18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Gratis spiltips til midtugens kampe 9. – 10. august 2023

Fodboldeuropa summer af aktivitet med både pokalfodbold og kvalifikation til Europa League og Conference League. Benjamin Leander disker op med sine tre bedste spilforslag til de tre begivenheder onsdag og torsdag.

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Leanders Lette – torsdag d. 10. august kl. 19:00

Neftci Baku – Besiktas: Besiktas til odds 1,67 ved bet365*
Conference League-kvalifikation, 1. kamp

Neftci Baku blev blot 3’er i Aserbajdsjans bedste række sidste sæson – 22 point efter mestrene fra Qarabag og 13 efter sølvvinderne fra Sabah. Man slog blot de to tophold én gang i otte indbyrdes opgør, og sejren kom tilmed mod Sabah i sidste spillerunde, hvor kampen ingen sportslig betydning havde.

De øvrige syv opgør mod Qarabag og Sabah gav et point ud af 21 mulige og en målscore på 6-19, og sidste sæsons bronzevindere har tilmed sagt farvel til forsvarsdirigenten Vojislav Stankovic, som har takket af efter fire år i klubben for at slutte karrieren i hjemlandet Serbien, mens også en tidligere bekendt af Superligaen, Godsway Donyoh, er skiftet til cypriotisk fodbold.

I første runde sendte man Bosniens 3’er fra Zeljeznicar ud med 4-2, men nu venter langt hårdere modstand i form af de tyrkiske giganter fra Besiktas, som næppe er skræmt af at rejse under tre timer med fly til Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Besiktas sendte simpelt FK Tirana ud med 5-1 sammenlagt her og bør ikke få voldsomt meget større besvær med at møde Aserbajdsjans soleklare 3’er. Besiktas vurderes som kneben 3’er i et generelt voldsomt tæt mesterskabskapløb med Galatasaray (odds 2,50 for guld), Fenerbahce (2,90 for guld) og så Besiktas med odds 3,50 for guld. Til sammenligning gav Qarabag odds 1,44 sidst de mødte Neftci i den hjemlige liga med en 4-2 sejr til følge, så oddset på Besiktas virker noget skævt her, også selvom uafgjort i princippet fungerer fint for tyrkerne, som givetvis vinder overlegent hjemme i Tyrkiet.

Spil Leanders Lette til odds 1,67* (spilbar til 1,57)

Leanders Listige – onsdag d. 9. august kl. 11:30

Goulburn Valley Suns – APIA Leichhardt: APIA Leichhardt -3,0 (EH) til odds 2,50 ved bet365*
Australien, Pokal

Lillebitte Goulburn Valley Suns fra den TREDJEbedste række i delstaten Victoria har sensationelt kvalificeret sig til den landsdækkende, australske pokalturnering. Fru Fortuna har dog også været flink ved Goulburn Valley, som på vejen har mødt det absolutte bundhold fra den næstbedste række i Victoria, Pascoe Valley, samt amatørholdene Whittlesea Rangers og Lalor United inden man på flot vis sendte Hume City fra den bedste række i Victoria ud med 2-0 tilbage i juni.

NU venter der dog anderledes kompetent modstand i form af førerholdet fra New South Wales’ bedste række i form af APIA Leichhardt, som har nappet 2,2 point i snit i 27 kampe og som for under to år siden slog ligaholdet Western Sydney Wanderers ud med 2-1 i hovedpokalturneringen. APIA har smadret sig gennem den regionale pokalturnering med fire sejre på sammenlagt 19-1, og selvom man skal på 700 km udebanetur til Goulburn Valleys lille hjemmebane i Shepparton, bør man tage kampen rigeligt seriøst i forhold til at avancere til 1/16-finalerne.

Goulburn Valley indtager en ydmyg position som 5’er i den tredjebedste række i delstaten Victoria og kommer fra tre nederlag i de sidste fire kampe med en målscore på 4-15 – det altså til markant ringere hold end APIA Leichhardt kan mønstre onsdag formiddag dansk tid. Selvom sejrens størrelse er ubetydelig i pokalregi, er der en reel risiko for, at Goulburn Valley ganske enkelt bliver løbet over ende af det markant bedre APIA-hold, så her går vi med sejr på mindst fire til overmagten.

Spil Leanders Listige til odds 2,50* (spilbar til 2,35)

Leanders Langskud – torsdag d. 10. august kl. 19:00

Sheriff Tiraspol – BATE Borisov: Sheriff vinder med rent bur til odds 2,65 ved bet365*
Europa League-kvalifikation, 1. kamp

Belarussiske BATE Borisov havde i mange, mange år monopol på succes i den hjemlige liga med 13 mesterskaber i træk mellem 2006 og 2018, men de sidste par år er tronen overladt til Shakhtyor Soligorsk med 2022-sæsonen som et gigantisk lavpunkt, hvor BATE endte udenfor top2 for første gang i 17 år.

Holdet fik dog alligevel lov til at deltage i Champions League-kvalen grundet match fixing anklager mod mestrene fra Soligorsk, men selvom man sled sig forbi albanske Partizan Tirana i første kval-runde, blev holdets mangler udstillet i seneste runde mod cypriotiske Aris, som sejrede med ydmygende 11-5 sammenlagt over 180 minutters fodbold.

Nu venter en svær Europa League-prøve mod kvalifikations-specialisterne fra Sheriff Tiraspol, som har to gruppespilsdeltagelser de sidste to sæsoner og meget, meget sjældent dummer sig på eget græs i kval-regi.

Moldaverne har vundet otte, spillet en uafgjort og tabt en enkelt i de sidste 10-kvalkampe på eget græs i europæisk regi, og her har modstanderne altså været af kalibre som Maccabi Haifa, Dinamo Zagreb og Røde Stjerne.

Af de otte sejre er imponerende syv af dem hentet med Clean Sheet, og holdet fra Transnistrien er et atypisk et af slagsen med tonsvis af udenlandsk erfaring. I 1-0 sejren over Maccabi Haifa vogtede den tidligere OB-keeper Maksym Koval målet med en bagkæde bestående af spillere fra Colombia, Costa Rica, Zimbabwe og Grækenland.

BATE kommer på den anden side med en voldsomt ung trup uden ret mange eksotiske tilføjelser. Blot fem spillere over 23 år har været i aktion i Europa indtil videre for BATE med de to afrikanere Sidi Bane og Sherif Jimoh som eneste ikke-belarussere i truppen. Ingen af de to har spillet udenfor landets grænser. Offensivt har otte forskellige spillere scoret BATEs otte mål i Europa indtil videre, hvilket også tyder på en forholdsvis tynd kop te på banens sidste tredjedel.

Meget svært ikke at se Sheriff som klare favoritter i opgøret her, og 2,65 for, at de vinder til nul er uendelig meget mere interessant end den almindelige sejr til 1,61.

Spil Leanders Langskud til odds 2,65* (spilbar til 2,35)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.

Denne artikel er sponsoreret af bet365

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar