18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet -  70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, med symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.07
4/10
Odense Bulldogs
Rungsted Ishockey
Tipped at 2.07
Mike Larsen-avatar
6. dec.
19:00

Mike Larsen: Optakt til OL-kvalifikation i ishockey i Aalborg, Danmark

| Sidst opdateret:


I dagene 29. august til 1. september skal det danske ishockeylandshold forsøge at kvalificere sig til De Olympiske Lege for 2. gang i historien, og man har rigtig gode muligheder for det med hjemmebane i Aalborg. Man skal op mod ærkerivalerne fra Norge, samt Storbritannien og Japan, og der er lagt op til en direkte finale mellem Danmark og Norge om pladsen, søndag aften.

Se Danmarks kampe på Viaplay eller TV3+.

Danmark spiller OL-kvalifikation i ishockey på hjemmebane

Danmark spiller OL-kvalifikation i ishockey på hjemmebane. Foto: Sipa US/Alamy Live News

Da Danmark kvalificerede sig til OL i Beijing 2022 var det Norge, der havde hjemmebane, men de danske NHL-stjerner slog til, og mål af Frederik Storm og Aalborg-drengen, Nikolaj Ehlers, sendte Danmark til De Olympiske Lege for første gang. Desværre for bl.a. Nikolaj Ehlers, så måtte NHL-spillerne ikke komme til Legene alligevel grundet coronavirusen, så de er ekstra opsatte på det denne gang i 2026, hvor NHL-spillerne skulle få lov til at komme med.

Turneringsformen i OL-kvalifikationen

Gruppen består af Danmark, Norge, Storbritannien og Japan, der spiller alle mod alle, hvor det er den samlede vinder af gruppen, der kvalificerer sig til OL 2026 i Milano og Cortina.
Der er tre point for en sejr i ordinær tid, to point for sejr og et point for nederlag i forlænget spilletid / straffeslag, mens et nederlag i ordinær tid giver 0 point. Hvis to eller flere hold har pointlighed, så er det indbyrdes opgør, der afgør placeringen.

OL-kvalifikation kampprogram

29.08.2024
15:30 Norge vs. Japan
19:30 Danmark vs. Storbritannien

30.08.2024
15:30 Norge vs. Storbritannien
19:30 Japan vs. Danmark

01.09.2024
12:30 Storbritannien vs. Japan
16:30 Danmark vs. Norge

Det giver en mulig gruppefinale mellem Danmark og Norge, søndag eftermiddag, hvor Sparekassen Danmark forhåbentlig er proppet med danske fans, der kan bære Danmark frem til endnu en kvalifikation til OL.

Danmark

Det er et historisk stærkt landshold, der er samlet til kvalifikationen i denne omgang, og de kan næsten kun skuffe, hvis det ikke bliver til en billet videre til Legene. Spillere fra NHL, AHL (rækken under NHL), SHL (Sverige), SM-Liiga (Finland), DEL (Tyskland) samt den stærke ICEHL liga udgør det danske landshold, og selvom nogle spillere er kommet “hjem” til Europa, så har de erfaring fra større ligaer eller er på tærkslen til at komme over vandet til Nordamerika.

I målet er det sikkert, at det er Frederik Andersen, der er førstevalget, men det er to stærke unge backups, hvor Mads Søgaard allerede har været omkring NHL, mens Frederik Dichow har vist topniveau i SHL den seneste tid og er draftet af Montreal Canadiens i NHL.
Defensiven er gennemrutineret, hvor flere spillere har været med omkring landsholdet i mange år, mens unge spillere som Kasper Larsen og Oliver Larsen er med omkring holdet for at suge en masse erfaring og læring til sig, som de kan bruge i de kommmende år, hvor de sandsynligvis bliver en bærende del af den danske defensiv til VM.

Offensiven er voldsom med Nikolaj Ehlers og Lars Eller, der har deres daglige gang i NHL, men også Alexander True, Joachim Blichfeldt, Jonas Røndbjerg, Nicklas Jensen og Patrick Russell, der har været oppe og spille på allerhøjeste niveau. Stortalentet Oscar Fisker Mølgaard viste store ting til VM, og har en karriere ventende i NHL, men han spiller i SHL.

En dansk profil bliver Nikolaj Ehlers, der glæder sig til at spille landskampe i hjemby, Aalborg, hvor han endnu ikke har spillet en gældende kamp endnu. Han trådte sine første skøjter i den gamle skøjtehal i Aalborg, men har de seneste mange sæsoner været omkring Sparekassen Danmark, hvor han har trænet med på isen, inden han er vendt tilbage til NHL.
Han afgjorde seneste OL-kvalifiktion i Norge med en scoring til 2-0 mod netop Norge, og det var det hold, som han ville have været med til OL sammen med, men nu er der en ny mulighed for at kvalificere sig.

Samlet set et landshold med stjerner på næsten alle pladser, men det skal stadig fungere som et hold, hvilket man så beviser på i 2013, hvor Danmark også havde hjemmebane og kom med et stærkt landshold, men dengang skuffede man gevaldigt, og Danmark endte på 3. pladsen i gruppen.

Norge

Norge er ligesom Danmark automatisk kvalificeret til denne finalegruppe grundet deres placering på verdensranglisten. Desværre for Norge lå Danmark højest, da man skulle finde frem til, hvilke nationer, der var kvalificeret til finalerunden. Derfor må Norge tage den forholdsvis korte tur til Aalborg for at forsøge at kvalifiere sig til Legene.

Norge er igang med et mindre generationsskifte, hvor bærende kræfter som Patrick Thorsen, Andreas Martinsen og Mats Zuccarello nærmere sig pensionsalderen, hockeymæssigt, mens Norge har flere spændende spillere på vej, og fik i sommerens draft draftet to spillere i 1. runde til NHL samt én spiller senere i draften.

I målet er det bundsolide, Henrik Haukeland, der må være førstevalget. Spiller til dagligt i den stærke tyske DEL liga, og kommer med god erfaring fra den svenske SHL liga. Jeg forventer, at han spiller alle kampene for Norge ved turneringen – måske spares han lidt, hvis Norge, som forventet, har en solid føring mod Japan i den første kamp.

Defensiven ser på papiret en smule svag ud, hvor der kan blive lagt en del pres på unge Stian Solberg, der uden tvivl er en fremtidens mand for Norge på defensiven. Han blev draftet direkte fra den norske liga i 1. runde, viser meget godt, hvor en god spiller, at han er og bliver. Johannes Johannesen og Christian Kåsastul skal man også holde øje med.

Offensivt har man et par spændende unge spillere i Michael Brandsegg-Nygård og Noah Steen, der begge blev draftet i sommers til NHL. Patrick Thoresen, Mats Zuccarello og Andreas Martinsen skal holde de unge raketter lidt i skak, så de ikke satser for meget og koster bagude i løbet af kampen. De tre spillere trækker mod de sidste skøjtetag, og vil uden tvivl gerne sende Norge videre til De Olympiske Lege.

Mats Zuccarello bliver en profil for Norge, hvor han ellers ikke scorede ved VM for Norge, men blev noteret for seks assists. Han er blevet en smule langsommere med alderen, men han har stadig en solidt blik for spillet og holdkammeraterne, og han kan blive kampafgørende med det blik.

Samlet set et landshold med nogle profiler omkring på banen, men den samlede bredde på holdet virker en smule svagere end Danmark, men det bør blive en finale mod Danmark om søndagen, hvis man husker at holde fokus i de første par kampe. En kamp om pladsen ved Legene, så kan Norge sagtens drille Danmark.

Det ligner en dansk gruppefinale mod Norge

Det ligner en dansk gruppefinale mod Norge. Foto: Jari Pestelacci/Just Pictures/Sipa USA/Alamy Stock Photo

Storbritannien

Storbritannien har de seneste sæsoner været et elevatorhold ved VM, hvor de ikke har været stærke nok til A-gruppen, men de har også været for stærke til Div. IA gruppen lige under. Det har betydet, at de er rykket en del op og ned de seneste år. I 2024 rykkede de ned, hvor de fik bare en sejr, og det var overraskende nok mod Østrig, der skulle bruge sejren i sidste runde, for at komme til kvartfinalen. Storbritannien havde udspillet deres muligheder i gruppen på det tidspunkt. Var det ikke for udelukkelsen af Rusland og Belarus grundet krigen i Ukraine, så havde Storbritannien lagt i subtoppen af Div. IA.

Det betød også, at de måtte igennem en kvalifikationsrunde for at komme til denne finalerunde. Der havde de dog ikke de store problemer med at komme igennem hold som Rumænien, Kina og Serbien. Over de tre kampe scorede de hele 28 gange og lukkede kun fem mål ind. Dog var modstanden for Storbritannien også til at overse i kampene.

Den britiske trup er meget spillere fra den hjemlige EIHL, men der er enkelte spillere, der spiller ude i Europa. I målet må det igen blive Ben Bowns, der får kampene, da han er den målmand i truppen, der har mest rutine med store kampe, og har været med på hele vejen for Storbritannien.
Defensiven er den samme, som var med til VM, hvor man var det hold, der lukkede flest mål ind i gruppespillet med 30 imod på 7 kampe. Evan Mosey og David Phillips er gamle kendinge af Metal Ligaen, da de har spillet for hhv. Herning Blue Fox og SønderjyskE, hvilket dog ligger nogle år tilbage.

Offensivt har man også en spiller, der klinger i Metal Ligaen, nemlig Brett Perlini, der i 2022/23 sæsonen lavede 30 point for Herning i grundspillet, og endte med 12 point i slutspilet. Han er tilbage i hjemlandet i den kommende sæson, men det er ikke ham, der kommer til at trække det største fokus.
Liam Kirk og Cade Neilson er de to offensive kort, som man har på det britiske hold, hvor Kirk er det største kort, som man har. Kirk er blevet draftet af Arizona Coyotes i 2018, og i den kommende sæson skal han til Eisbären Berlin, hvilket er stort for en britisk spiller.

Liam Kirk bliver den klart store profil for Storbritannien til turneringen. Han er målfarlig og med et godt blik for spillet, men det kan være, at han næsten er for god på den måde, at resten af holdet ikke kan følge med i hans tempo. Skal man kigge på målscorer for Storbritannien, så bliver det helt klart en god mulighed her.
Et sammenspillet landshold uden tvivl, der har haft mange turneringer sammen gennem de seneste år, og det er det, som de skal kæmpe sig videre på, hvis det kommer til det. Men man må regne med, at de kommer lidt til kort mod Danmark og Norge i de første kampe, men kampen mod Japan bør være en mulig sejr for briterne.

Japan

Der skulle researches noget på det japanske hold, da det ikke just er et hold, som man hører så meget til i dagligdagen i Europa. I 2023 rykkede man op i det næstbedste lag til VM, og tidligere på året forsvarende man den position, hvilket er stort for en nation som Japan. Dog har Danmark spillet nogle kampe mod Japan, hvor Danmark har vundet dem alle sammen uden de store problemer. Mest kendte kamp er tilbage i 2004, hvor Danmark sejrede med 4-3 på et mål scoret i eget net, hvor den japanske spiller ser ud til at juble kort, inden at han ser, hvad han har gjort.

I målet er det faktisk en gammel kending af dansk ishockey, der sandsynligvis spiller. Yutaka Fukufuji er blevet 41 år efterhånden, og han er den eneste spiller, der har spillet kampe i NHL, hvor han spillede for Los Angeles Kings i 2006/07 sæsonen. I 2014/15 sæsonen var han omkring Esbjerg Energy, hvor han var med til at få sølvmedaljer efter et nederlag i finalen til SønderjyskE.

Defensiven er taget fra den hjemlige Asia League, hvor størstedelen af dem spiller for Nikko Icebucks, hvilket naturligvis gør, at de har nogle stærke relationer på isen, da de kender hinandens spillestil rigtig godt fra dagligdagen. Ved VM turneringen overraskede de med at tage point for Italien, der i sidste ende kostede dem en oprykning, men de spillede også solidt i defensiven, hvor modstanderne ikke fik scoret så mange mål, og Japan holdte kampene tætte.

Offensiven er klart deres farligste våben, men lidt selvmodsigende, så scorer de ikke mange mål i deres kampe, hvor modstanderne er gode til at få lukket ned for de stærke spillere. Kohei Sato, Shigeki Hitosato og Yu Sato tre stærke offensive kort, som Japan kan komme med. Sidstnævnte har spillet et par sæsoner i Rusland, hvor den ene har været i KHL, så det vidner bestemt om noget kvalitet. Kohei Sato har været omkring Finland og Storbritannien, så spillerne begynder at komme ud af Japan igen til de større europæiske ligaer. Shogo Nakajima har de seneste sæsoner været en stærk spiller i den hjemlige liga, og på landsholdet har han også vist prøver på hans sublime spil på isen, men han er dog aldrig kommet ud af Japan.

Konklusion: Danmark skal med til Vinter OL

Det var et kig på de fire hold i Danmarks gruppe til OL-kvalifikationen. Danmark kommer i stort set stærkeste opstilling, og det bør være nok til, at vi kan spille os videre til De Olympiske Lege for anden gang i historien.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår
Hvornår spilles OL-kvalifikationen i ishockey?

OL-kvalifikationen i ishockey spilles fra d. 29. august til og med d. 1. september 2024.

Hvor spilles OL-kvalifikationen i ishockey?

OL-kvalifikationen i ishockey spilles i Aalborg, Danmark.

OL-kvalifikation kampprogram

29.08.2024
15:30 Norge vs. Japan
19:30 Danmark vs. Storbritannien

30.08.2024
15:30 Norge vs. Storbritannien
19:30 Japan vs. Danmark

01.09.2024
12:30 Storbritannien vs. Japan
16:30 Danmark vs. Norge

Det giver en mulig gruppefinale mellem Danmark og Norge, søndag eftermiddag, hvor Sparekassen Danmark forhåbentlig er proppet med danske fans, der kan bære Danmark frem til endnu en kvalifikation til OL.

Skriv første kommentar

Skriv et svar