Melodi Grand Prix oddsMelodi Grand Prix odds 2017

Det internationale Melodi Grand Prix 2017 løber i år af stablen i Kiev i Ukraine. Her har Danmark Anja Nissen med, og hun har en god chance for at få sig en topplacering. Kan hun mon true storfavoritten fra Italien? Vi bringer her odds, gennemgang af de største favoritter samt optakt til Melodi Grand Prix. Konkurrencen starter d. 9. maj med den første semifinale, mens den anden semifinale finder sted d. 11. maj. Den store finale finder sted lørdag d. 13. maj. Du kan følge Melodi Grand Prix på DR.

Odds på Melodi Grand Prix 2017

Odds på det Europæiske Melodi Grand Prix

Italien er den store favorit til at snuppe titlen i år, men flere outsidere står også med fine kort på hånden ifølge bookmakernes odds - inklusiv Danmark. Husk at vi deler masser af spilforslag hver eneste dag på alt fra ishockey til Melodi Grand Prix på vores side med eksperttips. Held og lykke!

Hvem vinder Det Europæiske Melodi Grand Prix 2017?
Italien: 2,60 – SPIL HER >>
Portugal: 3,00 – SPIL HER >>
Bulgarien: 4,00 – SPIL HER >>
Belgien: 21,00 – SPIL HER >>
Sverige: 26,00 – SPIL HER >>
Holland: 34,00 – SPIL HER >>
Rumænien: 41,00 – SPIL HER >>
Storbritannien: 34,00 – SPIL HER >>
Frankrig: 51,00 – SPIL HER >>
Danmark: 81,00 – SPIL HER >>

Hvem kommer i top 3?
Italien: 1,30 – SPIL HER >>
Bulgarien: 1,33 – SPIL HER >>
Portugal: 1,42 – SPIL HER >>
Belgien: 3,50 – SPIL HER >>
Sverige: 3,75 – SPIL HER >>
Armenien: 5,50 – SPIL HER >>
Holland: 6,00 – SPIL HER >>
Rumænien: 7,00 – SPIL HER >>
Storbritannien: 11,00 – SPIL HER >>
Danmark: 13,00 – SPIL HER >>

Danmarks præstation
Kommer i top 3 JA/NEJ: 13,00 - 1,02
Slutter i top 10 JA/NEJ: 3,50 - 1,25

Hvilken placering får Danmark?
1-4: 11,00 - SPIL HER >>
5-10: 4,00 - SPIL HER >>
11 eller dårligere: 1,25 - SPIL HER >>

Hvem giver Danmark 12 point til?
Sverige: 2,15 – SPIL HER >>
Holland: 3,50 – SPIL HER >>
Italien: 4,50 – SPIL HER >>
Portugal: 6,00 – SPIL HER >>
Norge: 11,00 – SPIL HER >>
Australien: 16,00 – SPIL HER >>

Hvem får den bedste slutplacering?
Danmark: 1,55 – SPIL HER >>
Norge: 2,30 – SPIL HER >>

Hvem får den bedste slutplacering?
Danmark: 3,75 – SPIL HER >>
Sverige: 1,22 – SPIL HER >>

Hvem slutter bedst af de nordiske lande?
Sverige: 1,28 – SPIL HER >>
Danmark: 4,00 – SPIL HER >>
Norge: 9,00 – SPIL HER >>

Slutter et land med 0 point?
Ja: 9,00 – SPIL HER >>
Nej: 1,04 – SPIL HER >>

Hvor kommer vinderen fra?
1. semifinale: 2,50 – SPIL HER >>
2. semifinale: 4,00 – SPIL HER >>
Forhåndskvalificeret: 2,10 – SPIL HER >>

Se flere odds på Melodi Grand Prix - KLIK HER!

Favoritterne ved den internationale musikfest

Vi giver dig her et overblik over de ti største favoritter ved det Europæiske Melodi Grand Prix

Italien
I år stiller Italien op med sangen ”Occedentali´s Karma” af Francesco Gabbani. Italien har tidligere vundet Eurovision to gange i 1964 og 1990. Sidste år blev det til en beskeden 16. plads, men i 2015 fik landet en flot tredjeplads. Italiens bud i år er favorit hos bookmakerne, og det er den blandt andet på grund af sangens budskab. Sangen handler om menneskelighed, og samtidigt ser sangen også på at være afhængig af sociale medier, evolution og samtidigt vigtigheden i at have tid til ro i sit liv. Sangen favner derfor meget bredt, og det er noget, som tilskuerne godt kan lide. Det er en stille og rolig sang, men sangen har nok fået mest opmærksomhed, fordi der er en dansende bjørn på scenen, som har fået tilskuerne op af stolene. Om sangen vinder, er et godt spørgsmål, da det ikke er en typisk vinder af Eurovision, men hvem ved?

Spil på Italien som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 1,70 – SPIL HER >>

Bulgarien
Kristian Kostov repræsenterer Bulgarien med sangen ”Beautiful Mess”. Bulgarien har været med i det Europæiske Melodi Grand Prix 10 gange tidligere, og deres bedste resultat kom i 2006, da de blev nummer fire. I år har landet også en udmærket chance for en topplacering. Sangen er på engelsk, hvilket er en klar fordel i fordel til det italienske bud. Det er en stille sang med lidt kant, og man kan mærke, at Kristian Kostov er en god sanger. Den minder lidt om et europæisk popnummer, og det kan godt være til Bulgariens fordel i sidste ende. Denne sang kunne snildt få en topplacering, og vi ser bedre muligheder for Bulgarien end storfavoritten Italien faktisk.

Spil på Bulgarien som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 8,00 – SPIL HER >>

Sverige
Sverige har en stolt melodi grand prix tradition, og de har vundet seks gange. Senest vandt Sverige i 2015, da Måns Zelmerlöw strøg til tops. I år stiller vores naboland op med sangen ”I Can´t Go On” sunget af Robin Bengtsson, og den er allerede kendt en smule rundt om Europa, da den er blevet på diverse radiostationer. Sangen har dog ikke så mange overraskelsesmomenter. Det kan gøre, at folk måske synes, at sangen er lidt kedelig, og det er ikke til Sveriges fordel. Sceneshowet er dog udmærket, og med Sverige flotte historik taget i betragtning, må man ikke afskrive Sverige helt.

Spil på Sverige som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 11,00 – SPIL HER >>

Portugal
Portugal har aldrig vundet det europæiske melodi grand prix, og det har ikke været kvalificeret siden 2010. Derfor kan det godt undre de fleste, hvorfor landet er blandt outsiderne til titlen. De stiller op i år med sangen ”Amar pelos dois”, som betyder elsker de to. Sangen bliver sunget af Salvador Sobral. Der er næsten ingen instrumenter med i sangen, og den minder om en rigtig sjæler. Sobral har en god stemme, men spørgsmålet er, om han kan få alle folk i stuerne med. Portugals bedste resultat ved Eurovision er en sjetteplads, som de fik i 1996.

Spil på Portugal som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 11,00 – SPIL HER >>

Armenien
Armenien har været med ni gange ved det internationale Melodi Grand Prix. Deres bedste resultat er en fjerdeplads i 2008 og 2014, mens deres værste resultat kom i 2011 med 12. plads. I år stiller landet op med sangen Fly With Me med Artsvik. Det er en lille og sød sang, hvor der ikke er skyggen er af rock, men der er derimod en del mellemøstlige toner i sangen. Armenien er også en af outsiderne til titlen, men sangen er meget flad, og det kan komme til at koste stemmer fra de forskellige lande. Sidste år blev Armenien nummer syv.

Spil på Armenien som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 21,00 – SPIL HER >>

Australien
Australien er en outsider til titlen i år, men de har ikke været en del af Melodi Grand Prix ret længe. De kom for første gang med i 2015, hvor det blev til en flot femteplads. I 2016 gik det så endnu bedre, da kun Ukraine var bedre end dem. I år stiller landet op med sangen ”Don´t Come Easy”, som bliver sunget Isaiah. Han minder lidt om Sam Smith i sangstil, og han har dermed også en fantastisk stemme. Australien har vi en stor fidus til. Isaiah er i øjeblikket ude med storhittet” It´s Gotta Be You”, som bliver spillet overalt i øjeblikket. Han er dermed et godt bud på en vinder, Folk kender ham, og han har en god stemme. Det kan være med til, at han får mange stemmer.

Spil på Australien som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 26,00 – SPIL HER >>

Belgien
Belgien har deltaget 50 gange det internationale Melodi Grand Prix. Deres bedste resultat kom i 1986, hvor de strøg hele vejen til tops. I år stiller landet op med sangen "City Lights" sunget af Blanche. Det er en stille sang med elektroniske undertoner, og den kunne godt være have været et europæisk popnummer i diverse radiostationer. Sidste år endte Belgien på en flot tredjeplads, og de har bestemt muligheder for at gentage denne placering. Landet er en af mange outsidere til titlen i år. Blanches stemme kan godt minde en anelse om Adeles, dog i en meget afdæmpet udgave.

Spil på Belgien som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 34,00 – SPIL HER >>

Danmark
Anja Nissen vandt på flotteste vis det aanske Melodi Grand Prix. Hendes sang ”Where I Am” er en sang med en masse power og glæde i, som kan være med til at være tiltalende for publikum. Vi ser det danske bud som det bedste siden, at Danmark vandt i 2013 med Emmelie de Forrest. Danmark kom noget skuffende ikke til finalen i 2015 og 2016, men i år har Danmark en rigtig fornuftig chance for en topplacering. Sangen er klart en outsider til sejren, da Anja Nissen har karisma, charme og et smil på læben, som kan give mange værdifulde stemmer til Danmark. Anja Nissen er halv australsk, og det kan også hjælpe os internationalt.

Spil på Danmark som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 34,00 – SPIL HER >>

Frankrig
Frankrig har en stolt Melodi Grand Prix-tradition, og landet er en del af Big Five sammen med blandt andet Spanien. Frankrig stiller lidt utraditionelt op i år. De stiller normalt op med en fransk sang, men i år er det en sang på både fransk og engelsk. Sangen hedder "Requiem", og den bliver sunget af Alma. Frankrig har vundet konkurrencen fem gange, og 2014 fik de deres værste resultat, da de endte på en meget skuffende sidsteplads. Sidste år blev det til en sjetteplads med sangen J´ai cherché af Amir. Det bliver spændende at se, om Frankrig kan vinde endnu en titel.

Spil på Frankrig som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 34,00 – SPIL HER >>

Aserbajdsjan
Aserbajdsjan vandt Eurovision tilbage i 2011, mens det blev til en andenplads i 2013. De seneste tre år er det dog blevet til en skuffende 22. plads, 12. plads og 17. plads. I år stiller landet op med sangen "Skeletons" sunget af Dihaj. Sangen er poppet med en snært af elektroniske toner, som minder lidt om Mø i sangstil. De har også en fornuftig chance for at komme langt grundet deres historik. Et stort plus for landet er også, at de synger på engelsk. Det har landet været gode til, og de har faktisk sunget alle deres sange på engelsk, siden at de kom med i 2008.

Spil på Aserbajdsjan som vinder af det Europæiske Melodi Grand Prix til odds 36,00 – SPIL HER >>

Sådan afgøres det Europæiske Melodi Grand Prix

- Det internationale Melodi Grand Prix bliver afgjort efter to semifinaler og en finale. Alle lande skal igennem kvalifikationen for at komme til finalen undtagen Big Five (Storbritannien, Spanien, Italien, Frankrig og Tyskland) og værtslandet Ukraine.

- De to semifinaler består af 18 lande hver, hvoraf de ni lande går videre til finalerne.

- Alle lande kan stemme under finalerne, men det er ikke tilladt at stemme på sit eget land.

- Stemmesystemet fungerer således. Der stemmes fra hvert deltagende land på demokratisk vis. Pointene fordeles fra 1-8, 10 og 12. Seerstemmerne tæller 50 procent, mens juryens stemmer også tæller 50 procent i den afgørende afstemning. Der er en jury i hvert enkelt land, som består af kyndige musikpersoner.

- Det land med flest stemmer vinder det internationale Melodi Grand Prix.

- Reglerne ved konkurrencen ændrede sig i 2016, så juryens stemmer først bliver fordelt, hvorefter seernes stemmer bliver fordelt. Det blev gjort for at gøre konkurrencen spændende til det sidste.

Er gevinster på odds egentlige skattefrie? Bliv meget klogere på emnet SKAT lige her.

Facts om Melodi Grand Prix

- Melodi Grand Prix afgøres gennem tre runder. Først afholder hvert land et nationalt Grand Prix for at finde frem til hvilken sang, der skal repræsentere landet ved Det Europæiske Melodi Grand Prix. Herefter afholdes der to semifinaler med 18 nationer i hver, hvorfra de bedste går videre til finalen sammen med Big Five-nationerne og værtsnationen.

- Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland udgør Big Five, og de er derfor direkte kvalificerede. Det samme gælder for værtsnationen Ukraine.

- Værtsnationen Ukraine har nægtet den russiske deltager, Julia Samoylova, indrejse i Ukraine, da hun i 2015 overtrådte den ukrainske lovgivning. Årsagen var, at hun eftersigende besøgte Krim-halvøen uden at have været igennem den officielle, ukrainske grænseovergang, hvorfor hun opholdte sig således illegalt på ukrainsk territorium. Derfor deltager Rusland ikke i årets Melodi Grand Prix.

- Ukraine er værter for årets udgave af Det Europæiske Melodi Grand Prix, da de vandt sidste års udgave med sangen ”1944”, som blev fremført af Jamala. I år er det rockbandet O. Torvald, som repræsenterer Ukraine med sangen ”Time”. Ukraine har en enkelt gang tidligere været værter for Melodi Grand Prixet – det var i 2005.

- Irland er det land, som har vundet Det Europæiske Melodi Grand Prix flest gange. Irerne har triumferet hele syv gange, hvoraf Johnny Logan har været manden bag to af sejrene. Vi skal dog helt tilbage til 1996 for at finde den seneste irske vinder af Melodi Grand Prix – det var Eimear Quinn med sangen ”The Voice”. Med seks sejre indtager vores svenske naboer andenpladsen på listen over mest succesfulde Melodi Grand Prix-nationer. Danmark har vundet tre gange.

- Danmark vandt senest i 2013, hvor Emmelie de Forest repræsenterede de danske farver med sangen ”Only Teardrops”.

- Sidste års Europæiske Melodi Grand Prix blev afholdt i Sverige, og der var hele 204 millioner, som så med hjemmefra stuerne.

- 2017-udgaven af Det Europæiske Melodi Grand Prix afholdes i International Exhibition Centre i Kiev, hvor der er plads til 10.000 tilskuere.

Danmarks resultater igennem tiderne

- Danmark har vundet det Europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.

- Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til sidste plads.

- Danmark har ikke kvalificeret til de sidste to finaler ved det europæiske Melodi Grand Prix. Både Lighthouse X og Anti Social Media røg ude i semifinalen.

- Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957,1988 og 1989.

- Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.

- Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

Højdepunkter for Danmark i det Europæiske Melodi Grand Prix

- 1957: Danmark stiller for første gang op til konkurrencen, og Birthe Wilker og Gustav Vinckler bliver nummer 3

- 1963: Danmark vinder deres første Melodi Grand Prix.

- 1988: Danmark bliver nummer tre ved Melodi Grand Prix´et (Kirsten og Søren)

- 1989: Danmark bliver nummer tre ved Melodi Grand Prix´et (Birthe Kjær)

- 2000: Brødrene Olsen vinder Danmarks anden titel ved det Europæiske Melodi Grand Prix

- 2001: Rollo og King bliver nummer to.

- 2013: Emmelie de Forest sikrer Danmarks tredje titel ved Melodi Grand Prix.

Læs endnu mere på vores side om Eurovision odds.

Odds på Melodi Grand Prix 2017

Af Peter Larsen
Google+: 
04-03-2013 16:42

Bonusser til MGP

888sport
danskespil
bwin
betfair2
leovegas
nordicbet
cashpoint
betsafe
betfair2
unibet
jetbull