18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Gratis spiltips til midtugens kampe 24. august 2023

Benjamin Leander er klar med spiltips til torsdagens kampe i Fodboldeuropa, hvor playoff-kampene til de europæiske gruppespil fylder hele menuen ud.

Kan KI Klaksvik levere overraskelsen endnu engang? Foto: IMAGO / Michael Erichsen

Leanders Lette – torsdag d. 24. august kl. 16:00

Astana – FK Partizani: Astana til odds 1,65 ved bet365*
Conference League playoff, 1. kamp

Partizan Tirana har ikke just været uheldige med lodtrækningen frem mod Conference League-playoff kampene. Efter at være røget ud med 1-3 sammenlagt til detroniserede BATE Borisov, trak man Atletic Club fra Andorra og tævede dem forventeligt med 5-1, mens Valmiera/BSS fra Letland ventede i seneste runde. Letterne har været gennem et voldsomt spillersalg efter klubbens sensationelle mesterskab i sidste sæson og status som nummer fire i den hjemlige liga med et pointsnit på 1,50 efter to tredjedele af sæsonen. Alligevel var det med møje og besvær, at Partizan vandt med 3-1 sammenlagt.

Nu er det slut med fribilletterne, når bundrutinerede Astana venter i Kasakhstan på kunstgræs og med en betragtelig flyvetur nordøst på. Kasakherne har været hårdt spændt for med Dinamo Zagreb som modstander i CL-kvalifikationen, mens bulgarske Ludogorets i Europa League-kvalen også var en mareridtslodtrækning.

Albanerne har opbygget en vis europæisk erfaring med kvalifikationskampe i hele otte af de sidste ni sæsoner, men udebanestatistikken er stadig vældig uimponerende. Fire sejre, to uafgjorte og otte nederlag, med de fire sejre værende mod føromtalte Valmiera/BSS og Atletic Club samt Sfantul Gheorghe fra Moldova og Saburtalo fra Georgien.

Kasakherne er ikke så dominerende som tidligere, men bør stadig have rigelig klasse til at overkomme et ungt albansk mandskab, som tilmed mangler den makedonske forsvarsprofil David Atanavovski med karantæne.

Spil Leanders Lette til odds 1,65* (spilbar til 1,55)

Leanders Listige – onsdag d. 23. august kl. 18:45

Hibernian – Aston Villa: Hibernian +1,5 (AH) til odds 2,02 ved bet365*
Conference League playoff, 1. kamp

Nok er Aston Villa inde i en spændende udvikling og rangeret som “Best of The Rest” i Premier League efter Top4-kandidaterne fra Manchester City, Arsenal, Liverpool, Newcastle, Chelsea og Manchester United samt Tottenham og Brighton, som er vurderet som de klare 7’ere og 8’ere respektivt i bookmakernes Power Rankings.

At Unai Emerys tropper skal give odds 1,25-1,30 på en fjendsk udebane i Edinburgh mod den skotske Premier Leagues nummer fem virker dog som en decideret joke. Villa gav samme odds på hjemmebane mod Stevenage fra League Two i sidste sæson, som altså på den baggrund holdes som et bedre hold end Hibernian.

Nok er skotterne kommet dårligt fra land med to nederlag i den hjemlige liga, ligesom man fik store stryg i grundspillet af både Rangers og Celtic i sidste sæson, men Lee Johnsons mandskab har holdt fast i mere eller mindre alle profiler fra sidste sæson frasorteret topscorer Kevin Nisbet, som er taget til Millwall og forsvarstalentet Conrad Egan-Riley, som er i Burnley.

Villa vil naturligvis gerne i Europa, men behøver ingenlunde søndersmadre Hibernian i Edinburgh. Særligt ikke med hård udekamp på Turf Moor mod Burnley allerede søndag. Uafgjort eller kneben et-målssejr er nok, og Villa har alt andet lige ikke vundet en europæisk udekamp i 15 år – primært fordi det er 13 år siden, de sidst spillede med i Europa. Her har Hibernian alt andet lige tre europæiske kampagner at se tilbage til de sidste seks år, så gå efter et godt resultat til skotterne, som i dette tilfælde er nederlag på maksimalt en enkelt pind.

Spil Leanders Listige til odds 2,02* (spilbar til 1,91)

Leanders Langskud – torsdag d. 24. august kl. 20:45

Klaksvik – Sheriff Tiraspol: Klaksvik til odds 3,40 ved bet365*
Europa League playoff, 1. kamp

Moldaviske Sheriff Tiraspol, med lige så meget moldavisk DNA i sig som der er avocado i den tarvelige guacamole fra KIMs, skal på en ubehagelig opgave på Færøerne mod sensationsholdet fra KÍ.

“Moldaverne”, som i 5-1 sejren hjemme over BATE stillede med 11 startere fra Ukraine, Cameroun, Zimbabwe, Grækenland, Colombia, Kap Verde, Burkina Faso og to gange Nigeria og Brasilien med indskiftere fra Elfenbenskysten, Senegal og Colombia, får sig lidt af et temperaturchok, når det tager turen fra 33 grader i Transnistrien op til 11 grader, regnvejr og glat kunstgræs ved kickoff på et propfyldt “Vid Djupmyrar” i Klaksvik.

Sheriff har ikke spillet i Norden siden en kval-kamp i 2018, hvor man tabte 1-2 til Valur fra Island, men gik videre på reglen om udebanemål efter 1-0 hjemme i Transnistrien. Ingen af de 14 spillere fra dengang, som var i aktion, er tilbage denne gang, og på det kraftigt afrikansk/sydamerikansk-inspirerede hold, vil flere spillere få et reelt kulturchok over at skulle spille under så fremmede forhold.

Klaksvik har allerede leveret adskillige chok i Fodboldeuropa denne sæson, og man har ikke tabt en tællende kamp på eget græs siden 2-3 (2-4 efter forlænget spilletid) mod Rigas FS i juli 2021 – en periode på to år og fuldkommen vanvittige 37 kampe, hvor 33 er vundet og fire spillet uafgjort. I perioden er både Bodø/Glimt og Molde fra Norge besejret med 3-1 og 2-1, mens man har spillet 0-0 mod Ferencvaros og Häcken. Ikke mandskaber, som på kvalitet bør være bedre end Sheriff Tiraspol. Gæsterne har siden 2022/23-sæsonen spillet syv kvalifikationsudekampe i Europa og ikke vundet en eneste. Fire uafgjorte og tre nederlag giver altså muligheder for færingene her.

Svært ikke at prøve 3,40 på hjemmesejren.

Spil Leanders Langskud til odds 3,40* (spilbar til 3,00)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.

Denne artikel er sponsoreret af bet365

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar