18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Luringer – VM i Dart: Gratis spiltips til 1. og 2. runde kampene 19. – 20. december 2022

Nok er VM i Fodbold slut, men de næste to uger er der stadig fuld gang i verdens bedste atleter, når Alexandra Palace lægger scene til verdensmesterskaberne i dart. Benjamin Leander er klar med spiltips til kampene mandag og tirsdag.

Benjamin Leander

Benjamin Leander Odds-ekspert

Benjamin Leander


Du kan læse Leanders optakt til VM i Dart 2023 lige HER

Leanders Lette – mandag d. 19. december kl. 22:00

Steve Beaton – Danny van Trijp: Beaton vinder til odds 1,40 ved Unibet*
VM i Dart, 1. runde

Nuancerne bliver ikke meget større, når 56-årige Steve Beaton som den ene spiller stiller op til sit 32. verdensmesterskab i træk, mens 26-årige Danny van Trijp som modstander spiller sit første VM nogensinde og sin blot fjerde kamp på en stor scene dette år.

Selvom de store resultater ikke længere står i kø for Steve Beaton, er han stadig solidt spillende på sine ældre dage med et årsgennemsnit på 91- fire point foran van Trijp, som ligger på 87 lige ud.

Hollænderen har sikret sin VM-deltagelse på baggrund af resultaterne i dartens svar på 1. division, Challenge Tour, hvor han endda er helt nede som nummer 41 på listen over højeste gennemsnit. Den manglende erfaring på stor scene bør ikke forhøje van Trijps gennemsnit til kampen her, og selvom Steve Beaton leverede en pauver indsats og røg i første runde som favorit mod dårligere modstand i form af brasilianske Diogo Portela ved VM for to år siden, så kommer han ikke udenom status som storfavorit her med hjemmepublikummet solidt i ryggen.

Spil Leanders Lette til odds 1,40* (spilbar til 1,35)

Leanders Listige – tirsdag d. 20. december kl. 21:00

Jamie Hughes – Jimmy Hendriks: Hughes -1,5 sæt (AH) til odds 1,75 ved Unibet*
VM i Dart, 1. runde

Jamie Hughes har været ved to semifinaler i det semi-professionelle forbund, BDO, inden han i 2018 skiftede til status som fuldtidsprofessionel i PDC-forbundet.

Selvom Hughes ikke har leveret store resultater siden sit skifte, fraregnet en enkelt titel ved Europa Touren i Prag, så spiller han stadig bundsolid dart og er i 2022 klokket ind i top30 over gennemsnit med solide 93,6 for året. Formen er godkendt med seks sejre i 10 forsøg i november måned, hvor han ved to lejligheder snittede over 100 point i sejre mod José de Sousa og Adam Gawlas.

Selvom kampene på den store scene ikke har været lige så imponerende, så bør hollandske Jimmy Hendriks ikke være en overkommelig modstander i 1. runde. Hendriks har haft et tungt 2022 med en 1/16-finale ved Players Championship som bedste resultat, og det er blot blevet til tre kampe på den store scene, heraf to ved UK Open, mens den enlige optræden på European Tour gav nederlag i første runde til Martin Lukeman med et lunkent snit på 83,6.

Hendriks er kvallet ind efter sejr ved Western European World Cup Qualifier stævnet, hvor han vandt alle syv kampe, men kun med turneringens 11. højeste snit på overkommelige 89.2.

På nærmest ALLE underliggende parametre lige fra gennemsnit pr. kast, gennemsnit pr. første ni pile, checkout-procent, 180’ere kastet pr. runde i snit, præcision på Triple20-feltet, er Hughes Hendriks overlegen, og med endnu en England-mod-Europæer, vil Hughes også have hjemmepublikummets opbakning. Meget svært at se Hughes snuble her, så vi går efter 3-0 eller 3-1 i sæt.

Spil Leanders Listige til odds 1,75* (spilbar til 1,60)


Leanders Langskud – tirsdag d. 20. december kl. 23:00

Raymond van Barneveld – Ryan Meikle: Meikle vinder til odds 2,80 ved Unibet*
VM i Dart, 2. runde

Raymond van Barneveld havde egentlig trukket stikket efter et sølle 2019, hvor den fem-dobbelte verdensmester var en skygge af sig selv og også døjede med problemer udenfor scenen. “Barney” gjorde dog comeback i 2021, og spillet i 2022 har været med stor pil opad – bla. med to fremragende indsatser mod verdensetteren Gerwyn Price ved Grand Slam of Darts i november.

At hans favoritværdighed skulle være så overlegen mod Ryan Meikle er dog svært at se. Meikle er en klassisk undervurderet spiller, der sjældent er med helt fremme, men som spiller bundsolid dart og også blot er 1,5 point efter Barneveld hvad angår års-gennemsnit. I første runde slog han Lisa Ashton i en bananskræl af en kamp, hvor Meikle havde publikum mod sig, men alligevel spillede solidt og snittede godt over 91 point i sin sejr. På den store scene har Meikle i løbet af sæsonen leveret fremragende indsatser med snit på over 100 mod Rob Cross på European Tour og også slået Dave Chisnall med et snit på næsten 99.

Indbyrdes opgør i dart er sjældent specielt brugbart, med mindre to spillere med en meget speciel spillestil (langsom/hurtig) mødes, men det er dog værd at nævne, at Meikle har slået van Barneveld tre ud af fem gange i indbyrdes opgør, heriblandt to ud af tre siden 2021.

Med så lidt mellem de to spillere på underliggende parametre, er Meikle det åbenlyse value-bet selvom Alexandra Palace vil tage godt imod en absolut fanfavorit i van Barneveld.

Spil Leanders Langskud til odds 2,80* (spilbar til 2,55)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.


Skriv et svar