Reklame*

LoL Worlds betting

League of Legends WorldchampionshipLeague of Legends World Championship – den største turnering i eSport regi. I slutningen af september måned er den professionelle League of Legends sæson ved at være slut i alle verdens regioner. 24 af verdens bedste hold skal fra d. 23. september og helt fra til d. 4. november spille om den ultimative ære, når Worlds 2017 løber af stablen. Er 2017 endnu et år domineret af den sydkoreanske region, eller har den kinesiske region, der er på hjemmebane, noget at skulle sige til dette? Læs med herunder for at blive opdateret på alt du bør vide om årets største eSport turnering: League of Legends World Championship 2017, der løber af stablen d. 23. september og frem til d. 4. november.

Odds på League of Legends

Odds på LoL World Championship 2017

Esport er en sport, der i højere grad bliver populær hos bookmakerne, og hos nogle bookmakere er ved at gå hen og blive en af de største sportsgrene. Bookmakerne er i skrivende stund ved at forberede sig til årets Worlds turnering. Vi har herunder samlet nogle af odds, der allerede nu er tilgængelige på Worlds 2017. Denne sektion vil løbende blive udvidet, i takt med at turneringens start nærmer sig.

Worlds 2017 – vinderodds

SK Telecom T1: 2,75 - SPIL HER >>*
Longzhu Gaming: 2,75 - SPIL HER >>*
Samsung Galaxy: 7,50 - SPIL HER >>*
World Elite: 15,00 - SPIL HER >>*
Edward Gaming: 17,00 - SPIL HER >>
Team SoloMid: 21,00 - SPIL HER >>*
Royal Never Giveup: 26,00 - SPIL HER >>*
Flash Wolves: 34,00 - SPIL HER >>*
Fnatic: 41,00 - SPIL HER >>*
G2 Esports: 41,00 - SPIL HER >>*
Immortals: 51,00 - SPIL HER >>*
GIGABYTE Marines: 51,00 - SPIL HER >>*
Misfits: 81,00 - SPIL HER >>*
Cloud9: 151,00 - SPIL HER >>*
ahq e-Sports club: 201,00 - SPIL HER >>*
Hong Kong Attitude: 201,00 - SPIL HER >>*
Gambit Gaming: 251,00 - SPIL HER >>*
Fenerbache: 301,00 - SPIL HER >>*
Lyon Gaming: 501,00 - SPIL HER >>*
Rampage: 501,00 - SPIL HER >>*
Team oNe: 601,00 - SPIL HER >>*
Kaos Latin Gamers: 751,00 - SPIL HER >>*
Young Generation: 1251,00 - SPIL HER >>*
Dire Wolves: 1251,00 - SPIL HER >>*

Worlds 2017 – vinderens region
Sydkorea: 1,22 - SPIL HER >>*
Kina: 6,00 - SPIL HER >>*
Nordamerika: 17,00 - SPIL HER >>*
Europa: 23,00 - SPIL HER >>*
Taiwan: 29,00 - SPIL HER >>*
Resten af verden: 51,00 - SPIL HER >>*

Jo nærmere startskuddet på Worlds turneringen kommer, jo flere odds vælger bookmakerne typisk at tilbyde. LeoVegas* og bet365* plejer i særdeleshed at tilbyde et bredt udvalg af odds, når det er tid til League of Legends World Championship.

Worlds 2017 - Most picked champion:
Værende den største eSport-begivenhed på hele kalenderåret, er det klart, at du finder et kæmpe udvalg af spilmuligheder på League of Legends World Championship. Endvidere er det en begivenhed, hvor bookmakerne forbereder sig lang tid forinden. Dette åbner muligheden for flere særlige spilmuligheder fra bookmakernes side. En af disse er eksempelvis LeoVegas* vindermarked, der lyder på; Hvilken Champion bliver mest picked til Worlds 2017?

Der er over 130 champions i League of Legends, og det er muligt at spille på hver en af dem. Vi har herunder samlet de største favoritodds på netop dette marked. Efterfølgende er der også givet et bud på, hvilken champion vi forventer, bliver den mest spillede til dette års Worlds turnering.

Jarvan IV: 4,00 - SPIL HER >>*
Tristana: 4,00 - SPIL HER >>*
Xayah: 6,00 - SPIL HER >>*
Gragas: 7,50 - SPIL HER >>*
Sejuani: 11,00 - SPIL HER >>*
Rakan: 19,00 - SPIL HER >>*
Alistar: 21,00 - SPIL HER >>*

Med over 130 tilgængelige champions hvad er det så, der gør, at netop de ovenstående champions er de største favoritter til at blive valgt mest? – det mest simple svar er den nuværende meta. Meta er en forkortelse for Most Efficient Tactic Avaliable, altså den mest gængse taktik, der fungerer i løbet af den nuværende tid og patch i spillet. Der er selvfølgelig en lang række taktikker og fremgangsmåder, man kan have til en League of Legends kamp. Dog er der tit en gruppe af champions, der går igen, da er mest effektive i at udføre populære taktikker i den gældende tid. Dette er også tilfældet for de ovenstående champions for patch 7,18, som er den Worlds 2017, skal spilles på.

Metaen på nuværende tidspunkt går oftest på en holdopstilling, der er bygget op om 1-3 tanky champions og to damage dealers i baggrunden.. De professionelle hold har ofte en tank både i toppen og i jungle, hvilket også er grunden til, at heroes som Gragas, Cho’Gath og til tider Gnar er blandt favoritterne, da de er hybrider, som er i stand begge ting. Af samme grund er det også af samme grund, at Gragas er vores bud på den mest valgte champion til Worlds 2017.

Gragas har i løbet af sommersæsonen været den mest populære champion næstefter Thresh på tværs af de største ligaer i verden. I modsætning til Thresh har Gragas dog kun en ban-procent på 14,7% mod 42,3% hos Thresh. Dette betyder altså, at holdene i langt højere grad vælger at ban (veto) Thresh i ban/pick-fasen. Holdene bruger Gragas mere end næsten alle andre champions, og lader samtidig Gragas gå igennem veto-processen ofte – med andre ord, den perfekte opskrift på en kandidat til den mest valgte champion til Worlds 2017.

Worlds 2017 - odds 20,17
Et andet oddsmarked, der ved sidste års Worlds turnering var en af de mest populære, er 20,17 kategorien (20,16 sidste år). Kategorien består af række ”ekstreme” odds. Ekstreme er i dette ment i den forstand, at chancerne for at de sker, er små, men det er dog ikke helt umulige odds. Sidste år gik fire 20,16 odds hjem af et sted mellem 50 og 60 odds hjem i kategorien, og undertegnede havde kaldt to af de fire – det er altså ikke helt umuligt.

I år er spilmulighederne tilgængelige for både det nye Play-in Stage og gruppespillet, hvor det kun var gruppespillet sidste år. Vi har herunder vist et par bud på, hvad disse odds kunne lyde på. Efterfølgende vil vi også forsøge at give vores bud på de bedste 20,17 odds.

Der bliver dræbt 220 eller flere drager i Play-In stage: 20,17 - SPIL HER >>*
Der bliver dræbt under 90,5 drager i Play-In stage: 20,17 - SPIL HER >>*
Der bliver dræbt 240 eller flere drager i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*
Der bliver dræbt under 120,5 drager i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*

Lignende odds er gældende med Baron også.

Tryndamere bliver picked eller banned i en eller flere kampe i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*
Nasus bliver picked eller banned i en eller flere kampe i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*
Teemo bliver picked eller banned i en eller flere kampe i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*

Flere odds som ovenstående er gældende med et udvalg af champions.

Gnar bliver 100% picked eller banned i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*
Kalista bliver 100% picked eller banned i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*
Caitlyn bliver 100% picked eller banned i Groupstage: 20,17 - SPIL HER >>*

På samme måde er flere matchende odds gældende for andre champions.

SpilXperten bud på 20,17 odds:
Sidste år var en af de fire odds, som gik hjem, at der blev dræbt over et bestemt antal drager i gruppespillet. Den samme spilmulighed er gældende i år, og efter lidt statistisk analyse viser det sig at være en fordelagtig spilmulighed. Gennemsnittet af dræbte drager per kamp er højere i de fem bedste ligaer, end hvad dette odds kræver, hvis man tager udgangspunkt i de minimum 96 kampe, der skal spilles i gruppespillet. Desuden kan det i mange tilfælde forventes, at den gennemsnitlige kamptid er længere til Worlds kontra de hjemlige ligaer, da presset er så meget større for spillerne, og derfor er kaldende i kampene typisk forsinket, da holdene ønsker at spille mere sikkert.

Odds på League of Legends

Optakt til Worlds 2017

Med det nye særlige Play-in format, der bliver brugt i år, betyder det, at der er intet mindre end 24 deltagende hold fra start. Du kan læse mere om Play-in formatet i nedenstående afsnit. Dette afsnit omhandler dog i stedet de hold, der ifølge eksperter er de største favoritter til at vinde Worlds 2017. Dette års LoL Worlds er den syvende udgave af turneringen. Den første blev spillet i 2011, og har været en årlig begivenhed siden da. Først år var det europæiske Fnatic, der løb med sejren og året efter var det holdet Taipei Assassins, et underdog hold fra Taiwan, der overraskede hele verden til Worlds 2012. De efterfølgende fire Worlds-turneringer har alle været underlagt den samme tendens – nemlig sydkoreansk dominans. Siden 2012 er det kun sydkoreanske hold, som har vundet trofæet ved navn ”The Summoners Cup”. Tre af de fire koreanske sejre er gået til SK Telecom T1, der historisk har været det mest dominerende hold i League of Legends. Det samme forventes at være gældende i år, da de fire mest favoriserede hold alle er sydkoreanske mandskaber. Læs mere om favoritholdene her:

SK Telecom T1:
Man kan ikke nævne LoL Worlds uden at nævne kongerne af netop denne turnering – SK Telecom T1 har siden 2013 været en dominerende force af sydkoreansk vrede ledet af LoL-legenden, Faker. Om det bliver en lige så dominerende turnering, som går SKT i møde er svært at sige, da de har haft større problemer i den hjemlige liga, end nogensinde før. Eftersom SKT vandt LCKs Spring Split, så har de allerede indsamlet 90 point i kvalifikationsræset til Worlds. Dog er intet 100% sikkert endnu for det legendariske mandskab, eftersom de ligger på en fjerdeplads i ligaen lige nu. Der dog intet at rafle om – SKT må anses for at være iblandt de største favoritter, taget deres historik i betragtning.

KT Rolster:
KT Rolster er i særdeleshed også blandt de mest favoriserede mandskaber til dette års Worlds, hvis altså de formår at kvalificere sig. Med en så tæt top fire, som man finder i Sydkorea lige nu, så er det svært at sige, om det er SKT, KT Rolster, Samsung Galaxy eller Longzhu Gaming, der i sidste ende kvalificerer sig til Worlds 2017. KT Rolster stiller i år med et genopbygget mandskab, efter skuffelsen fra sidste år, hvor de ikke formåede at kvalificere til Worlds efter at blive elimineret af Samsung Galaxy. KT ser tæt på ustoppelige ud i den hjemlige liga, efter netop at have overtaget førstepladsen. Hvis der er ét hold, der har hvad, der skal til for at slå SKT til Worlds – så er det et hold som KT Rolster.

Samsung Galaxy:
Sidste års største overraskelse var Samsung Galaxy, der gik hele vejen til finalen, og endda formåede at presse SKT ud i et femte og afgørende map i den endelige finale. Forinden sidste års start var flere koreanske fans utilfredse, da de mente, at Samsung Galaxy ikke havde fortjent deres plads til Worlds over KT. Tingene ændrede sig dog hurtigt, da Samsung Galaxy udryddede al modstand på deres vej. SSG har ikke foretaget en ændring i deres holdopstilling siden, og i LCK Summer Split 2017 det eneste hold, der er gået 2-0 mod SKT. Dette kunne meget vel være Samsung’s år.

Longzhu Gaming:
Longzhu Gaming har været det største jokerhold i LCK Summer Splittet. Med en ny holdopstilling, som lyder på talenterne BDD og Cuzz i sammensætningen med to store veteraner, nemlig PraY og GorillA, så blev Longzhu spået gode chancer, og statuerede også hurtigt deres potentiale ved at slå både KT Rolster og SKT i starten af sæsonen. Holdet har fortsat deres gode stime og er i skrivende stund på en andenplads i ligaen foran både SKT og Samsung Galaxy. Longzhu’s chancer til Worlds er bestemt steget til vejrs efter deres succes i LCK.

Flash Wolves:
Efter at have gennemgået fire koreanske powerhouses, så er det passende, at det næste hold, som bliver gennemgået er Flash Wolves, eller også kendt som ”The Korean Killers”. Flash Wolves har skabt et ry om dem selv, som en af de få hold, der har været i stand til at tage maps eller vinde kampe mod de koreanske hold, herunder også SKT i deres storhedsperiode. Flash Wolves har fortsat deres dominans i LMS regionen, hvor de på nuværende tidspunkt er på en andenplads efter AHQ. AHQ har dog spillet flere kampe end FW, som forventes at sikre sig en førsteplads i LMS, og derved en plads til Worlds endnu et år.

Team World Elite:
Team World Elite er umiddelbart et af flere kinesiske hold, som får lov til at spille dette års Worlds-turnering på hjemmebane. I LPL’s Spring Split var det også Team WE, der sikrede sig en førsteplads over RNG, som ikke har set lige så skarpe ud i Summer Splittet. På den anden side har hold som Newbee og OMG overrasket positivt, og truer næsten at tage pladser fra de tre kinesiske storhold Edward Gaming, Team World Elite og Royal Never Give Up. Team WE har dog vist takter som en af de bedste hold fra den kinesiske region, der er på hjemmebane.

Edward Gaming:
Et andet kinesiske hold, der forventes meget af til dette års Worlds-turnering, er Edward Gaming, som er rig med erfaringer fra den store internationale LoL scene. Summer Splittet er dog enormt vigtigt for EDG, da de er 20 point efter RNG og kun 20 point foran OMG. Deres plads til Worlds er altså endnu ikke sikret – især ikke med det Summer Split RNG og OMG præsterer i øjeblikket.

Team SoloMid:
De amerikanske fanfavoritter, der år efter år har forhåbninger om at konkurrere med den dominerende koreanske region, skuffede eminent sidste år, da de ikke formåede at spille sig ud af gruppespillet. Holdet med den danske duo i form af Bjergsen og Svenskeren i spidsen er på nuværende tidspunkt igen det bedste hold i den amerikanske LCS. Derudover har de også indsamlet flest point af de amerikanske hold, så deres vej til Worlds ser ud til være lagt. TSM har længe kæmpet for deres internationale gennembrud, dog er det svært at forestille sig, at dette bliver året med det niveau, der bliver sat både i den koreanske- og kinesiske liga. TSM’s målsætning, ligesom så mange andre hold fra Europa og USA, bør være at kvalificere sig til slutspillet.

Immortals:
Immortals valgte efter sidste år at renovere deres mandskab fuldkommen, med undtagelse af den storspillende Pobelter. De nyeste indkøb var hovedsageligt rettet mod de koreanske spillere i håb om at forbedre holdets chancer til Worlds 2017. Det må dog bestemt siges at være lykket, eftersom Immortals deler førstepladsen med TSM i skrivende stund i NA LCS Summer Splittet. De er dog dybt afhængige af en god placering, da Immortals ikke fik skrabet en eneste Championship-point hjem i foråret. Det ville være yderst interessant at se det Immortals mandskab på en Worlds-scene for at se, hvordan holdet konkurrere på et internationalt plan.

G2 Esports:
De europæiske kæmper, G2 Esports, har i Summer-Splittet mødt deres overmand i form af en Tidligere Worlds-vinder. G2 Esports og danske Zven har før bevist, at de har evnerne til at konkurrere på det absolut højeste niveau. Dog er det svært at sige, hvordan de måler sig med de koreanske mandskaber. I første omgang bør de nok fokusere på at klare gruppespillet, efter en skuffende 13.-16. plads ved sidste års Worlds. Efter at have været det mest dominerende hold i Europa i længere tid, er de nu også blevet overgået af en gammel kending, Fnatic, der i denne sæson tæller hele to danskere. Om G2 Esports kan genfinde momentum må vise sig i EU LCS Summer Split finalerne. Som det ser ud lige nu, er deres chancer ved Worlds 2017 bestemt ikke de største.

Fnatic:
Fnatic er det eneste vestlige hold, der nogensinde har LoL Worlds. Det skete i 2011 til turneringens første udgave. Sidste år var en chok-sæson for Fnatic i EU LCS. Missionen for mandskabet i denne sæson var at genskabe deres chancer i kampen om førstepladsen i EU LCS. Det må siges, at være lykkes for Fnatic, der i skrivende stund besidder den bedste score i EU LCS. Ligesom at det bedste amerikanske mandskab, TSM, inkluderer en dansk Jungle- og Mid duo, er det også tilfældet for Fnatic i år med danske Broxah i junglen og Caps i midten. Fnatic ligner bestemt et mandskab, der kan gøre Europa stolte ved en eventuel Worlds-turnering.

Formatet ved LoL World Championship

Hvert år udkommer en række forbedringer og ændringer fra League of Legends udviklere, Riot Games. Det er samtidig også Riot Games, som står for at afholde LoL Worlds. Til dette års Worlds er der forekommet et par ændringer ved formatet. Inspireret af Mid-Season Invitational 2017 (MSI 2017) vil der til Worlds 2017 blive gjort brug af et såkaldt Play-In format forinden gruppespillet.

Play-in format Worlds 2017

Billede credit: Lolesports

Play-In format:
Et hold fra alle verdens 12 LoL-regioner mødes i et kvalifikationsstadie til gruppespillet. 12 holder bliver inddelt i fire gruppe med tre hold i hver gruppe. Alle hold i hver gruppe mødes to gange, og de to bedste hold fra runde et, går videre til runde to. Her bliver gruppernes ettere matchet med gruppernes toere i en afgørende bedst af fem kamp om at gå i gruppespillet.

Gruppespil:
Gruppespillet til Worlds 2017 består af 16 hold, der alle har kvalificeret sig på forskelligvis. Holdene i gruppespillet består af:

• Tre hold fra Korea, da det er den største og mest dominerende region.
• To hold fra henholdsvis LCS (EU), LCS (NA), LPL(Kina) og LMS (Taiwan/Hong-Kong og Macau).
• Et hold på baggrund af resultaterne fra MSI 2017.
• Fire hold fra Play-In stadiet.

Slutspil:
Efter gruppespillet vil otte hold være kvalificeret til slutspillet. Kvartfinaler, semifinaler og finalen vil alle være bedst af fem maps. Der er desuden tale om elimineringskampe, når først turneringen er igennem gruppespillet. Den endelige finale spilles d. 4. november på Beijings nationalstadium.

Tre bookmakere til LoL Worlds 2017

League of Legends World Championship er som tidligere nævnt den største eSport-begivenheden, der bliver spillet i løbet af året. Dette betyder, at alle bookmakere, der tilbyder odds på eSport, forsøger at dække Worlds-turneringen. For størstedelen af bookmakerne gælder det endda, at deres dækning af Worlds-turneringen er mere omfattende, end deres sædvanlige program. Vi har derfor herunder samlet de tre boomakere i Danmark, som er bedst, når det kommer til de store mesterskaber i League of Legends.

LeoVegas*:
LeoVegas* har et stort udvalg af spilmuligheder, og der er også flere gode specials at finde hos den nye bookmaker, der tilmed har markedets bedste tilbagebetalingsprocent. Det bør være din foretrukne bookmaker, når du skal spille på årets største League of Legends turnering.

LeoVegas* vil meget gerne byde dig ordentligt velkommen som ny spiller, og du får derfor 50 kroner, hvis du er ny spiller og verificerer dig med NemID, og som en del af deres velkomstbonus får du et matched freebet på op til 500 kroner. – Alt du skal gøre er at følge dette link*.

bet365*:
En anden bookmaker, der er meget på lige fod med LeoVegas*, er ingen andre end bet365*. bet365* har over en længere periode været en af de bedste bookmakere, når det kommer til eSport. Man finder altid et stabilt og bredt program hos bet365*. Desuden er det største kendetegn ved den store bookmaker, at deres odds altid er blandt de højeste, hvis ikke de højeste. bet365* er lige på fod med LeoVegas*, når det kommer til LoL Worlds – nemlig at tilbyde et kæmpe udvalg af odds på årets største League of Legends turnering.

Spil på eSport hos bet365.dk - KLIK HER!*.

NordicBet*:
En tredje bookmaker, der adskiller sig fra resten, er bookmakeren NordicBet*. Hos NordicBet* finder du også et bredt sortiment af spilmuligheder på Worlds 2017. For det meste er NordicBet* en smule bag bet365* og LeoVegas*, dog er NordicBet*, ligesom de to andre bookmakere, ekstra aktive i deres League of Legends program, når det er tid til Worlds. Det kan være alt fra specielodds på særlige hold eller spillere i løbet af turneringen til hvilke champions, der bliver spillet/banned mest. Man går altså heller ikke helt galt i byen ved at vælge NordicBet* som sin bookmakere til Worlds 2017.
NordicBet* tilbyder også en startbonus for nye spillere. Hos NordicBet* kan du få fordoblet din første indbetaling på helt op til 2.000 kr. Opret din konto hos NordicBet* her*.

Optakt til verdensmesterskaberne i LoL

- Da det er en større Worlds turnering end nogensinde før, så har Riot Games valgt at gøre brug af det såkaldte Play-In stage, der er et stadie inden gruppespillet. Play-In stage blev også brugt ved MSI 2017, og viste sig at være en succes. Vi har herunder klargjort formatet og tidsplanen for de forskellige stadier i løbet af turneringen:

Play-In stage (d. 23. – 29. september):
12 hold er inddelt i fire grupper á tre hold. Holdene møder hinanden to gange i gruppespillet, hvor der kun spilles bedst af et map i disse kampe. Etteren og toeren fra hver gruppe går videre til runde to, hvor holdene bliver tilfældigt opdelt mellem hinanden. Denne kamp er, i modsætning til kampene i det indledende gruppespil, bedst af fem maps. Altså er kampen afgjort, og et hold har sikret sig en plads i gruppespillet til Worlds 2017, når de har vundet tre maps i runde to af Play-In stage. På dette tidspunkt er de første otte hold af de 24 hold total blevet elimineret.

Gruppespil (d. 5. – 15. oktober):
Der er i alt 16 hold i gruppespillet til Worlds 2017 – heraf 12 der har sikret sin plads fra de nationale ligaer eller andre internationale begivenheder. De resterende fire bliver, som nævnt før, overflyttet fra Play-In til gruppespillet. Her er der altså tale om fire grupper á fire hold, og ligesom i Play-In stage mødes alle hold i de respektive grupper to gange. Alle kampene i gruppespillet er ligeledes bedst af et map. De to bedst placerede hold fra grupperne sikrer deres i det endelige slutspil.

Slutspil/Knockout-fase (19. oktober – 4. november):
Otte hold sikrer deres plads i finalerne, hvor kvartfinalerne tager sted d. 19. – 22. oktober, semifinalerne d. 28. og 29. oktober og den endelige finale d. 4. november. I finalerne er alle kampe bedst af fem maps. Der skal altså tre map-sejre til for at gå videre til næste stadie.

- Dette er den syvende udgave af League of Legends World Championship, og der er lagt i ovnen til en helt utrolig turnering. Historisk set har Worlds længe været domineret af den koreanske region, LCK. I 2011 og 2012 var det henholdsvis Fnatic og Taipei Assassins, der vandt den første og anden Worlds-turnering. Siden da er det udelukkende koreanske hold, der har vundet titlen og ikke mindst domineret slutspillet. Tre af de fire koreanske sejre er sikret af kongerne af League of Legends – SK Telecom T1. Igen er i år forventes der meget af SKT, som er favoritter til at vinde turneringen ifølge bookmakerne. SKT har dog ikke haft en lige så dominerede hjemmesæson, da de er blevet presset fra flere sider i den hjemlige liga. Flere ting tyder på, at dette kunne være året, hvor SKT blev væltet af tronen. Man skal dog ikke melde SKT ude for tidligt, da de er et hold, der er kendt for at møde op, når det virkelig gælder.

- Den danske deltagelse til Worlds 2017 blev svækket, da Splyce ikke formåede at kvalificere sig til Worlds i år. Det danske mandskab var lige ved og næsten, men måtte se sig slået af H2K Gaming, der senere tabte deres kvalifikationskamp mod de europæiske legender, Fnatic. Netop omtalte Fnatic er dog i år et mandskab, der hovedsageligt består af danske spillere. Tre af de fem startspillere på Fnatic er danske, hvilket fortæller, at danskerne stadig er på toppen af den europæiske scene. Ligeledes finder du også danske ”Zven” og ”Hoang” hos de europæiske mestre, G2 Esports. Sidstnævnte er dog den sjette spiller, altså udskifter. Ser man på de amerikanske mestre og fanfavoritter, Team SoloMid, så er halvdelen af holdets seksmandsopstilling også danske. ”Bjergsen” og ”Svenskeren” er blevet en af de mest ikoniske duoer på amerikansk jord, derudover finder man ”MrRalleZ” sammen med Bjergsen og Svenskeren som sjettemand hos TSM. Til sidst må man ikke glemme Bjergsens ærkerival fra den amerikanske LCS liga – nemlig ”Jensen”, der er mid-laner hos Cloud9. Dette gør altså Danmark til den femte størst repræsenterede nation til LoL Worlds 2017 efter Korea, Kina, Taiwan og Vietnam. Danskerne overgår altså amerikanerne, også selvom USA har deres egen liga i form af NA LCS og desuden alle andre europæiske nationaliteter.

Live-stream: Se Worlds 2017 kvit og frit

League of Legends World Championship er en begivenhed, som mange eSport-entusiaster ser frem til. Det er rent seertalsmæssig den klart største begivenhed i eSport-regi. Kvaliteten af produktion øges ligeledes år for år – det er klart underholdning i topklasse, som man ikke bør misse, eller i hvert fald give en chance, om man er til eSport eller ej.

Vi har herunder vedlagt to links – et link til LoL Esports egen direkte streamingtjeneste. Derudover er der et link til Riot Games’ (League of Legends spiludvikleren) egen Twitch.tv kanal. Twitch.tv er det største streamingsite, der eksisterer omhandlende eSport. Der er mange tusinde mennesker, der streamer live fra Twitch.tv på daglig basis fuldkommen gratis, og er derfor et pålidelig streamingsite.

Lol Esports egen streaming-site: http://watch.na.lolesports.com/en_US/

Riot Games Twitch.tv kanal: https://www.twitch.tv/riotgames

FAQ om LoL Worlds

I dette afsnit har vi stillet en række spørgsmål vedrørende League of Legends World Championship, også kaldet Worlds. På den måde kan du danne en smule grundlæggende viden om League of Legends og den eksklusive Worlds turnering.

• Hvad er LoL Worlds? – League of Legends World Championships er en årlig turnering, hvor de bedste hold fra verdens League of Legends regioner i løbet af året kæmper om en plads ved verdensmesterskaberne i League of Legends over to særskilte sæsoner, Spring og Summer. I løbet af sæsonerne indsamler holdene point, der kan sikre dem deltagelse til Worlds.

• Hvor mange regioner er der? – Der i alt 13 regioner, hvor Europa, Nordamerika, Kina, Sydkorea og den samlede Hong-Kong/Taiwan/Macau region er de største regioner, som har flest deltagende hold i turneringen.

• Hvornår starter LoL Worlds 2017? – I år starter turneringen en uge før end de forhenværende uge, da der i år gøres brug af Play-In formatet. Turneringen løber af stablen d. 23. september og fortsætter frem til finaledagen d. 4. november.

• Hvordan ser hele af skemaet ud? –
Play-In: 23. – 26. september + 28. og 29. september.
Gruppespil: 5. – 8. oktober + 12. – 15. oktober.
Kvartfinaler: 19. – 22. oktober.
Semifinaler: 28. og 29. oktober.
Finalen: 4. november.

• Hvor spilles turneringen? – Hvert år er det en af de 13 regioner, der påtager sig værtsrollen. Sidste år var det Nordamerika (NA) og året før det Europa. Worlds 2017 afholdes i Kina på tværs af fire forskellige kæmpearenaer. Play-In og gruppespil spilles i ”Wuhan Sports Center Gymnasium”, kvartfinalerne i ”Guangzhou Gymnasium”, semifinalerne i ”Shanghai Oriental Sports Center” og til sidst finalen på ”Beijing National Stadium”.

• Hvem deltager i år? – I skrivende stund er deltagerne endnu ikke fastlagt, da sommersæsonen ikke er afgjort. Vi vil opdatere denne del, når det er muligt.

• Hvem er forsvarende verdensmestre? – Der har i den seneste League of Legends æra været ét hold over dem alle. SK Telecom T1 har vundet tre ud af de seneste fire League of Legends mesterskaber. Det koreanske mandskab vandt sidste år 3-2 over et andet koreansk hold, Samsung Galaxy, i en nervepirrende finale.

• Hvem har vundet turneringen flest gange? – SK Telecom T1 har vundet turneringen tre gange – i 2013, 2015 og 2016.

• Hvem har ellers vundet? – Udover SKT har europæiske Fnatic vundet en gang (2011), Taipei Assassins fra Taiwan en gang (2012) og koreanske Samsung Galaxy White en gang (2014).

• Hvem er den bedste League of Legends spiller? – Såvel som, at det kan være svært at udpege én enkelt spiller i eksempelvis fodbold eller håndbold, så er det på samme måde i League of Legends. Der er flere spillere, der kæmper om den eftertragtede MVP-titel til Worlds år efter år, men de seneste to år har det været SKT-spillere, som er løbet med den. Sidste år var det Faker og før det MaRin. Men det er dog blevet udtalt af utallige spillere, fans, medier og andre, at Faker sidder på tronen som League of Legends’ konge.

• Hvad er præmiepuljen i år? – Præmiepuljen starter på lidt over to millioner dollars ligesom sidste år. Sidste år endte den samlede præmiepulje dog på lidt over fem millioner takket være fanbidrag i form af in-game køb af udvidelser til spillet, hvor en procentdel af overskuddet går direkte til den samlede præmiepulje.

• Hvor mange ser LoL Worlds? – League of Legends World Championship er den eSport-turnering, der tiltrækker de absolut højeste seertal. Sidste års finale blev set af over 43 millioner unikke seere. Det er flere seere end NBA og NHL finalerne. Dette år forventes at overgå sidste års finale.

• Kan man oddse på alle kampe? – Ja. Størstedelen af bookmakerne tilbyder både prebets samt liveodds på samtlige kampe til turneringen. Kig under afsnittet ”Tre bookmakere til Worlds 2017” for at finde vores bud på de tre bedste bookmakere.

Odds på League of Legends

01-08-2017 14:48

Links til mere eSport

Frisk på mere eSport? Så tjek vores andre artikler om computerspil.

eSport

Spil

League of Legends

CSGO

Dota 2

Hearthstone

Starcraft

Call of Duty

Heroes of the Storm

World of Tanks

Ligaer/turneringer

ESL

LCS

ECS

Blast Pro Series

LoL Worlds

Bookmakere til LoL Worlds

Reklame.

bet365
betfair
888sport
1
bwin
nordicbet
leovegas
betsafe
cashpoint
betfair2
unibet
jetbull
betstars