Reklame*

Melodi Grand Prix oddsMelodi Grand Prix odds 2018

Det europæiske Melodi Grand Prix 2018 afvikles i år i Lissabon i Portugal fra den 8. maj til den 12. maj. 43 nationer deltager i den store sangkonkurrence, hvor seks nationer er direkte kvalificeret til den store finale. Vi bringer her odds, optakt og gennemgang af favoritterne ved de europæiske Melodi Grand Prix. Finalen finder sted lørdag den 12. maj fra kl. 21.00. Du kan som altid følge Melodi Grand Prix’et på DR1.

Tilbud: Dobbelt op på din gevinst på MGP - KLIK HER* (vilkår gælder)

Odds på Melodi Grand Prix 2018

Odds på Internationalt Melodi Grand Prix

Cypern ses efter semifinalerne som den klare favorit til at tage sejren i Lissabon, men der er som altid flere gode sange med ved Melodi Grand Prix, så intet er afgjort på forhånd. Husk, at du altid kan finde spilforslag til både sport og underholdning på vores side med eksperttips, og mon ikke, der ligger et bud på en vinder af Melodi Grand Prix 2018 iblandt? Held og lykke!

Hvem vinder Det Europæiske Melodi Grand Prix 2018?
Cypern: 2,25 – SPIL HER >>*
Israel: 4,50 – SPIL HER >>*
Frankrig: 13,00 – SPIL HER >>*
Sverige: 21,00 – SPIL HER >>*
Irland: 21,00 – SPIL HER >>*
Litauen: 21,00 – SPIL HER >>*
Norge: 23,00 – SPIL HER >>*
Italien: 26,00 – SPIL HER >>*
Tyskland: 26,00 – SPIL HER >>*
Estland: 41,00 – SPIL HER >>*
Australien: 41,00 – SPIL HER >>*
Bulgarien: 51,00 – SPIL HER >>*
Danmark: 51,00 – SPIL HER >>*
Ungarn: 51,00 – SPIL HER >>*
Tjekkiet: 51,00 – SPIL HER >>*
Moldova: 51,00 – SPIL HER >>*
Finland: 51,00 – SPIL HER >>*
Spanien: 126 – SPIL HER >>*
Østrig: 126 – SPIL HER >>*
Holland: 126 – SPIL HER >>*
Ukraine: 151 – SPIL HER >>*
Portugal: 201 – SPIL HER >>*
Slovenien: 251 – SPIL HER >>*
Albanien: 251 – SPIL HER >>*
Serbien: 301 – SPIL HER >>*
Storbritannien: 301 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidsunktet. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 11. maj 2018 kl. 14:23.

Tilbud: Dobbelt op på din gevinst på MGP - KLIK HER* (vilkår gælder)

Deltagerne ved Melodi Grand Prix: De ti bedste bud på en vinder

Vi giver dig her et overblik over de ti deltagere ved Europæisk Melodi Grand Prix 2018, som bookmakerne har udset sig som de største favoritter. Det danske bidrag ”Higher Ground”, som synges af Rasmussen, spås en god chance for at nå finalen, men den er dog ikke én af de ti foretrukne numre ifølge bookmakerne.

Skrevet inden semifinalerne. Odds nedenfor er dog opdateret fredag 11. maj

Israel
Israel har vundet Eurovision i alt tre gange, men hvis man spørger bookmakerne, er 2018 lig med den fjerde triumf for landet. Sangen ”Toy”, som fremføres af Netta Barzila er en noget atypisk Grand Prix-sang og fik tidligt favoritstatus over hele Europa. Sangen er på ingen måde et kedeligt bekendtskab, og 25-årige Netta, der skal optræde med sangen, har været ude at sige, at sangen referer til #metoo-bevægelsen.

Spil på Israel som vinder til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Bulgarien
Bulgarien vekslede en fjerdeplads ved 2016-udgaven af det internationale Melodi Grand Prix til en andenplads sidste år med sangen ”Beautiful Mess”. Det kommer ikke til at gå dårligere for nationen i år, ifølge bookmakerne, hvor Bandet Equinox skal optræde med nummeret ”Bones”, der er et sjælfuldt dance-nummer.

Spil på Bulgarien som vinder til odds 51,00 – SPIL HER >>*

Tjekkiet
Tjekkiets bud på en vindersang er ”Lie to Me”, som skal synges af Mikolas Josef. Det er et munter track, hvor en trompet indgår på nogenlunde samme måde som i Jason Derulos hit ”Talk Dirty”. Mikolas er en stærk performer, der med sin sang giver et skud friskhed og coolness til Grand Prix’et. Og måske kan det være nok til en topplacering.

Spil på Tjekkiet som vinder til odds 51,00 – SPIL HER >>*

Estland
Kombinationen af pop og opera er, hvad der venter, når Elina Nechayeva skal levere sangen ”La forza”, der er på italiensk. Der kan ikke sættes en finger på stemmen hos den 26-årige estiske sopran, der skal levere den dragende og storslåede ballade, som skiller sig ud fra de andre favoritter og på denne måde godt kan sende næste års Melodi Grand Prix til Tallinn.

Spil på Estland som vinder til odds 41,00 – SPIL HER >>*

Australien
Siden 2015 har Australien været med i det internationale Melodi Grand Prix, og som altid er det med et stærkt bidrag. Den 28-årige Jessica Mauboy, der for 12 år siden blev toer i Australian Idol synger ”We Got Love”, der er et rigtig solidt feel-good-popnummer, som bliver leveret af en dygtig sangerinde, hvorfor den især godt kan vinde en del ved at blive fremført live.

Spil på Australien som vinder til odds 41,00 – SPIL HER >>*

Sverige
Vores svenske naboer har det bedste bud på en nordisk vinder af Melodi Grand Prix’et med til Lissabon. Benjamin Ingrosso skal optræde med "Dance You Off", der er er et funky elektropopnummer. Sverige har om noget land fundet opskriften på succes ved Melodi Grand Prix. Over de seneste syv år er Sverige endt i finalens top 5 seks gange, og i to af disse er svensken endt som vinder. Hvor langt kan ”Dance You Off” føre det for vores naboer i år?

Spil på Sverige som vinder til odds 21,00 – SPIL HER >>*

Frankrig
Madame Monsieur synger ”Merci” i det franske bidrag, men den franske duo skal ikke være for hurtige med at takke, for Frankrig har historien imod sig, hvis de sætter næsen op efter en sejr ved Melodi Grand Prix’et. Ikke siden 1977 har Frankrig taget en sejr. Ved konkurrencen, hvor den franske deltager i Eurovision skulle findes, blev Madame Monsieur kun nummer tre hos den internationale jury, men de var så stor en yndling hos de franske seere, at den tog den samlede sejr.

Spil på Frankrig som vinder til odds 13,00 – SPIL HER >>*

Norge
Foruden at give lytterne opskriften på, hvordan man skriver en sang, er det norske bidrag et funky og muntert indslag på Grand Prix-scenen, hvor vi får lov at se den charmerende Alexander Rybak, der gav Norge landets seneste internationale Melodi Grand Prix-sejr tilbage i 2009 med sangen ”Fairytale”. Rybak har igen sin violin med på scenen og skal denne gang optræde med "That's How You Write a Song".

Spil på Norge som vinder til odds 23,00 – SPIL HER >>*

Belgien
Belgien vandt senest det internationale Melodi Grand Prix for 32 år siden, og det er måske bare et spørgsmål om tid, før det sker igen. "A Matter Of Time" er titlen på sangen, som er det belgiske bidrag ved årets sangkonkurrence. Den synges af singer-songwriteren Laura Groeseneken med kunstnernavnet Sennek og fortsætter de seneste års tendens med belgiske pop-bidrag, der dog har en kant af noget mysterie. Sangen kan minde lidt om et James Bond-tema og er blevet sammenlignet med Conchita Wursts “Rise Like a Phoenix”.

Belgien gik ikke videre fra semifinalen.

Spanien
Spanien har en stille sang, der oser af sukkersød kærlighed med ved Melodi Grand Prixet. Portugal viste sidste år, at det hverken kræver power eller ”pang” for at nå til tops, og sådan en opskrift håber spanierne også kan være guld værd i år, når Amaia og Alfred synger den tidløse ”Tu canción”, der betyder ”din sang”. Tager europæerne den til sig, kan den bestemt nå langt.

Spil på Spanien som vinder til odds 126,00 – SPIL HER >>*

Sådan afgøres Melodi Grand Prix

43 nationer er i spil til at vinde Det Europæiske Melodi Grand Prix. Seks nationer er direkte kvalificeret til finalen, der afvikles den 12. maj. Det er The Big Five, som er Storibritannien, Spanien, Frankrig, Tyskland og Italien, da disse lande betaler mest til EBU, samt Portugal, der vandt i Ukraine sidste år. Semifinalerne, der løber af stablen tirsdag den 8. maj og torsdag den 10. maj, har i alt 37 deltagende lande, der kæmper om to gange ti pladser til finalen.

Ligesom de foregående år findes vinderen ved en kombination af seerstemmer og en jury. Hos hvert land tæller disse to 50 % hver. Alle lande har således to gange 1-12 point, der skal fordeles, og vinderen er den, der sammenlagt opnår flest stemmer.

Danmarks sang i år: Rasmussen med ”Higher Ground”

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix blev Rasmussen med sangen ”Higher Ground”, som levede op til favoritværdigheden. Sangen minder mere om en hymne, der kunne passe ind i en serie som ”Vikings” eller ”Game of Thrones” end om en popsang skåret efter en traditionel skabelon. Rasmussen står frem som en moderne viking, og den velkomponerede sang har en dyster dramatik, som kan virke dragende.

Forhåbentlig trækker den en masse stemmer i land – i første omgang torsdag den 10. maj, hvor Rasmussen optræder i semifinalen og skal blive blandt de ti bedste for at kvalificere sig til finalen.

Tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix

Her kan du se, hvilke sange der vundet Dansk Melodi Grand Prix gennem tiden.

1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto “Angelique”

1962: Ellen Winther “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel “For din skyld”

1966: Ulla Pia “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach “Disco Tango”

1980: Bamses Venner “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron: Krøller eller ej

1982: Brixx: Video Video

1983: Gry “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane “Twist of love”

2007: DQ “Drama queen”

2008: Simon Mathew “All night long”

2009: Brinck “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen “In a moment like this”

2011: A Friend in London “New tomorrow”

2012: Soluna Samay “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest “Only teardrops”

2014: Basim “Cliche love song”

2015: Anti Social Media “The way you are”

2016: Lighthouse X “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen “Where I Am”

2018: Rasmussen ”Higher Ground”

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

- Danmark har vundet det Europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.

- Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.

- Danmark kvalificerede sig sidste år til finalen, hvor Naja Nissen med sangen ”Where I am” blev nummer 20 i finalen. De to foregående finaler ved det europæiske Melodi Grand Prix blev uden dansk deltagelse. Både Lighthouse X og Anti Social Media røg ude i semifinalen.

- Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.

- Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.

- Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

Tilbud: Dobbelt op på din gevinst på MGP - KLIK HER* (vilkår gælder)

Odds på Melodi Grand Prix 2018

Bonusser til MGP

Reklame.

bet365
betfair
1
bwin
leovegas
nordicbet
3
betsafe
888sport
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars