18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Luringer – VM i Dart 2023: Gratis spiltips til 1. runde kampene 15. – 16. december 2022

Hvor heldig kan man være? VM i Fodbold går på hæld, men én flok prægtige atleter erstattes af en anden, når verdensmesterskaberne i dart afholdes i London. SpilXpertens dart-aficionado, Benjamin Leander, er klar med spiltips til alle dage og lægger ud med kampene 15. og 16. december.


Du kan læse Leanders optakt til VM i Dart 2023 lige HER

Leanders Lette – torsdag d. 15. december kl. 18:00

Keane Barry – Grant Sampson: Barry vinder 3-0 til odds 1,90 ved Cashpoint*
VM i Dart, 1. runde

Cashpoint ligger hele 15 øre over nærmeste konkurrent her, så oddset står næppe frem til kampstart, men der bør være værdi laaaangt ned på klar sejr til ireren.

Afrika har aldrig været nogen voldsomt stor dartnation, og det har med få undtagelser været sydafrikanske Devon Petersen med base i England, som har taget sig af kvalifikationspladserne for det afrikanske kontinent.

I 2015 var det ikke Petersen, men Nolan Arendse, som stillede op som afrikansk kvalifikationsspiller med 0-3 mod Brendan Dolan i første runde som resultat. I 2016 tabte Warrick Schaeffer 0-2 i sæt i indledende runde til græske John Michael, mens Cameron Carolissen i 2021 vandt 1. runde på skrivebordet over en Coronaramt Martijn Kleermaker, inden han tabte 1-3 i sæt til en fuldstændig iskold Danny Noppert i anden runde.

Dette år er fortællingen om Afrikas kvalifikationsspiller noget anderledes, for 40-årige Grant Sampson lever ikke af at spille dart – ikke engang deltid. Han er lastbilschauffør, og spiller heller ikke nogle af de mange online-turneringer, som sydafrikanerne gør meget ud af. Det betyder ikke, at Sampson ikke kan holde på en pil, men det er ufattelig sparsomt med data på ham. På de få træningsvideoer, der findes af ham, snitter han et sted mellem 75 og 78 – milevidt fra hvad det europæiske felt ved VM gør. Keane Barry ligger for året på 91,4 point i snit og kommer med solid form fra november måneds otte kampe, hvor Barry kun en enkelt gang snittede under 92 point.

Sampson har aldrig spillet for i nærheden af så stort et publikum, som venter i Alexandra Palace, og det er noget helt andet at stå på den store scene med voldsomme mængder lys og varme kontra i en lille hal i Sydafrika. Barry stiller omvendt op til sit fjerde verdensmesterskab og kommer fra en hæderlig afslutning på Players Championship-finals, hvor han nåede tredje runde.

Med så stor forskel i de to spilleres forventede average skal der ske mystiske ting, hvis Barry afgiver sæt til Sampson.

Spil Leanders Lette til odds 1,90* (spilbar til 1,60)

Leanders Listige – torsdag d. 15. december kl. 18:00

Keegan Brown – Florian Hempel: Hempel -1,5 sæt til odds 2,50 ved bet365*
VM i Dart, 1. runde

Matchups’ne de første to dage er med forholdsvis klare favoritter i alle opgør, men opgøret mellem Keegan Brown og Florian Hempel er gjort forholdsvis lige, selvom tyskeren bør være den mærkbart bedre spiller her.

Tyske Hempel nåede tredje runde ved sidste VM og er fint bevandret på den store scene. I 2022 har Hempel vundet den tyske Super League i dart, ligesom det også er blevet til en enkelt kvartfinale ved Players Championship.

På alle underliggende parametre lige fra årsgennemsnit til first 9 darts average til 180’ere pr. leg i snit og checkout-procent, er Hempel foran Brown, og sidstnævnte møder ind til VM i rædderlig form efter seks nederlag på stribe, hvor Brown snittede under 84 point i halvdelen af dem. Den tidligere ungdomsverdensmester har været tæt på helt at opgive karrieren, men lignede kortvarigt en mand, der i løbet af sommeren var klar til at udfordre igen med en sejr i Players Championship. Efteråret har dog været koldt for Brown, som siden oktober har tre sejre og ni nederlag i alle turneringer og er tilpas stor en humørspiller til, at han sagtens kan ramme et sort hul mod en voldsomt stabil Hempel, der kommer i voldsom kampform med 32 kampe i november mod Browns sølle fire.

Gå efter 3-0 eller 3-1 sejr til Hempel til flot betaling.

Spil Leanders Listige til odds 2,50* (spilbar til 2,30)


Leanders Langskud – fredag d. 16. december kl. 14:45

Boris Krcmar – Toro Suzuki: Krcmar King Of The Oche: Match-vinder, højeste checkout og flest 180ere til odds 2,80 ved Unibet*
VM i Dart, 1. runde

Unibet tilbyder et stærkt spil på “King Of The Oche” som altså går på, at kampvinder, spilleren med højeste checkout OG flest 180’ere skal være samme spiller.

Det bør blive forholdsvis ensidigt mellem Boris Krcmar fra Kroatien og japanske Toro Suzuki, for sidstnævnte har ikke vist i nærheden af noget nævneværdigt niveau i 2022, hvor hele det asiatiske kontinent stadig har været voldsomt ramt af Corona-pandemiens restriktioner og derfor har spillet ekstremt få kampe.

Suzuki kvallede ind til VM som tabende semifinalist ved de asiatiske mesterskaber, hvor han i fem kampe snittede under 79 point i de fire af fem og kun en enkelt gang viste stærkt spil, da han besejrede Paul Lim i 1/8-finalen med et snit på 92,9.

Ved de japanske mesterskaber med 256 deltagende spillere, røg Suzuki skamfuldt ud allerede i gruppespillet med to sejre og to nederlag, hvor den ene sejr kom over amatørspilleren Minato Tsunoda, der snittede bodegaagtige 56,8 mod Suzuki.

I alt har Suzuki noteret sig for 55 spillede legs fordelt på ni kampe, og her har japaneren lavet sølle TRE 180’ere modsvarende en hver 18. leg! Samtidig er det blot blevet til 26 140’ere modsvarende lige under tre pr. kamp, så ikke meget taler for, at Suzuki laver mere end en enkelt 180er i kampen her.

Checkout-mæssigt har Suzuki haft svært ved at fange de store fisk i land – det er kun blevet til ÉN checkout over 100 i hele 2022, og det var et checkout på 101.

Et årssnit på 79 bør ingenlunde være nok til at true Boris Krcmar i kampen her, for Balkan-giganten spiller fremragende dart dette år og har en European Tour-kvartfinale og en UK Open 1/8-finale på CV’et. Årssnittet siger overordentlig fine 93,0, mens det er blevet til mange store checkouts; 161 den bedste af dem.

På 180’er fronten er Krcmar ikke en maskine, men han snitter dog én lige over hver femte leg, hvilket er markant mere, end hvad Suzuki kan prale af. På 85 kampe har Krcmar fyret 141 180’ere af, så han er altså ikke ueffen i at ramme i Triple20-feltet.

Alt i alt bør det blive jævnt ensidigt, og næsten tre gange indsatsen på Krcmar til tops i alle tre discipliner er et virkelig fint værdispil.

Spil Leanders Langskud til odds 2,80* (spilbar til 2,30)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.


3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. InuitSlim

  Tiderne på de to første kampe er helt skæve. Ingen af dem blev spillet d. 15. december kl. 18:00 “som skrevet står”. Den Lette begyndte 21:25 i dag (torsdag d. 15) og den Listige er sat til at starte kl. 22:00 i morgen (fredag d. 16).

 2. Trifon Ivanov

  Tak for super optakt og fine spilforslag.
  Lige en kommentar. Jeg synes, at du overser, at Keegan Brown SKAL vinde denne kamp for at gøre sig forhåbninger om at beholde sit tour card. Da han senest havde hånden på kogepladen, og det så sort ud ift ranglisten, vandt han, som du også nævner, PC23. Det er en vanskelig størrelse at tale motivationsforskel til et VM, men Brown har i hvert fald en ekstra faktor.

  1. Benjamin Leander

   En god pointe om Brown. Jeg synes han virkede voldsomt tynget og med tvivlsomme ansigtsudtryk undervejs, men respekt for, at han hev et par pæne legs op ad lommen efter Hempels missere.

   Og så gigantisk respekt for måden han tog nederlaget på. Han skal nok komme tilbage.