18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Gratis spiltips til FCKs, AGFs og FCMs europæiske kampe 25. – 27. juli 2023

SÅ starter den danske kampagne for europæisk klubfodbold i 2023/24, og det er med vidt forskellige sværhedsgrader. Benjamin Leander har tips klar til Breidablik – FCK, FC Midtjylland – Progres Nidderkuer og Club Brügge – AGF

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Leanders Lette – torsdag d. 27. juli kl. 20:00

Club Brügge – AGF: AGF +1,5 (AH) til odds 1,57 ved bet365*
Conference League-kvalifikation, 1. kamp

Det ser skræmmende ud, når Club Brügge i sidste sæson kunne fremvise 11 point og fem Clean Sheets mod Leverkusen, FC Porto og Atletico Madrid i Champions League, men belgierne havde det åbenlyst fantastisk i rollen som underdogs, hvorimod det kneb markant mere i den hjemlige liga, hvor holdet havde ufattelig svært ved at omstille sig til rollen som storfavorit, der skulle skabe kampene.

Brugge leverede den værste sæson i 18 år, da man blot blev nummer fire i den hjemlige liga med et pointgennemsnit på 1,74 for 34 grundspilskampe og 1,63 for alle sæsonens 40 ligakampe.

Cheftræner Ronny Deila har stået i spidsen for klubben i knap tre uger, men har ikke stået i spidsen for et hold med europæisk kampdeltagelse siden Celtic i 2015, hvor man røg ud af CL-kvalen til Malmö og fik tre point i en Europa League-gruppe med Ajax, Fenerbahce og Molde.

AGF lider under holdets absurde underpræstering mod hold som Dila Gori og Larne, men Uwe Rösler virker vitterligt til at have fundet formlen på holdbart spil, og AGF bør ikke ryste mere i bukserne over en tur til Jan Breydel Stadion i Brügge end en tur til Parken, hvor man leverede en fabelagtig indsats i foråret, da man vendte 0-2 til 3-2 inden det endte med nederlag på 3-4.

AGF’erne er derudover 10 dage længere fremme i sæsonen end Brügge, som først starter ligaen i weekenden mod Mechelen, mens AGF vandt komfortabelt med 1-0 mod Vejle søndag eftermiddag.

Derfor skal det give fin mening, at AGF vender retur til Århus med alt at spille for og et nederlag på maksimalt et mål i Belgien.

Spil Leanders Lette til odds 1,57* (spilbar til 1,48)

Leanders Listige – onsdag d. 26. juli kl. 18:45

FC Midtjylland – Progres Nidderkuer: FCM vinder og holder nullet til odds 1,90 ved bet365*
Conference League-kvalifikation, 1. kamp

FC Midtjylland kan modsat AGF ikke klage over lodtrækningen i Conference League, hvor man er gigantfavoritter til samlet avancement mod fyraftensprofferne fra Progres Nidderkuer i Luxembourg.

Gæsterne er mest kendt for sensationelt at have sendt Rangers FC ud i Europa League-kvalen i 2017, men efterfølgende har man været en parantes i europæisk sammenhæng og bla. tabt med 0-5 til hollandske Willem II i deres sidste europæiske kampagne i 20/21, inden man tre sæsoner senere igen er at finde på den europæiske scene.

Man var i gennem 180 tætte minutter mod upåagtede Gjilani fra Kosovo, hvor man spillede 2-2 hjemme og blev reddet af et tidligt rødt kort til Balkan-folket i returopgøret, som banede vejen for den samlede 4-2 sejr. Holdet består primært af unge, afviste talenter fra Ligue 1-klubbernes akademier i Frankrig, og i den hjemlige liga er det værd at bemærke, at man var langt efter mestrene fra Swift, som vandt mesterskabet med et mægtigt pointsnit på 2,6 og endda tillod sig at dandere den de sidste to runder. Topscorer Elias Filet scorede 20 af Progres’ 67 mål sidste sæson, men er taget til Bordeaux i nabolandet, mens tredjetopscorer Bilal Ali Hend med 10 mål er taget til Versaille.

Det efterlader Progres mærkbart svækket offensivt, og niveaumæssigt bør luxembourgerne være værre end det Hvidovre-hold, FCM slog 1-0 i Superliga-åbneren sidste uge.

Derfor skal FCM-sejr med rent bur også være en pligt her, omend der naturligvis er en risiko for, at FCM ganske enkelt fører for stort med 4-0 eller lignende og derfra kan kikse rent koncentrationsmæssigt.

Spil Leanders Listige til odds 1,90* (spilbar til 1,72)

Leanders Langskud– tirsdag d. 25. juli kl. 21:15

Breidablik – FC København: FCK vinder og holder nullet til odds 2,70 ved bet365*
Champions League-kvalifikation, 1. kamp

FC København kunne ikke have ønsket sig meget nemmere modstand i 2. kvalifikationsrunde til Champions League end en forholdsvis kort tur nordpå til Island, hvor Breidablik venter.

Islandsk fodbold har været gennem en rivende udvikling landsholdsmæssigt, men den nationale liga har det fortsat vældig tungt og har ikke siden 2017 spillet en playoff-kamp om at komme i et europæisk gruppespil. I Champions League har de islandske mesterhold også haft det svært, når modstanden er nøkket over mestrene fra Litauen, Armenien, Andorra og Estland.

Breidablik er i gang med den islandske sæson og ligger efter to tredjedele af grundspillet nummer tre med to point i snit – otte point efter Vikingur Reykjavik. Udover færøske Klæmint Olsen (Starutten, der havde frækheden til at passere Kasper Schmeichel i Parken og smadre Murens Clean Sheet-rekord) består holdet af rent islandske spillere med forholdsvis få Isak Bergmann Johannesson’er, Håkon Haraldsson’er og lignende talentmasse. Kun midtbanemanden Anton Ludviksson spiller fast blandt spillere under 23 år, og det bør være absolut begrænset, hvad islændingene kan overraske Jacob Neestrups tropper med. Sidste sæson tabte man med 1-3 og 0-3 over 2 x 90 minutter til et noget svagere Istanbul Basaksehir-mandskab sammenlignet med FCK, og selvom man må ha’ respekt for, at holdet i 2021 sendte Austria Wien ud med noget nær samme mandskab som er til rådighed i 2023, fordrer det egentlig kun, at FCK ikke kommer til Island og tager let på opgaven.

Islændingene bør være et marginalt dårligere hold end Lyngby som FCK havde helt styr på i 70 minutter, før man skødesløst lukkede LBK’erne ind i kampen igen, og derfor skal der også være pæn værdi på, at FCK endnu engang leverer et stykke professionelt arbejde på udebane i en europæisk kamp og vinder med rent bur over en mærkbart svagere modstander.

Spil Leanders Langskud til odds 2,70* (spilbar til 2,40)

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Du kan se regnskabet for Leanders Luringer HER.

Denne artikel er sponsoreret af bet365

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar