du synes, at navnet Jasmin Gabay virker bekendt, er det muligvis fordi, du endnu husker det fra den seneste udgave af Den Store Bagedyst. Det 31-årige multitalent kan bage, men hun kan dælme også synge. Om det er cyprioternes ”Fuego” fra Eurovision Song Contest anno 2018, der har inspireret, skal vi lade være usagt, men Jasmin giver den latino-gas på både engelsk og spansk i sin festlige MGP-sang. Jasmin Gabay har allerede stiftet bekendtskab med Melodi Grand Prix, eftersom hun sang kor for Anja i 2017. Liss Cabble, Clara Sofie Fabricius og Fredrik Sonefors har været med i produktionen.

Vores vurdering: En festlig og sjov sang, som charmerende Jasmin Gabay godt kan rykke i Top3 med.

Spil på Jasmin Gabay som vinder til odds 25,00 – SPIL HER >>*

Nr. 3: Rasmus Faartoft – Hold My Breath
Den 25-årig musical-artist Rasmus Faartoft, som blandt andet har medvirket i musicalen ”Seebach”, har noget af et hold i ryggen. På dette finder man både Tim Schou og Martin Skriver, der begge allerede har prøvet at vinde Dansk Melodi Grand Prix. Sangen Hold My Breath er meget storslået, og Rasmus Faartoft synger den smukt. Tematikken er seriøs og dyb, men spørgsmålet er vel, om danskerne er klar til at stemme sådan noget videre?

Vores vurdering: Rasmus Faartoft henter nogle af de ældre stemmer, men der er ikke nok MGP-tjubang til, at han vinder showet.

Spil på Rasmus Faartoft som vinder til odds 15,00 – SPIL HER >>*

Nr. 4: Marie Isabell – Dancing with You in My Heart
33-årige Marie Isabell fra Amager kommer med en sød historie. Hun har hverdagen i den københavnske hjemmepleje, hvor hun har en vane med at synge for de ældre. Hun blev spottet på Instagram, og nu er hun så klar til at give den gas ved Dansk Melodi Grand Prix. Marie Isabell optræder med en klassisk MGP-sang, som navnkundige John Ballard er hjernen bag. John Ballard har i nyere tid haft fem sange med ved Det Europæiske Melodi Grand Prix, og fire af disse præsterede at gå i den samlede Top10.

Vores vurdering: Marie Isabell skal nok få nogle point på sit dejlige væsen, men sangen mangler noget ekstra. Det bliver lidt for sødt.

Spil på Marie Isabell som vinder til odds 25,00 – SPIL HER >>*

Nr. 5: Sigmund – Say My Name
Du kender farvestrålende Sigmund fra X Factor 2018, hvor han nåede semifinalen under Sanne Salomonsen. Den 23-årige showman imponerede særligt med sine dansemoves (han har en fortid som danser på Det Kongelige Teaters Balletskole), og mon ikke, at Sigmund igen åbner for talentposen, når han står på scenen til Dansk Melodi Grand Prix. Der er dygtigere sangere med i feltet, men Sigmund ved, hvordan man kommer ud over scenekanten. Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones har arbejdet i maskinrummet.

Vores vurdering: Sangen er blandt de ringere, og selvom Sigmund nok skal give den hele armen, rækker det ikke.

Spil på Sigmund som vinder til odds 50,00 – SPIL HER >>*

Nr. 6: Humørekspressen – Dronning af baren
Det eneste dansksprogede bidrag i årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix. Gruppen har haft meget succes i bodega-Danmark, men rækker talentet også, når den står på MGP? Humørekspressen består af Frandsen (Pharfar), Krølstrup (Klumben), Strejferen (Chapper) og Peber (Peter Lützen). Sangen skiller sig ekstremt meget ud fra resten af feltet, og Humørekspressen leverer på en munter facon. Christian Kroman, Søren Schou, Chang II Kim og Peter Lützen har været med i kulissen.

Vores vurdering: Det bliver skide hyggeligt, når Humørekspressen går på scenen, men de samler ikke stemmer nok til at blande sig i toppen.

Spil på Humørekspressen som vinder til odds 35,00 – SPIL HER >>*

Nr. 7: Julie og Nina – League of Light
For første gang siden 1979 er der grønlandsk sang med på et nummer, der er repræsenteret ved Dansk Melodi Grand Prix – og det er Nina Kreutzmann Jørgensens fortjeneste. Sammen med Julie Berthelsen folder hun sig ud i en fortryllende og eventyrlig sang. Julie og Nina har begge nydt stor individuel succes i løbet af deres respektive musikalske karrierer, og nu bliver spørgsmålet så, om deres duet også falder i danskernes smag.

Vores vurdering: Sangen er meget dragende, og den magiske stemning sikrer Julie og Nina en plads i Top3.

Spil på Julie og Nina som vinder til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Nr. 8: Teit Samsø – Step It Up
Endnu en musical-artist fra ”Seebach” er med her, nemlig Teist Samsø. Den 37-årige sanger har taget sin uddannelse på Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia, og han er vant til at give den som entertainer. Der er fuld hammer på sangen, som kører i et højt tempo. Måske ikke så MGP-agtigt – men det skal nok blive festligt. Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen har været med til at skrive sangen.

Vores vurdering: Teit Samsø får folk op af stolene, men sangen er ikke ekstraordinær nok til at stryge til tops ved Dansk Melodi Grand Prix.

Spil på Teit Samsø som vinder til odds 50,00 – SPIL HER >>*

Nr. 9: Leonora – Love Is Forever
Årets yngste deltager, 20-årige Leonora, stiller op med en sød og catchy sang, som du husker øjeblikkeligt, når blot du har hørt den en enkelt gang. Der bliver sunget ”Love is Forever” maaaange gange, men det bliver ikke kedeligt. Omdrejningspunktet er kærligheden, og det bør de fleste kunne relatere til. Leonora er først og fremmest kendt for sine egenskaber på skøjtebanen, men hun har en dejlig stemme, og det skal danskerne nok anerkende. Undervejs synger hun på både engelsk, dansk, fransk og tysk. Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei har været med til at lave sangen.

Vores vurdering: Leonora har vindersangen. Hun er sød, hun synger smukt, og kærlighedsteamet virker.

Spil på Leonora som vinder til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Nr. 10: Leeloo – That Vibe
34-årige Pernille-Leeloo lukker festen med sit power-nummer That Vibe. Hun har turneret i både USA og Europa, og hun har samarbejdet med selveste Sanne Salomonsen. En rutineret performer, der nok skal give den max. gas. That Vibe er en festlig omgang, og så skal man ikke undervurdere den betydning, det kan have, at man afleverer konkurrencens sidste bidrag.

Vores vurdering: Bookmakerne har Leeloo til at slutte næstsidst. Vi forventer, at hun kan etablere sig i midterfeltet. En topplacering bliver dog svær.

Spil på Leeloo som vinder til odds 30,00 – SPIL HER >>*

Afsnittet er skrevet med inspiration fra DR's deltagergennemgang. KLIK HER for at høre sangene.

Regler, afstemning og jury ved Dansk Melodi Grand Prix 2019

Beslutningen om, hvem der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest, træffes af både seere og jury. Hver ”instans” vægter med 50 %. Der stemmes af to omgange; først skal et finalefelt bestående af tre sange findes, og dernæst skal vinderen så findes.

Sådan gik DMGP 2018

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2018 blev Rasmussen med sangen ”Higher Ground”. Sangen mindede mere om en hymne, der kunne passe ind i en serie som ”Vikings” eller ”Game of Thrones” end om en popsang skåret efter en traditionel skabelon. Rasmussen stod frem som en moderne viking, og den velkomponerede sang havde en dyster dramatik, som virkede dragende.

Tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix

Her kan du se, hvilke sange der vundet Dansk Melodi Grand Prix gennem tiden.

1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto “Angelique”

1962: Ellen Winther “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel “For din skyld”

1966: Ulla Pia “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach “Disco Tango”

1980: Bamses Venner “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron: Krøller eller ej

1982: Brixx: Video Video

1983: Gry “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane “Twist of love”

2007: DQ “Drama queen”

2008: Simon Mathew “All night long”

2009: Brinck “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen “In a moment like this”

2011: A Friend in London “New tomorrow”

2012: Soluna Samay “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest “Only teardrops”

2014: Basim “Cliche love song”

2015: Anti Social Media “The way you are”

2016: Lighthouse X “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen “Where I Am”

2018: Rasmussen ”Higher Ground”

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

- Danmark har vundet det Europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.

- Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.

- Danmark kvalificerede sig sidste år til finalen, hvor Naja Nissen med sangen ”Where I am” blev nummer 20 i finalen. De to foregående finaler ved det europæiske Melodi Grand Prix blev uden dansk deltagelse. Både Lighthouse X og Anti Social Media røg ude i semifinalen.

- Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.

- Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.

- Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

- Da Rasmussen deltog for Danmark sidste år, blev han slagtet af juryen, men hyldet af seerne. Han endte som nr. 9 i finalen.

De fem største Melodi Grand Prix moments gennem tiderne

Danmark har produceret indtil flere mindeværdige øjeblikket i den store europæiske sangkonkurrence, og i dette afsnit kigger vi lidt nærmere på de allerstørste af disse.

Emmelie de Forest – Nr. 1 i 2013
Med sangen Only Teardrops strøg Emmelie de Forest helt til tops ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2013. Sangen var blandt andet blevet til i samarbejde med rutinerede Lise Cabble, der efterhånden må betegnes som lidt af en MGP-specialist. Sangen er egentlig ganske melankolsk, men den rummer også et håb om bedre tider, og det er noget, som publikum kan forlige sig med. Skønne Emmelie de Forest fremførte den med masser af power og sjæl, i bare fødder på scenen, og med et stort smil på læben. Et rørende bidrag, der fremstår som Danmarks suverænt stærkeste i nyere tid.

Brødrene Olsen – Nr. 1 i 2000
Når vi kører end ”The Greatest”-kategori, vil det være direkte uforskammet at lade Brødrene Olsens magiske bidrag passere forbi ukommenteret. Med sangen Fly On The Wings Of Love (Smuk som et stjerneskud) tryllebandt den charmerende duo publikum i Sverige ved Eurovision Song Contest i 2000, og præstationen rakte til en samlet førsteplads. Jørgen Olsen og Niels Olsen stod side om side, hver med en guitar i hånden, med højt humør, og med et hjerteligt kærlighedsbudskab på læberne. Dét var noget, der virkede!

Grethe og Jørgen Ingmann – Nr. 1 i 1963
Er du en del af den lidt ældre generation, husker du også Grethe og Jørgen Ingmann, som stjal showet med sangen Dansevise i 1963. En intro på elguitar sætter scenen for Grethe, som synger dragende og overbevisende. Volmer Sørensen, der fungerede som tekstforfatter, har skrevet en eventyrlig sang, der rummer mange sproglige finurligheder. Med Dansevise blev Grethe og Jørgen Ingmann den første duet til at vinde Eurovision Song Contest, og flere eksperter mener, at Dansevise er Danmarks bedste bidrag i konkurrencen nogensinde.

Rollo og King – Nr. 2 i 2001
Det lignede på forhånd ikke en taknemmelig opgave, da der skulle følges op på Brødrene Olsens succes i 2000, men foran et overvejende dansk publikum i Parken til Melodi Grand Prix i 2001, gav duoen Rollo og King den så meget gas med sangen Never Ever Let You Go (Der står et billede af dig på mit bord), at de var lige ved at sørge for, at titlen blev på dansk jord. Rollo og King performede sig til en samlet 2. plads i konkurrencen, og selvom man siger, at man kun husker vinderne, så har det muntre og charmerende nummer fået en plads i historiebøgerne.

Tommy Seebach – Nr. 6 i 1979
Husker du Tommy Seebach fra Jerusalem i 1979? Ellers skylder du dig selv at gå på Youtube og give sangen Disco Tango et lyt med det samme. Tommy Seebach er bare et ikon i den danske musikhistorie, og med Disco Tango rammer han et rigtigt disco-vibe, som man får lyst til at rokke med på. Sangen blev til i et samarbejde med den nu 72-årige sangskriver Keld Heick. Husk nu at nyde strygerne – og ikke mindst Tommy Seebachs karakteristiske hårpragt - når du sætter dig til rette.

Odds på Melodi Grand Prix 2019

Bonusser til MGP

Reklame.

bet365
888sport
betfair
1
bwin
leovegas
nordicbet
3
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars