18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Gratis spiltips til weekendens kampe 14. – 15. januar

Weekendens Luringer kommer hele kloden rundt med spiltips fra Afrika i både nord og syd samt en engelsk bundgyser fra Premier League.

Leanders Lette – lørdag d. 14. januar kl. 16:00

Everton – Southampton: Over 3,5 kort til odds 1,43 ved Unibet*
England, Premier League

Dommer John Brooks kommer næppe til at underholde med jokes og kække kommentarer, når Everton og Southampton tager mod hinanden i et gedigent bundbrag, hvor begge hold inden kickoff er placeret under stregen.

Den slags opgør minder i DNA om hinanden uanset om der er tale om Premier League-fodbold eller Danmarksserie-opgør; holdene kommer i dårlig form og ditto humør og med et tændings- og spændingsniveau, der ofte er til den høje side. Derfor er det nødvendigt for Brooks at køre en klar og tydelig linje, der ikke er ret forenelig med en kamp med få kort.

Brooks havde hele syv kort i sin seneste PL-kamp på Tottenham Hotspur Stadium, hvor han var konsekvent i sin linje og bla. uddelte tre kort til Tottenham med sølle ni minutters mellemrum allerede i første halvleg.

Potentielle spillere i Brooks’ bog skorter det heller ikke på med Everton og Southampton begge placeret i top4 over defensive dueller – altså tacklinger og duelspil – så her er det overordentligt svært at se, hvordan vi skulle undgå mindst fire kort i kampen.

Spil Leanders Lette til odds 1,43* (spilbar til 1,38)

Leanders Listige – søndag d. 15. januar kl. 14:30

Swallows – TS Galaxy: Under 1,5 mål til odds 2,28 ved Unibet*
Sydafrika, Premier League

Bevares, oddset er skruet lavt ned på maksimalt en enkelt kasse i dette opgør fra Sydafrikas bedste række, men det har givet pænt overskud indtil videre, når man har spillet på få mål i kampe med TS Galaxy involveret.

Hele syv gange 0-0 har holdet spillet i sæsonen foruden en 1-0 sejr og to 0-1 nederlag i 15 kampe, og i en ekstremt tæt række, hvor sølle fem point adskiller nummer seks fra nummer 16 og sidst i rækken, hober de uafgjorte og tætte kampe sig godt op.

Modstanderne fra Moroka Swallows fik ny træner i garvede Ernst Middelhoof i december, og efter en målrig og defensivt utæt start på sæsonen, har Middelhoof fået sat skik på defensiven med knebne nederlag ude mod Richards Bay fra tredjepladsen og det suveræne tophold fra Mamelodi Sundowns. Mod sidstnævnte holdt Swallows stand i over en time inden Mamelodi til sidst vandt med 2-0, men i forrige uge vandt Swallows så med 2-0 over rækkens tredjebedste offensiv fra Chippa i en kamp, hvor man gav meget lidt væk defensivt.

Det omvendte opgør i oktober endte i en kedelig nullert i en periode, hvor Swallows tilmed forsvarede relativt dårligt, så her virker det logisk at gå efter en målfattig affære med maksimalt en enkelt scoring.

Spil Leanders Listige til odds 2,28* (spilbar til 2,15)

Leanders Langskud – lørdag d. 14. januar kl. 14:00

Mozambique – Etiopien: Etiopien vinder til odds 2,70 ved Unibet*
Africa Nations Championship, Gruppe A

Africa Nations Championship er en form for ligalandsholdsturnering udenfor FIFAs officielle landsholdsterminer. Turneringen afholdes denne gang i Algeriet, og i Gruppe A virker det helt skævt, at Mozambiques kamp mod Etiopien er vurderet helt lige.

Etiopien er et af relativt få lande i Afrika, hvor A-landsholdet udelukkende består af spillere fra den hjemlige liga, og derfor rejser holdet også til Algeriet med det, der i høj grad minder om et rendyrket A-landshold. Det vil sige, at man altså råder over den trup, som kvalificerede sig til Africa Cup of Nations sidste år og gjorde en glimrende figur i gruppespillet med et knebent 0-1 nederlag mod Kap Verde efter et tidligt rødt kort, ligesom man var foran 1-0 mod Camerouns værter og hang med indtil kort inde i 2. halvleg inden man til sidst tabte med 1-4. Endelig spillede man 1-1 i gruppens sidste kamp mod Burkina Faso, og præstationerne har generelt været med pil opad for Etiopien over længere tid.

I VM-kvalifikationen blev man budt på hård kost i form af en gruppe med Ghana, Sydafrika og Zimbabwe, men hentede alligevel fem point og tabte bla. kun med 0-1 på svære udebaner i både Ghana og Sydafrika.

Holdet var suveræne i de 2 x 2 kvalifikationskampe, hvor man ikke lukkede et eneste mål ind mod Sudan og Rwanda og sejrede med 6-0 sammenlagt.

Mindre imponerende er det at læse om Mozambique, der i høj grad belaver sig på udlandsprofessionelle, når det kommer til A-landsholdet. Med portugisisk som officielt sprog har Mozambique utallige spillere i Primeira Liga og Liga de Honra i Portugal, og til den seneste A-landskamp mod Benin, var hele 13 spillere udenfor ligaen i Mozambique udtaget.

Ligaen i Etiopien spillede helt til efter jul, mens ligaen i Mozambique gik på pause for fem uger siden. Derfor bør Etiopien både være mere sammenspillede og formstærke end Mozambique, hvor landstræner Chiquinho Conte inden turneringsstart har kritiseret sit lokale fodboldforbund for ikke at give ham tid nok til at forberede turneringen.

Flot odds på Etiopien til at vinde første gruppekamp.

Spil Leanders Langskud til odds 2,70* (spilbar til 2,30)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.

Skriv et svar